Sen 47 kilo musun????bende elevit kullandım ama iştah yaptı sanırım sende.
ben hamileliğimde hiç hamur işi yemedim mesela.çikolata da doktora gitmeden gitmeye,hareket
etsin diye.bunların yerine bol bol kuruyemiş,incir vs.kilo olayını abartmayım derken
bu seferde koşu bandına çıktığım gece suyum geldi:)
herşeyin fazlası zarar:)sağlık olsun.
aynı malesef,hiçbirşeyi dozunda bırakamıyorum.
cutemem benimde boy-kilo arasında 19 fark var.kilom 47.ama senin boyun maşallah iyiymiş.
bana da dar elbiseler hiç ama hiç yakışmıyor.kalem etek felan.önden arkadan bastırılmış gibi duruyor.
arka dümdüz.azcık balık et iyi olur aslında.
benipek bende Allah nasip ederde o yaşları görürsek,
hala o yaşlarda küçük çocukla uğraşmak istemiyorum.40 yaşında bakıyorum,
milletin boyu kadar evladı var.çok özeniyorum doğrusunu söylemek gerekirse.
birde hastalığı olur başka bişeyi olur.ne kadar sağlıkla yaşayacağız.
herşeyin genetiğiyle oynadılar.içimi karartıyor bu da.
bence yürümek yürümek yürümek.valla kızlar bıraz karında var ama simitler kadar dert etmıyorum onu
bır an once sımıtten kurtulmam lazım ama fıtness ilemi olur plates mi olur bilemiyorum
yapı meselesi kesinlikle.ama benim boyum senden kısa 166.ama o yapı meselesi dirim, bazı ınsanlar nasıl zayıf o popolar nasıl kalkıp benımde popom kalkıp degıl ama ıyı yanı fena degıl
sen baya baya zayıfmıssın ya boyun kac?
bende hamur ısını vs cok severım buarada bayılırım ama suanda dogumdan sonra aldıgım 1 kg bıle dırek ortada mıde kısmında gobek yan olarak donuyor banabende 50 kg dusmek ıstıyorum
evet,ben yürümeyi çok severim aslında ama şuanda pek dışarı çıktığım söylenemez.Sen 47 kilo musun????
Senin yaş kaçtı bana yakın diye hatırlıyorum yanlış mı ki?
Ben de şimdi diyorum keşke kızımı 25 te falan doğursaymışım da şimdi 2. 2 yaşında falan olsaymış.
Senin yapın zayıf olduğu için elevit kilo yapmamış sana. Yoksa feci aldırıyor genelde..ne yesen kilo yapar ya da ne yesen yapmaz ya sen ikinci guruptasın demek.
Ben bu konuda temeli önemsiyorum. İyi bir ilk 5 sene çok önemli. İyi atlatırsa hayatı boyunca kazanır ama kötü olursa da çeker hayatı boyunca. O yüzden ben o açığı evde kendim kapatırım diyorum ama durum ne olur bilmiyorum. Artık okul materyalleri değişti, onların seviyesine göre çok güzel şeyler var. Ne işim var akşamları bol bol çalışırız diyorum.yapı meselesi kesinlikle.ama benim boyum senden kısa 166.
hemen hemen ikimizinde aradaki fark aynı aslında.
demmek ki sende bel çevresinden alıyorsun,aslında yürüyüş iyi olur gibi geliyor.
birkaç kez squat yaptım,bacak içi ve arka kısım için ama ben devam ettiremiyorum.
yaparsan sürekli yapman gerekecek.
evet,ben yürümeyi çok severim aslında ama şuanda pek dışarı çıktığım söylenemez.
hani öyle spor için değil gezme amaçlı,acayip dinlendiriyor.
oğlanıda çocuk arabasına otutturunca hiç çenemde durmaz çok severim.
akşamları eve gittiğimde yapmaktan en çok zevk aldığım şeylerden biridir.
ah benipek ben 25 imde evlendim,keşke diyorum hemen bir tane olsaymış.
şimdi belki ikinci olmuştu.31 yaşındayım.hatta 31.5 u da geçti:)
ikinciyi istiyorum,çünkü kardeş candır,destek olurlar,bize bişey olsa tek kalmaz.
bazende tek çocuk olsa daha iyi eğitim aldırabilirim diye düşünüyorum.
oldum olası devlet okulunda okur gözüyle bakarken şimdi kolejlere gidenlerin sayısı arttı.rekabet arttı.
devlet okulları ne kadar yeterli kalacak,dersane olsa devlet okuluna gönderip iyi bir
dersane ile takviye yapardım ama şimdi dersaneler de kalktı.eğitim,sağlık herşey paralı.
ipek temeli önemsiyorum derken ne demek istediğini anlamadım.yani devlete gönderir ben çalıştırırmıyım diyorsun,Ben bu konuda temeli önemsiyorum. İyi bir ilk 5 sene çok önemli. İyi atlatırsa hayatı boyunca kazanır ama kötü olursa da çeker hayatı boyunca. O yüzden ben o açığı evde kendim kapatırım diyorum ama durum ne olur bilmiyorum. Artık okul materyalleri değişti, onların seviyesine göre çok güzel şeyler var. Ne işim var akşamları bol bol çalışırız diyorum.
Burada aklıma takılan 2 hipotez var:
1) Çocukta belli bir kapasite vardır. Bundan fazlasını beklemeyin.= bu kolaya kaçılmak için söylenmiş bir şey mi? Eski eğitim sistemi ve çocuklara bakış açısından dolayı mı? Yoksa % kaç doğru?
2) Kapasite belli bir şeydir ve kesin vardır. Ancak büyük çoğunluk gizli kapasiteyi açığa çıkarmaktır. Saklı potansiyel yani. O zaman bunu ortaya çıkaracak bizler oluyoruz.
Allah vergisi bir zeka kesin var, bu genetik olarak da etkiliyor, beslenme vs vs hep etken. Bence iş bizde bitiyor büyük anlamda.
ilk 5 yıl önemli demek istedim.ipek temeli önemsiyorum derken ne demek istediğini anlamadım.yani devlete gönderir ben çalıştırırmıyım diyorsun,
yoksa ilk beş sene önemli koleje veririm mi diyorsun?
tabi kapasite önemli ama yoksa da aradaki açığı çok çalışarak kapatabilir diye düşünüyorum.
mesela benim ezberim hiç kuvvetli değildir.bir okumayı bırak 10 kere okumam gerekiyor anlatabilmek için.
okul hayatımdada hep bu şekilde kapasitemin olmadığı yerlerde daha fazla çalışarak kapatmaya çalıştım.
bu durumda çocuğa çalışma alışkanlığının verilmesi gerekiyor.
dersane sınava yönelik daha iyi zor sorular çözdürüyordu.şimdi kolejler böyle olacak.
devlette çözülen soruların yapılan alıştırmaların yeterliliği nasıl olacak?
ne kadar sosyalleşecek.koleje giden öğrencilerin özgüveni de bir hayli fazla.
bende üniversiteye kadar devlete gönderme taraftarıyım.kazanamassa özele gider.
ama şimdi iyi bir liseyede giremesse mecbur zaten liseden sonrada özele gidecek.şimdi
ilkokuldan vermeye başlasan üniversiteyle birlikte en az bir 16 sene eder.ama bide şöyle bir
durum var mecbur ozaman liseden sonrada özele gidecek dedim ama ondan sonra nasıl toparlayacak mı?
iş işten mi geçecek.ya da kolejler daha mı iyi o da tartışma konusu tabi.yani çocuğu koleje gönderdiğinde
daha mı başarılı olacak,verdiğin paraya değecek mi?bide elimde olsa seneliği 20 bin civarı olanlar var.
göndermişken iyisine göndermek mantıklı.diğer türlü ne diye göndereyim.20 bin de bizi zorlar.
Cnm.ben iki sene once ozel luks bir anaokuluna gittim.yemekhanede ne goreyim sok oldum.hazir corba ,yayla corbasi.kivami arttirmak icinde uncaldilar ki fazla ciksin...bir onceki gun ekmeklerini firina verdilerkii isinsin..kurudumu ekmekler.cikolata surup verdiler cocuklara.ve sut kutulari cikti.bir baktim peteklerin ustunde.orada kutunun icin de isittilar..sok oldum....bide o gun pazi yemegi vardi.pazilari igrenc bir sekilde yikadilar...suya sokup cikarttilarr...ay cnmm.ozelde olsa yemeklere onem vermiyorlar....
Bende bu konuyu dusunenlerdenımipek temeli önemsiyorum derken ne demek istediğini anlamadım.yani devlete gönderir ben çalıştırırmıyım diyorsun,
yoksa ilk beş sene önemli koleje veririm mi diyorsun?
tabi kapasite önemli ama yoksa da aradaki açığı çok çalışarak kapatabilir diye düşünüyorum.
mesela benim ezberim hiç kuvvetli değildir.bir okumayı bırak 10 kere okumam gerekiyor anlatabilmek için.
okul hayatımdada hep bu şekilde kapasitemin olmadığı yerlerde daha fazla çalışarak kapatmaya çalıştım.
bu durumda çocuğa çalışma alışkanlığının verilmesi gerekiyor.
dersane sınava yönelik daha iyi zor sorular çözdürüyordu.şimdi kolejler böyle olacak.
devlette çözülen soruların yapılan alıştırmaların yeterliliği nasıl olacak?
ne kadar sosyalleşecek.koleje giden öğrencilerin özgüveni de bir hayli fazla.
bende üniversiteye kadar devlete gönderme taraftarıyım.kazanamassa özele gider.
ama şimdi iyi bir liseyede giremesse mecbur zaten liseden sonrada özele gidecek.şimdi
ilkokuldan vermeye başlasan üniversiteyle birlikte en az bir 16 sene eder.ama bide şöyle bir
durum var mecbur ozaman liseden sonrada özele gidecek dedim ama ondan sonra nasıl toparlayacak mı?
iş işten mi geçecek.ya da kolejler daha mı iyi o da tartışma konusu tabi.yani çocuğu koleje gönderdiğinde
daha mı başarılı olacak,verdiğin paraya değecek mi?bide elimde olsa seneliği 20 bin civarı olanlar var.
göndermişken iyisine göndermek mantıklı.diğer türlü ne diye göndereyim.20 bin de bizi zorlar.
Ben bu konuda temeli önemsiyorum. İyi bir ilk 5 sene çok önemli. İyi atlatırsa hayatı boyunca kazanır ama kötü olursa da çeker hayatı boyunca. O yüzden ben o açığı evde kendim kapatırım diyorum ama durum ne olur bilmiyorum. Artık okul materyalleri değişti, onların seviyesine göre çok güzel şeyler var. Ne işim var akşamları bol bol çalışırız diyorum.
Burada aklıma takılan 2 hipotez var:
1) Çocukta belli bir kapasite vardır. Bundan fazlasını beklemeyin.= bu kolaya kaçılmak için söylenmiş bir şey mi? Eski eğitim sistemi ve çocuklara bakış açısından dolayı mı? Yoksa % kaç doğru?
2) Kapasite belli bir şeydir ve kesin vardır. Ancak büyük çoğunluk gizli kapasiteyi açığa çıkarmaktır. Saklı potansiyel yani. O zaman bunu ortaya çıkaracak bizler oluyoruz.
Allah vergisi bir zeka kesin var, bu genetik olarak da etkiliyor, beslenme vs vs hep etken. Bence iş bizde bitiyor büyük anlamda.
Okuyan her yerde okur işte ama insan kararsızlık yapıyor.Bende bu konuyu dusunenlerdenım
Suan kolejdeler ama ılerısı ıçın devlet düşünüyorum
Ama devletınde hali belli
Ikı cocuk cok fazla masraf dahası da var sadece okul masrafıylada bıtmıyor
Suan durum musaıt ama ılerısınısn garantısı yok
Ben de lısede mı gıtse koleje dıye dusunuyorum
Yada unv özelde mı okusalar tabı daha erken ama ınsan doğmadan bıle dusunuyor bunları
Esimde hep kolejden yana ama ınanın çok gelıyor o para gözüme((
Kesınlıkle doğru okumak isteyen her yerde okurOkuyan her yerde okur işte ama insan kararsızlık yapıyor.
Aslında çocuğd okul disiplini kazandırdıktan sonra daha kolay olru sanki.
ama koleje gidip de ne halde olanları da görüyoruz. okula defter dahi götürmeyen tipler..
bakalım ne yapacağızz o zaman gelince.
peki öğrenme güçlüğü neden olur?,ben daha çok veliyi sorumlu tutuyorum norolojik olaylar dışında.1. hipotez daha doğru.
Çocukta öğrenme güçlüğü yoksa her şeyi başarabilir ama. Disiplin, düzenli ders çalışma zekadan çok daha önemli bu durumda.
Bazen de veli çok fazla ilgili ve beklenti içinde oluyor ancak çocukta o kapasite yok. 3. sınıfa geçmiş daha çat pat okuyabilen bir öğrencide öğrenme güçlüğü olduğunu kabullenemiyor veli. Sınıfla aynı düzeyde olmasını ya da hemen sınıfını yakalamasını bekliyor. Böyle bir şey mümkün değil.
sana da mı öyle geliyor cute 2 saat 45 dk kaldıay ipek bıtmeyen cuma yapmıslar bacım
aslında bana da saçma geliyor ve kalabalık yani.ben şimidye kadar hiç 2. çocuğu düşünmedim ama babamı kaybedince 3 ay önce düşünmeye başladım. Baktım ben tek olsaydım annem ne yapardı mantığıyla...yani zor atlatırdı vs.Okulla konusun, akliniza takilanlari sorun, hosunuza gitmeyen seyleri dile getirin... Sizin cocugunuz sizin paraniz, kimse sesini cikartmassa istedikleri gibi devam ederler... Ama konu baska yerlere gelmis galiba
Bu arada tek isim, iki isim olayini anlamiyorum zaten, cogunlukla o iki isimden bitanesi kullaniliyor, bana sacma geliyor...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?