anaokulunda çalışan okul oncesi öğretmenlerinden yardım istiyorum

sevimlikartanesi

El-Latif,El-Cabbar,El-Mucib-Es-Semi
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2010
1.716
489
148
Arkadaşlar il dışı tayinim anaokuluna çıktı. Maalesef kurayla geldi. ben anaokulu istemiyordum ama nasibimizde varmış demekki :'( şimdi anaokulunda çalışan ya da daha önce çalışmış olan ogretmenlere sorum şu: anaokulunun dezavantajlari ve avantajları neler? Ve arkadaş ortami nasıl olur bunlardan biraz bahseder misiniz? Şimdiden teşekkürler

arkadaşlar il dışı tayinim anaokuluna çıktı. Maalesef kurayla geldi. Ben anaokulu istemiyordum ama nasibimizde varmış demekki :'( şimdi anaokulunda çalışan ya da daha önce çalışmış olan ogretmenlere sorum şu: Anaokulunun dezavantajlari ve avantajları neler? Ve arkadaş ortami nasıl olur bunlardan biraz bahseder misiniz? şimdiden teşekkürler

normalde hangi branşta çalışıyordunuz acaba :44:
Zaten okul öncesi öğretmenisiniz hangi bölüm istiyordunuz matematik, fizik ?

iki yıl anaokulunda görev yaptım.normal görevlerinden kat kat daha fazla sorumluluk alıyorsun. özel gün programları sergiler kermesler çok yorucu oluyor hem öğretmen hem çocuklar için.anaokulunda aidat anasıfına göre fazla olduğu için veliler senin paranı veriyormuş gibi davranabiliyorlar. iyi yönü de beslenme temizlik malzeme problemin olmuyor. ortamın iyi olması kesinlikle müdüre bağlı.

Sen açıkça belirtmemişsin ama ben düşünüyorum düşünüyorum sadece şunu sorabilirsin gibi geldi. sen galiba bir ilkokullun anasınıfında çalışmak istiyordun; ve sana bağımsız anaokulu binasının olduğu bir yer geldi. bundan başka açıklaması olamaz sanırım.

Meslek lisesi ya da çpl çocuk gelişimi bölümü istiyor olabilir. İlla anaokulu olması gerekmiyor.

Arkadaslar anaokulkaru haricinde ilkokuklarin bunyesinde de anasinifari oluyor konu sahibinin kastettigi bu...
Sorunuza gelicek olursak 3-4 siniflik bir anaokuluysa pek sorun olmaz ama her halukarda angaryalar artar ama ilkogretiminde hizmetli,beslenme,malzeme vs sıkıntılari olabiliyor... ortama bagli biraz,hayirli olsun...

Bağımsız Anaokulunda öğretmenlik müdür yardımcılığı ve müdürlük yaptım sanırım sağlıklı cevap verebilirim :D Anaokulları donanım olarak ilköğretim ortaokul ve lliselerin anasiniflarindan bir adım öndedir. Ayrıca toplanan aidat tamamen okula geri döndüğü için malzeme sorunu pek yasanmaz. Malum diğer okullar anasinifini gelir kapısı olarak gorduklerinden aidatlardan anasinifinin yararlanması pek olanaklı olmuyor. Idarici de çoğunlukla branstan olduğu için sizi anlar istekleriniz ona anlamsız gelmez. Diğer okullarda idareciden ne isterseniz ona boş gelir Fuzuli masraf der. Ancaaakkkk anaokullarinda is yükü fazladır. Sergisi gösterisi kutlaması bitmez. Rekabet ortamı fazladır. Çalışanların hepsi bayan olur büyük çoğunlukla o nedenle anlaşmazlıklar çoktur malesef. Artık olumlu mu olumsuz mu siz karar verin
Bu arada anlamayan arkadaslara konu sahibi farklı bransa atanmaktan değil farklı kuruma atanmaktan bahsetmiş. Yav laf koymak için zemin konu arayanlar var mübarek gün guldurdunuz beni :D

Bağımsız Anaokulunda öğretmenlik müdür yardımcılığı ve müdürlük yaptım sanırım sağlıklı cevap verebilirim :D Anaokulları donanım olarak ilköğretim ortaokul ve lliselerin anasiniflarindan bir adım öndedir. Ayrıca toplanan aidat tamamen okula geri döndüğü için malzeme sorunu pek yasanmaz. Malum diğer okullar anasinifini gelir kapısı olarak gorduklerinden aidatlardan anasinifinin yararlanması pek olanaklı olmuyor. Idarici de çoğunlukla branstan olduğu için sizi anlar istekleriniz ona anlamsız gelmez. Diğer okullarda idareciden ne isterseniz ona boş gelir Fuzuli masraf der. Ancaaakkkk anaokullarinda is yükü fazladır. Sergisi gösterisi kutlaması bitmez. Rekabet ortamı fazladır. Çalışanların hepsi bayan olur büyük çoğunlukla o nedenle anlaşmazlıklar çoktur malesef. Artık olumlu mu olumsuz mu siz karar verin
Bu arada anlamayan arkadaslara konu sahibi farklı bransa atanmaktan değil farklı kuruma atanmaktan bahsetmiş. Yav laf koymak için zemin konu arayanlar var mübarek gün guldurdunuz beni :D

Tesekkurler bilgi için. Sanırım önceki okulumu çokça arayacağım:'( allah yardım etsin bana. En çok da arkadaş ortami için kaygilaniyorum umarim korktugum basima gelmez. Yani ben oyle rekabet falan sevmem kiskanc da degilimdir. Bir de şu var benim atandigim ilde kimsem yok . Yalnizliktan korkuyorum :-\

Baslikta ne yaziyor arkadaşlar? Ben sorumu okul öncesi ogretmenlerine sormusum kalkip ilgili ilgisiz herkes yazarsa tabiki anlaşmazlık olur. Lütfen ramazan ramazan catmayalim birbirimize. Ben tercihlerimi ilkokul bunyesindeki anasiniflardan yana kullanmistim. Tercihlerimden biri gelmeyince kura ile atama oldu ve anaokulu geldi. Sorum bu kadar basit

Tesekkurler bilgi için. Sanırım önceki okulumu çokça arayacağım:'( allah yardım etsin bana. En çok da arkadaş ortami için kaygilaniyorum umarim korktugum basima gelmez. Yani ben oyle rekabet falan sevmem kiskanc da degilimdir. Bir de şu var benim atandigim ilde kimsem yok . Yalnizliktan korkuyorum :-\

Iciniz rahat olsun is birazda şansa kalıyor. Anaokulundan 7 arkadaşım oldu hala görüşürüz.Rekabet olsa da kimse kimseye düşman değildi surtusmeler yaşandı. Şimdiki okulum ortaokul 4 öğretmen var herkes birbirine düşman fesat lik had safada. Hem sadece okuldan arkadaşınız olacak diye bişey yok mutlaka başka arkadaşlarınız da olur. Sendikaniz falan varsa onun bürosuna gidin atandiginiz yerde. Orada bir sürü kişiyle tanisirsiniz

:))) anaokulu anasinifi farkli birimleri ifade eder. Googleden bakin. Arkadasta onun icin daha once calisan ogretmenlerden deneyim paylasmasini istemis. Okul oncesi egitim bolum bolum yas yas ve bunlara bagli programlara gore ayrilir. Arkadasim tamen gittigin yere senin egitim tecrube ve sosyal iliskilerine bagli hayirli olsun

Iciniz rahat olsun is birazda şansa kalıyor. Anaokulundan 7 arkadaşım oldu hala görüşürüz.Rekabet olsa da kimse kimseye düşman değildi surtusmeler yaşandı. Şimdiki okulum ortaokul 4 öğretmen var herkes birbirine düşman fesat lik had safada. Hem sadece okuldan arkadaşınız olacak diye bişey yok mutlaka başka arkadaşlarınız da olur. Sendikaniz falan varsa onun bürosuna gidin atandiginiz yerde. Orada bir sürü kişiyle tanisirsiniz

:))) anaokulu anasinifi farkli birimleri ifade eder. Googleden bakin. Arkadasta onun icin daha once calisan ogretmenlerden deneyim paylasmasini istemis. Okul oncesi egitim bolum bolum yas yas ve bunlara bagli programlara gore ayrilir. Arkadasim tamen gittigin yere senin egitim tecrube ve sosyal iliskilerine bagli hayirli olsun

Maalesef zor arkadaş edinen birisiyim. Hem de istanbula gidiyorum orada yalnızlık hiç cekilmez. Sendikam var ama degistirecegim.

Ildisi nasil kuraya kaliniyor ben onu anlamadim.Siralamada yazdiginiz okullardan birine atamaniz olmuyor mu? Ama dur 26yla cikti ozaman.
Bende anaokula cikmasi daha iyi olmus en azindan yalniz olmayavaksiniz.Sizin branstan cogu arkadas ilkogretimde diger ogretmenlerden hep ayri olduguna yalniz kaldiklarindan sikayetci oluyorlardi.Hayirlisi olsun hakkinizda

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Ildisi nasil kuraya kaliniyor ben onu anlamadim.Siralamada yazdiginiz okullardan birine atamaniz olmuyor mu? Ama dur 26yla cikti ozaman.
Bende anaokula cikmasi daha iyi olmus en azindan yalniz olmayavaksiniz.Sizin branstan cogu arkadas ilkogretimde diger ogretmenlerden hep ayri olduguna yalniz kaldiklarindan sikayetci oluyorlardi.Hayirlisi olsun hakkinizda

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Evet 26yi acmistim çünkü başka çarem yoktu. Katiliyorum size . Önceki okulum ilkokuldu ve çoğu zaman kendimi yalniz hissederdim . Okulun son haftalarinda ancak kaynasabilmistim düşünün ama sonradan da çok sevdim. Anaokulunun beni korkutan yönü sirf kadinlarin olduğu bir ortam olmasi. Dedikodu, cekememezlik, gruplasma vb.seyleri yasamaktan korkuyorum. En azindan ilkokulda erkek hocalar ortami daha bi senlendiriyor ne bileyim

Back
X