anaokunda wcde kapali kalmak

dayak yediginiz icinmi cok guclu oldunuz .yok artik ya

sanirim dikkatli okumadiniz kizim temizligini yapiyor gozetmen yok diyorum basinda.tek gondermislerr

konuyu nerdrn nereye getirmis bazi arkadaslar.simdi sorulariniza cevap vereyim
1 evet egitimciyim ama herseyden once anneyim
2 kizim kendi ihtiyacini kendisi karsiliyor temizliginide yapiyor
benim derdim;
1 kizim wc de tek ne ariyor yardimci bayan neden basinda degil
2 kizim dakikalarca kapiya vurup anne diye agliyor duyan yok
3kapiyi aciyorlar kizim kotu durumda yuzunu yikiyorlar
ve hicbirsey olmamis gibi derslerine devam ediyorlar
4 tenezul edip veliyi aramak yok
gittip konustum hatali olduklari icin alltan aldilar anlattim anladilar sanirim.ama son laf kafami allak bulak etti.kizima yardimci bayan sormus annene soyledinmi diye.bunu bana soyleyende kendisi

boyle insanlara cocuk emanet et.kusura bakmayinda atamasi cok oluyor diye bu bolumu secmeyin yapamiycaksaniz baska alan secimi yapsaydiniz

hayır belki çocukta ileri de kapalı alanda kalma fobisi oluşacak, yokmu böyle insanlar; sinemaya gidemiyorlar, asansöre binemiyorlar. Kapalı kaldıkları anda nefes alamıyor gibi oluyorlar, kriz geçirecekmiş gibi oluyorlar.. yani öyle önemsiz bir durum değil, aksine çok önemli bir durum. Küçük çocuğun dakikalarca, kapalı kalması yanında kimse olmaması, sesini duyuramaması... ağlıycam şimdi yaaa benim de çocuğum var, içselleştirince anlyorsunuz konu sahibini.... Allar evlatlarımızı korusun, beterinden saklasın

Yahu ben öğretmeni bu kadar savunulmasini anlayamadım. .tamam öğretmenlere saygım var ancak okula kayıt için gidildiginde verilen vaadleri yerine getiremeyeceklerse vermesinler o zaman..ben çocuğumun daha iyi eğitim ve öğretim görmesi için olduğu kadar temizlik, yemek, güvenlik, revir, tuvalet gibi şeyler içinde özel okula gönderiyorum çocuğumu. .sonuçta anasinifindan bahsediyoruz..

Ben geçen sene tuvalete tek ya da arkadaşları ile birlikte başlarında yardimci olmadan tuvalete gittiklerinden emin olduktan sonra bu sene başka bir okula gönderiyorum çocuğumu. .

2.donemde oğlumun anne ben bugun x kız arkadaşımla birlikte tuvalete gittim
.cisimizi yaparken falan gördük dedi ve ben şok oldum..öğretmeniyle konuştuk kabul etmedi tabii ki çocukların hayal dünyası genişmis öyle dediler her seferinde..ama ben oglumu tanıyorum ve yalan söylemiyordu ancak ispat edemiyordum haliyle..1.donem pek gidemem işti okula..ve sonunda ortaya çıktı öğretmenin yalan soyledigi..2 erkek çocuğu tuvalete gönderiyorlar. .ve birbirlerinin üstüne Afedersiniz CIS lerini yapıp oyun oynuyorlar..diger bir arkadaşımın yakını özel kreş e veriyor..orda da çocuklar alıştı kreş e diye tek gönderiyorlar. .ve çocuklar birbirlerinin cinsel organlarını merak edip oynuyorlar..çocuk annesine söyleyince ortaya çıkarıyorlar ve arkadaş uzun süre çocuğunu Pedagoga götürüp tedavi ettirmek zorunda kaldı. .ileriye dönük nasıl bir psikolojileri olur bilemem ama kimseye diyemedikleri problemleri olamaz mı? olabilir? Yani demem o ki kimse kusura bakmasın ama bu tuvalet olayı basite alınacak bir mevzu değil benim için. .çok önem verdiğim bir konu bu..

hee tabii ki öğretmenin görevi çocuğu tuvalete götürmek değil ancak çocuğun tuvaleti geldiği zaman yardimci bayan çağırmak ve çocuğumun sorumluluğunu bu şekil almak zorunda..

arkadaşım belli ki bu okulda da bu sistem bu sekildeymis aslen..iste kayit olana kadar asilsiz vaadlerde bulunuyorlar..Ancak daha yeni okul başladı ben olsam okul değişikliği yapardım. .ama yok bu okulda devam etsin dersen söyleyeyim gözün kulağın hep üstlerinde olsun..ciddi bir şekilde uyar..bir daha olursa okuldan alacağını söyle. .hatta diğer anneleri de uyar bence..onemsenmeyecek bir şey değil kesinlikle..yahu benim arkadaş 2 kişi asansöre kaldılar da halen 1 i asansör ve onun gibi kapalı bir yerde kalacak diye ödü kopuyor..kaçsene ggeçti üstünden. Hala isterse 10 kat olsun yürüyerek iner çıkar. .yani neyin kime nasıl etki edeceği belli olmaz...yavrum benim nasıl da aglamistir, korkmuştur. ..Kıyamam içim sizladi inan ki..Bizler imkanlar dahilinde çocuğumuza elimizden geleni yapıp onları korumaya çalışmalıyız. .özel gidiyor diye kendini fazla bırakma sıkı tutmayınca olmuyor. ..çocuğun la da oyunlar oyna ben geçen sene arada öğretmen öğrenci oyunları oynadık. .Bu tuvalet mevzu şu da o şekil ortaya çıktı zaten..Allah'a emanet yavrularimiz .Ancak yine de tedbir almakta fayda var canım. .umarım bundan sonra daha dikkatli olurlar..

Ogretmenin size durumu anlatmamis olmasindan baska sucu yok ama yavrucuk cok korkmustur insallah kalici olmaz ben de cok uzuldum

Bu arada sizin konumuzun bu kadar dagilmasi konuyu sahiplenen kişilerin fazlaligi oldu...yani size tuvalet adabini soran arkakadaslar kişileri karistiriyor...ikizleri olan bir hanimin Yazdiklarini sizin yazdiginizi sandilar falan filan..neyse son olarak özür dinlemediler mi bari
...siz ne dediniz onlara ben merak ettim acikcasi....

şunca seyi okuyorum
öğretmenlerinde klasik mesai doldururken işten kaytaran devlet memurlarından farksız oldugunu dusunuyorum
ne acıdır ki.

şunca seyi okuyorum
öğretmenlerinde klasik mesai doldururken işten kaytaran devlet memurlarından farksız oldugunu dusunuyorum
ne acıdır ki.

Hepsi değil. Çok sevdiğim bir arkadaşım anasınıfı öğretmeni ve o kadar çok seviyor ki öğrencilerini inanamazsın.

2 defa okul değiştirmek zorunda kaldı ve ayrıldığı öğrencileri ayrı üzüldü, kendisi ayrı üzüldü, ağladı.
Bence sorun, öğretmenliğin garanti meslek olarak görülmesinde. İnsanlar ben öğretmenlik yapabilir miyim diye sorgulamadan, ataması çok olan bölümlere yönelip, kesin öğretmenliğe atanır, maaşımı alırım diye düşünüyorlar.

Öğretmenlik çok önemli bir meslek. Bu işe gönül vermeyenler lütfen tercih etmesin.

ben olsam dağıtırım orayı ne demek bu sorumsuzluk çocuk emanet ediyoruz çocuk çakıl taşı değil hukuki yollara bile başvurmaktan çekinmem gözlerini korkutacaksın ki bi daha dikkatli olsunlar.

10 gün yıkanmayan, tuvaletten çıkıp ellerini yıkamayan kısaca daha kendisini temizleyemeyen kadınların olduğu güzel yurdumda, 4 - 5 yaşındaki çocuğun temizliğini yapamaması amma yadırganmış yahu.. ne güzel herkeşler doğuştan pedagog, herkeşler pşikolog..

anaokulu bu farkındasınız değil mi arkadaşlar? hayır yani fakülteden bahsetmiyoruz.. daha 3 hafta önce annesinin kucağından çıkıp okula gelen "bebek"lerden bahsediyoruz..
arkadaşım anasınıfı öğretmeni.. veliler (genellikle anneler), "evde biz ne isek, okulda da X öğretmenin o, eğer bir sıkıntın olur ise önce ona git" diyorlar.. o yüzden çocuklar arkadaşıma güvendikleri için tuvalete bile beraber gitmişler kaç hafta.. o güven duygusunu kazandıktan sonra şimdi yanlarında görevli ile gidiyorlar.. evet arkadaşım çamaşırlarını çekti, ellerini yıkadı, yeri geldi üzerine yapan çocuğun kıyafetini değiştirdi.. bunu "bakıcı" olduğu için değil, o yaş grubuna hem okul hem de öğretmen sevgisini kazandırmak için yaptı.. sınıfı dolup taşıyor, herkes aşık kıza.. kendisi de yaptıklarını anlatırken o kadar sevinçle anlatıyor ki..

bu arada, kızın canına okumuşsunuz, demek ki eyvah eyvah ben ne ka kötü bir anneyim oğlum tuvaletten çıktıktan sonra eşofmanını çekemiyor bazen, öğretmeni yardım ediyor.. hadi tepkileri alalım, sağdan sıra ile mümkünse

okullarda sorumsuzluk diz boyu.bana tepki veren arkaslar yuzunden iste okullarda kafasina yazi tahtasi dusenler demir kapi ustune yikilanlar ve lavabonun altinda kalan cocuklar hep olucak.ihmale goz yumak o suca ortak olmaktan farki yok hele ki 5 yasinda zararin veya tehlikenin nerden gelicegini bilmeyen bebelere daha da dikkatli olmak ve takipte bulunmak gerekiyor.bugun okulda izliyorum cocuklar dagiliyordu.bi tane kadin ben onun teyzesiyim dedi hoca tamam alin dedi ve cocugu teslim etti.kimsin nesin annesini arayalim demeden.ben mi abartiyorum bilmiyorum ama devir kotu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…