yok herkes birbirinin yorumunu harmanlamışKonu sahibinin, "öğretmen çocuğumun beden temizliğini yapmalı" dediğini okumadım ben öyle dediyse yanlış tabi. Fakat hiç öyle bir şey yazdığını görmedim.
Sadece, kayıt esnasında tuvalete giderken dahi stajyer ablalar eşlik ediyorlar, bekliyorlar tuvaletin kapısında denmiş. Ve bu yapılmamış. Bundan bahsetti sadece.
yok herkes birbirinin yorumunu harmanlamış
konu sahibi özel okulda dememiş başka bir üye demiş konu sahibi gibi bir üye daha müdahil olmuş konuya iki sahipli konu gibi olmuş
bak şimdi konu sahibi sinirli baya bir...tuvalet eğitimi muhabbeti ikizleri olan bir anneden çıkmış kızımın altını yıkamamışlar diye sinirlenmiş ..birde başka bir üye de konu sahibinin yerine cevaplar vermiş..konu sahibi ben eğitimciyim diyerek ben öğretmen olarak cevap veriyorum diyenlere çıkışmış..kıssadan hisse bu konu bizi aşar arkadaşım gel kenardan kenardan izleyelim...konu sahibi bugün okula gidecekti çoktan gelmiştir ama iki dk zahmet edip girip anlatmadı sonucu..bende çocuğun yanlış aksettirdiğini düşünmeye başladım..Tamam da konunun tamamını okumadan yorum yapmakta yanlış. İyice sarpa sardı.
Özel okul değilse bile çoğu anaokulunda yardımcı ablalar oluyor. Maaşlarını aileler aylık aidat vererek ödüyorlar. Bu okulda da varmış. Baştan belirtilmiş tuvalete giderken eşlik edecekler diye. Çok yüklenildi konu sahibine. Bence kreşin ihmali apaçık ortada. Ben olsam bende sinir olurdum.
Neyse konu sahibi gelsinde yazsın son gelişmeleri, iyice konusu karışmadan.
bak şimdi konu sahibi sinirli baya bir...tuvalet eğitimi muhabbeti ikizleri olan bir anneden çıkmış kızımın altını yıkamamışlar diye sinirlenmiş ..birde başka bir üye de konu sahibinin yerine cevaplar vermiş..konu sahibi ben eğitimciyim diyerek ben öğretmen olarak cevap veriyorum diyenlere çıkışmış..kıssadan hisse bu konu bizi aşar arkadaşım gel kenardan kenardan izleyelim...konu sahibi bugün okula gidecekti çoktan gelmiştir ama iki dk zahmet edip girip anlatmadı sonucu..bende çocuğun yanlış aksettirdiğini düşünmeye başladım..
çocuk uzaktan izlenecek tehlikelere karşı ama düşe kalka büyüyecek diyerekten kenara çekiliyorum bende bakalım konu sahibi ne açıklamalar yapacak..gerçi bugün sabah girmiş siteye ama hadi hayırlısı...Valla haklısın en iyisi kenardan izleyelim biz.
Bir de ne bileyim o kadar ihmal var ki okullarda, çocuk abartmıştır diye düşünmedim hiç. Belki de öyledir.
Ayrıca konu sahibi girip anlatırsa memnun oluruz, anlatmazsa da artık kendisi bilir.
Okullardaki ihmallerin öğretmenle ne alakası var peki?Valla haklısın en iyisi kenardan izleyelim biz.
Bir de ne bileyim o kadar ihmal var ki okullarda, çocuk abartmıştır diye düşünmedim hiç. Belki de öyledir.
Ayrıca konu sahibi girip anlatırsa memnun oluruz, anlatmazsa da artık kendisi bilir.
yapacaksın arkadaş öğretmen dediğin çok amaçlı cep çakısı gibi olmalıOkullardaki ihmallerin öğretmenle ne alakası var peki?
Bizim de kapı kulpu bozuk, kırk kere söyledim hala yapılacak. Bir gün çocuğun biri çıkışta kapalı kalsa velilerin ilk harcayacağı kişi benim. Ne yapayım yani takım çantasını alıp ben mi yapayım?
Okullardaki ihmallerin öğretmenle ne alakası var peki?
Bizim de kapı kulpu bozuk, kırk kere söyledim hala yapılacak. Bir gün çocuğun biri çıkışta kapalı kalsa velilerin ilk harcayacağı kişi benim. Ne yapayım yani takım çantasını alıp ben mi yapayım?
evet doğru söylüyorsunuz,bende öyle hatırlıyordum.şimdi tek tek okudum yazdıklarını.yok canım bunu diyen konu sahibi değil,ikizleri olan başka bir üye.
Ben okul yönetiminin öğretmenin bir şey gizleyeceğini zannetmiyorum. Hani bakınca ciddi ve aileye haber verilecek bir durum gibi görünmedi bana. Ben de her karnı ağrıyanın velisini aramıyorum, burnu kanar, kafasını çarpar müdahale ederiz söylenir ama her durumda değil. Bu öğretmenin insiyatifine kalmış biraz. Hallolmuş bir problem gibi gördüyse aramaz bence. Hem velide öğretmwnin numarası bile yok ki öğretmende var mı acaba? Yahut tırım tırım çocuk kapalı kaldı bilginiz olsun diye gidio idareden falan bir şekilde numarasını arar mı?Haklısın canım. Ben 2 sayfa önce detaylı anlatmıştım fikrimi. Benim bu konuda 2 eleştirim vardı okul için.
1. Çocuklarınızı tuvalete dahi yardımcı ablalar götürecek ve kapıda bekleyecek denmiş. Ama çocuk yalnız gitmiş. Bu şekilde söyleyip, yalnız bırakmış olmaları hata.
Ama tabiki insanlık hali, belki çok meşguldüler, başka bir çocukla ilgili sorun vardı vs. Eşlik edemediler diyelim.
2. Konu sahibi bu durumu çocuğundan değil, öğretmenden veya okul idaresinden duymalıydı. Çocuk ağlamış, elini yüzünü yıkamışlar, kilitli kaldım korktum demiş annesine. Ben öğretmen olsam, arar haber verirdim. Anne bu şekilde kendisini hazırlayıp, çocuğuyla sakince konuşur, olağan bir durum olduğunu söyleyerek, tekrar yaşanırsa nası davranması gerektiğini, sakin olması gerektiğini anlatırdı.
Şu haliyle sanki okul anneden bu durumu gizlemiş gibi bir algı oluşmuş konu sahibinde. İster istemez, çok kötü bir durum oldu da o yüzden mi benden saklıyorlar diye düşündü bence.
Valla zaten ilk yardım görevlisi, bakıcı, ulak, temizlikçi vb olmuştuk. Her işe bulaşıyoruz maşallahyapacaksın arkadaş öğretmen dediğin çok amaçlı cep çakısı gibi olmalı
Ben okul yönetiminin öğretmenin bir şey gizleyeceğini zannetmiyorum. Hani bakınca ciddi ve aileye haber verilecek bir durum gibi görünmedi bana. Ben de her karnı ağrıyanın velisini aramıyorum, burnu kanar, kafasını çarpar müdahale ederiz söylenir ama her durumda değil. Bu öğretmenin insiyatifine kalmış biraz. Hallolmuş bir problem gibi gördüyse aramaz bence. Hem velide öğretmwnin numarası bile yok ki öğretmende var mı acaba? Yahut tırım tırım çocuk kapalı kaldı bilginiz olsun diye gidio idareden falan bir şekilde numarasını arar mı?
Konu sahibi mutlaka sorsun, araştırsın ama bir hışımla, bir sinirle hareket etmek pek mantıklı değil.
Misal biz köydeyken kapıları kilitlemeyin derdik çocuklara. İnatla kilitler ve açamaz içeride kalırlardı. En son kilitleri sökmüştük. Nasıl bir durum olduğunu bilemiyoruz, veli de bilmiyor. Amacı hınç almak değil bilgi almak olmalı diye düşünüyorum. İçine sinmezse o zaman alır hıncını.
buarada konu sahıbının cocugu özel okula gidiyor
benimkide öyle.
veli iletişim defteri diye birşey devlt okullarında bile varmış.
ben şuanda beklemedeyim.3 hafta bitiyor bugun ben talep edeceğim bu defteri
Valla zaten ilk yardım görevlisi, bakıcı, ulak, temizlikçi vb olmuştuk. Her işe bulaşıyoruz maşallah
Öğretmen algısı böyle işte:)Seminer doneminde mudur bey "yarin okulu boyayacagiz, eski kiyafet alin yaniniza" demisti.
bende bu zihniyette insanlara aciyorum bu ihmallere goz yumulmasi gerektigini soyluyorsunuz ne diyorum biliyomusun allah sizler gibi es dost vermesin aman ne yapalim olcagi varmis olmus detsiniz aman amanCok guzel ozetlemissiniz katiliyorum
bende bu zihniyette insanlara aciyorum bu ihmallere goz yumulmasi gerektigini soyluyorsunuz ne diyorum biliyomusun allah sizler gibi es dost vermesin aman ne yapalim olcagi varmis olmus detsiniz aman aman
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?