- 9 Şubat 2014
- 6.345
- 5.659
- 198
Konu sahibine her konuda hak verdim. Okulla görüşmeli, ihmelleri dile getirmeli.
Ancak bir konuya takıldım kaldım. Yardımcı abla tabi ki tuvalete kadar eşlik etsin ama kızınızın tuvalet sonrası temizliğini yapmasın. 5 yaşında bir çocuğun bu temizliğini siz de yapmayın hatta. Psikolojisinden, kişilik gelişiminden dem vurup kişisel temizliğini hiç tanımadığı, aileden olmayan birine yaptırmak çok çelişkili. Bırakın kendi yapsın, önceleri tam yapamasa da zamanla öğrenir. Çok tehlikeli bir şey bu.
sanırım tuvalet temizliğini kendi yapıyormuş.Konu sahibine her konuda hak verdim. Okulla görüşmeli, ihmelleri dile getirmeli.
Ancak bir konuya takıldım kaldım. Yardımcı abla tabi ki tuvalete kadar eşlik etsin ama kızınızın tuvalet sonrası temizliğini yapmasın. 5 yaşında bir çocuğun bu temizliğini siz de yapmayın hatta. Psikolojisinden, kişilik gelişiminden dem vurup kişisel temizliğini hiç tanımadığı, aileden olmayan birine yaptırmak çok çelişkili. Bırakın kendi yapsın, önceleri tam yapamasa da zamanla öğrenir. Çok tehlikeli bir şey bu.
Üstü kapalı bunu anlatmaya çalıştım ben de aslında. Ve önüne gelenin dokunduğu bir yerin mahrem olduğunu, dokunulmaması gerektiğini kavrayamaz bu çocuk. Yarın öbür gün taciz edilse farkına varmaz.Ayrica 5 yas cocugun cinsel organini merak ettigi bir yastir. Oraya dokunulmasindan haz alir. Annesinin bile dokunmasi yanlis. Cocuk temizligini kendisi yapabilmeli.
İlk başta temizliğini yapamıyor, sırf bunu kabul ettiler diye bu okulu tercih ettim demiş. Sonradan döndüyse bilmem.sanırım tuvalet temizliğini kendi yapıyormuş.
bazıları olayı abarta abarta yorum yaptığı için yanlış anlaşılmalar oluyor.
konu sahibi neden temizliğini yapmıyor diye sitem etmiyor
bu yorum gözümden kaçmış.İlk başta temizliğini yapamıyor, sırf bunu kabul ettiler diye bu okulu tercih ettim demiş. Sonradan döndüyse bilmem.
Ayy iyi ki anaokul ogretmeni filan olmamisim. Yok cocumun kukusunu yika, yok cocumun ustunden gozunu ayirma, bu ne yaa. Gercek dunya boyle degil. Dunyaya dönün sayin veliler!!!
Yanlış biliyorsam düzeltin de öğretmenler çocukların temizliklerini yapmaz.
Eşlik eder, el yıkamasını söyler vs ama kendisi yapmaz.
Çalıştığım okullardaki hiç bir öğretmen bu tarz bir temizlik yapmamıştır.
Yanlış biliyorsam düzeltin de öğretmenler çocukların temizliklerini yapmaz.
Eşlik eder, el yıkamasını söyler vs ama kendisi yapmaz.
Çalıştığım okullardaki hiç bir öğretmen bu tarz bir temizlik yapmamıştır.
Yapmaması gerek zaten ama gönül rahatlığıyla isteyenler de varmış demek ki.Ay elin ogretmeni benim cocugumun seyine mi dokunacak? nasi bi talep bu. Birak pis kalsin. Temizlemesin aksam evde ben temizlerim. Cok ayip cok yanlis seyler bunlar ya.
Yapmaması gerek zaten ama gönül rahatlığıyla isteyenler de varmış demek ki.
doğru devlet veya özel farketmez öğretmenin veya yardımcısının iletişim numaralarını almak gerekiyor. Dünyanın binbir türlü hali var çok daha ciddi bir olay da gelebilir insanın başına.Tüm yorumları okudum. İki tane çocuğum olduğu için herkesin bu konuyla ilgili ne düşündüğünü merak ettim. Evet bana göre yardımcı lavaboda eşlik edecek dendiyse ve etmediyse bu bir problem fakat neden tel arayıp öğretmenle konuşmuyorsun diyenlere çünkü öğretmenin/yetkilinin tel yok bende demek de ihmal değil mi???
Ay elin ogretmeni benim cocugumun seyine mi dokunacak? nasi bi talep bu. Birak pis kalsin. Temizlemesin aksam evde ben temizlerim. Cok ayip cok yanlis seyler bunlar ya.
yok canım bunu diyen konu sahibi değil,ikizleri olan başka bir üye.İlk başta temizliğini yapamıyor, sırf bunu kabul ettiler diye bu okulu tercih ettim demiş. Sonradan döndüyse bilmem.
o değilde bu cocuklar olaylarla basa cıkmayı güçlü olmayı nasıl öğrencek ,
Haklısınız.Bir zahmet çocukları okula göndermeden öğretsinler kişisel temizliklerini.Öğretmen bakıcı değil ki.Ama bazı veliler var ki çocuklarını sırf başından savmak için gönderiyor.Bizim bir komşu 6 yaşına kadar bezledi çocugu.Çocuk konuşamadıgından ya da anlamadıgından da değil.Küfür bile edebilecek bir kelime haznesi vardı.Çocuk okula başlarken bıraktırdı diye biliyorum çocuk tuvalet eğitmini bilmezken temizliğini yapamayacak tabi.Her şey velide bitiyor.Hiç bir öğretmen çocuk altı temizlemek zorunda değil.Kreşlerde bile tuvalet eğitimi verilmiş çocuk isteniyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?