• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anasınıfı sorunu

Evet işte ben de böyle düşünüyorum. Kurum değil, öğretmen ve öğretmenin mesleğine bakışı önemli benim için. Bu mantıkla devlete verdim. Pazartesi konuşacağım kafamdaki her şeyi ve yine düzelmezse başka bir yer bakacağım.
Konuştuğunuz yetkili yuksek ihtimal okulu ve öğretmeni savunacaktır. Konu ne olursa olsun. Elestiriyle gelen biri olunca Savunma mekanizmasi oluyor çünkü otomatik olarak😀
Insallah gönlünüze gore yer bulursunuz. Hangi sehirdesiniz acaba

Sonuçta tv izletiliyorsa bunu ogretmen asla tek yapmiyordur . yetkili kimse onun da haberi vardir görüyordur.

Konuştuğunuz yetkili yuksek ihtimal okulu ve öğretmeni savunacaktır. Konu ne olursa olsun. Elestiriyle gelen biri olunca Savunma mekanizmasi oluyor çünkü otomatik olarak😀
Insallah gönlünüze gore yer bulursunuz. Hangi sehirdesiniz acaba

Evet keşke çare olsa. Olmayacak biliyorum ama yine de konuşmadım olmasın.

İnşallah... İstanbul'dayım ben.

6 yillik anaokulu ogretmeniyim. Bende cok fazla sıkıntı olan veli ile karşılaştığım oldu. Ama hicbir veliden mont giyilmemiş,atleti terli , ic çamaşırı kirli gibi bi dönüş gelmedi. Yaparsaniz sikayet almazsiniz çünkü. Genelde cok hassas herseyi ince eleyen veliler cok beklenti icinde oluyor. Yemek yerken video cekin diyen velim bile vardi. Ama okadar da olamaz tabiki. Her iki tarafta gorevini bilse keşke. Ogretmen gorevini guzel yapsa. Veli de ufak seyleri gormezden gelse hersey yolunda gider. Ama gunumuzde herkes kolay para kazanma derdinde malesef.

6 yillik anaokulu ogretmeniyim. Bende cok fazla sıkıntı olan veli ile karşılaştığım oldu. Ama hicbir veliden mont giyilmemiş,atleti terli , ic çamaşırı kirli gibi bi dönüş gelmedi. Yaparsaniz sikayet almazsiniz çünkü. Genelde cok hassas herseyi ince eleyen veliler cok beklenti icinde oluyor. Yemek yerken video cekin diyen velim bile vardi. Ama okadar da olamaz tabiki. Her iki tarafta gorevini bilse keşke. Ogretmen gorevini guzel yapsa. Veli de ufak seyleri gormezden gelse hersey yolunda gider. Ama gunumuzde herkes kolay para kazanma derdinde malesef.

Ankarada olsaydiniz guzel okullar onerebilirdim. Hakkinizda hayırlısı olsun

Evet tabi ki ben çok titizlenen biri değilim. Karşı tarafın iyi niyetinden emin olsam çok daha fazlasını da yaparım. Tabi ki kolay bir meslek değil. Tutup da öğretmen mont giydirsin, yedirsin vs asla beklemem veya görevi dahi olsa gözden kaçabilir o ortamda. Nolucak ki? Ama bir an evvel maaşımı alayım gideyim mantığını hissediyorsam orda da alttan alamam doğrusu.

Çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz için. Öneri almış kadar oldum, sağolun. Başarılar diliyorum size...

Konu sahibi baştan sona haklı çocuğumuzu okula veriyoruz birseyler öğrensin diye o öğretmen orda hayrına durmuyor güzel maaş alıyorlar ve hakkını vermesi gerekiyor gerekirse yarım saat veliyide bekleyebilir bunun lafı yapılmaz herzaman olmadıkça..kızım anaokuluna gidiyor öğretmenle muhabbetim okulun ilk haftası whatsaap dan oldu gerekli şeyler için mesajlaştik bir aydırda muhatap olmuyoruz birbirimizle..öğretmenimiz bir hafta boyunca yaptıkları etkinliklerin resmini veya videosunu çekip whatsaap grubuna atıyor..bugün mesela 1 sayısını öğrenmişler..ben çocuğumun okulda gününü dolu dolu gectigine inanıyorum..konu sahibide isterki cocugum biseyler öğrensin..

14 yıldır aktif çalışıyorum mesai saatinde çıktığım sayılıdır.
Ve bundan şikayet etmem kendim inisiyatif kullanarak yaparım bunu.
Saatlerden bahsedilmiyor 15 dk dan bahsediliyor.
Kimse 15 dk var diye bu şekilde davranamaz. Ayrıca okullarda ki öğretmenlerin çıkış saati ders bitimi ile değildir.

Mesleğine saygısı olanın bunu sorun etmesi çok anlamsız..
Sizin tercihiniz bu diye meslektaslarinizi bence saygisizlikla suclamayin..bir de bransiniz ne merak ettim...bu arada 15 dakika var diye degil yogunluk olmasin diye soylenilen 15 dakikadan bahsedilmis bence bir de o ögretmenklden dinlemek lazim sebebini... Sizin yaptiklariniz sizi baglar

Tam 1de götürsem dahi kapıda bekliyoruz sabah grubunu. Yani sabahki öğretmen 15 dakika erken çıkmıyor 🙂 e ayakkabı mont vs vs 1.30da giriliyor hep.
Bakın burda bile yanlisiniz var sabah grubunu 01:00 e kadar beklemiyorsunuz sinifin temizlenmesini bekliyorsunuz aslında...sabah cikan Sinifa hemen girmeniz mümkün degil ee mecbur sinif temizlenecek ve personel ihtiyaclarini karsilayackki sizin cocuklarinizi iceri alsinlar.. Sizin derdiniz bence çocugunuzun ne ogrenip ne ogrenmedigi kesinlikle degil siz ders saatlerini kafaya takmissiniz🤷🏻‍♀️ bununla ilgili de idare ile görüsün o zaman ama Sunu unutmayin ögretmenler basimizin tacı tek sorun erken almanizi gerektiren bir 15 dakika ise -ki ben tüm mesajlarinizdan bunu anliyorum- sikayet falan ederek kul hakkina girmeyin derim.birakin insanlar şevkle çalışsınlar siz her ne kadar bir şey öğrenmiyor deseniz de o çocugunuz hiç mi etkinlik yapmıyor okulda illaki yapıyorlar..

Konu sahibi baştan sona haklı çocuğumuzu okula veriyoruz birseyler öğrensin diye o öğretmen orda hayrına durmuyor güzel maaş alıyorlar ve hakkını vermesi gerekiyor gerekirse yarım saat veliyide bekleyebilir bunun lafı yapılmaz herzaman olmadıkça..kızım anaokuluna gidiyor öğretmenle muhabbetim okulun ilk haftası whatsaap dan oldu gerekli şeyler için mesajlaştik bir aydırda muhatap olmuyoruz birbirimizle..öğretmenimiz bir hafta boyunca yaptıkları etkinliklerin resmini veya videosunu çekip whatsaap grubuna atıyor..bugün mesela 1 sayısını öğrenmişler..ben çocuğumun okulda gününü dolu dolu gectigine inanıyorum..konu sahibide isterki cocugum biseyler öğrensin..

Teşekkür ederim yazdıklarınız için. Evet ben anlayamadım tepkileri doğrusu 🤷 anaokulu da olsa bir okul değil mi yaşına uygun şeyleri öğrenecek tabi ki...

Bakın burda bile yanlisiniz var sabah grubunu 01:00 e kadar beklemiyorsunuz sinifin temizlenmesini bekliyorsunuz aslında...sabah cikan Sinifa hemen girmeniz mümkün degil ee mecbur sinif temizlenecek ve personel ihtiyaclarini karsilayackki sizin cocuklarinizi iceri alsinlar.. Sizin derdiniz bence çocugunuzun ne ogrenip ne ogrenmedigi kesinlikle degil siz ders saatlerini kafaya takmissiniz🤷🏻‍♀️ bununla ilgili de idare ile görüsün o zaman ama Sunu unutmayin ögretmenler basimizin tacı tek sorun erken almanizi gerektiren bir 15 dakika ise -ki ben tüm mesajlarinizdan bunu anliyorum- sikayet falan ederek kul hakkina girmeyin derim.birakin insanlar şevkle çalışsınlar siz her ne kadar bir şey öğrenmiyor deseniz de o çocugunuz hiç mi etkinlik yapmıyor okulda illaki yapıyorlar..

Sabah grubu gözümüzün önünden çıkıp gidiyor yapmayın Allah aşkına ne temizliği 🙂 hijyen de ayrı bir sorun zaten bizim grupta. Yazmadığım da bir o kadar şey var aslında.

Evet 1 ayı geçti 1 kere bile etkinlik gelmedi. Sadece boyama yapılıyor. Her gün boya geliyor, malzemeler olduğu gibi duruyor. Tüm çocuklar sıkıldık boyadan diye söyleniyor artık. Burda böyle bir konuda yalan neden söyleyeyim ki? Öğretmen başımızın tacı evet ama işini layıkıyla yapıyorsa. Şevkle çalışma niyetinde bir öğretmen görsem keşke.

Ayrıca benim için çocuğumun bir şeyler öğrenmesinden daha üstün olamaz hiç bir şey. Bunu nerden çıkardınız? Yani çocuğuma yaşına uygun şeyler öğretilse, bir şeyler katsa okul ne saati umursarım ne de başka bir şeyi. Hatta ben kendim daha da verici olurum. Ama her gün sünger Bob boyaya boyaya bana bile gına geldi artık. Her gün fotokopi boyamak çizgi film izlemek nedir? İsterse yarım saat olsun ama dolu dolu olsun. Benim beklentim bu. Ama hem bir şey katmayacak okul, hem de saçma saat hesapları yapılacak. Ee ne anladım ben bundan?

Yani ben 15 dk için eğitimi göz ardı etmişim vay be...

Ben de devlet anaokulunda çalışıyorum . İki ogretmenli bir okul . Diğer öğretmen arkadas çok sinirli, çok bağırıyor. Çocuğun biri annesine , öğretmenimi sevmiyorum,demiş . Bence bunu küçücük bir çocuk söylüyorsa gerçekten sevmiyordur. İlkokul öğretmenleri sabırlı ve sevecen olmalı . Çünkü ilk ogretmenleri biziz, okulu sevdirmek bizim görevimiz. Maalesef bazı öğretmenler işini severek yapmıyor, bu da performanslarına yansıyor tabiki . Doğruya doğru vallahi . Her durumda meslektaslarimi da savunanam . İşini çok iyi yapan öğretmenler de gördüm . Ama sınıf kalabalıksa insanüstü bir çaba gerekiyor bazen . Bazı ogretmenlerin sinirlenmesinin nedeni çaresizlikten aslında . Bir de bazı okullarda anasınıfı saatleri değişkenlik gösteriyor. Neye göre, kime göre bilemiyorum. Ben bugüne kadar hep 5 saat calistim oandemi öncesi. Sizin sınıfın sayısı kaç?

Mesaisi bitmiyor, okulda öğrencilerin ders süresi bitiyor.
Ayrımı iyi yapalım lütfen, bir öğretmenin mesaisi ne zaman 40 ar dklık sürelerden ibaret olmuş, hayatımda duymadım böyle bir şey.
Kendi öğrenciliğim dahil her öğretmen öğrencilerden en az 20 30 dk önce okulda olur ve okul dağılınca ki bu süre yine en az yarım saati bulur bazen daha da uzar, o zaman ayrılırlar.

O halde yanlışınızı düzeltelim.
Bu dediğiniz her öğretmen için değil, nöbetçi öğretmen için böyledir.
Okulda tüm gün bulunan idarecilerle birlikte nöbetçi öğretmenler o sürelerde görevini yapar. Digerleri ise zil çalar çalmaz kanat takip uçma hakkına da sahip.

Bu sitede beni çok rahatsız eden şeylerden biri.
Ögretmen olmayanlarin öğretmenler hakkında her şeyi çok kesin biliyor gibi davranması.

Insan bazen kendinden şüpheye düşüyor vallahi ben işin içindeyken bilmiyor muyum diye :)

Ben de devlet anaokulunda çalışıyorum . İki ogretmenli bir okul . Diğer öğretmen arkadas çok sinirli, çok bağırıyor. Çocuğun biri annesine , öğretmenimi sevmiyorum,demiş . Bence bunu küçücük bir çocuk söylüyorsa gerçekten sevmiyordur. İlkokul öğretmenleri sabırlı ve sevecen olmalı . Çünkü ilk ogretmenleri biziz, okulu sevdirmek bizim görevimiz. Maalesef bazı öğretmenler işini severek yapmıyor, bu da performanslarına yansıyor tabiki . Doğruya doğru vallahi . Her durumda meslektaslarimi da savunanam . İşini çok iyi yapan öğretmenler de gördüm . Ama sınıf kalabalıksa insanüstü bir çaba gerekiyor bazen . Bazı ogretmenlerin sinirlenmesinin nedeni çaresizlikten aslında . Bir de bazı okullarda anasınıfı saatleri değişkenlik gösteriyor. Neye göre, kime göre bilemiyorum. Ben bugüne kadar hep 5 saat calistim oandemi öncesi. Sizin sınıfın sayısı kaç?

Burda gördüğüm her koşulda öğretmen haklıymış 🙂

Sınıf 18 kişi. Bir yardımcı var. Benim takıldığım saatler de değil. Öğretmen çıkış saatinden 15 dakika önce gelin diyor. Ama diyelim ki 10 dakika önce geldik azar işitiyoruz. Yani erkenin de kademeleri var bizim okulda. Ve daha bir sürü sorun.

Normalde 1-5. Ama 1buçukta girip en geç 4.45te alınması gerekiyor. 4.50de alınca azar işitiyoruz. Herkes ve ilk günden beri.
Konu sahibi, size hak veriyorum. Ama anlamadigim sey azar isitince ne yapiyorsunuz? Sahsen ben cocugumun ogretmeninin beni azarlamasina sessiz kalamazdim. Uslubu kotuyse uyarirdim mutlaka. Siz firca yiyince ne yapiyorsunuz?

Konu sahibi, size hak veriyorum. Ama anlamadigim sey azar isitince ne yapiyorsunuz? Sahsen ben cocugumun ogretmeninin beni azarlamasina sessiz kalamazdim. Uslubu kotuyse uyarirdim mutlaka. Siz firca yiyince ne yapiyorsunuz?

Ya açıkçası ben orda neye uğradığımı şaşırdım biraz. Öyle bir şey beklemediğim için anlayamadım. Yüzüm düştü sadece. Ama sonra herkesten bunu duyunca bir de kulağımla başka çocukları utandırdığında koydu bana açıkçası.

Ya açıkçası ben orda neye uğradığımı şaşırdım biraz. Öyle bir şey beklemediğim için anlayamadım. Yüzüm düştü sadece. Ama sonra herkesten bunu duyunca bir de kulağımla başka çocukları utandırdığında koydu bana açıkçası.
Bence tekrarlanirsa siz de net bir sekilde sizinle bu sekilde konusamayacagini soylemelisiniz. Alismis heralde herkes sessiz kalinca, ama siz de cetin ceviz oldugunuzu gosterin. Derdi varsa guzel bi sekilde anlatsin, azarlamak nedir insanlari.

Bence tekrarlanirsa siz de net bir sekilde sizinle bu sekilde konusamayacagini soylemelisiniz. Alismis heralde herkes sessiz kalinca, ama siz de cetin ceviz oldugunuzu gosterin. Derdi varsa guzel bi sekilde anlatsin, azarlamak nedir insanlari.

Evet ben de öyle düşünüyorum. Zaten pazartesi konuşacağım bu mont ve saat konusunu. Bakalım...

Sizin tercihiniz bu diye meslektaslarinizi bence saygisizlikla suclamayin..bir de bransiniz ne merak ettim...bu arada 15 dakika var diye degil yogunluk olmasin diye soylenilen 15 dakikadan bahsedilmis bence bir de o ögretmenklden dinlemek lazim sebebini... Sizin yaptiklariniz sizi baglar
Başka bir meslek yapıyorum öğretmen değilim dediğim her meslek için geçerli. Evet benim yaptıklarım beni bağlar ama biri geç kaldı diye bu tarz bir yaklaşım bence giç bir meslekte uygun değil. Bazı şeyler tolera edilebilir saatlerce bir beklemeden ve her zaman yapılanbir şeyden bahsedilmemiş zaten konuda.

Konu sahibi merak ettim. Ne oldu okul durumunuz? Öğretmeninizle konuştunuz mu sıkıntılarla ilgili?

Back
X