- 3 Eylül 2012
- 21.855
- 57.523
- 798
Korkularınız da haklısınız çok .. Ayrıca
Devlet anaokulunda ilk defa böyle bir uygulama duyuyorum. Bizim burada anaokulun özel mutfağı var ve yemekler orada yapılır. Neden siz yemek yapacaksınız anlamadım ?
Öylemi ilk defa duyduğum bir uygulamaydı bu demekki yaygınmış :) bizim ilkokul zamanımızda öğretmenimiz liste verirdi ona göre götürürdük beslenmelerimiziBu uygulama devlet okullarında 1. sınıflarda bile yapılabiliyor..
Bazı anneler çocuklara düzgün beslenme koymuyor, çocuk her gün tost yiyor, kantinden alıyor bir şeyler.
Bazı öğretmenler velilerden rica edebiliyor.
Sırayla bir veli yemek yapıyor o gün tüm sınıf besleniyor..
Ayda bir ya da iki sıra gelmiş oluyor..
Bu uygulamadan çoğu veli memnun oluyor aslında.
İstemeyen katılmaz elbette..
Öylemi ilk defa duyduğum bir uygulamaydı bu demekki yaygınmış :) bizim ilkokul zamanımızda öğretmenimiz liste verirdi ona göre götürürdük beslenmelerimizi
O nasıl ana okulmuş öyle ? Yemekleri neden kendileri yapmıyor ki... Öyle şey mi olurmuş?Hem onu yapacağına bütün anneler toplanın bir yemek şirketiyle anlaşın.Her güne özel yemek listesi çıkartın,böyle daha mantıklı.Öğretmen ya da başka görevli bunu yapamıyor mu yaa
bir anasınıfi öğretmeni olarak siz gibi düşünüyorum.ben velilere aylık kullanmak üzere haftalık beslenme listesi veriyorum her veli kendi çocuğuna koyuyor sadece beslenme.merhabalar siteye yeni üye oldum. Oğlumu bu sene ilkokul bünyesinde bir anasınıfına yazdırdım. Bizim yemek sorunumuz var okula hergun bir veli tencere yemeği götürecek miş. Bu beni çok huzursuz etti. Pişiren veli kimbilir o yemeği nasıl pişirecek kimisine yemek yaparken normal gelen birşey bana ters düşüyor. Mesela yan komşum soğanın kabuğunu soyduktan sonra yıkamadan yemeğe koyar. Yada kayınvalidem tavuğu yıkamadan pişirir patatesi 1 kere soymadan önce yıkar dahada yıkamaz , kimisi yemeğin kaşığıyla tadına bakıp tekrar içine geri sokar. Bunlar bana ters gelen şeyler. Ben çocuğuma başkasının yemeklerini yedirmek istemiyorum. Ayrıca 25 kişiye yemek pişirip elimde koca tencereyle okulada gitmek istemiyorum. Ne yapmalıyım kızlar öğretmenle konuşmam lazım ama ne diyeceğim bir türlü karar veremedim.
Bağımsız ana okulunda çalışıyorum. Hiç bir ilde 350 aidat olamaz. İmkansız. Devlete bağlı anaokulundan bahsediyorum. Özel kresten bahsetmiyorum.ayda 350 lira verecek durumum yok yoksa bende bilirdim özel anaokuluna vermeyi
Yıllar öncesinden bahsediyoruz ama... En azından bir yemek şirketiyle anlaşılabilir diye düşünüyorum.Ben de hatırlıyorum ben ilkokuldayken bizim okulun altı ana sınıfıydı ve yemekler onlara aitti.Bu uygulama yıllardır çoğu yerde var 20 sene önce bende anasınıfındayken böyleydi
Bu yemek şekli banada mantıksız geliyor, birisi bozulmaya yakın tavuk kullansa herkes zehirlnecek Allah korusun... öğretmenle konuşmanız hiç bir şeyi değiştirmez, kurulda öyle karar almışlar, en fazla çocuğunuza vermezler yemeği , o da çocuk için kötü olur. size tavsiyem ya bu kadar takmamak, yada bağımsız devlet anaokulları var oraya yazdırmanız onların yemekhanesi oluyor , en azından aynı kişi yapar ve denetlenir.. bizim bağımsız anaokulu 100 lira alıyormerhabalar siteye yeni üye oldum. Oğlumu bu sene ilkokul bünyesinde bir anasınıfına yazdırdım. Bizim yemek sorunumuz var okula hergun bir veli tencere yemeği götürecek miş. Bu beni çok huzursuz etti. Pişiren veli kimbilir o yemeği nasıl pişirecek kimisine yemek yaparken normal gelen birşey bana ters düşüyor. Mesela yan komşum soğanın kabuğunu soyduktan sonra yıkamadan yemeğe koyar. Yada kayınvalidem tavuğu yıkamadan pişirir patatesi 1 kere soymadan önce yıkar dahada yıkamaz , kimisi yemeğin kaşığıyla tadına bakıp tekrar içine geri sokar. Bunlar bana ters gelen şeyler. Ben çocuğuma başkasının yemeklerini yedirmek istemiyorum. Ayrıca 25 kişiye yemek pişirip elimde koca tencereyle okulada gitmek istemiyorum. Ne yapmalıyım kızlar öğretmenle konuşmam lazım ama ne diyeceğim bir türlü karar veremedim.
Bi anaokulu ogretmeni olarak yardimci olmak istedim.bende yillardir toplu beslenme uyguluyorum.bireysel beslenmeye oranla bircok artisi var.bireysel beslenmede veliler birkac hafta sonra menuye uymamaya basliyorlar.arti okula gelindikten hemen hemen 1saat sonra beslenmeye gecildigi ve miktarlar az oldugu icin yemekler soguyo yaglari donuyo.menude tavuklu pilav corba varken bircok veli bu yemegi gondermisken,bir veli dürum adana gonderebiliyor ve cocuk istahla yerken diger ogrenciler onu izliyor.benim bir velim sizin fikrinizdeydi.ben kimsenin yemegini cocuguma yedirmem dedi ve listeyle uyumlu olarak yemek gonderdi.ancak cocuk yaglari donmus kurufasulyeyi yada lapa haline gelmis buz gibi sehriye corbasini sirf annesinin korkusundan ögure ögure yiyordu.2ay sabrettim ama vicdanim rahat etmedi.durumu velimle paylstigimda hak verdi ve anlamsiz inadindan vazgecti.sinif 20kisiyse 5 haftada bir sira gelecek.bence endise edilecek bir durum yok.yemegi getiren velinin cocuguna 4-5yildir bisey olmadiysa Allahin izniyle sizin kuzunuzada bisey olmaz.
poni yemekler soğumuyor mu baka bir üye ne güzel anlatmış, yağları donmuş fasulye lapalaşmış soğumuş çorba falanbir anasınıfi öğretmeni olarak siz gibi düşünüyorum.ben velilere aylık kullanmak üzere haftalık beslenme listesi veriyorum her veli kendi çocuğuna koyuyor sadece beslenme.
Bağımsız ana okulunda çalışıyorum. Hiç bir ilde 350 aidat olamaz. İmkansız. Devlete bağlı anaokulundan bahsediyorum. Özel kresten bahsetmiyorum.
Bu yemek şekli banada mantıksız geliyor, birisi bozulmaya yakın tavuk kullansa herkes zehirlnecek Allah korusun... öğretmenle konuşmanız hiç bir şeyi değiştirmez, kurulda öyle karar almışlar, en fazla çocuğunuza vermezler yemeği , o da çocuk için kötü olur. size tavsiyem ya bu kadar takmamak, yada bağımsız devlet anaokulları var oraya yazdırmanız onların yemekhanesi oluyor , en azından aynı kişi yapar ve denetlenir.. bizim bağımsız anaokulu 100 lira alıyor
Fasülye pilav çorba gibi şeyler beslenme çantası ile gönderilecek yemekler değil, beslenme çantasına uygun yemeklerle liste hazırlanabilir. Bu çocuklar 1 yıl sonra 1. sınıfa gidince de beslenme çantası ile gidecekler sonuçta madem okulda mutfak yok ahçı yok beslenme listesi daha mantıklı. Çok saçma geldi bana velilerin tencere ile yemek taşıması...
O kadar çocuğa yemek yapmak zor 5 haftada bir sıra gelse bile zor. Diyelim sıra size geldi son anda bir şey oldu yapılamadı unutuldu çocuklar aç mı kalacak...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?