anasınıfı yemek sorunu


Bu uygulama devlet okullarında 1. sınıflarda bile yapılabiliyor..
Bazı anneler çocuklara düzgün beslenme koymuyor, çocuk her gün tost yiyor, kantinden alıyor bir şeyler.
Bazı öğretmenler velilerden rica edebiliyor.
Sırayla bir veli yemek yapıyor o gün tüm sınıf besleniyor..
Ayda bir ya da iki sıra gelmiş oluyor..
Bu uygulamadan çoğu veli memnun oluyor aslında.
İstemeyen katılmaz elbette..
 
Bi anaokulu ogretmeni olarak yardimci olmak istedim.bende yillardir toplu beslenme uyguluyorum.bireysel beslenmeye oranla bircok artisi var.bireysel beslenmede veliler birkac hafta sonra menuye uymamaya basliyorlar.arti okula gelindikten hemen hemen 1saat sonra beslenmeye gecildigi ve miktarlar az oldugu icin yemekler soguyo yaglari donuyo.menude tavuklu pilav corba varken bircok veli bu yemegi gondermisken,bir veli dürum adana gonderebiliyor ve cocuk istahla yerken diger ogrenciler onu izliyor.benim bir velim sizin fikrinizdeydi.ben kimsenin yemegini cocuguma yedirmem dedi ve listeyle uyumlu olarak yemek gonderdi.ancak cocuk yaglari donmus kurufasulyeyi yada lapa haline gelmis buz gibi sehriye corbasini sirf annesinin korkusundan ögure ögure yiyordu.2ay sabrettim ama vicdanim rahat etmedi.durumu velimle paylstigimda hak verdi ve anlamsiz inadindan vazgecti.sinif 20kisiyse 5 haftada bir sira gelecek.bence endise edilecek bir durum yok.yemegi getiren velinin cocuguna 4-5yildir bisey olmadiysa Allahin izniyle sizin kuzunuzada bisey olmaz.
 
Öylemi ilk defa duyduğum bir uygulamaydı bu demekki yaygınmış :) bizim ilkokul zamanımızda öğretmenimiz liste verirdi ona göre götürürdük beslenmelerimizi
 
Öylemi ilk defa duyduğum bir uygulamaydı bu demekki yaygınmış :) bizim ilkokul zamanımızda öğretmenimiz liste verirdi ona göre götürürdük beslenmelerimizi

Maalesef listeye uyan veliler çok az.
İlk zaman uymaya çalışsalar da hemen düzeni bozuyorlar.
Çocuğun cebine para atmak, beslenme çantası hazırlamaktan daha kolay geliyor..

Bu uygulama sınıfta bir beslenme düzeni oluşturmak adına yapılıyor.
 
O nasıl ana okulmuş öyle ? Yemekleri neden kendileri yapmıyor ki... Öyle şey mi olurmuş?Hem onu yapacağına bütün anneler toplanın bir yemek şirketiyle anlaşın.Her güne özel yemek listesi çıkartın,böyle daha mantıklı.Öğretmen ya da başka görevli bunu yapamıyor mu yaa
 
Kardesimin anaokulunda da boyle bir uygulama vardi ama onlar sabahci ve yarim gun olduklari için saat 10 gibi her gun bir veli borek, kisir, kek vs ara ogun olarak yenecek seyler goturuyordu. Kuru fasulye pilav gibi tencere yemegi gitmiyordu yani :)
Bence her durumda bir annenin kendi cocugu da dahil bir sinif çocuğa evinde yapacagi yemek, yemek sirketi, kantin ya da yemekhaneden daha temiz ve saglikli olacaktir. Sahsen ben de sadece benim yaptiklarimi yesin isterim ama kurallar boyleyse uymak lazim.
 
bu çok yaygın bir uygulama hatta kesinlikle dışardan yemek içecek yok diye kural koyanlarda var. çalışan anneleri düşürsek aslınsa büyük kolaylık bence cocugunu açısından farklı lezzletleri tatmasi avantaj olacaktir hem hic bir annenin cok dikkatsiz olacagini dusunmuyorum asiri bir durumda mutlaka ogretmeni mudahale eder.
 

Bu uygulama yıllardır çoğu yerde var 20 sene önce bende anasınıfındayken böyleydi
 
Arkadaşım öğretmenle konuş yemekleri kendinin yapmak istediğini söyleyebilirsin
Her Veli aylık 50 lira verse 20 öğrenci 1000 lira yapar hem için rahat eder hem cebine para kalır
 
bir anasınıfi öğretmeni olarak siz gibi düşünüyorum.ben velilere aylık kullanmak üzere haftalık beslenme listesi veriyorum her veli kendi çocuğuna koyuyor sadece beslenme.
 
Bu uygulama yıllardır çoğu yerde var 20 sene önce bende anasınıfındayken böyleydi
Yıllar öncesinden bahsediyoruz ama... En azından bir yemek şirketiyle anlaşılabilir diye düşünüyorum.Ben de hatırlıyorum ben ilkokuldayken bizim okulun altı ana sınıfıydı ve yemekler onlara aitti.
 
Bu yemek şekli banada mantıksız geliyor, birisi bozulmaya yakın tavuk kullansa herkes zehirlnecek Allah korusun... öğretmenle konuşmanız hiç bir şeyi değiştirmez, kurulda öyle karar almışlar, en fazla çocuğunuza vermezler yemeği , o da çocuk için kötü olur. size tavsiyem ya bu kadar takmamak, yada bağımsız devlet anaokulları var oraya yazdırmanız onların yemekhanesi oluyor , en azından aynı kişi yapar ve denetlenir.. bizim bağımsız anaokulu 100 lira alıyor
 

ayy yazık çocuğa yaa, benim de aklıma o yönteme geldi ama işte deneyim daha net gösteriyor...
 
bir anasınıfi öğretmeni olarak siz gibi düşünüyorum.ben velilere aylık kullanmak üzere haftalık beslenme listesi veriyorum her veli kendi çocuğuna koyuyor sadece beslenme.
poni yemekler soğumuyor mu baka bir üye ne güzel anlatmış, yağları donmuş fasulye lapalaşmış soğumuş çorba falan
 
Fasülye pilav çorba gibi şeyler beslenme çantası ile gönderilecek yemekler değil, beslenme çantasına uygun yemeklerle liste hazırlanabilir. Bu çocuklar 1 yıl sonra 1. sınıfa gidince de beslenme çantası ile gidecekler sonuçta madem okulda mutfak yok ahçı yok beslenme listesi daha mantıklı. Çok saçma geldi bana velilerin tencere ile yemek taşıması...

O kadar çocuğa yemek yapmak zor 5 haftada bir sıra gelse bile zor. Diyelim sıra size geldi son anda bir şey oldu yapılamadı unutuldu çocuklar aç mı kalacak...
 
Bağımsız ana okulunda çalışıyorum. Hiç bir ilde 350 aidat olamaz. İmkansız. Devlete bağlı anaokulundan bahsediyorum. Özel kresten bahsetmiyorum.

yürüme mesafesinde yok çevremde. Bir özel birde bu yazdırdığım ilkokul bünyesinde olan var. yani uzaktakine göndermeye kalkışsam yine pahalıya patlayacaktı bana.


Yani herkes son kullanma tarihine bakmıyor sonuçta olabilir.öğretmen bir kaç hafta deneriz olmadı beslenmeye konulup getirilir dedi bana önerilere açık gibi geldi kurul kararı değil bence.


zaten öğle yemeği yiyipte gidecekler ağır yemek yemelerine gerek yokki araöğün olarak beslenmede birşeyler götürülebilir tabi herkesin aynı şeyi getirmesi lazım. gerçekten 25 kişiye yemek yapıp götürmek çok gözümde büyüyor bir yandan çocuğun elinden tutup bir yandan nasıl koca tencere taşıyacağım kimbilir. birde küçük bebeği olanlar var onlar için dahada kötü
 
Kusura bakmayın ama çoğu insan geçim sıkıntısı içinde tutup da para verip yemek şirketine para veremez çoğunluk ne istiyorsa ona dahil olacaksınız ,çok pimpirikli ve temiz hijyen meraklı annelerin çocukların çoğu alerjik hasta bu aşırı temizlikten kaynaklanıyor
 
Kusura bakmayın ama çoğu insan geçim sıkıntısı içinde tutup da para verip yemek şirketine para veremez çoğunluk ne istiyorsa ona dahil olacaksınız ,çok pimpirikli ve temiz hijyen meraklı annelerin çocukların çoğu alerjik hasta bu aşırı temizlikten kaynaklanıyor
 
Bence bu kadar kafaya takmayın bu olayı,anasınıfı için yaparken herkes özen gösterir zaten.Çok korursanız da bağışıklık kazanmaz çocuğunuz.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…