• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

anasınıfı yemek sorunu

pinkiepie

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2014
14
10
3
36
merhabalar siteye yeni üye oldum. Oğlumu bu sene ilkokul bünyesinde bir anasınıfına yazdırdım. Bizim yemek sorunumuz var okula hergun bir veli tencere yemeği götürecek miş. Bu beni çok huzursuz etti. Pişiren veli kimbilir o yemeği nasıl pişirecek kimisine yemek yaparken normal gelen birşey bana ters düşüyor. Mesela yan komşum soğanın kabuğunu soyduktan sonra yıkamadan yemeğe koyar. Yada kayınvalidem tavuğu yıkamadan pişirir patatesi 1 kere soymadan önce yıkar dahada yıkamaz , kimisi yemeğin kaşığıyla tadına bakıp tekrar içine geri sokar. Bunlar bana ters gelen şeyler. Ben çocuğuma başkasının yemeklerini yedirmek istemiyorum. Ayrıca 25 kişiye yemek pişirip elimde koca tencereyle okulada gitmek istemiyorum. Ne yapmalıyım kızlar öğretmenle konuşmam lazım ama ne diyeceğim bir türlü karar veremedim.

Yemek konusunda titiz olduğunuzu ve bu fikrin size çok doğru gelmediğini. Herkesin kendi çocuğuna o gün için ayni şeyleri koyabilecegi bir liste yapilmasini istediğinizi söyleyin.

dışardan çocuğunuza hiç yemek yedirmiormusuz.emin olun o da bir anne dışardan daha hijyeniktir. öğretmen böle dediyse yapcak bişey yok konuşsanızda pek bişey farketmez.ayrıca 1 ay deneyin baktınız olmuyo o zmn konuşrsuz

söylediklerinizi aynen aktarın, endişelerinizden bahsedin
olmazsa çocuğunuzun yemeğini kendiniz ayarlayın
içiniz rahat olsun,
yani programa katılmayın!

kendime çok benzettim sizi bu konuda:KK66:

Öncelikle hepinize cevaplarınız için teşekkür ederim. Şansımı deneyeceğim bakalım :) esra8484 dışarıdan yemek yemiyoruz ailece canımız çok fastfood tarzı çekerse evde kendim yapıyorum. Kayınvalidenin yaptığı yemekleri yedirmiyor musun dersenizde zaten kayınvalidem ile beraber oturuyoruz senelerdir yemekleri ben yapıyorum ilk evlendiğim zamanlar o da yapıyordu orada görmüştüm zaten o şekilde yemek yaptığını ondan sonra hep ben yapmaya başladım.

Annelerle de konuşun, her anne beslenme çantası hazırlasın çocuğuna.Öğretmen de ona göre haftalık liste ayarlar.

merhabalar siteye yeni üye oldum. Oğlumu bu sene ilkokul bünyesinde bir anasınıfına yazdırdım. Bizim yemek sorunumuz var okula hergun bir veli tencere yemeği götürecek miş. Bu beni çok huzursuz etti. Pişiren veli kimbilir o yemeği nasıl pişirecek kimisine yemek yaparken normal gelen birşey bana ters düşüyor. Mesela yan komşum soğanın kabuğunu soyduktan sonra yıkamadan yemeğe koyar. Yada kayınvalidem tavuğu yıkamadan pişirir patatesi 1 kere soymadan önce yıkar dahada yıkamaz , kimisi yemeğin kaşığıyla tadına bakıp tekrar içine geri sokar. Bunlar bana ters gelen şeyler. Ben çocuğuma başkasının yemeklerini yedirmek istemiyorum. Ayrıca 25 kişiye yemek pişirip elimde koca tencereyle okulada gitmek istemiyorum. Ne yapmalıyım kızlar öğretmenle konuşmam lazım ama ne diyeceğim bir türlü karar veremedim.
Komsunuz neden yikamiyor sogani cok acayip yani. Bence diger velilerde cocuklar yiyecek diye ozenirler. Akliniza kotu seyler getirmeyin zaten ayda bir kere size yemek yapma sirasi gelir zorlanmazsiniz diye dusunuyorum. Ozel bir anaokulda bir gun gecirmistim kahvaltida cocuklara hic bilinmedik ucuz sut vermislerdi sok gecirmistim. Verdikleri yarim bardak sut yani tam bile degil. En azindan velilerin kendi cocuklarida yiyecegi icin dahada ozeneceklerini dusunuyorum. Sıkmayin caninizi

doğru bulmadığınızı cüzi bir miktarla yemek şirketi ile anlaşabileceğinizi hem temiz hemde sorun olmaz dyeblrsnz

Kendi çocuğunuzun yemeğini kendiniz götürün
Zaten her çocuk her yemeği yemez en hijyenik koşulda yapılsa dahi çocuğun ben bunu sevmiyorum yemiycem deme şansı da var

Korkularınız da haklısınız çok .. Ayrıca
Devlet anaokulunda ilk defa böyle bir uygulama duyuyorum. Bizim burada anaokulun özel mutfağı var ve yemekler orada yapılır. Neden siz yemek yapacaksınız anlamadım ?

Hassasiyetinizi ve takıntılarınızı anlamaya çalıştım ama kabullenmeniz gereken bir gerçek var ki;
çocuğunuz büyüdükçe bağımsızlaşacak ve sizden başkasının yapmış olduğu yemeklerden elbet tadacak..
Arkadaşları ile dışarda yemek yemekten büyük keyif alacak..

Yemek şirketleri olsun, okulda bulunan aşçı olsun hepsinde benzer durumlar söz konusu olabilir.
Sizinle her konuda birebir olmaları imkansız olacaktır doğru..

Bence sadece siz rahatsız oluyorsunuz diye veliler de öğretmen de bu uygulamadan vazgeçmek istemeyecektir.
Sadece siz çocuğunuzu bu uygulama dışında bırakabilirsiniz. Kendiniz evden gönderirsiniz beslenmesini.

Ancak okulda bir kutlama olur, birinin doğum günü için veliler yiyecekler hazırlar, yerli malı yapılır ya da.
Onların hepsi birer anne.. Çocuklar mutlu olsun, anne elinden yemeklerle beslensinler diye emek vermiş olacaklar..

Çocuğunuzun canı çekebilir. Yine de yememesini mi tercih edersiniz?

Kendi çocuğunuzun yemeğini kendiniz götürün
Zaten her çocuk her yemeği yemez en hijyenik koşulda yapılsa dahi çocuğun ben bunu sevmiyorum yemiycem deme şansı da var

Evet size katılıyorum zaten saat 1 de başlayacak ders saat 5 ten sonra çıkılacak zaten öğle yemeği yiyipte gidecek çocuklar ara öğün olarak hafif birşeyler götürülebilir. Bunun içinde bir liste verebilir öğretmen birinin yediğini diğerinin canı çekmesin diye bence daha mantıklı.

Korkularınız da haklısınız çok .. Ayrıca
Devlet anaokulunda ilk defa böyle bir uygulama duyuyorum. Bizim burada anaokulun özel mutfağı var ve yemekler orada yapılır. Neden siz yemek yapacaksınız anlamadım ?

Bende anlamadım. Tamam her okulun mutfağı olmayabilirim anlarım ama okula tencere yemeği gittiğini bende ilk defa duydum :) hafif birşeyler beslenme çantasına konulup götürülebilir bakalım yarın konuşacağım ne diyecek öğretmenimiz

Evet size katılıyorum zaten saat 1 de başlayacak ders saat 5 ten sonra çıkılacak zaten öğle yemeği yiyipte gidecek çocuklar ara öğün olarak hafif birşeyler götürülebilir. Bunun içinde bir liste verebilir öğretmen birinin yediğini diğerinin canı çekmesin diye bence daha mantıklı.

Bende anlamadım. Tamam her okulun mutfağı olmayabilirim anlarım ama okula tencere yemeği gittiğini bende ilk defa duydum :) hafif birşeyler beslenme çantasına konulup götürülebilir bakalım yarın konuşacağım ne diyecek öğretmenimiz

Belki de öğretmen nabız yokladı velilerde bakalım ne dicekler diye. Diğer veliler ne dedi bu duruma acaba? İnşallah tek değilsinizdir birlik olmak önmli bu konularda çünkü. Yani dediğiniz gibi beslenme konulabilir ;)

Hassasiyetinizi ve takıntılarınızı anlamaya çalıştım ama kabullenmeniz gereken bir gerçek var ki;
çocuğunuz büyüdükçe bağımsızlaşacak ve sizden başkasının yapmış olduğu yemeklerden elbet tadacak..
Arkadaşları ile dışarda yemek yemekten büyük keyif alacak..

Yemek şirketleri olsun, okulda bulunan aşçı olsun hepsinde benzer durumlar söz konusu olabilir.
Sizinle her konuda birebir olmaları imkansız olacaktır doğru..

Bence sadece siz rahatsız oluyorsunuz diye veliler de öğretmen de bu uygulamadan vazgeçmek istemeyecektir.
Sadece siz çocuğunuzu bu uygulama dışında bırakabilirsiniz. Kendiniz evden gönderirsiniz beslenmesini.

Ancak okulda bir kutlama olur, birinin doğum günü için veliler yiyecekler hazırlar, yerli malı yapılır ya da.
Onların hepsi birer anne.. Çocuklar mutlu olsun, anne elinden yemeklerle beslensinler diye emek vermiş olacaklar..

Çocuğunuzun canı çekebilir. Yine de yememesini mi tercih edersiniz?

o gerçeklerin farkındayım ama bilmiyorum içim hiç rahat etmeyecek bu türlü

Belki de öğretmen nabız yokladı velilerde bakalım ne dicekler diye. Diğer veliler ne dedi bu duruma acaba? İnşallah tek değilsinizdir birlik olmak önmli bu konularda çünkü. Yani dediğiniz gibi beslenme konulabilir :KK66:
Kimse yorum yapmadı belki onlarda benim gibi düşünüyordur pazartesi bende bir nabız yoklarım bakalım diğerleri ne düşünüyor dediğiniz gibi birlik olursak daha iyi. öğretmenimizde uyumlu bir bayana benziyor zaten açık kapıda bıraktı deneriz olmazsa herkes kendisi getirir diye.

Back
X