Sizi çok iyi anlıyorum, korkunuzu da. aynı yaşadıklarınizi yasadim. Demir eksikliği anemim var ,regl yoğunluğundan da kaynaklı olduğundan 1,5 yılda bir demir yüklemesi yaptırıyorum.
Birinci kan vermeleri hamileliğimde kanım 6 ya düştüğü içindi o zaman demir yuklenmedi sadece 2 ünite kan verdiler, doğumda da 2 unite kan verdiler bu beni 1,5 yıl götürdü.
1,5 yıl sonra rutin kontrol diye gittiğim hastenede kan 5 cikinca, aynı sizin gibi apar topar acilde kan verdiler. ancak araştırılması için üniversite hastanesinde hematoloji bölümünde bir hocaya gittik ve orada hoca akdeniz anemisi ve çölyak testleri başta olmak üzere birçok tetkik istedi.kadin doğumda da tetkikler yapıldı yoğun regl nedeniyle,demirde yerlerde olunca önce demir yuklenmesi gerektiğini söyledi. Böylece eğer kansızlığın nedeni demir eksikliği ise işler daha kolay dedi.
serumla demir yüklemesinden sonra Kan değerleri yükselince 2 ay sonra tekrar tetkikler yapıldı. eğer o zaman yine kanda yükselme olmazsa endoskopi ve kolonoskopi yapılmalı vücutta bilinmeyen bir kan kaçağı var mi bakılmalı dendi. Bende herşey normal gittiği için gerek görülmedi demir eksikliği anemisi olarak vücut demiri tükettikce yükleme yaptırmam gerekiyor. Son 4 yılda 2 kez demir yuklettim sanki yenileniyormus gibi oluyorum
İlaç ismini yazmayayım herkese aynı ilaç verilmiyor olabilir.
Çok geçmiş olsun endişelenmeyin inşallah sadece demir yuklemesiyle problem çözülür