anensefaliden bebeğimi kaybettim...:((((

Allah sabırlar versin arkadaşım ama sağlıklı olan bir evlat vermesi için Allah'a dua etmeliyiz öteki türlüsü inan daha zor..... Umudunu kaybetme gene hamiş kalırsın sağlıklı bir evladın olur inşallah....

inş canım...tek duam zaten sağlıklı evlatlarımın olması.....beterin beteri vardır deyip teselli bulmaya çalışıyorum....desteğiniz için hepinize çok teşekkür ederim.....

allahım en kısa zamnda inş. boş kalan kucağını mis kokulu bir bebekle doldurur
evlat kaybetmek zor için bomboş hayat boş zaman duruyo
benimde bebğim 13 haftalıktı kalbi durduğunda
herkes anne babaya bişe olmasın çocuk olur deyince kızıyodum içimdem size konuşmak kolay diye
ama öleymiş gerçekten bebekten sonra göğsümde kistler çıkınca dedimki önce sağlık
10 çocuğumda olsa ben sağlıklı olup başlarında olmayınca ne anlamı var
kendini yıpratma canım herşeyin ilacı zaman

allahım en kısa zamnda inş. boş kalan kucağını mis kokulu bir bebekle doldurur
evlat kaybetmek zor için bomboş hayat boş zaman duruyo
benimde bebğim 13 haftalıktı kalbi durduğunda
herkes anne babaya bişe olmasın çocuk olur deyince kızıyodum içimdem size konuşmak kolay diye
ama öleymiş gerçekten bebekten sonra göğsümde kistler çıkınca dedimki önce sağlık
10 çocuğumda olsa ben sağlıklı olup başlarında olmayınca ne anlamı var
kendini yıpratma canım herşeyin ilacı zaman

çok saol canım inş allah hepimizin kucağını sağlıklı hayırlı bebeklerle doldurur...bugünleri unutturur....bize de hep daha gençsiniz olur bi daha diye teselli verdiler...evet biliyorum gencim allahın izniyle inş olucak bebeklrim inancımı kaybetmedim ama 18 ay yolunu gözlediğim bebeğimi kaybettim gerçek buydu....neyse sağlığımız yerinde olsun inş tekrar bebiş yapıcaz......

öncelikle çok geçmiş olsun, allahım sana sağlıklı evlatlar versin inş.
bende 2 tane bebeğimi beyin anomolisi yüzünden kaybettim, ilki 18 haftalıktı, 2. ye bidaha tekrarlamıcak dediler
biz yine de testlerimizi yaptırdık çok önemli dedikleri folbiol hiç aksatmadan içtim 2. bebeğime hamile kaldım 2. de 14 haftalıkken malesef kaybettim.
bidaha bebek yapmaya korkuyorum. sonuncusunun üzerinden 6 ay geçti ama acısı geçmedi malesef. genetik test yaptırıdık genlerde hiç bişey yok.
doktorum yapılması gereken testler olduğunu söylüyo ama benim tekrar oralara gitmeye gücüm yok.. allahım isteyen herkese sağlıklı bebekler versin inş
bu yaşadıklarımız da SON olsun artıkk

öncelikle çok geçmiş olsun, allahım sana sağlıklı evlatlar versin inş.
bende 2 tane bebeğimi beyin anomolisi yüzünden kaybettim, ilki 18 haftalıktı, 2. ye bidaha tekrarlamıcak dediler
biz yine de testlerimizi yaptırdık çok önemli dedikleri folbiol hiç aksatmadan içtim 2. bebeğime hamile kaldım 2. de 14 haftalıkken malesef kaybettim.
bidaha bebek yapmaya korkuyorum. sonuncusunun üzerinden 6 ay geçti ama acısı geçmedi malesef. genetik test yaptırıdık genlerde hiç bişey yok.
doktorum yapılması gereken testler olduğunu söylüyo ama benim tekrar oralara gitmeye gücüm yok.. allahım isteyen herkese sağlıklı bebekler versin inş
bu yaşadıklarımız da SON olsun artıkk

sana da çok çok geçmiş olsun canım..bende bu olayı tekrar yaşamaktan çok korkuyorum.....:((inş bi daha yaşatmz güzel allahım....benim de 18 gün oldu bebğimi kaybedeli....korkular kemiriyo..allahım hepimize sağlıklı evlatlar nasip etsin inş....duadan,umut etmekten başka yapıcam bişi yok ...

Canım ben de bebeğimi 2 ağustosta kaybettim. Anensefali teşhisi kondu. Ne yazık ki %2lik bir ihtimal bana rastladı. Normal kontrole gidip de doktordan o sözleri duymak adeta yıktı beni. Hele ki düşük yapmak için ilacı nasıl kullanacağımı anlatırken mahvoldum. O güne kadar gözüm gibi baktığım bebeğimi nasıl öldüreceğimi anlattı bana. Ertesi gün sabah 6dan akşam 7e kadar suni sancıyla düşük yapmaya çalıştım. Tüm o muayeneler, sancılar, mide bulantısı ve bebeğimin kopuşunu hazırlayan herşey aklımdan çıkmıyor. O küçücük bir bebecikti ve diğer bebeklerden daha savunmasız, daha muhtaçtı. Vücudunun en önemli kısmı oluşmamıştı ve ölüme mahkumdu ve ben onun için hiçbirşey yapamadım. Allahım onu aldı benden. Eminim çok güzel bir bebekti tüm bebekler gibi. Kendime gelemiyorum hiç. Önceden filmlerde görürdüm bebeğini kaybeden anneler parkta oynayan çocukları görünce gizli gizli ağlardı meğer ne gerçekmiş. Şimdi nerede bir hamile görsem ya da kucağında bebeğiyle giden bir anne, o minicik bebeciğim geliyor aklıma. İçim sızlıyor. O benim canımdan bir parçamdı. Bir kolum yok sanki. Canım bebeğim sen cennetinde rahat uyu yeter.

• Beğen
Reactions: 2k1
Canım ben de bebeğimi 2 ağustosta kaybettim. Anensefali teşhisi kondu. Ne yazık ki %2lik bir ihtimal bana rastladı. Normal kontrole gidip de doktordan o sözleri duymak adeta yıktı beni. Hele ki düşük yapmak için ilacı nasıl kullanacağımı anlatırken mahvoldum. O güne kadar gözüm gibi baktığım bebeğimi nasıl öldüreceğimi anlattı bana. Ertesi gün sabah 6dan akşam 7e kadar suni sancıyla düşük yapmaya çalıştım. Tüm o muayeneler, sancılar, mide bulantısı ve bebeğimin kopuşunu hazırlayan herşey aklımdan çıkmıyor. O küçücük bir bebecikti ve diğer bebeklerden daha savunmasız, daha muhtaçtı. Vücudunun en önemli kısmı oluşmamıştı ve ölüme mahkumdu ve ben onun için hiçbirşey yapamadım. Allahım onu aldı benden. Eminim çok güzel bir bebekti tüm bebekler gibi. Kendime gelemiyorum hiç. Önceden filmlerde görürdüm bebeğini kaybeden anneler parkta oynayan çocukları görünce gizli gizli ağlardı meğer ne gerçekmiş. Şimdi nerede bir hamile görsem ya da kucağında bebeğiyle giden bir anne, o minicik bebeciğim geliyor aklıma. İçim sızlıyor. O benim canımdan bir parçamdı. Bir kolum yok sanki. Canım bebeğim sen cennetinde rahat uyu yeter.

anensefali ve bunun gibi beyin anomalilerini tekrar yaşamamak için nasıl önlemler alabiliriz?
yüksek dozda folik asit içmemmz gerekiyor bunu biliyoruz tekrarlama riskini azaltıyor.
başka bildiğiniz doktorunuzdan öğrendğiniz şeyler varsa lütfen yazın bu acıları tekrar tekrar yaşamayalım

anensefali ve bunun gibi beyin anomalilerini tekrar yaşamamak için nasıl önlemler alabiliriz?
yüksek dozda folik asit içmemmz gerekiyor bunu biliyoruz tekrarlama riskini azaltıyor.
başka bildiğiniz doktorunuzdan öğrendğiniz şeyler varsa lütfen yazın bu acıları tekrar tekrar yaşamayalım

Offff hem de iki kez yaşamışsın. Çok çok üzgünüm. Allahım bir daha yaşatmasın. Ne olur birbirimize destek olalım. Folik asit almak dışında ne yapabiliriz ki? Doktorum 3 ay sonra tüm testlerini yaptır öyle hamile kal dedi. Ben de şimdiden folik, demir, magnezyum hepsini depoluyorum. Rabbim inşallah bize bunları tekrar yaşatmaz.

evet canım, ben önümüzdeki ay doktoruma gitmeye karar verdim. başka testler isticem senden demişti ama gücüm yoktu gitmeye, önümüzdeki ay
gitmeyi planlıyorum..

evet canım, ben önümüzdeki ay doktoruma gitmeye karar verdim. başka testler isticem senden demişti ama gücüm yoktu gitmeye, önümüzdeki ay
gitmeyi planlıyorum..

Başakcım eşim şimdi geldi. İşi gereği bir tıp merkezinin yapımıyla alakalı olarak 7 tane kadın doğum doktoruyla toplantıya gitmişti. Benim konumda açılmış ve 2.nin yaşanmasının çok çok nadir olduğunu söylemişler ben de şimdi seninle konuştuğumu söyleyince eşim çok şaşırdı.

Bence kendini bir an önce toparlayıp hazırlıklara başla. Güçlü olmak zorundayız. Yılmamalıyız. Televizyonda izlemişsindir muhakkak 19. da bebeğini kucağına alan kadını. Birbirimize destek olup atlatacağız bu zor günleri.

canım çok sevindim ama zaten benim yaşadıklarım farklı anomaliler, ilki dandy walker ikincisi ensefali, anensefalinin daha hafif haliymiş...

başlık açtım az önce neler yapabiliriz diye, yaşamış olanların söyleyecekleri vardır mutlaka tecrübelere ihtiyacımız var, sanada çok geçmiş olsun canım
haklısın toparlanmamız lazım.. ben bazen kendimi çok güçlü hissediyorum bazen yerlerde sürünüyorum sağlıklı bir bebişle düzelecek inşallah

canım çok sevindim ama zaten benim yaşadıklarım farklı anomaliler, ilki dandy walker ikincisi ensefali, anensefalinin daha hafif haliymiş...

başlık açtım az önce neler yapabiliriz diye, yaşamış olanların söyleyecekleri vardır mutlaka tecrübelere ihtiyacımız var, sanada çok geçmiş olsun canım
haklısın toparlanmamız lazım.. ben bazen kendimi çok güçlü hissediyorum bazen yerlerde sürünüyorum sağlıklı bir bebişle düzelecek inşallah

1000 de 3 görülen bir vakaymış bu. Onun için pek paylaşımda bulunan da yok dikkat edersen. Yıldırım iki kez aynı yere düşmez derler. Sen bu ihtimali bile atlatmışsın. İçini ferah tut. Allah büyüktür. Elbet bu yaşadıklarımızda da vardır bir hikmet. İnanır mısın 1 haftadır kendime hayrım yok ağlamaktan gözlerim şişti ama şimdi benim yaşadığım acıyı yaşayan, beni anlayacak birini buldum ya kendimi birden çok güçlü hissettim.

• Beğen
Reactions: 2k1
Canım acın daha çok taze.. zamanla daha güçlü hissedeceksin kendini

biraz ara ver, ben en son şubat ayında yaşadım 6 ay geçti ilaçla düşük yaptırdılar bebeğimi gördüm minyatür küçücük bi bebkti, ama içimde parça kaldı
ve çok kan kaybediyodum kürtaja aldılar daha sonra... doktorum kontrole gel 1 ay sonra dedi hem başka testler isticem hem de muayene etcem dedi
ben daha kontrole bile gidemedim.. anca anca gitmeye karar veriyorum.. eşimde bende çok yıprandık, artık eylülde gidelim diyorum zaten testlerin sonucu 3-4 ay sürer.. sonrası güzel olur inşşşşş

Canım acın daha çok taze.. zamanla daha güçlü hissedeceksin kendini

biraz ara ver, ben en son şubat ayında yaşadım 6 ay geçti ilaçla düşük yaptırdılar bebeğimi gördüm minyatür küçücük bi bebkti, ama içimde parça kaldı
ve çok kan kaybediyodum kürtaja aldılar daha sonra... doktorum kontrole gel 1 ay sonra dedi hem başka testler isticem hem de muayene etcem dedi
ben daha kontrole bile gidemedim.. anca anca gitmeye karar veriyorum.. eşimde bende çok yıprandık, artık eylülde gidelim diyorum zaten testlerin sonucu 3-4 ay sürer.. sonrası güzel olur inşşşşş

Nasıl baktın ? Doktor eşime göstermiş bana göstermek istememiş. Eşimin anlatmasından bile kötü oldum, çok üzüldüm. Ben de ilaç ve suni sancıyla düşük yaptım ama kalanı kürtajla temizlemişler. Bebek bütün çıkmış. Testlerin sonucu neden o kadar uzun sürüyor?

bebeğe özellikle bakmadım düşük yaparken tesadüfen gördüm hemşire aldı zaten hemen.. testlerin sonucu hemen çıkmıyo diye biliyorum

en az 2 ay, üniversite hastanesinde yaptırcam ben onun için uzun sürer dedim. bi sonuç alalım tedavisi olsun da süre önemli değil, isterse 6 ay sonra

çıksın.. artık normal bi gebelik çok zor geliyor

bebeğe özellikle bakmadım düşük yaparken tesadüfen gördüm hemşire aldı zaten hemen.. testlerin sonucu hemen çıkmıyo diye biliyorum

en az 2 ay, üniversite hastanesinde yaptırcam ben onun için uzun sürer dedim. bi sonuç alalım tedavisi olsun da süre önemli değil, isterse 6 ay sonra

çıksın.. artık normal bi gebelik çok zor geliyor

Ben 3-4 ay sonra çalışmalara başlarım diyordum. Senin dediğin gibi testler o kadar zaman alıyorsa 6-7 ayı bulur o zaman 2. hamileliğim

Back
X