anensefaliden bebeğimi kaybettim...:((((

bende 13 agustosta anensefali nedeniyle 12 haftalık bebğimi ilaçla düşürüp kürtaj oldum.bebek eşiyle birlikte ani bir sancıyla düşmüştü.doktorum vücudun zaten %80 ini atmıştı dedi biz kalan parçaları vakum tekniğiylr rahime zarar vermeden solusyonla yıkadık dedi yani başarılı bir operasyon geçirdm.bir hafta sonra kontole giitiğimde rahimin kendini topladığını bir sıkıntıl olmadığını söyledi ama dedi &100 emin olmak istiyorum içeride kan pıhtısı kalmadığından o yüzden bir ilaç yazdı 1 gün daha önce fazla sonra damla damla geldi.doktorum kanaman olunca hemen beni ara dedi aradım.kanamamın olmasını sevindi tedbirimiz önceden alalım dedi.kürtajdan 32 gün sonra adet oldum.şimdi bitmesini bekliyorum kontrole gidicem inşallah ve kendimi gayet iyi hissediyorum hem fiziksel hem de psikolojik olarak su anda folibol ve kan ilacı kullanıyorum.benimde doktorum 2-3 ay ara verilmesi gerekiyor dedim ki oyle yapıcam.bence üzülmeyin çünkü moral çok önemli ben hep söyle düşünüyorum ya doğum olseydi sakat olsaydo boule bir sınavı laldırabilirmiyim bilemiyorum.o yüzden rabbim hayırlısını verin moralinizi yüksek tutun hayatta ne acılar var buda bir parçası inşallah hayırlısıyla hamile kalırsınız.

arkadaşlar benim oğlumda 15 haftalık anensefali teşhisi kesn bi şeklde konuldu şok oldum çok üzüldüm ama yinede aldrmayı düşünmüyorum....ama çok kararsızım yardım edin....fikirlerinizi bekliyorum....

arkadaşlar benim oğlumda 15 haftalık anensefali teşhisi kesn bi şeklde konuldu şok oldum çok üzüldüm ama yinede aldrmayı düşünmüyorum....ama çok kararsızım yardım edin....fikirlerinizi bekliyorum....

Yaşamla bağdaşmayan çok ağır bir hastalık.Kafatasının beyninin yarısı neredeyse yok.Yaşama şansı yok.Doğup da kaybetsen daha üzücü olmaz mı senin için.Benim de gebeliğim başka bir nedenden sonlandırıldı.Ben öleceğini bile bile onu karnımda taşımaya cesaret edemedim.Hem fiziksel hem psikolojik daha fazla acı çekecektim.Oğlum benden daha da fazla acı çekecekti.Herkesin inancı doğrusu kendine tabi.Ama ben ağır bir hastalığı olduğunu bile bile ömür boyu onun acısını yaşayacağını,yürüyemeyecek,konuşamayacak,öyle bitki gibi yaşayacak bir çocuğu doğurmanın en başta ona çok büyük haksızlık olduğunu düşünüyorum.Ne gelirse Allah'tan tabi ki.Ama Allah da bize akıl fikir vermiş.Biz çocuğu kendi zevkimiz isteğimiz için doğuruyoruz.Onu ömür boyu hastalığa mahkum etmek bana haksızlık gibi geliyor.Ben bir evlat kaybetmenin acısını yaşadım kimse yaşamasın çok zor.Ama hastalığını bilip de doğurmayı göze almak iyi düşünülmesi gereken bir şey.Doğduğunda veya doğduktan kısa süre sonra hayatını kaybetme ihtimali olduğunu bile bile doğururum ben diyecek kadar sağlam bir psikolojiye sahipsen ne mutlu sana.İnşallah teşhis yanlıştır doktorun yanılmıştır.Böyle şeyler de olabiliyo bazen.İnşallah sağlıkla kavuşursun.

Ben de 11 haftalık bebeğimi anensefali nedeniyle aldırmak zorunda kaldım. Doktorlar size devam etme seçeneğini sunuyor ama bebeğin doğumdan sonra yaşama şansı hiç yokken böyle bir yola girmek sizin için çok yıpratıcı olur. 11 haftalık bebeğin acısını hala atlatmış değilim. 9 aylık bir bebeğin kaybı çok daha yıkıcı olur kanaatindeyim. Hiç doktor kontrolüne gitmeyip anensefali bebek doğuran anneler de var ama bebek ne yazık ki yaşamıyor. Hiç tavsiye etmem ama netten anensefalili bebek fotoğraflarına bakabilirsin.

Allah herkese sabır versin bende bebeğimi beyin anomalisi yüzünden kaybettim..İlaç verilerek normal doğum yapıldı sonra içerde kalan parça için rest küretaj yapıldı. 1 haftadır folik asit kullanıyorum. Sizlere sorum benim kan tahlillerimde demir eksikliği var bu sebeple hamile kalmadan önce demir ilacı vitamin omega 3 vs. kullanan var mı?

allah sabır versin size, nöral tüp defektleri genelde folik asit eksikliğinde oluyor bir daha gebelik geçirirseniz ki inşallah olur , folik asit desteği almanızı öneririm

allah sabir versin canim rabbim bi daha yasatmasin insallah
umudunu yitirme lutfen bundada bir hayir vardir oyle dusun gorelim mevla neyler neylerse guzel eyler canim rabbim sabir versin insallah

allah sabır versin size, nöral tüp defektleri genelde folik asit eksikliğinde oluyor bir daha gebelik geçirirseniz ki inşallah olur , folik asit desteği almanızı öneririm
Folik asiti gebeliğin başından beri kullandım ama erken başlayacağım bu sefer

Back
X