Anestezi korkum ne olur biraz cesaret verin kizlar

okurken öyle gerildim öyle kasıldım ki kollarıma ağrılar girdi o acıyı hissetmek ayyy rabbim bir daha göstermesin yaa çok tuhaf oldum.

valla önce başıma geleni yazdım sonra konu sahibini daha fazla panikletmemek adına değiştirdim ama siz nasıl yakaladınız değiştirmeden önce yazdıklarımı şaşaırdım

Canım geçtiğimiz çarşamba günü histereskopi oldum.Bende senin gibi delice korkuyordum ve ilkti benimde.İnan korkulacak hiçbirşey yok anestezi altında olduğu için uyuyup uyanman birmiş gibi geliyor sana.Birde tansiyon falan ölçmediler demişsin ameliyata alınmadan önce tekrar kan alıp,tansiyonunu ölçüyorlar.Sonuca odaklan canım bundan

Sezeryan olmadan önce eşime, arkadaşlarıma uyanamayacağım ben öleceğim hakkınızı helal edin diye çok ağladım
Genel anesteziydi benimki ameliyat olmayı geç bayılmamıştım bile hayatımda
Zangır zangır titriyordum fotoğraflarımda kıpkırmızıyım korkudan domates gibi:)
Sana tavsiyem korkma çünkü korkulacak bir şey yokmuş cidden, anestezi verildikten 10 sn sonra hoop gidiyorsun, uyuduğunu anlamıyorsun bile bi bakıyorsun gözlerini açmış etrafına bakıyorsun:)

Ayıldığımda hemşireye sorduğum ilk şey sayıkladım mı
Bende çok korkuyordum saçma salak sırlarımı falan dökerim ortaya diye:)

bende aynı senin gibiydim yumurtam toplanırken anestezi verildi ama mis gibi hiç bişey hissetmedim korkma gerçekten çok rahat hissetmıyorsun bişey uyuyup uyanıyorsun bukadar

Korkun yersiz. Anesteziden uyanamazsam demek " hastaneye giderken trafik kazasi gecirip olursem" demek gibi birsey bence. Yollarda o kadar kaza aliyor hergun onlarca kisi oluyor degil mi? E ne yapalim araba kullanmayalim mi kaza riski var diye.

Bak ben timor ameliyati oldum. Timor soluk borusuna baski yaptigi icin narkoz sirasinda birden nefesimin kesilme ihtimali cok yuksekti. Basima bircok anastezi uzmani toplanip korka korka narkoz verdiler ama uyandim ki sonradan ogrendigim kadariyla timorun bulundugu yer o kadar kritikmis ki uyanmama ihtimalim normal bir insana gore cok daha yuksekmis.

Hic korkmadim aklima hic kotu sey getirmedim. Hep inandim ben narkozdanda uyanacağim hastaligimida yenecegim insallah diye ve Rabbim nasip etti. Ameliyat cok guzel gecti ve ben gercektende hastaligi yendim.

Darisi senin basina insallah. Rabbim acil sifalar versin.

valla önce başıma geleni yazdım sonra konu sahibini daha fazla panikletmemek adına değiştirdim ama siz nasıl yakaladınız değiştirmeden önce yazdıklarımı şaşaırdım

tam paylaştığın ana denk gelmişim demek ki zaten alıntı yaptığımda olmadı

Bende apantisten oldum korkmana gerek yok ecel geldi mi bir lokma ekmekten bile ölüyorsun ömrün varsa ölmezsin ben bu kafada girdim zaten çok agrım vardı bayıltın beni diye yalvarmıştım uyandıgımda biraz sızlanmıştım uykudan uyanmak gibi olmuyo insan sanki üstünden tır geçmiş gibi zor açıyosun gözlerini :)

çoğu kişi aynı korkuyla giriyor ameliyata ya ayılamazsam diye,artık anestezi konusunda tıp çok gelişti.millet ne beyin, kalp ameliyatlarından ayılıyo çıkıyor .bir kere sezeryan oldum bir kerede 3 saatlik başka bir ameliyat oldum genel anesteziyle ,ayılırken de üşümek dışında rahatsız edici bir şey yaşamadım.gözünü kapatıyorsun sanki hiç zaman geçmemiş gibi de ayılıyorsun.geçmiş olsun şimdiden.

3 defa genel anestezi, 3 defa da lokal anestezi ile ameliyat oldum. Yarıyıl tatilinde tekrar ameliyat olacağım cesaretimi toplarsam. İnan anestezi aklımın ucundan bile geçmiyor, o en basit kısmı zaten..

Kalp ritminize falan bakilmadi mi..ciger filmi falan...ve kullandiginiz bir ilac var mi aileden gelen bir rahatsizliginiz falan var mi bunlari soylemenizi istemediler mi..ben 2 kez ameliyat oldum..biri dis gebelikten ic kanama gecirdim acilen oldum anlamadim pek..2 sinde bende gun almaya galan gittigimde tarih belli olunca korkuyordum rahim ameliyati oldum yapisiklik icin..ben doktordan cesaret iğnesi istedim ameliyat oncesi yaptilar..yatistim korkmadim..sigara kullanmiyorum bende daha asansorde odama gecmeden ayilmistim..

Hiç korkma genel anestezide ağzına acı bir tat geliyor ve bayılıyorsun uyanirken herkesin bünyesi farklı olur şiddetli de uyanabilirsin sakin de

3 kere genel anestezi olmuş biri olarak hiç korkulacak birşey yok diyebilirim. O dediğiniz ihtimal binde bir belki de onbinde bindir ve ne gördüm ne duydum. Narkoz kafasını seviyorum zaten ben valla

Hic korkma canim aninda derin bi uykuya daliyosun.ben oyle bi uyumusum ki nerdeyse doktorlara kizcaktim niye uyandiriyosunuz diye.benim de en buyuk korkum narkozdan uyanirken sacmalamakti.oyle sacmalamisim ki kardeslerim videoya cekip esimle gunlerce gulduler.

Korkulacak bisey yok rahat ol....

Korkma korkmamaya çalış. Ne kadar rahat girersen o kadar rahat geçirirsin. Hiçbirşey hissetmiceksin. Ameliyatta geçirdiğin bor saat sana 1 dakikaymış gibi gelecek. Bi kadar rahat olmak istiyorsan rahat gireceksin. Anestezinin stresle alakası var çünkü. Ne kadar sakin olursan o kadar sakin uyanırsın. Geçmiş olsun. Bu işlerin en içinde biriyim. Hatta anesteziyi veren kişi:))))) inş. Hemencecik biter

Hiç korkma canm.Ben de anestezi aldım daha önce, çok tatlı bir uyku geliyor.Ağrılı bütün işlemler anestezili olsa..Hiç bisey hissetmiyorsun.

Ben 1 kez ameliyat oldum hayatımda, narkozu veren bayanla baya esprili muhabbet vardı, uyandığımı hatırlamıyorum, sadece asansörde odaya çıktığımdada ayılmıştım hayal meyal hatırlıyorm, ama narkoz etkisiyle hemşireye meymenetsiz dikkat etsene demişim
Görümceyede zahmet edip gelmişin, gelmeseydinde olurdu, ne ayak kız demişim
Artık içimden nasıl bir canavar fırlamışsa
Yani sancı azcık olur, sonuçta bıçak değiyor ama dayanılmaz değil..
Geçmiş olsun..

Ameliyattan çıkınca ne kadar abartıp kendimi gelmişim diye güleceksin kendine.ruhun bile duymmuycak.bende senin gibi Aklım çıkmıştı.kaçıvercektim korkudan.ama sonra çok güldüm kendime 1 2 3 4 Kürt ben gittim baktım ki herşey bitmiş sadece ameliyat ağrılarım var. Bende ameliyattan değil sonrasından Endişe duy canım.. Haydi hayırlısıyla gir çık inşallah

Ben 2 hafta once ameliyat oldum benide uyuttular uyandigimda ameliyat olmadim daha yeni gircem sandim bi an. Yani bisey hatirlamiyosun hic korkulcak bisey yok zaten herkesin bunyesine gore narkoz veriyolar

Kendi ameliyatımı anlatayım sana.
Doktor odaya geldiğinde ben ağlamaya başladım, neyin var neden ağlıyorsun dedi, "korkuyorum" dedim. Bizden mi korkuyorsun demişti ardından bi sakinleştirici, yatağa yapıştım sanki elimi kolumu kaldıracak halim yok, ameliyathaneye getirdiklerinde aletleri falan gördüm normalde topuklarım kıçıma vura vura kaçardım heralde ama ben sersem gibi yatıyorum herşey çok çabuk oldu "uyuyosun, uyuyosun, uyuyosuoon" dediğinde şehadet getiriyodum, gerisini hatırlamıyorum

Hiç korkma kısacası inşallah güzel geçer ameliyatın.

Narkoz bende de garip etki yapmıştı.bir kaç kez daha alsam bağımlılık etkisi gösterecekti herhalde. Anestezi uzmanina gözümu açtığımda bana ne verdiysen aynından eve istiyorum demişim hatta :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…