Anestezi korkusu,sigara kullanımı,tüp bebek :(

lckystr

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2013
954
797
103
35
İstanbul
Arkadaşlar Merhaba
15 yıldır aktif devam eden sigara kullanımım var (günde 1 paket)
2 ay kadar sonra tüp bebeğe başlayacağım daha önce hiç anestezi almadım ve bu durum beni aşırı korkutuyor.
Panik atakta bir insanım sürekli o ameliyat haneye girdiğimi o masaya yatamadığımı falan hayal ediyorum.
Sigara kullanan arkadaşlar bir sıkıntı yaşadınız mı ?
sigarayı ne kadar önce bıraktınız?
Sadece tüp bebek için değil başka operasyon olup sigara ile ilgili bir sorun yaşadınız mı ?
Lütfen bana yardım edin tecrübeleriniz benim için çok değerli

Bebek için karar verdiniz mi sonunda? Hayırlısı olsun inşallah

umarım süreciniz güzel sonuçlansın. sigara kullanmak hiç bir şekilde doğru değil. ama tüp bebek için alacağınız anestezi çok düşük etkileyeceğini sanmıyorum tabi sağlıkçı arkadaşlar daha iyi bilir. övünülcek bişey değil bende en az bir paket sigara kullanan biri olarak 3-4 defa anesteziye girdim ve bir sorun yaşamadım. yalnız tüp bebek süreci çok ağır bir süreç psikolojik olarak hem kullandığınız ilaçlar hem de süreç yorucu (bedenen çektiğiniz bir acı yok) . en önemlisi kendinizi psikoloijk olarak hazırlayın. bence çok önemli olumlu olabilmek.

Evet tahmin edebiliyorum
belirsiz bir yol insanı çok yorar ki bu benim gibi panik ve heyecanlı bir insansa
ağustos ayından beri bu sürece alışmaya çalışıyorum yavaş yavaş yapılacak bir şey kalmadığı için kabullenmeye başladım
sigarayı bırakmak istedikçe tabiri caizse yiyesim geliyo
bırakma düşüncesi bu sürece girme düşüncesi beni gerim gerim geriyo :/
siz ne kadar süreden beri sigara kullanıyodunuz ilk anestezi aldığınızda ?

anesteziyi yapacak kişi önden bir kagit imzalatacak size sigara kullandiginizi belirtirsiniz ona.
ben sigara kullaniyorum 3 4 kez anestezide aldim.
haddim degil belki bunu soylemek ama bu surece baslamadan önce kendinizi psikilojik olarak bu kadar sıkmayın, ilaclar zaten psikolojik olarak ayrica yoruyor.
hormonlari uyurmalariyla alakali muhtemelen o yuzden rahat olun kendinizi her konuda telkin edin.
çünkü şu anki stresinizin uzerine bir stres daha ister istemez biniyor sizin icin yorucu degil keyifli bir surec olsun.
allah emeklerinizi boşa çıkarmasin inşallah.

Anestezi esnasinda sigara alkol kilo gibi bilgiler istiyorlar. O esnada söylersiniz 15 senedir günde 20 tane diye.

Asıl sorununun anestezi değil hamilelikte sigara içmeniz oldugunu düşünüyorum. Tüp bebeğe karsr verdiyseniz bırakmak için de çabanız olsun.

Hamileyken sigara içenlere zerre kadar saygı duymam. Sigaranın sebep oldugu şeyler, bilinenden çok daha fazla.

sizinde tüketiminiz fazlamıydı ?
haziran gibi bir tahlil daha vericez ve süreç başlayacak o zamana kadar bırakmak için zaman veriyorum kendime

Tüp bebek konusunda bilmiyorum ama hamile olduğumu öğrendikten sonra sigarayı bırakmıştım. Önce zorlanmıştım birkaç tane içiyordum maalesef. Fakat başıma kötü şeyler gelince bir anda kestim sigarayı. Hamilelikte içilmemeli. Anestezi konusunda da 3 kez ameliyathane deneyimim oldu, 4.sü de yakında maalesef.. Anestezi de sıkıntı yaşamadım. Şuan emzirmediğim için sigara içiyorum maalesef ki.. Anestezi almadan önce uzman doktor gelip sorular sorar size astım vs. akciğer ya da kalple ilgili sorun yoksa sıkıntı olmaz inşallah

Peki gebelik halinde sigara içmeyi bırakmayacak mısınız?
Anestezi olayı max 1 saatlik his
bence bu yola girdiyseniz sigarayı hayatınızdan çıkarmalısınız bir an önce

evet haklısınız iki ay kadar bir süre var önümde inşallah başarırım

20 yıldır kullanıyorum malesef

Peki gebelik halinde sigara içmeyi bırakmayacak mısınız?
Anestezi olayı max 1 saatlik his
bence bu yola girdiyseniz sigarayı hayatınızdan çıkarmalısınız bir an önce
evet evet zaten hamilelik durumunda da kesinlikle bırakma düşüncem olduğu için şimdiden başarmak istiyorum

Ben tüp bebek sürecinde sigara içmeye devam ettim anestezide herhangi bir sorun yaşamadım
Süreç psikolojik olarak zaten zor bi de üstüne sigara bırakma stresini eklemek istememiştim tamamen kendi tercihimdi.
Transferden sonra günde 3e düşürdüm pozitifi görünce bırakmıştım

sizinde anestezi aldığınız dönemlerde sigara tüketiminiz fazlamıydı ?

tüketiminiz başlamadan önce fazlamıydı uzun süredirmi içiyordunuz ?

sizinde anestezi aldığınız dönemlerde sigara tüketiminiz fazlamıydı ?
Evet öyleydi. Şuan 2 günde 1 paket bitiyor. Bazen daha sık içiyorum. En son mart ayında ameliyat oldum yani sigara kullanıyordum. Dediğim gibi ameliyattan birkaç gün önce anestezi doktoruyla görüştüm sorular sordu notlar aldı. Sigarayı bırak dedi o ayrı.. Bunun dışında akciğer filmi çekildi. Prosedür bu şekildeymiş. Çok şükür sağ salim anesteziden çıktım. Ameliyathane çıkışından 15 dk sonra uyanıyorsun zaten anladığım kadarıyla. Bekleme odasındaydım gözlerimi açtığımda.

sizinde tüketiminiz fazlamıydı ?
haziran gibi bir tahlil daha vericez ve süreç başlayacak o zamana kadar bırakmak için zaman veriyorum kendime
gunde bir paketten biraz fazla iciyordum o zamanlar.
aslinda sigara kendime zaman veriyorum şu gun diyerek birakilmiyor.
ben her biraktigimda bu son sigaram diyip biraktim, şu gun birakicam dedigim zamanlarda hic o gun son gun olmadi
ilk bir hafta zorluyor sonrasi biraz daha kolay bunu neden soyluyorum sigara biraktiginizda da (belki bende boyle oluyor bilmiyorum) bagimli oldugumuz bir seyi birakmanin verdigi hem ruhsal hemde beyin savaşı veriyosunuz o ayri bir surec 15 20 gun kadar suruyor o yuzden birakacaksaniz islem zamanini beklemeyin daha zor olur.

20 yıldır kullanıyorum maalesef ne hamilelik nede emzirme sürecinde birakamadim anestezide veya bebegim de sıkıntı yaşamadım cektigim vicdan azabi dışında umarım siz birakabilirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…