- 6 Aralık 2018
- 6.691
- 15.597
- 248
- Konu Sahibi lattesizkitapsiz
-
Malesef mevki azaldıkça siz deme oranıda artıyor. Hizmet sektöründe özellikle çok katı kurallar var. Müşteri her zaman haklıdır anlayışı olduğu için mecburen diyor çoğu çalışan malesef.Yok genel olarak tüm kurumlarda böyle, konu sağlık alanında olduğu için belirttim özellikle, bence de böyle olmalı. Bana en çok markette “siz” diyorlar, en çok dikkat eden onlar
Demek ki iş sürecini doğru algılayan birisiniz. Çünkü disiplinin sağlanması için bu gerekli ve önemli. Hele ki sizinki gibi disiplinin hayati değer taşıdığı mesleklerde.ben kendime kızıyorum aslinda sanırım sorunu tam anlatamamışım
nedir bu statü takıntısı ne halt oldun birden diyorum kendime :/
Aslında benim bildiğim doktorlar alçak gönüllü olur yanındaki asistanlar kendini bir halt sanıyor hani olamamışlık hissinin verdiği egoMadem hekimsiniz birşey soracağım. Genel olarak tüm hekimler böyle misiniz yoksa aranızda gerçekten alçak gönüllü olanlar var mı? Ben çok nadir denk geliyorum da. Hayır niyetim kişisel olarak sizi eleştirmek değil ama mesela muayenede hekime birşey sorup öneri vermeye korkuyor insan bazıları sert çıkıyor hemen. Sen bilirsin ki benim kadar okumamışsın tavrına giriyorlar. Bir de bazıları tamamen bağımsız olarak fikir beyan ediyor. Muayenede 2 tane hekime d vitaminim eksik sanırım vitamin almam gerekmez mi diye sordum. Biri onu gebelikte önermiyoruz dedi. Diğeri ise ya o çok önemsiz bişey falan deyip geçiştirdi.
Ben belli ölçüde size hak veriyorum aslında. Bu kibir gibi gelmiyor bana aksine iş ortamında işleyişi en sağlıklı şekliyle gerçekleştirebilmek için gerekli. Hem ast-üst ilişkisinin korunup kıdemin anlamlı olması hem de iş ciddiyetinin bozulmaması için. Ama şunu atlamamak gerek. Örneğin onlar size siz diye hitap ederken benim eğitimim daha fazla diye düşünüp sen diyorsanız hatalısınız. Bunu hastalarına yapan doktorlardan da çok hoşlanmam açıkçası. Eğer onlar size sen diye hitap ediyorsa siz onlara siz demeyi sürdürerek ve gerekirse her hitapta bunu düzeltmelerini talep ederek belli bir mesafeyi koruyabilirsiniz diye düşünüyorum. Onun dışında rahatsızlıklarınız bana göre haklı gerekçelere dayanıyor, nasıl olsa biriminiz değişecekmiş. Yeni başladığınız yerde en alttan en üste kadar tüm personelle ve hizmet alanlarla ilişkinizi son derece resmî bir şekilde oluşturursanız bu sorunları tekrar yaşamayabilirsiniz.Merhabalar hanımlar,
Aslında bu başlığı açacağıma direkt ad soyad kimlik versem daha gizli kalacağım bir durum olurdu , her neyse.
İçimde baş edemediğim şeyler var ve sormak istiyorum.
Daha önce burada açtığım konularda belirtmistim; işyerinde bazı sorunlar yaşıyorum
Gelecek ay muhtemelen kurumum değişecek.(kendi istegimle)
Sorunumu umarım kısa tutabilirim, elimden geleni yapacağım.
Ben ambulans hekimiyim
Ambulansların çoğunda hekim olmaz , mesela bulunduğum şehrin tek doktorlu ambulansi benim istasyonum.
Sağlıkta hatta 112 bünyesinde çalışmayan pek kimse icerisini bilmediği detaylı anlatacağım.
112 servisi iki yerden oluşur , bir
bildiğiniz ambulans 2 onu yonlendiren komuta ekibi.
Siz 112 yi arar adres verirsiniz komuta ekibi bu adresi bize atar ve bizde gideriz , komuta her hareketimizi kontrol eder (ambulanslari izleme cihazı ile izlerler her şeyin süresi var vs vs)
komutada da ambulansta da
hekim , paramedik ve att çalışır
Hasta ile ilgili herhangi bir sorun yaşadığımizda komutayı arar, çözüm bekleriz.
komutada hekimler telefonla konuşmaz evrak işi yaparlar yani çözüm için konuştuğum kişi att ya da paramedik.
Ana sorunlar burada başlıyor, ilk başlarda her vakada arıyorlardı
teyit amaçlı ...
yahu sen zaten tablete vaka gönderiyorsun çıkış yapiyoruz , arabada kontağı açtığımız anı görüyorsun , her şeyi görüyorsun.
Çıkma zamanımız gelmeden teyit için aramak nedir ???
Ve beni aramak nedir?
Ana sorun burada başlıyor, ben daha önce hep hastanede çalıştım orada ast/üst kavramı inanılmaz oturmuştur ama burada oturmuyor ve ben hiç kişiliğime uygun olmadigini düşündüğüm bir hale büründüm.
Komutadaki personel beni arıyor bana diyor ki "arkadaşım"? ' arkadaşlar' ???
en son dedim ki ya siz benim eskidemlim olan komuta hekimine de arkadaşım mi diyorsunuz?
Diyemez çünkü.
Bir hocam, bir doktor hanım demekten bile aciz misiniz?
sonra bırakıldı o laf ,
sorun sadece bu değil tavırlarını kaldıramıyorum, mesela bir şey anlatacak diyor ki ; ben gerekirse sizi o sahaya çekerim buraya çekerim ??
ya sen hayırdır diyesim geliyor?
"hocam gerekirse o vakaya çıkarsınız" demek böyle zor mu ?
Bana göre beni oradaki ATT bile aramamali ya , bir sorun olduğunda eskidemlim aramalı.
Oysa ben hasta vs danışmak için bile komuta doktoru ile görüşmek istediğimde bana ne hakkında görüşeceksiniz diyor ?
yahu adamla gecenin ikisinde 112 üzerinde muhabbet etmeyeceğim, ayrıca adam benim eskidemlim zaten ona söylesen benimle konuşacak (bizde meslek dayanışması çok fazladır)
illa kızmam gerekiyor,
bazen onlarda kızıyor ve bütün belgeler onların elinde oldukları için güç onlarda gibi davranıyorlar
(hakkımda yalan beyanla tutanak tutmaya çalışmışlardi)
tamam kendi eskidemlilerine davransinlar (ki bu da zaten yanlış )
ama ben şehrin 4 ambulans hekiminden biriyim , kimse beni sana harcatmaz
konu Zaten onların tavırları değil benim tavırlarım
bana buraya başlamadan önce sorsaydiniz insanların statüsüne asla önem vermedigimi söylerdim özel hayatımda da zaten her türden insan var.
Ama burada resmen karakterim değişti , geçen nöbette ambulans sürücüsü bana meslektaşız dedi , ellerim kaşınıyor bunları duyunca .
Neden böyle oldum anlamıyorum.
Bunları hekimlere anlatınca anliyorlar ama mesela birlikte çalıştığım insanlar , hocam ne olacak ki arkadaşım dese diyorlar.
Onca sene Amerikan dizilerindeki bu statusuzluge imrenmisken geldiğim hal beni çok etkiliyor .
Hiçbir yorumu okumadan yazıyorum.
Muhtemelen “statü, insanlık, böhü” diye kızan çok olacaktır ama evet statü yahu. Önemli bir şey bu. Bir hikaye vardır hatta. Astına “içeride yeme gel beraber yiyelim” demiş biri. Ertesi gün astı “bi’ çay koysana bana” demiş. Herkesin yerini bilmesi önemlidir. Bu sizin egonuz için de değil. İşlerin doğru düzgün yürümesi için önemli. İsyanınızda haklı buldum sizi. Disiplinin bir parçasıdır ast-üst ilişkisi.
birebir birlikte çalıştığım arkadaşlarımla durum komutadakilerden çok daha iyi .Ben belli ölçüde size hak veriyorum aslında. Bu kibir gibi gelmiyor bana aksine iş ortamında işleyişi en sağlıklı şekliyle gerçekleştirebilmek için gerekli. Hem ast-üst ilişkisinin korunup kıdemin anlamlı olması hem de iş ciddiyetinin bozulmaması için. Ama şunu atlamamak gerek. Örneğin onlar size siz diye hitap ederken benim eğitimim daha fazla diye düşünüp sen diyorsanız hatalısınız. Bunu hastalarına yapan doktorlardan da çok hoşlanmam açıkçası. Eğer onlar size sen diye hitap ediyorsa siz onlara siz demeyi sürdürerek ve gerekirse her hitapta bunu düzeltmelerini talep ederek belli bir mesafeyi koruyabilirsiniz diye düşünüyorum. Onun dışında rahatsızlıklarınız bana göre haklı gerekçelere dayanıyor, nasıl olsa biriminiz değişecekmiş. Yeni başladığınız yerde en alttan en üste kadar tüm personelle ve hizmet alanlarla ilişkinizi son derece resmî bir şekilde oluşturursanız bu sorunları tekrar yaşamayabilirsiniz.
evet biliyorlar çünkü her arayan arkadaşım demiyorsizin doktor olduğunuzu o günkü nöbetçinin siz olduğunu bilşyor mu 112 telefonunu mu arıyor…ağız alışkanlığı olduğunu düşünüyorum ben çünkü sizin de bildiğiniz gibi hekimler çok istasyonda çalışmıyor ayrıca iş arkadaşısınız ben arkadaşım şunu yapar mısınız saat kaçta çıktınız arkadaşım demesinden rahatsız olmazdım emir kipi ile konuşmuyorsa
Siz onca sene tıp okumussunuz, aranızda baya statü farkı olan biri meslektaşız falan dese kim olsa bozulur. Kendine biraz daha saygı duyulmasını, özen verilmesini bekler doğal olarak. Onların davranışlarıyla kendinizi daha değersiz sanki vasıfsız gibi görmeye başlayıp kafaya takmaya başlamışsınız.Merhabalar hanımlar,
Aslında bu başlığı açacağıma direkt ad soyad kimlik versem daha gizli kalacağım bir durum olurdu , her neyse.
İçimde baş edemediğim şeyler var ve sormak istiyorum.
Daha önce burada açtığım konularda belirtmistim; işyerinde bazı sorunlar yaşıyorum
Gelecek ay muhtemelen kurumum değişecek.(kendi istegimle)
Sorunumu umarım kısa tutabilirim, elimden geleni yapacağım.
Ben ambulans hekimiyim
Ambulansların çoğunda hekim olmaz , mesela bulunduğum şehrin tek doktorlu ambulansi benim istasyonum.
Sağlıkta hatta 112 bünyesinde çalışmayan pek kimse icerisini bilmediği detaylı anlatacağım.
112 servisi iki yerden oluşur , bir
bildiğiniz ambulans 2 onu yonlendiren komuta ekibi.
Siz 112 yi arar adres verirsiniz komuta ekibi bu adresi bize atar ve bizde gideriz , komuta her hareketimizi kontrol eder (ambulanslari izleme cihazı ile izlerler her şeyin süresi var vs vs)
komutada da ambulansta da
hekim , paramedik ve att çalışır
Hasta ile ilgili herhangi bir sorun yaşadığımizda komutayı arar, çözüm bekleriz.
komutada hekimler telefonla konuşmaz evrak işi yaparlar yani çözüm için konuştuğum kişi att ya da paramedik.
Ana sorunlar burada başlıyor, ilk başlarda her vakada arıyorlardı
teyit amaçlı ...
yahu sen zaten tablete vaka gönderiyorsun çıkış yapiyoruz , arabada kontağı açtığımız anı görüyorsun , her şeyi görüyorsun.
Çıkma zamanımız gelmeden teyit için aramak nedir ???
Ve beni aramak nedir?
Ana sorun burada başlıyor, ben daha önce hep hastanede çalıştım orada ast/üst kavramı inanılmaz oturmuştur ama burada oturmuyor ve ben hiç kişiliğime uygun olmadigini düşündüğüm bir hale büründüm.
Komutadaki personel beni arıyor bana diyor ki "arkadaşım"? ' arkadaşlar' ???
en son dedim ki ya siz benim eskidemlim olan komuta hekimine de arkadaşım mi diyorsunuz?
Diyemez çünkü.
Bir hocam, bir doktor hanım demekten bile aciz misiniz?
sonra bırakıldı o laf ,
sorun sadece bu değil tavırlarını kaldıramıyorum, mesela bir şey anlatacak diyor ki ; ben gerekirse sizi o sahaya çekerim buraya çekerim ??
ya sen hayırdır diyesim geliyor?
"hocam gerekirse o vakaya çıkarsınız" demek böyle zor mu ?
Bana göre beni oradaki ATT bile aramamali ya , bir sorun olduğunda eskidemlim aramalı.
Oysa ben hasta vs danışmak için bile komuta doktoru ile görüşmek istediğimde bana ne hakkında görüşeceksiniz diyor ?
yahu adamla gecenin ikisinde 112 üzerinde muhabbet etmeyeceğim, ayrıca adam benim eskidemlim zaten ona söylesen benimle konuşacak (bizde meslek dayanışması çok fazladır)
illa kızmam gerekiyor,
bazen onlarda kızıyor ve bütün belgeler onların elinde oldukları için güç onlarda gibi davranıyorlar
(hakkımda yalan beyanla tutanak tutmaya çalışmışlardi)
tamam kendi eskidemlilerine davransinlar (ki bu da zaten yanlış )
ama ben şehrin 4 ambulans hekiminden biriyim , kimse beni sana harcatmaz
konu Zaten onların tavırları değil benim tavırlarım
bana buraya başlamadan önce sorsaydiniz insanların statüsüne asla önem vermedigimi söylerdim özel hayatımda da zaten her türden insan var.
Ama burada resmen karakterim değişti , geçen nöbette ambulans sürücüsü bana meslektaşız dedi , ellerim kaşınıyor bunları duyunca .
Neden böyle oldum anlamıyorum.
Bunları hekimlere anlatınca anliyorlar ama mesela birlikte çalıştığım insanlar , hocam ne olacak ki arkadaşım dese diyorlar.
Onca sene Amerikan dizilerindeki bu statusuzluge imrenmisken geldiğim hal beni çok etkiliyor .
Şimdi şöyle aslında: Statüye önem vermiyorsunuz ama bu sizin özel yaşantınızdaki kısım. Ancak iş hayatinizda; emeğiniz sonucu ulaştığınız kariyerinize saygı duyulmasını bekliyorsunuz. Ki bu çok doğal. Ben de 28 yıl çalıştigim bir kuruma henüz yeni girmiş birinin bana "sen" diye hitap etmesine müsade etmem. Veya ünvan olarak da müsade etmem, he arada ünvan farkı vardır ama kidemimiz aynıdır o zaman o kadar çok takilmam. Ben etrafina son derece saygılı davranan bir insanım aynısını da beklerim. Sürücü size meslektaşız diyemez. Size "arkadaşım" diyemezler. Maalesef kendini bilen insanlar bu detaylara dikkat ederler ve biz onlara çok saygı duyarız. Diğerlerini güzelce uyarın ve suçluluk duymayın.Geçeceğim ama ben kendimle ilgili sorun yaşıyorum neden böyle oldum diye ,
sorun işyeri dışı kendi özeleştirim aslında.
Haklısınız ben siz diyorum bana sen sen ne alaka yaYok ya, bende doktora gidince doktora “siz” derken onun bana “sen” demesine bozuluyorum dkfkfk özelde bu yok mesela.
Ya da bir kuruma gittiğimde de bu şekilde “sen şunu şuraya götüreceksin” dediklerinde vatandaş olarak rahatsız oluyorum.
Konu açsam linçlenirim mesela ama bence haklıyım dkfkf
geçmiş tıp bayramlarınız kutlu olsun
Kendinizi birşey sanmakla ilgili değil, bu dünyada emek verdiğiniz bir yeriniz var ve saygı duyulmasını istiyorsunuz. Ambulans şoförü size meslektasiz diyemez. Ancak bazı insanlar daha üst unvanlara senli benli davranınca kendilerinin unvanını da yükselmiş hissediyorlar. Özellikle de bu hissiyatla yapanlara daha çok sinir oluyorum galibagelecek ay yerim kesinlikle değişecek
ama ana konu benim için başlık tamamen
kendimi ne sanıyorum diyorum kendime
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?