Ankara akropol hastanesinde doğum yapan varmı?

Merhaba arkadaşlar, ben de Bülent Bey'e gidenlerdenim.. .öncesinde Akay ve HRS'ye gittim ama pek memnun kalmadım ve Bülent Beyle devam ediyorum,herşey yolunda şimdilik.. Yarın 32 haftalık olucak kızım inş.. ve ben de sizin tedirginliğinizi yaşıyorum, kesinlikle normal doğum istiyorum..1 eylülde kontrolüm var, az çok belli olur heralde..

sevim şu şeker yüklemesinden sonra nasıl yapıldığını, neler yaşadığını anlatır mısın bana ya. ben çok korkuyorum ondan!

doğum öncesi sık sık bu başlığa gelip bakıyordum
birileri bişey yazsın da içim rahatlasın diye
doğum yapınca gelip yazıcam demiştim 2,5 ay geçti unutmuşum şimdiye kısmetmiş
ben de akropol hastanesinde ışın hanımla epidural sezeryan oldum
ben de öncesinde normal doğum taraftarıydım ve yaptırıyorlar mı acaba diye tedirgindim
34. haftadan sonra suyum azalmaya başladı
dr sorun olmayacağını normal doğurabileceğimi söyledi
sonrasında oğlumun boynuna kordon dolandı 1 tur
dr yine normal olabileceğini söyledi
son kontrolümde kordon 2 tura çıkmıştı
ışın hanım normal istersem deneyebileceğimizi acil bir durum olursa sezeryana alacağını söyledi
o durumda kendi isteğimle normali denemek istemiyorum sezeryan istiyorum dedim
bu arada herkesin tedirginliği sanırım kordon dolandı vs gibi yalan söylemeleri
arkadaşlar böyle bişey mümkün değil
çünkü zaten dolanan kordonu siz de net bir şekilde ultrasonda görüyorsunuz
zaten oğlum sezeryan olmasına rağmen mosmos doğdu kordondan ötürü
iyiki de normal diye diretmemişim, sizlere de tavsiyem doktorunuza güvenin
çok güzel bir doğum gerçekleştirdim
çok kısa sürede de toparladım
ışın hanım gerek doğum öncesi gerek sonrasında çok destek oldu
doğumdann sonra da aklıma takılanı telefon açıp sordum
ben kısa kesmeye çalıştıkça nasıl olduğumu oğlumun nasıl olduğunu vs sordu ilgilendi
bence çok şeker bir kadın
hemşirelerden de çok memnun kaldım
tüm ekip çok iyiydi bence
yine doğum yapacak olsam yine ışın hanıma giderim

sevim şu şeker yüklemesinden sonra nasıl yapıldığını, neler yaşadığını anlatır mısın bana ya. ben çok korkuyorum ondan!

canım ben ilk 50ml şeker yüklememikeçiören eğitim araştırma hastanesinde yaptırmıstım..sana 50ml glkoz veriyorlar suyla karıstırıp ıcıyorsun.tabı ac karınına birşey yemıyorsun..sonra bır saat bekledıkten sonra hıcbırsey yemeden tekrar kan verıyorsun..sonucunda 1 haftaya kadar cıkmıs oluyor.bende 50ml seker yuklememde aclık ve tokluk sekerınde bır sorun cıkamadı.sonra zekai tahır hastanesınde meraktan muayne olmak ıcın gıttıgım de kecıoren eğitim araştımadaki yaptırdıgım tahlıln sonucunu buraya gosterdım.sonucun yuksek cıktıgını kendı hastane degerlerıne gore normal olmadıgını soyledı.tekrar 100ml glkoz seker yuklemesı yaptırdım.sabah saat 8 de ac karnına kan verdım sonra 100ml glkozu suyla karsıtırarak ıctım bır saat bekledım (saat 9)tekrar kan verdım tabı bu arada hıc bır sey yemıyorsun.aradan 1 saat gectı saat(10) tekrar kan verdım..aradan 1 saat gectı saat(11)tekrar kan verdım..aradan 1 saat gectı saat(öğlen 12)son kanımı verdım tabı bu bırer saat aralarla kan verıyorsun ama hıc bır sey yemıyorsun ben en sonunda bayılıyordum resmen:)cok acıkmıstım korkulacak bırsey yok bebısler ıcın sabr gosterecegız..sonucum da sıkıntı cıkmadı yoksa doktor dıyet verecektı sekerde kesınlıkle yasak dıyecektı..normal cıktı..

bende bülent beye gidiyorum ben de 3 eylülde gideceğim.sabah saat 9,30 da suan 30+5 gunlugum.bende normaldoğum ısteyenlerdenım bakalım ıns sorunsuz bır doğum olur ve de sağlıklı olur bu giittiğimde bülent beyle konusmayı düşünüyorum.. aklıma takılanları sorucam baska ıcım rahatlamıcak cünki..bu arada kramplarım basladı gecelerı uyku problemım var gunduzler geceler karısmıs durumda
:):26:

verdiğiniz bilgiler için teşerkkür ederim peki ödemeyi nasıl yaptınız doğumdan önce ödeme alıyorlar diye duymustum ama ben onuda anlamıs degılım..doğum fıyatının sezeryan ya da normal doğumda 1,500tl oldugunu bılıyorum fakat doğumdan sonra oda parası vs gıbı sonradan su kadar daha odeme yapmanız gerekıyor derlermı acaba? bu konuda aydınlatırsanız memnun olurum..

utopya06, verdiğin bilgiler için çok teşekkürler.
ışın hanımdan memnun kalmana ve doğumunun da sağlıklı bir şekilde olmasına sevindim.
bundan sonrası için de sağlık diliyorum sana ve bebişine.
bakalım bizim gidişi nasıl olacak doğumlarımızın. heyecanla bekliyorum.

sevim06, çok teşekkür ederim sana da bilgilerin için.
şeker yüklemesinde miden bulanıyor falan dediler de ondan tırsmıştım. Benim 1 ay kadar kaldı da :2:
Geçen gittiğimde bi kadın da fenalaşmıştı bu şeker yüklemesinde, ben de dedim artık ne kadar iğrenç bişey içiriyolarsa.
İyi geçtiğine ve bi sıkıntı olmadığına sevindim canım. Bakalım bizimki de normal çıkar inşallah!

Bu arada sizin kilo durumları nasıldı kızlar?
Işın hanım kilo konusunda pek titiz. Beklediğinden fazla alınca fırçalıyo beni.
Siz kaç kilo aldınız? Sizin kilo alımınıza yaklaşımı neydi?

RİCA EDERİM bugün bülent beyle görüştük aklıma takılan herşeyi sordum kızımıda gördüm taki topak topak :))))bülent bey biraz bozuldu gibi açıkçası adamı suçluyormusum gibi:))ama güzel bir açıklamasını yaptı sağolsun doğuma yakın zaten doğumla ilgili cd kitap falan verceklermiş..onun dışında suan gece gelip 7,8 saat doğum sancısı cekenler var dedı.kımse kafasına gore sezeryan yapmaz dedı.doğum sancısı cekerken bıle doktor yanında olmaz ebeler var onların kontrolunde olursun sonra tel acıp bılgı verıyorlaRMIS ebeler acılması su kadar gıdısat bu dıye son anda doğum anında ben giriyorum dedı..acıkcası ıkna oldum sezeryanı bız belırlemeyız sızın o ankı durumunuz gıdısat belırler normal doğum yapacak bırını nıye sezeryan yapalım falan fılan baya konustuk..kı sen normal doğurursun dedı bana hersey normal dedı bakalım hayırlısı...

KIZLAR KONUYLA ALAkalı degıl ama doktorunuz mıde yamaları ıcın verdıgı bır ılac varmı gavıskon gıbı?

ödemeyi doğumdan sonra yaptım önce vermemle ilgili hiçbirşey söylemediler bana
doğum sonrasında da hiçbir ekstra masraf çıkarmadılar

ışın hanım kilo takıntılı evet ama insanı kasmıyor
ben 19 kilo aldım mesela
son anda bana moral veriyordu çok iyi görünüyorsun hiç kilo almış gibi değilsin falan diye
tabi en başında 12 kilo almamı söylemişti ama ben sınırı aşınca da çok üstüme gelmedi
gerçi ben çok zayıf başlamıştım

Utopya, senin doğum için ekstra masraf çıkarmamışlar ya, epidural veya sezaryen için ek ücret almıyorlar mı?
Bikaç hastanede olan arkadaşlarımdan hep aldıklarını duymuştum da, ondan soruyorum.
Bi de ben 21. haftamdayım, 8 kilo almışım.
Bugün çok moralim bozuldu. Ben sana 4 kilo al demiştim, sen 8 almışın aferin dedi.
Dedim bu ay bayram vardı, doğum günü kutlamalarım vardı. Neyse dikkat et, abur cubur yeme dedi.
Çok üzüldüm ama ya, çok fazla almışım gerçekten. Ben bi de normal kilomdan fazla kiloyla başladım gebeliğe, ondan da hiç görmediğim kiloları görüyorum, moralim çok bozuluyo ya

hayır hiçbir masraf çıkmadı
normal doğumda da epidural farkı alınmıyor
ben konuşmuşturm
benim kilo alımım şu şekilde olmuştu
9. hafta 1 kilo
10. hafta 0,7 kilo
11. hafta 1,2 kilo
12. hafta 1,4 kilo
13. hafta 1,9 kilo
14. hafta 2,3 kilo
15. hafta 3,1 kilo
16. hafta 4 kilo
17. hafta 3,5 kilo
18. hafta 4,5 kilo
19. hafta 5,8 kilo
20. hafta 6,3 kilo
21. hafta 7 kilo
22. hafta 7,3 kilo
23. hafta 8,2 kilo
24. hafta 8,9 kilo
25. hafta 10 kilo
26. hafta 10,7 kilo
27. hafta 11,5 kilo
28. hafta 11,8 kilo
29. hafta 12,4 kilo
30. hafta 13 kilo
31. hafta 13 kilo
32. hafta 13,7 kilo
33. hafta 15 kilo
34. hafta 15,5 kilo
35. hafta 15,9 kilo
37. hafta 17 kilo

Bebişin ne kadar doğmuştu canım? Gerçi ikisi de 17 kilo alan annelerin bebişleri de farklı doğabilir, her bebeğin beslenmesi, faydalanması farklı oluyo ama! Kilo alımın çok fena değilmiş bence. Hele benle karşılaştırılınca iyi yani. Neyse bundan sonra iyi giderim artık ben de diye umuyorum. :26:

Merhaba guzel anne adaylari,
ben de 3 Mayis 2012de epidural normal ile dogum yaptim,doktorum Isin hanimdi.Kendisinden hamileligimde, dogum ve sonrasinda cok memnundum.Bir ara dogum hikayemi de girecegim ama suanda kizimla vakit gecirmek cok daha zevkli geliyor,akliniza takilan seyler olursa ozelden msj atarsaniz cevaplarim.
Tesekürler Isin hanim,Filiz hemsire ve Muberra hemsire

bende epiduralli normal doğum düşünüyorum, doğum hikayeni bizimle paylaşırsan fikir vermiş olursun bizlere epiduralin faydaları neler oldu varsa kötü etkileri neler oldu vs.
bebişinle sana sağlıklı mutlu uzun ömürler...

3270 doğmuştu ama dediğin gibi çok farklı olabiliyor kilo işi

Merhaba arkadaşlar
5 ay önce Akropolde doğum yaptım. Doktorum Işın hanımdı. (Hala öyle ,ilk fırsatta bir uğrayacağım) Bu forumun bana baya faydası dokunmuştu.
Işın hanımı ve Akropolü ben de tavsiye edebilirim. Çok ilgili, sevecen ,işini severek yapan bir doktordur. Ben kendi isteğimle epidural sezeryanla doğum yaptım. Çok ta memnun kaldım. Işın hanım herhangi bir yönlendirme yapmadı . Yapmıyor da bildiğim kadarıyla.
Kilo konusunda hassas olduğu doğru. Bi ara çok geriliyordum kontrollere giderken, hatta başka doktor bulsam mı diye bile düşündüm. Ama iyi ki değiştirmemişim. 26 kilo aldım bu arada çünkü, ama eğer Işın hanım beni sıkıştırmasaydı daha da fazla alırdım eminim.

Bu arada anestezist Deniz hanım da çok şekerdi. Hemşireler de öyle. Yalnız yatış işlemlerini yapan adını hatırlamadığım hatun son derece gıcık biriymiş annemin anlattığı kadarıyla. Bize önce daracık bir oda verdiler 3. katta. Kattaki diğer bütün odalar boş olmasına rağmen odayı değiştirmede güçlük çıkarmıştı derdi neyse! Tavsiyem önceden gidip odaları görün , ve istediğiniz odayı önceden belirtin.

Çokk geçmiş olsun diyerek başlayım ben söze. 25 AĞustosta doğum yaptıysan bebeğin 6 aylık olmuştur sanırım artık. Gerçekten çok sıkıntılı geçirmişsin hamileliğini. Ama şükür ki bebeğini kucağına almışsın bu kadar sıkıntı sonrası. Ben yorumları okurken tamam artık gideyim akropale dediğim anda senin yorumunu okudum. Ben gerçekten özel hastanelerden korkan biriyim. Acilleri yetersiz oluyor, yenidoğan üniteleri olmuyor. O kadar güzel yorumlar yazılmış ki doktorları hakkında artık üçünden birine randevu alıp gideyim dediğim anda sizin yorumunuzu okudum. Ve işte tekrar başa döndüm. Bu konuda gerçekten doğum hastaneleri çok iyi. Ama işte oralara gidip muayene olmak, ilgilenen hocan olmazsa çok zor gerçekten. Her defasında farklı bir doktor giriyor muayeneye. İkinci kez tutturamıyorsunuz bir öncekini. Zekai tahirdeki doktorlada artık muayenehaneleri bırakmışlar. Hastanedede bakmıyorlar doğru düzgün hiçbirini. Benim ilk gebeliğim trombofiliymişim sonradan testlerle anlaşıldı ne yazıkki gelişmedi ve düşükle sonuçlandı 8 haftalıkken. diğeri ise dış gebelik oldu. Benim riskli oluyor gebeliklerim ve bunu takip edebilecek gerçekten bilgili ve hastanede yatırıp takip edebilecek bir doktor arıyorum . Ama ne yazık ki hala doktor bulamadım. (((

zor bir süreç sizi bekliyor. ben eğer hamilelik dönemi çok çok iyi araştırmış olsaydım sanırım bu durumlara düşmezdim diyorum ama işte insanın aklına gelmiyor, konduramıyor. ben -asla devlette doğum yapmam diyenlerdendim ama şimdiki aklım olsa... evet hamilelik dönemi sıkıntılı devlette ama doğumu kesinlıkle tavsiye ederim.
kızım 18 aylık oldu...şükür çok önemli sağlık sorunları yok ama bendeki-kalbım ve beynımdeki yara daha kapanmadı. hastanelere giremıyorum. nefes alamıyorum,daralıyorum ve ağlamaya başlıyorum...
Allah herkese sağlık versin ve iyilerle karşılaştırsın...
sizinde umarım benim kızım gibi sağlıklı bir bebişiniz olur.... sevgiler....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…