:))kilo takınıtısı var evet bende dıkkat etmeye calısıyorum elımden geldıgınce bır sıkıntı yok sımdılık kılonu koru yeter bana demıstı.sanırım dedıgın gıbı aynı zamanlarda doğum yapacagız nasıpse. bendım sat:30 ocak kızım olcak allah nasıp ederse:) en son bulent beye 23 hazıranda gıttım seker yuklemesı ıcınde 3 eylulde gıdecegım..pazartesi günü..
sevim şu şeker yüklemesinden sonra nasıl yapıldığını, neler yaşadığını anlatır mısın bana ya. ben çok korkuyorum ondan!
Merhaba arkadaşlar, ben de Bülent Bey'e gidenlerdenim.. .öncesinde Akay ve HRS'ye gittim ama pek memnun kalmadım ve Bülent Beyle devam ediyorum,herşey yolunda şimdilik.. Yarın 32 haftalık olucak kızım inş.. ve ben de sizin tedirginliğinizi yaşıyorum, kesinlikle normal doğum istiyorum..1 eylülde kontrolüm var, az çok belli olur heralde..
doğum öncesi sık sık bu başlığa gelip bakıyordum
birileri bişey yazsın da içim rahatlasın diye
doğum yapınca gelip yazıcam demiştim 2,5 ay geçti unutmuşum şimdiye kısmetmiş
ben de akropol hastanesinde ışın hanımla epidural sezeryan oldum
ben de öncesinde normal doğum taraftarıydım ve yaptırıyorlar mı acaba diye tedirgindim
34. haftadan sonra suyum azalmaya başladı
dr sorun olmayacağını normal doğurabileceğimi söyledi
sonrasında oğlumun boynuna kordon dolandı 1 tur
dr yine normal olabileceğini söyledi
son kontrolümde kordon 2 tura çıkmıştı
ışın hanım normal istersem deneyebileceğimizi acil bir durum olursa sezeryana alacağını söyledi
o durumda kendi isteğimle normali denemek istemiyorum sezeryan istiyorum dedim
bu arada herkesin tedirginliği sanırım kordon dolandı vs gibi yalan söylemeleri
arkadaşlar böyle bişey mümkün değil
çünkü zaten dolanan kordonu siz de net bir şekilde ultrasonda görüyorsunuz
zaten oğlum sezeryan olmasına rağmen mosmos doğdu kordondan ötürü
iyiki de normal diye diretmemişim, sizlere de tavsiyem doktorunuza güvenin
çok güzel bir doğum gerçekleştirdim
çok kısa sürede de toparladım
ışın hanım gerek doğum öncesi gerek sonrasında çok destek oldu
doğumdann sonra da aklıma takılanı telefon açıp sordum
ben kısa kesmeye çalıştıkça nasıl olduğumu oğlumun nasıl olduğunu vs sordu ilgilendi
bence çok şeker bir kadın
hemşirelerden de çok memnun kaldım
tüm ekip çok iyiydi bence
yine doğum yapacak olsam yine ışın hanıma giderim
utopya06, verdiğin bilgiler için çok teşekkürler.
ışın hanımdan memnun kalmana ve doğumunun da sağlıklı bir şekilde olmasına sevindim.
bundan sonrası için de sağlık diliyorum sana ve bebişine.
bakalım bizim gidişi nasıl olacak doğumlarımızın. heyecanla bekliyorum.
sevim06, çok teşekkür ederim sana da bilgilerin için.
şeker yüklemesinde miden bulanıyor falan dediler de ondan tırsmıştım. Benim 1 ay kadar kaldı da :2:
Geçen gittiğimde bi kadın da fenalaşmıştı bu şeker yüklemesinde, ben de dedim artık ne kadar iğrenç bişey içiriyolarsa.
İyi geçtiğine ve bi sıkıntı olmadığına sevindim canım. Bakalım bizimki de normal çıkar inşallah!
Bu arada sizin kilo durumları nasıldı kızlar?
Işın hanım kilo konusunda pek titiz. Beklediğinden fazla alınca fırçalıyo beni.
Siz kaç kilo aldınız? Sizin kilo alımınıza yaklaşımı neydi?
ödemeyi doğumdan sonra yaptım önce vermemle ilgili hiçbirşey söylemediler banaverdiğiniz bilgiler için teşerkkür ederim peki ödemeyi nasıl yaptınız doğumdan önce ödeme alıyorlar diye duymustum ama ben onuda anlamıs degılım..doğum fıyatının sezeryan ya da normal doğumda 1,500tl oldugunu bılıyorum fakat doğumdan sonra oda parası vs gıbı sonradan su kadar daha odeme yapmanız gerekıyor derlermı acaba? bu konuda aydınlatırsanız memnun olurum..
utopya06, verdiğin bilgiler için çok teşekkürler.
ışın hanımdan memnun kalmana ve doğumunun da sağlıklı bir şekilde olmasına sevindim.
bundan sonrası için de sağlık diliyorum sana ve bebişine.
bakalım bizim gidişi nasıl olacak doğumlarımızın. heyecanla bekliyorum.
sevim06, çok teşekkür ederim sana da bilgilerin için.
şeker yüklemesinde miden bulanıyor falan dediler de ondan tırsmıştım. Benim 1 ay kadar kaldı da :2:
Geçen gittiğimde bi kadın da fenalaşmıştı bu şeker yüklemesinde, ben de dedim artık ne kadar iğrenç bişey içiriyolarsa.
İyi geçtiğine ve bi sıkıntı olmadığına sevindim canım. Bakalım bizimki de normal çıkar inşallah!
Bu arada sizin kilo durumları nasıldı kızlar?
Işın hanım kilo konusunda pek titiz. Beklediğinden fazla alınca fırçalıyo beni.
Siz kaç kilo aldınız? Sizin kilo alımınıza yaklaşımı neydi?
Utopya, senin doğum için ekstra masraf çıkarmamışlar ya, epidural veya sezaryen için ek ücret almıyorlar mı?
Bikaç hastanede olan arkadaşlarımdan hep aldıklarını duymuştum da, ondan soruyorum.
Bi de ben 21. haftamdayım, 8 kilo almışım.
Bugün çok moralim bozuldu. Ben sana 4 kilo al demiştim, sen 8 almışın aferin dedi.
Dedim bu ay bayram vardı, doğum günü kutlamalarım vardı. Neyse dikkat et, abur cubur yeme dedi.
Çok üzüldüm ama ya, çok fazla almışım gerçekten. Ben bi de normal kilomdan fazla kiloyla başladım gebeliğe, ondan da hiç görmediğim kiloları görüyorum, moralim çok bozuluyo ya
hayır hiçbir masraf çıkmadı
normal doğumda da epidural farkı alınmıyor
ben konuşmuşturm
benim kilo alımım şu şekilde olmuştu
9. hafta 1 kilo
10. hafta 0,7 kilo
11. hafta 1,2 kilo
12. hafta 1,4 kilo
13. hafta 1,9 kilo
14. hafta 2,3 kilo
15. hafta 3,1 kilo
16. hafta 4 kilo
17. hafta 3,5 kilo
18. hafta 4,5 kilo
19. hafta 5,8 kilo
20. hafta 6,3 kilo
21. hafta 7 kilo
22. hafta 7,3 kilo
23. hafta 8,2 kilo
24. hafta 8,9 kilo
25. hafta 10 kilo
26. hafta 10,7 kilo
27. hafta 11,5 kilo
28. hafta 11,8 kilo
29. hafta 12,4 kilo
30. hafta 13 kilo
31. hafta 13 kilo
32. hafta 13,7 kilo
33. hafta 15 kilo
34. hafta 15,5 kilo
35. hafta 15,9 kilo
37. hafta 17 kilo
Merhaba guzel anne adaylari,
ben de 3 Mayis 2012de epidural normal ile dogum yaptim,doktorum Isin hanimdi.Kendisinden hamileligimde, dogum ve sonrasinda cok memnundum.Bir ara dogum hikayemi de girecegim ama suanda kizimla vakit gecirmek cok daha zevkli geliyor,akliniza takilan seyler olursa ozelden msj atarsaniz cevaplarim.
Tesekürler Isin hanim,Filiz hemsire ve Muberra hemsire
Bebişin ne kadar doğmuştu canım? Gerçi ikisi de 17 kilo alan annelerin bebişleri de farklı doğabilir, her bebeğin beslenmesi, faydalanması farklı oluyo ama! Kilo alımın çok fena değilmiş bence. Hele benle karşılaştırılınca iyi yani. Neyse bundan sonra iyi giderim artık ben de diye umuyorum. :26:
merhaba, ben 2010 kasım ayında tavsiye üzerine kendisine gitmeye başladım. bebek planları yaptığımız için sürecimiz o şekilde devam etti. ocak ayında hamile kaldım. güzel bir süreç başladı bizim için. bülent hoca bu süreçte seni rahatlatan, huzurlu ve sempatik tavrı ile mutlu ediyordu. hamileliğim herşeyi ile sorunsuz gidiyordu. 32. haftada toplamda 13 kg almıştım. fakat bu haftada kendimde gariplikler hissetmeye başladım. sabah kalktığımda gözlerim arı sokmuş gibi şiş, ayaklarım, ellerim davul şeklinde ve hareketlerim yavaşlamaya başlamıştı. internette araştırdım ve '''hamilelik zehirlenmesi''' diye bir durumun özelliklerini taşıdığımı gördüm ve hemen Bülent Alp Aydın'ı aradım. durumu anlattım. cevabı - senin bütün değerlerin güzel gidiyor, öyle bir durum olsaydı farkederdik endişelenme oldu. yaklaşık 1 hafta sonra genel kontrolüm olduğu için gittiğimde görmesini tercih ettim. ve kontrolde baktı o ay içinde 6 kg almışım, ewet belirtilerin hamilelik zehirlenmesi, diyet veriyorum sana dedi ve hamile olmayan birinin bile zorlanacağı bir diyet verdi. hamile bir bayan nasıl akşam 9 dan sonra canı çekince bişey yiyemez düşünün.. diyeti hemen öğlen uygulamaya başladım. sonraki 2 gün boyunca halsiz ve çok kötüydüm. tansiyonumu ölçtürdüm ve 13-7 çıktı. (tüm hayatımda ve hamileliğim boyunca tansiyonum 9-6 buarada) akşam saat 7, hemen Bülent bey'i aradım. durumu anlattım. ---hımm diyeti bırak ozaman bi de böyle bakalım dedi. ve sonraki gün akşam saat 8 de akropol hastanesinin acilinde buldum kendimi. felaket bir mide ağrısı ve halsizlik ile. Hemşire Aliye hanım gözetiminde serum bağlandı. ama benim durumum değişmedi. daha da kötüleşti.Bülent bey'in son muayenede ilk yapması gereken ama yapmadığı şeyi idrar tahlinini istedi. idrardaki protein oranına baktı. tansiyonumu ölçtü ve eşime hemen zekai tahir'e gitmemiz gerektiğini iletti. bu işlemler sırasında hastanede doğumda olan Bülent bey beni yatarken ziyaret etti ve söylediği - eşine söyle sana güzel şeyler yedirsin, simit fln yeme oldu. Aliye Hemşireden Allah razı olsun, sayesinde hemen Zekai tahir kadın doğum hast.ne gittik. hemen acile aldılar, ordan da 'yüksek Riskli gebelikler'' bölümüne yatırdılar. hastaneye gittiğimde tansiyonum 18-12 ve nabız 62... karaciğer enzimlerinden herkezde max değeri 200 olması gereken değer bende 2030 du.doktorlar hemen bebeği almalıyız yoksa seni kaybediyoruz dedi. ve ben o gece-- kadir gecesi- 26 ağustos 2011 cuma ggünü 02:02 de sezeryan ile acil doğum yaptım.( 33 hafta +2 günlük) . buarada anestezi uzmanı, operasyondan önce kullandığım ilaçları soruyor ve bülent bey'in son muayenede yani 3 gün önce coraspirin verdiğini, magnezyum takviyesine devam ettiğimi öğrendiğinde cevabı ise -hocam ben bu hastayı ne ile bayıltacağım, verilmemesi gerekn herşeyi vermiş,ne yapacağız oluyor. ve ben ölüyorum sanıyorum diye düşünmeye başlıyorum. sonrasında öğreniyorum ki %60-70 ölüm riski ile doğuma alınmışım. 4 gün yoğun bakım 9 gün normal odada yattım. hergün 6 saate bir 3 tüp kan verdim ve saat başı tansiyonum ölçüldü. düzelmem için verilen 1 ünite kan takviyesi,12 ünite trombosit, serum, ilaç ve iğneleri sayamadım. ve bana pre eklamsi--hamilelik zehirlenmesinin- son aşaması olan ''Hellp Sendromu'' tanısı konuldu. buarada kızım Asya 1310 gr. doğdu. 19 gün hastanede küvözde kaldı. bebeğini kucağına alamadan hastaneden ayrılmak ve evde onu beklemek okadar zordu ki. bu süreçler içinde doğuma alınırken eşim hemen Bülent Bey'i arıyor ve doğuma aldıklarını iletiyor , cevap -ii ne güsel hemen alsınlar. sabah kendisi arıyor neoldu diye, eşim durumu anlatınca --ii bebek kaç gr doğmuş, hımm yaşıyor yani, peki iyi günler diyor ve kapatıyor. tüm bunları yaşayan tek kişi olduğumu düşünürken hastanedeyan odamda Kübra isimli bir hastanında aynı durumdan yattığını öğreniyorum. ve işin en ilginç yanı ise o da Bülent Alp Aydın'ın hastası ve benden 1 hafta önce hastaneye aynı tanılarla yatıyor. kontrolünde Bülent hoca ona da aynı şeyleri söylüyor.
size bunları neden anlattım; 1 hafta içinde aynı şikayetle hastaneye yatan ve ölüm riski ile yeniden hayata dönen 2 farklı hayat ama 1 aynı doktor hatası...
Akropol hastanesinin yenidoğan acil bölümü yok... benim gibi acil gittiğinizde sizi farklı bir hastaneye yönlendiriyorlar. burda doktorun yapması gerekn çok fazla şey vardı. öncelikle ben kontrol sonrası tansiyonum 13-7 diye aradığımda beni tansiyon takibine alması ve idrar tahlili yapması gerekyordu, hatta gerekli görürse kan alması. sonrasında ise hastaneye acil olarak geldiğimde -kocan sana iyi bakmıyor demek yerine, -burcu, acil bir durum olsa biz burda müdahale edemeyiz, hastane olarak gerekli altyapımız yok, hemen başka bir hastaneye gitmeni istiyorum diyip yönlendirmeliydi. olabilir her hastane ve her doktor konusunda uzman olmayabilir, önemli olan bunu bilmek ve hayatı tehlikede olan birine bunu ifade edebilmek.
sonuçta; size tavsiyem; evet yürüyüş vermeyen, istediğini ye iç, balık-ceviz zorunlu değil diyen, çay-nescafe içmene izin veren, sempatik, güleryüzlü ve randevusunu anca 3 ay sonrasına alabildiğiniz bir doktor sizlere sıcak gelebilir ama tavsiyem bir kez daha düşünün. benim ve Kübra'nın tüm bilgileri Zekai Tahir hastanesinde mevcuttur. 25 ağustos 2011 akşam giriş yaptım. 13 gün yattım. isteyen herkes araştırabilir.
hepinize sağlıklı doğumlar dilerim.
Çokk geçmiş olsun diyerek başlayım ben söze. 25 AĞustosta doğum yaptıysan bebeğin 6 aylık olmuştur sanırım artık. Gerçekten çok sıkıntılı geçirmişsin hamileliğini. Ama şükür ki bebeğini kucağına almışsın bu kadar sıkıntı sonrası. Ben yorumları okurken tamam artık gideyim akropale dediğim anda senin yorumunu okudum. Ben gerçekten özel hastanelerden korkan biriyim. Acilleri yetersiz oluyor, yenidoğan üniteleri olmuyor. O kadar güzel yorumlar yazılmış ki doktorları hakkında artık üçünden birine randevu alıp gideyim dediğim anda sizin yorumunuzu okudum. Ve işte tekrar başa döndüm. Bu konuda gerçekten doğum hastaneleri çok iyi. Ama işte oralara gidip muayene olmak, ilgilenen hocan olmazsa çok zor gerçekten. Her defasında farklı bir doktor giriyor muayeneye. İkinci kez tutturamıyorsunuz bir öncekini. Zekai tahirdeki doktorlada artık muayenehaneleri bırakmışlar. Hastanedede bakmıyorlar doğru düzgün hiçbirini. Benim ilk gebeliğim trombofiliymişim sonradan testlerle anlaşıldı ne yazıkki gelişmedi ve düşükle sonuçlandı 8 haftalıkken. diğeri ise dış gebelik oldu. Benim riskli oluyor gebeliklerim ve bunu takip edebilecek gerçekten bilgili ve hastanede yatırıp takip edebilecek bir doktor arıyorum . Ama ne yazık ki hala doktor bulamadım.(((
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?