Ankara akropol hastanesinde doğum yapan varmı?

merhaba, ben 2010 kasım ayında tavsiye üzerine kendisine gitmeye başladım. bebek planları yaptığımız için sürecimiz o şekilde devam etti. ocak ayında hamile kaldım. güzel bir süreç başladı bizim için. bülent hoca bu süreçte seni rahatlatan, huzurlu ve sempatik tavrı ile mutlu ediyordu. hamileliğim herşeyi ile sorunsuz gidiyordu. 32. haftada toplamda 13 kg almıştım. fakat bu haftada kendimde gariplikler hissetmeye başladım. sabah kalktığımda gözlerim arı sokmuş gibi şiş, ayaklarım, ellerim davul şeklinde ve hareketlerim yavaşlamaya başlamıştı. internette araştırdım ve '''hamilelik zehirlenmesi''' diye bir durumun özelliklerini taşıdığımı gördüm ve hemen Bülent Alp Aydın'ı aradım. durumu anlattım. cevabı - senin bütün değerlerin güzel gidiyor, öyle bir durum olsaydı farkederdik endişelenme oldu. yaklaşık 1 hafta sonra genel kontrolüm olduğu için gittiğimde görmesini tercih ettim. ve kontrolde baktı o ay içinde 6 kg almışım, ewet belirtilerin hamilelik zehirlenmesi, diyet veriyorum sana dedi ve hamile olmayan birinin bile zorlanacağı bir diyet verdi. hamile bir bayan nasıl akşam 9 dan sonra canı çekince bişey yiyemez düşünün.. diyeti hemen öğlen uygulamaya başladım. sonraki 2 gün boyunca halsiz ve çok kötüydüm. tansiyonumu ölçtürdüm ve 13-7 çıktı. (tüm hayatımda ve hamileliğim boyunca tansiyonum 9-6 buarada) akşam saat 7, hemen Bülent bey'i aradım. durumu anlattım. ---hımm diyeti bırak ozaman bi de böyle bakalım dedi. ve sonraki gün akşam saat 8 de akropol hastanesinin acilinde buldum kendimi. felaket bir mide ağrısı ve halsizlik ile. Hemşire Aliye hanım gözetiminde serum bağlandı. ama benim durumum değişmedi. daha da kötüleşti.Bülent bey'in son muayenede ilk yapması gereken ama yapmadığı şeyi idrar tahlinini istedi. idrardaki protein oranına baktı. tansiyonumu ölçtü ve eşime hemen zekai tahir'e gitmemiz gerektiğini iletti. bu işlemler sırasında hastanede doğumda olan Bülent bey beni yatarken ziyaret etti ve söylediği - eşine söyle sana güzel şeyler yedirsin, simit fln yeme oldu. Aliye Hemşireden Allah razı olsun, sayesinde hemen Zekai tahir kadın doğum hast.ne gittik. hemen acile aldılar, ordan da 'yüksek Riskli gebelikler'' bölümüne yatırdılar. hastaneye gittiğimde tansiyonum 18-12 ve nabız 62... karaciğer enzimlerinden herkezde max değeri 200 olması gereken değer bende 2030 du.doktorlar hemen bebeği almalıyız yoksa seni kaybediyoruz dedi. ve ben o gece-- kadir gecesi- 26 ağustos 2011 cuma ggünü 02:02 de sezeryan ile acil doğum yaptım.( 33 hafta +2 günlük) . buarada anestezi uzmanı, operasyondan önce kullandığım ilaçları soruyor ve bülent bey'in son muayenede yani 3 gün önce coraspirin verdiğini, magnezyum takviyesine devam ettiğimi öğrendiğinde cevabı ise -hocam ben bu hastayı ne ile bayıltacağım, verilmemesi gerekn herşeyi vermiş,ne yapacağız oluyor. ve ben ölüyorum sanıyorum diye düşünmeye başlıyorum. sonrasında öğreniyorum ki %60-70 ölüm riski ile doğuma alınmışım. 4 gün yoğun bakım 9 gün normal odada yattım. hergün 6 saate bir 3 tüp kan verdim ve saat başı tansiyonum ölçüldü. düzelmem için verilen 1 ünite kan takviyesi,12 ünite trombosit, serum, ilaç ve iğneleri sayamadım. ve bana pre eklamsi--hamilelik zehirlenmesinin- son aşaması olan ''Hellp Sendromu'' tanısı konuldu. buarada kızım Asya 1310 gr. doğdu. 19 gün hastanede küvözde kaldı. bebeğini kucağına alamadan hastaneden ayrılmak ve evde onu beklemek okadar zordu ki. bu süreçler içinde doğuma alınırken eşim hemen Bülent Bey'i arıyor ve doğuma aldıklarını iletiyor , cevap -ii ne güsel hemen alsınlar. sabah kendisi arıyor neoldu diye, eşim durumu anlatınca --ii bebek kaç gr doğmuş, hımm yaşıyor yani, peki iyi günler diyor ve kapatıyor. tüm bunları yaşayan tek kişi olduğumu düşünürken hastanedeyan odamda Kübra isimli bir hastanında aynı durumdan yattığını öğreniyorum. ve işin en ilginç yanı ise o da Bülent Alp Aydın'ın hastası ve benden 1 hafta önce hastaneye aynı tanılarla yatıyor. kontrolünde Bülent hoca ona da aynı şeyleri söylüyor.
size bunları neden anlattım; 1 hafta içinde aynı şikayetle hastaneye yatan ve ölüm riski ile yeniden hayata dönen 2 farklı hayat ama 1 aynı doktor hatası...
Akropol hastanesinin yenidoğan acil bölümü yok... benim gibi acil gittiğinizde sizi farklı bir hastaneye yönlendiriyorlar. burda doktorun yapması gerekn çok fazla şey vardı. öncelikle ben kontrol sonrası tansiyonum 13-7 diye aradığımda beni tansiyon takibine alması ve idrar tahlili yapması gerekyordu, hatta gerekli görürse kan alması. sonrasında ise hastaneye acil olarak geldiğimde -kocan sana iyi bakmıyor demek yerine, -burcu, acil bir durum olsa biz burda müdahale edemeyiz, hastane olarak gerekli altyapımız yok, hemen başka bir hastaneye gitmeni istiyorum diyip yönlendirmeliydi. olabilir her hastane ve her doktor konusunda uzman olmayabilir, önemli olan bunu bilmek ve hayatı tehlikede olan birine bunu ifade edebilmek.
sonuçta; size tavsiyem; evet yürüyüş vermeyen, istediğini ye iç, balık-ceviz zorunlu değil diyen, çay-nescafe içmene izin veren, sempatik, güleryüzlü ve randevusunu anca 3 ay sonrasına alabildiğiniz bir doktor sizlere sıcak gelebilir ama tavsiyem bir kez daha düşünün. benim ve Kübra'nın tüm bilgileri Zekai Tahir hastanesinde mevcuttur. 25 ağustos 2011 akşam giriş yaptım. 13 gün yattım. isteyen herkes araştırabilir.
hepinize sağlıklı doğumlar dilerim.

canım benim çoooooooook geçmiş olsun, bebeğin nasıl şimdi?

bu hastaneyle ilgili olumsuz yorum bende yazdım ama kimse kaale almadı, benim şahit olduğum olay da hastanenin yenidoğan acilinin olmaması nedeniyle hacettepeye sevk edilirken yolda bebeğin kaybıydı.

bunu düşününce çok şükür sen yine bebeğine kucağına alabilmişsin diyorum. allah bebeğini bağışlasın , acılarını göstermesin cnaım.

teşekkür ederiz, şuanda ikimizde iyiyiz. hastaneden sonra tansiyon ilacına edvam edıyordum. dahiliye uzmanına gittim, takiplerim yapıldı. yine bir sürü test ultrason fln Şükür bir sıkıntım ortaya çıkmadı. tansiyonda bu rahatsızlığa bağlı oluşmuş.
Asya iyi gidiyor bakalım. yavrum benim, ben dışarda o içerde savaş vermişiz hayatta kalabilmek için. kendini geliştirmiş anne karnında,yaşam savaşı vermiş. 1310 gr.dan 3500 gr olduk bakalım :)
tüm hamilelerin gözü açık olsun. kendi hislerine güvensinler.

burcu ne yazsam bilemedim
çok çok geçmiş olsun
Allah sana, eşine, çocuğuna sağlıklı uzun ömürler versin,
tekrar kötü şeyler yaşatmasın...

ben de bülent beyin hastasıydım
çok rahat biridir, değil diyen yalan söyler
bazen bu tavır rahatlatabilir karşıdakini ama seninki gibi bir durumun ciddiyetini anlayıp müdahale etmeliydi
tecrübeli bir doktor ama bu hiç göz ardı edilebilir bir şey değil

çok teşekkür ederiz, Amin hepimize sağlık-sıhhat ve birlikteli versin Allahım...
bülent doktora gitmeyi düşünenler bir kez ve hatta onlarca kez düşünsünler derim. hayat bu ihmale gelmiyor...

Canım geçmiş olsun. Allah korumuş sizi. Dün bu doktorda randevum vardı. Hem de 5 ay önceden ancak bugünü vermişlerdi. Ama yazdıklarından sonra iptal ettim randevuyu. Paylaşımın için çok teşekkürler

öncelikle teşekkür ederim. yazını okuyunca sevinmedim desem yalan olur.
çok acı çektim, benim yaşadıklarımı bir daha kimse yaşamasın.
sağlıklı günler dilerim...

Merhaba ben de hamile olduğumu öğrendiğimden beri Akropol Hastanesine gidiyorum.Burayı tercih etme nedenim aslında işyerime çok yakın olması idi.İlk olarak Nurten Hanımla başladık.Çünkü en rahat randevu alabildiğim doktor oydu.Diğerleri çok yoğun oluyordu.Nurten Hanımın izne ayrılması ile beni Işın Hanıma yönlendirdiler ve onu bırakmadım.Şu anda da çok memnunum.Işın Hanımın kullandığı cihaz daha ileri düzeyde ve lcd ekrandan boynunuzu zorlayarak bir şeylere bakmaya çalışmıyorsunuz.Ayrıca fazlasıyla detaya giriyor.Her muayenede iç organlarını el ve ayaklarını gösteriyor bize.Gayet sakin rahatlatıcı bir yapısı var.Ayrıca Derya Hanım bana çok sempatik geldi.Gayet hoş sohbet ve güleryüzlü idi.Bakalım şimdilik doğum için 2 seçenek var aklımızda.Ben ilk doğumumu 29 Mayısta yapmıştım ve kesinlikle çok memnun kalmıştım.Eğer tereddütünüz olursa orayla da görüşebilirsiniz.Anestezi ekibinden doktoruma kadar her şey çook güzeldi.

çok geçmiş olsun burcu cum bebeğinle sana Alah sağlık versin.
derya hanımla ilgili görüşümü belirtmek isterim. tatlı sertlerden, başta çok ilgisiz ve azarlayan biri gibi görünebilir ama kesinlikle öyle değil. bebeğimin 3 boyutlu fotosunu güzel çıkartabilmek için saatlerce uğraştı benimle. üstelik daha önce gelip muayene etmişti, tekrar ücrette almadı. odasına sevimli girerseniz, o da çok sevimli:)
bu arada gülserencim, ben de ışın hanıma gidiyorum, son ana kadar onun takibinde olup ta doğuma 29 mayıs hastanesine gitmek ne kadar doğru olur? akropolde de yeni doğan ünitesi yok. çok kararsızım çoookk
kimler ne düşünüyor.

teşekkür ederiz, Amin cümlemizin bebeğine ve bizlere sağlık versin.
yenidoğan ünitesi olmayan bir hastaneyi artık düşünemiyorum. ilk akropole giderken --amannn ihtiyacım mı olacak sanki demiştim. ama hayat bu neler olacak bilinmiyor. başka forumlardada okudum ve yorum yazdım akropol ile ilgili, gelen cvplar arasında akropolde benım gibi erken doğum yapan birinin ve bebeğinin yaşadığı durumları okudum. ayrıca duyduğum bebek kayıplarıda sözkonusu ünite olmadığı için bebek hastane hastane gezmiş... (
tavsiyem iyi araştırın, temkinli olun ama çokta korkmayın, her doğum benimki gibi sorunlu olmaz.

bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almanız dileğiyle, sevgiler...

Merhaba bende 17. haftamdayım gittiğim ilk ve tek doktor ışın hanım.Başka doktora gitmediğim için çok kıyaslama yapamıyorum ama şimdiye kadar doktorumla ilgili olumsuz birşey yaşamadım şükürler olsun.Hamilelik öncesi kontrole de gitmiştim.Ultrason sırasında herşeyi detaylı anlatıyor, çok fazla soru sormaya gerek kalmıyor.Doktorumdan memnunum ama hemşire ve sekreterleri gerçekten çok kötü, bu düşüncemi doktorun kendisinede sekreterlerede ilettim hatta hastane yönetimine şikayet etmeyi bile düşündüğüm zamanlar oldu ama üzerinde durmaya değmeyeceğini düşündüm.Bazen katlanılmaz olabiliyorlar, ama sonuç olarak konumuz doğumsa düşünülmesi ve uğraşılması gereken daha önemli şeyler var.Sadece sinir bozuyorlar.Randevu sırası için herzaman bekledim.En az 20 dk beklemişimdir.Helede ogün normal doğuma gitmişse doktor 1 saatten fazla bekleyeceğinizi garanti edebilirim.Tüm bunlar tabiki önemli ama sonuç olarak ışın hanımın konusuna hakim, iyi bir doktor olduğunu düşünüyoum.Bu hastane ile ilgili aklımı karıştıran tek ve en önemli sorun yenidoğan ünitesinin çok yetersiz olması.Sırf bu yüzden başka doktor ve hastane araştıyorum şuan.
Işın hanıma yenidoğan ünitenizin durumu nedir diye sordum.Doğum sırasında oluşabilecek ufak sorunlar için küvezleri olduğunu söyledi.Ancak çok önemli durumlarda ya da prematüre bir doğum olması durumunda doğum yaptırmıyoruz bebeği anne karnındayken ztb' ye gönderiyoruz dedi...Yeni doğan ünitesini ve hasta odalarını göremedim.Yeni doğan ünitesi çok steril bir ortammış pencereside yokmuş,hasta odalarıda full doluymuş.Bu yüzden göremezmişim.Demekki acil bir doğum gelse sokakta kalacak?? Sanırım yine bir sekreterin baştan savma durumuyla karşı karşıya kaldım..
Bu arada doğum gecede olsa ışın hanım mutlaka geliyormuş doğuma.Doğum ücreti 2011 için normal,sezeryan, epiduralli normal fark etmiyor 1500 TL.
Şimdilik tecrübelerim bunlar.
Ben çok kararsızım.

kızlar 100lük şeker yüklemesi akropolde ne kadara yapılıyor 3 kere kan alıyorlarya çok pahalımıdır

merhaba şekerci,bende akrapol' e bülent bey e gidiyorum.bende 25.hafta içerisindeyim..aynı kararsızlığı bende yaşıyorum hastane konusunda..bülent bey i seviyorum ama hastane yeni doğan yeterliliği konusunda kafamı karıştırıyor..hamileliğimin başından beri bülent bey takip ediyor sonuçta beni ve şu saatten sonra yeni bir doktor araştırmakta tedirgin ediyor..off sıkıntılı bir durum..

ben de ışın hanıma gidiyorum
kendini seviyorum ve hastaneden de genel olarak memnunum
2012de fiyatlara zam gelip gelmediğini öğrenen var mı?
doğum 1500 tl mi hala acaba?

yenidoğan üntesi beni de düşündürüyor
ama acil bir durum olması durumunda devlet hastanesine sevk ediyorlarmış
açıkçası hiçbir özel hastanenin yenidoğan ünitesi yk gibi bişey
ancak devlet hastanelerinde var

yeni fiyatı bende bilmiyorum 20 gün sonra öğreneceğim...tobb ve medicana hastanelerinde yeni doğan ünitesi var..bu arada ışın hanım başka hastaneye doğuma gidiyor mu bilgin var mı canım?

Işın Hanım'ın başka hastaneye gitmeye vakti olacağını sanmıyorum.Kendi hastanesinde bile bir normal doğum gelince randevular en az 1 saat sarkıyor.
Bildiğim kadarıylada yenidoğan ünitesi HRS, bayındır, güven ,akay'da var.Bende Medicanayı düşündüm ama oranın doktorlarıda iyi değilmiş diye bir duyum aldım hala kararsızım.Doğurmadan önce bir karar versem iyi olacak.Sanırım kendime bir doktor bulup medicanada doğum yapıcam.Ama hala iyi bir bayan doktor bulamadım.Önerisi olan varmı acaba?

bayan değil ama,medicana da yusuf üstün ün iyi bir doktor olduğunu duymuştum..bir tanıdığımda ona yaptırdı doğumunu ama medicana dan çok memnun kalmadı,hastanenin oturmamış bir düzeni olduğunu söylemişti bana, bir kaç kişiden daha olumsuz şeyler duyunca ben vazgeçtim medicana dan..

Kadın doktor olarak Ebru Saraçı tavsiye ediyorlar, 2 kere TOBB ETÜ Hastanesinin eğitimlerine katıldım orada da bu ismi duydum. Bu arada TOBB ETÜ Hastanesine bayıldığımı söyleyebilirim. Bu salı 38 haftalık hamile olacağım ve artık Akropol'de bu işi sonuçlandıracağım ancak eğer özel sigortam olsa idi kesinlikle tek tercihim TOBB ETÜ Hastanesi olurdu sanırım. Ücretsiz olarak verilen ve web sitesinden günlerini takip edebileceğiniz eğitimleri de çok faydalı. Pek çok bilmediğim ya da yanlış bildiğim şeyi öğrendim. Ve TOBB ETÜ Hastanesinde de yeni doğan ünitesi var.Umarım kimsenin ihtiyacı olmaz.

Son olarak, doğumum yaklaşıyor ve bebek normalde olması gerekenden oldukça iri ancak Nurten Hanım son dakikaya kadar normal doğumu bekleyeceğiz diyor.Bu salı gidişimde artık gece çocuk gelir ise ne olur, odalar gibi konuları netleştireceğim...Umarım her şey yolunda gider...

Ebru Saraç'ın adını internette de çok gördüm herkes tavsiye ediyor gerçekten.Ankara'nın en eski ve bilindik doktorlarından birisi demekki.TOBB içinde çok iyi şeyler duyuyorum ama doğum için 5000-6000 tl abartılı rakamlar gibi geliyor.Sanırım Medicanayı tercih edeceğim.Bilmiyorum..

Sende sonuna gelmişsin maşallah darısı başımıza.Hayırlısıyla, sağlıkla kavuşun inşallah bebeğinle:)
Artık deneyimlerini bizimle paylaşmayı unutma, güzel haberlerini bekliyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…