merhabalar, bilgilendirme için teşekkür ediyorum. bu bilgilere sahibim tabiki detaylı araştırmasını yaptım. aklımızda fikirler var bu gereklilikleri sağlayacağız tabikiArkadaslar ben Ingiltere'de yasiyorum. Farkli bir vize ile geldim.. Fakat Ankara anlasmasi ile gelen arkadaslarim var. Lutfen cok dikkat edin. Konu sahibi ozellikle.. Is kurma ile ilgili bilginiz cok dogru degil. Oyle gelip istediginiz iste calisamazsiniz. Esim calissin para kazansin ben calismasam da olur diye birsey de yok. Siz ne amacla geldiyseniz senelik o isten elde ettiginiz bir miktar para gostermeniz gerekiyor buraya geldikten sonra. Yoksa vizeniz iptal oluyor. Size simdi danismanlik yapan sirket bi business plan yapip onunla basvurucak, ve orda muhendislik firmasi yaziyosa o sekilde para kazanmaniz lazim. Ve burda bankacilik isleri asiri titizlikle takip ediliyor. Lutfen iyice ayrinti ogrenin.
hayırlısı olsun diyelim bu kadar olumsuz baksak adım atmazdık zaten :)Hadi oraya adımını attın diyelim ne olacak ? Kalacak yerin varmı ? Yoksa otelde ne zamana kadar kalacaksın ? Birincisi ev sorunu var , hadi diyelim şahıstan kiraladın haftalık kirası nekadar biliyormusun ? Devlet yardımı olmadan kazandığını sadece kiraya verirsin. Kuzenin bankada çalıştığı halde anca ay sonunu getirebiliyor .
Abimler oraya ilk gidenlerdendi sanırım yakalasık 35-40 sene önceydi . Tabi ilk gittiklerinde çok büyük sıkıntı yaşamışlar .Daha sonda göçler başlamış , bu kez gidenler daha önce yerleşenler tarafından misafir edilmiş yardım vs ve onlarda bir şekilde yerleşmiş . Anlayacağın ben hariç tüm sülalem ordahayırlısı olsun diyelim bu kadar olumsuz baksak adım atmazdık zaten :)
bir de yurtdışından kimle görüşsem veya tanıdığı olan, ay bura rezalet, sakın gelmeyin. ay sonu gelmiyor. şöyle zor böyle zor diyolar ama daha dönene denk gelmedim
hayırlısı olsun diyelim bu kadar olumsuz baksak adım atmazdık zaten :)
bir de yurtdışından kimle görüşsem veya tanıdığı olan, ay bura rezalet, sakın gelmeyin. ay sonu gelmiyor. şöyle zor böyle zor diyolar ama daha dönene denk gelmedim :)
Tatil ve alisveris yapilcak bi yer demissinizAbimler oraya ilk gidenlerdendi sanırım yakalasık 35-40 sene önceydi . Tabi ilk gittiklerinde çok büyük sıkıntı yaşamışlar .Daha sonda göçler başlamış , bu kez gidenler daha önce yerleşenler tarafından misafir edilmiş yardım vs ve onlarda bir şekilde yerleşmiş . Anlayacağın ben hariç tüm sülalem orda. Kimse gelmiyor çünkü oradaki sisteme alıştı hepsi , çocuklar hatta torunlar büyüdü ve suan Türkiye onlar icin gurbet . Ziyarete gittiğimde gördüğüm şey ise hala iki kültür arasında bocalayan ve kendini bir türlü geliştiremeyen ilk jenerasyon .... tabi denemekten zarar gelmez , senin içinde tecrübe olur . Ama bana kalırsa İngiltere sadece tatil ve alışveriş yapılacak bir ülke
Ne is olsa yapariz kafasindayiz demissiniz ama arkadaslarda soylemis bende oyle duydum is insani aliyorlar bu anlasmayla. Yani is kurmanız gerekiyor orada bu sebeple aliyorlar. Nasil ne is olsa yapacaksiniz ki?eşimle ikimizde çalışıyoruz mühendisiz, iyi pozisyonlarımız ve gelirlerimiz var aslında. ama türkiyede 20 bin bile alsan alım gücü ortada.. bizde yaktık gemileri.. hiç değilse orda çocuk doğurma umudumuz var. ilk etapta ne iş olursa yaparız kafasındayız ama aynı süreçte kendi mesleklerimizi kovalayacağız tabi
Gezemedikten sonra coğrafi güzelliği ne yapalım.Coğrafi olarak böyle güzel bir memlekette yaşayıp da yabancı diyarlara gitmek istemek ne acı. Öyle bir umutsuzluğa sürüklediler ki bizi, adilce yaşamak için kendi cennet vatanımızdan kaçmak istiyoruz.
Coğrafi olarak böyle güzel bir memlekette yaşayıp da yabancı diyarlara gitmek istemek ne acı. Öyle bir umutsuzluğa sürüklediler ki bizi, adilce yaşamak için kendi cennet vatanımızdan kaçmak istiyoruz.
Gezemedikten sonra coğrafi güzelliği ne yapalım.
yüreğinize sağlık.. birebir deneyimlemiş birisinden bunları duymak iyi geldi.. herşey gönlünüzce olsun..Tatil ve alisveris yapilcak bi yer demissinizHadi bea . Ama aslinda tam tersi. Turkiye'de kazanilan para ile Ingiltere'de alis veris yapmak biraz zor is Turk lirasinin durumu ortada. Ingiltere cok guzel bir ulke ve tam da yasanilacak yer. Oturumunuzu aldiktan sonraki haklar o kadar fazla ki gecinememek imkansiza yakin diyebilirim Oturumdan sonra 6 yil yasayinca vatandaslik alabiliyosunuz. Diyelim ki isten cikarildiniz kirayi odeyecek durumunuz yok, basvuruyosunuz belediyeye. Kiranizi oduyolar. Diyelim ki ev sahibi evden cikardi, devletin acil siginma evleri var, orda hemen bi yer ayarliyolar size. Yani Amerika vs gibi dusunmeyin. Burasi sosyal bir devlet. Ben 10 yildan fazladir yurt disindayim. Turkiye'yi tabii ki ozluyorum, ama tatile geldigimde de bir an once evime donmek istiyorum. Bakin en basitinden ben Turkiye'de sokakta yururken suratima sigari dumani uflenmesine bir turlu alisamadim. Her tatil eziyet oluyo sokakta yurumek. Bundan onceki yillarda nasil bu kadar rahatsiz olmuyomusum diyorum kendi kendime. Fakat insan icindeyken farketmiyor. Baska ulkelerdeki yasam sartlarina alisinca aslinda Turkiye'de halkin ne kadar somuruldugunu farkediyosun. Sadece Ingiltere degil Avustralya'ya da gittim. Fakat uzak oldugu icin Ingiltere'yi tercih ettim sonra. Buralarda gordugum 'insan' degeri Turkiye'deki ile kiyaslanamaz bile. O yuzden yurt disinda olup sikayetlenenler bile genellikle geri donmezler Turkiye'ye. Cunku dunya kotu evet, hayat zor, ama Turkiye kotusunun de kotusu. Bunu soylemek icimi acitiyor ama gercekler boyle.
şöyle ki şirket kurulumu yapılacak tabiki. eşim dependent olarak geleceği için yasal çalışma iznine sahip olacak istedi işte çalışabilcek (bulduğu işte) benim esasen farklı yerde çalışmam yasak fakat malumunuz öyle böyle herkes çalışıyor. tabi 1 sene sonunda o şirketin kar ettiğini giriş çıkışın yapıldığını fatura kesildiğini göstermek gerekiyor. onları da bir şekilde halledeceğiz inşallahNe is olsa yapariz kafasindayiz demissiniz ama arkadaslarda soylemis bende oyle duydum is insani aliyorlar bu anlasmayla. Yani is kurmanız gerekiyor orada bu sebeple aliyorlar. Nasil ne is olsa yapacaksiniz ki?
IT değil maalesef, IT olsa çok rahat sponsor bulunurdu sanırım. mühendislik alanındayız. aylardır nerdeyse her gün 100 iş ilanına başvuruyoruz. ama 1 tane bile geri dönüş yokben sizin neden Ankara anlasmasina yatirim yaptiginizi anlamadim acikcasi.
Uzmanliginiz zaten IT degil mi, bir cok acik var IT de, direk is bulup sponsor yardimi ile gidebilirsiniz, hem de birikiminizi Ankara anlasmasi icin harcamamis olursunuz.
Yine siz veya esiniz yuksek nitelikli gocmen statusunde giderseniz, esin de calisma izni oluyor. Eger bu statude olmazsaniz ikinize de ayri ayri calisma izni gerekecektir.
Dediğiniz gibi bugün vizesi çıktıkasım içerisinde çıkar diye okudum forumlarda umarım öyle olur
İnstagramda damyskitchen daha dün gittiler Londra'ya, Ankara Antlaşması ile. Takip edebilirsiniz.şöyle ki şirket kurulumu yapılacak tabiki. eşim dependent olarak geleceği için yasal çalışma iznine sahip olacak istedi işte çalışabilcek (bulduğu işte) benim esasen farklı yerde çalışmam yasak fakat malumunuz öyle böyle herkes çalışıyor. tabi 1 sene sonunda o şirketin kar ettiğini giriş çıkışın yapıldığını fatura kesildiğini göstermek gerekiyor. onları da bir şekilde halledeceğiz inşallah
Ankara anlasmasinda es zaten çalışma iznine sahip yani ayrica bir izin almasi gerekmiyorben sizin neden Ankara anlasmasina yatirim yaptiginizi anlamadim acikcasi.
Uzmanliginiz zaten IT degil mi, bir cok acik var IT de, direk is bulup sponsor yardimi ile gidebilirsiniz, hem de birikiminizi Ankara anlasmasi icin harcamamis olursunuz.
Yine siz veya esiniz yuksek nitelikli gocmen statusunde giderseniz, esin de calisma izni oluyor. Eger bu statude olmazsaniz ikinize de ayri ayri calisma izni gerekecektir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?