- Konu Sahibi hayallergercekolur
-
Merhaba benim uzun sure oldu fiyatlar güncellenmiş arayarak bilgi alin isterseniz veriyorlar. Ben sadece transfer ucreti ödüyorum embriyolarim donduruldugu icin.merhabalar ben de tüp bebek sürecine gireceğim de biraz detaylı bahseder misiniz ödemelerle ilgili. ilk olarak muayene ücreti ile başlıyoruz ardından yumurta toplama işleminde ne kadar alınıyor ve devamında neye para ödüyoruz
Ya 30 bin transfer ücreti şaka gibi ,Allahım ne kadar normal ve olması gereken bir ücret bu !!Biz neden Bahçecide 65/70 bin veriyoruz herseyi hazır olan donmuş embriyonun bir dakikalık yerleştirilme ücretine !! 3/4 kere kontrol muayenesine. centrıum da çok iyi klinik neden onlar insaflı olup 30 bin alırken bahçeci 65 bin alıyor !! Benim sorguladığım işte buKızlar konuşmalarınızın hepsini okudum şok oldum ve üzüldüm. Ben gecen sene Centrum klinik Recai Pabuccu ile tedaviye başladım 3 haziran 2024 te yüzyüze görüştük eşimin sperm hareketsizligi ve bozukluğu vardı 1 yıl zaten kendimiz denedik olmadı hemen tüp bebege başlayalım vakit kaybetmeyelim dedik. Ilk görüşme ücretsiz zaten. Sonra eşim 3 kere sperm örneği verdi ona göre yol izlendi temmuz ayında opu oldum 12 yumurta toplandi 10u donduruldu ilk dondurmada 300 dolar odedik yıllık dondurma ücreti 120 dolar eylülde verecegim onu daha sonra hsg çekildi 12 eylülde ilk transferimi oldum pozitifi gördüm ama 4 haftalıkken gelisimi durdu aldırmak zorunda kaldım. Düşükte 18 bin ödedim kurtaji klinik yapti genetik teste gonderdiler onun ucreti biraz fazla geldi ilacla atamadik vücuttan yani.Ekipten memnunum heran herkese ulaşabiliyorsunuz hemsiresinden doktoruna kadar. Sadece recai hocayı cok göremiyoruz 3 tane doktoru var oğlu dahil istediginiz ile yola devam ediyorsunuz. Gecen sene eylülde 120 130 arasi harcadım orda. ilaçlarla 50 bin falan tutmuştur onun dışında rahim dinlendirma parası falan yoktu.
Simdi tekrar tedayi başladık hatta gecen senekinden farklı bir yolda ilerledik transferimi oldum pozitifi gördüm çok şükür sadece 30 bin transfer ücreti ödedim. İlaçları zaten kendim alıyorum çoğunu devlet karşılıyor acil ilaçlarımı onlar getiriyor klinige. Klinikten cok hastane gibi aslında görüşmeler detaylı yapılıyor hemsireler doktorlar kadar bilgili
İnşallah hepimiz emeklerimizin karşılığını alırız
İnanın önü sonu başı ne kadar ödediğiniz değil önemli olan,başta kesenize uyar uymaz bir fiyat söylerler kabul ederler başlarsınız ama sonrası … ya pozitif olmaz da Allah korusun sürekli transfere devam etmek zorunda kalırsanız … her transfer bir tüp bebek fiyatı kadar ,bunu düşününmerhabalar ben de tüp bebek sürecine gireceğim de biraz detaylı bahseder misiniz ödemelerle ilgili. ilk olarak muayene ücreti ile başlıyoruz ardından yumurta toplama işleminde ne kadar alınıyor ve devamında neye para ödüyoruz
Tüm yazdıklarınızı okudum hepsinde öyle haklısınız ki… bu süreçlerden geçmiş biri olarak manevi olarak bu kadar hassas ve yıpranmışken kurumun bu kadar hesapcı ve paracı olması ne acı. Ben şunu kabullenmiştim evet ben onlar için malesef “müşteriyim.” Acı ama gerçek bu. Binlerce çift onlar için para aracı. Bir yanda herkes işini tabiki para karşılığında yapıyor orası ayrı. Ama psikolojik destek çok önemli bu süreçte. Ve rahim dinlendirme gibi olaylarda ekstra ücretlerin bu kadar fazla olması da gerekli değil… ama işte insan mecbur kalıyor. Bu süreçte hangş kurumda olursanız olun kimseden bir merhamet, ilgi, anlayış beklemeyin. Ben öyle yaptım. Ben onlar için sıradan binlerce kişiden biriydim. Onlar da benim için hemşireler/ doktorlar. Onlar işini “profesyonelce” yapacak “, en iyisini yapsınlar diye dua ettim sadece. Yoksa bu süreci en iyi yaşayan bilir en iyi empatiyi yaşayan yapar. Onlar anlar halimizi ama sadece o kadar. Allahım bu yolda emek veren herkesin kucağını doldursun. AminAnkara bahçeci tüp bebek merkezinde bekleme salonunda sürekli bankoda ödeme ile ilgili mağdur edilmiş ve sekreter ile tartışmaya girenler olduğunu görebilirsiniz . Her an daha tedaviniz bitmemişken ilk anlaşılan fiyat değişebilir ve siz ek ödeme yapabilirsiniz .bu nasıl oluyor derseniz mesela yumurtalarınız toplandı ama iki ay sonra transferi planlandı iki ay sonra sadece ilk anlaşılan miktardan transfer ücretini ödeyeceğim diye siz düşünürken transfer ücreti değişti efendim yeni tutardan ödeme yapmanız gerekiyor diye bir cümle ile karşılaşabilirsiniz . Ama kurum için bu önemli mi değil çünkü biri tercih etmezse illa başkası tercih edecek hiç bir randevu boş kalmayacak çünkü etraf infertil çiftlerle dolu .
Bende benimkileri övdüm övdüm simdi kese görmeye 4 bin istiyorlar canımı sıktılarYa 30 bin transfer ücreti şaka gibi ,Allahım ne kadar normal ve olması gereken bir ücret bu !!Biz neden Bahçecide 65/70 bin veriyoruz herseyi hazır olan donmuş embriyonun bir dakikalık yerleştirilme ücretine !! 3/4 kere kontrol muayenesine. centrıum da çok iyi klinik neden onlar insaflı olup 30 bin alırken bahçeci 65 bin alıyor !! Benim sorguladığım işte bu
Emin olun yine iyi ,bahsettiğim kurumda çok daha fazlasını ödersinizBende benimkileri övdüm övdüm simdi kese görmeye 4 bin istiyorlar canımı sıktılar
Öncelikle bende amin demek istiyorumTüm yazdıklarınızı okudum hepsinde öyle haklısınız ki… bu süreçlerden geçmiş biri olarak manevi olarak bu kadar hassas ve yıpranmışken kurumun bu kadar hesapcı ve paracı olması ne acı. Ben şunu kabullenmiştim evet ben onlar için malesef “müşteriyim.” Acı ama gerçek bu. Binlerce çift onlar için para aracı. Bir yanda herkes işini tabiki para karşılığında yapıyor orası ayrı. Ama psikolojik destek çok önemli bu süreçte. Ve rahim dinlendirme gibi olaylarda ekstra ücretlerin bu kadar fazla olması da gerekli değil… ama işte insan mecbur kalıyor. Bu süreçte hangş kurumda olursanız olun kimseden bir merhamet, ilgi, anlayış beklemeyin. Ben öyle yaptım. Ben onlar için sıradan binlerce kişiden biriydim. Onlar da benim için hemşireler/ doktorlar. Onlar işini “profesyonelce” yapacak “, en iyisini yapsınlar diye dua ettim sadece. Yoksa bu süreci en iyi yaşayan bilir en iyi empatiyi yaşayan yapar. Onlar anlar halimizi ama sadece o kadar. Allahım bu yolda emek veren herkesin kucağını doldursun. Amin
Baştan bunu söyledim.1- denemeler yapılıyor ama mesela her denemede bir iki olumsuzluk oluşturabilecek şeylere odaklanılıyor . Geniş kapsamlı oturup hasta üzerinde bütün yönleri ile asla düşünmüyorlar . Bir konuda mesela hocam acaba şu konuda mı sorun var diye fikir söyleyince ‘ bu transfer sonucu olmazsa …. Bakarız ‘deniliyor. Bu otomatik olarak onlar için sonuç olumlu olmuş olmamış çok da önemli olmadığını gösteriyor açıkçası . Transferleri arasında illaki pozitifler olacağı için negatifler de olsun işler devam etsin mantığı bence hep devrede. Hastaların sürekli olumsuz sonuç almalarından asla çekinmiyorlar
83 bin tl paket ücreti dediler. Hiç bir ek işlem operasyon olmadan sadece rahim dinlendirme ile 200 bine yakın para ödedim.Bende tedavimi Ankara Bahçeçi de oluyorum. Yaklaşık 6 aydır hala bir kez bile transfer olamadım. Havuz dediler üç kez yumurta toplandı. En sonuncu da maalesef boşuna, oluşan embriyoları beğenmediler. Kalitesiz olduklarından emek, ücret hepsi boşuna gitti son tedavide. Her seferinde 86.000 tl ilave ödedik. İlk başta 112.000 aldılar. İkinci Opu da rahmi beğenmedim histereskobi yapmak istiyorum dedi. 60.000 tl gibi uçuk bir rakam daha ekledik. Ben süre olarak ta ücret olarak ta bu kadar olacağını tahmin edemezdim. Bir ev parası gitti neredeyse. İnşallah transfer olabilirim de sonucum pozitif olur. Dua etmekten başka birşey gelmiyor elimden. Transfer sonucu ne olursa olsun çok yoruldum ve yeniden denemeye gücüm kalmadı.
aynı şeyi yaşadım. Rahim dinlendirme adı altında aldılar bi hafta da sonra 25 de dondurma ücreti aldılar.Merhaba diyarbakır bahçeci de tedavi gördüm. Allah'tan hsg ve histeroskopi olup gitmişim diyorum okuduklarımdan sonra. Benim en sinir olduğum ve asla doğru bulmadığım şey rahim dinlendirme için alınan para. Resmen 20-25 gün için 20 bin TL ödeme yaptık yani neden neden? Zaten 3 embriyo oluşmuş illaki donduracağız para ödeyeceğiz. Hayır o aşamaya gelince sorarsın üç embriyon var donduracak mısın yok dondurmayacaksan rahim dinlendirme sırasında embriyoyu muhafaza etmek için ekstra ücret alacağız.. Ben niye hem dondurma hem dinlendirme için neredeyse birebir aynı parayı ödüyorum akıl mantık işi mi? Rahim dinlendirme 25 gün 20 bin TL, embriyo dondurma 1yıl 25 bin TL hak mıdır adalet midir. Zaten kabul etmeme gibi bir ihtimalin de yok paşa paşa ödedik çıktık merkezden ama kul hakkıdır bu yani.
Arkadaşımdan peşinen para alındı. 07.00 de opu randevusu verildi saat çok önemi iğneye dikkat edin falan. 09.00 da işleme aldılar yumurta çatlamaya başladı işlem başarısızız. Transfer ödemesini geri alana kadar aylar geçti. Hiç birşey yapılmadan yarı işlem parası alındı. Tamamen ebru hanımın altunizadeeki ebru hanımın kendi hatasıBahçeci gerçekten çok pahalı sürekli şikayet okumuştum onlarla ilgili o yüzden gitmeden direk elemiştim kafamda
gerçekten aşırı saçma mesela ben opu oldum 2 embriyo oldu doktor herkese dondurulmuş transfer öneriyor genelde 1 ay dondurma parası için para almayacaktı. Hatta o sıra seyahatlerim vardı diye 4-5 ay erteledim tsh da yüksekti şubatta embriyom donduruldu temmuz sonu transfer oldum ama ekstra ödeme istemediler rahim dinlendirme vs için.o süre için de dondurma parası vermedim sadece 1 embriyom kaldı merkezde dondurdular onun ödemesini yaptım transfer sonrası.gerçekten insanların duygularıyla oynuyorlar bu nasıl bir kul hakkıdır ya rahim dinlendirme parası nedir şaka gibi gerçekten
Bana da bu saçma gelmişti. Ve bu yüzden tercih etmemiştim. İyiki de etmemişim.Kart konusunda ekstra yüzde almıyorlar çünkü fiyatları zaten piyasanın çok çok üzerinde . Bu eleştirilmesi gereken en önemli ayrıntılardan .mesela rahim dinlendirme ekstra ücretli. Evet illaki bir ücret olacak ama ekstra 22.500 tl(agutos 2025 fiyatı) edecek kadarda insafsızca fark ekleyemezsiniz . Çünkü rahim dinlendirmede fazladan embriyo transferi olmak için iki haftalık kan ve muayene vs oluyor ama muayene ücreti zaten ekstra her 6 ayda bir minimum şuan 6 bin tl civarında. Yumurta toplamdı bir ay ara verdin mesela sonra transfer hazırlığı için 3/4 kez kan veriliyor bunun için ekstra 22.500 tl almak nedir?
Merhaba,merhabalar doktorunuz kimdi acaba
Rahim dinlendirme fiyatı diye bir soygunculuk sadece burada var.Kart konusunda ekstra yüzde almıyorlar çünkü fiyatları zaten piyasanın çok çok üzerinde . Bu eleştirilmesi gereken en önemli ayrıntılardan .mesela rahim dinlendirme ekstra ücretli. Evet illaki bir ücret olacak ama ekstra 22.500 tl(agutos 2025 fiyatı) edecek kadarda insafsızca fark ekleyemezsiniz . Çünkü rahim dinlendirmede fazladan embriyo transferi olmak için iki haftalık kan ve muayene vs oluyor ama muayene ücreti zaten ekstra her 6 ayda bir minimum şuan 6 bin tl civarında. Yumurta toplamdı bir ay ara verdin mesela sonra transfer hazırlığı için 3/4 kez kan veriliyor bunun için ekstra 22.500 tl almak nedir?
ne yapiyorlar rahim dinlendirmede onu cok merak ettim. bir tedavi mi var nedir ki boyle yuksek ucretler isteniyor? ankara memorialda ben tadivi oldum defalarca ve gebelik takibim de orda yapildi. tup bebek surecinde pek cok seye ekstra ucret alinmadi, dedigim gibi benim embriyomu 1 yil sakladilar ucret istemediler bunun icin. hamileligimde yine ayni doktorum takibimi yapti, dogum paketinde 5 kere nst vardi. ben dogurana kadar elli kere girmisimdir herhalde nst ye birinde bile ek odeme istenmedi.Rahim dinlendirme fiyatı diye bir soygunculuk sadece burada var.
Hiçbirşey yapmıyorlar adı üstünde rahim dinleniyor birkaç ay bekliyorsun. Üzerine para ödüyorsun bu beklemenin :) Biliyorum benimde yolum ankara memorialden geçti. Şehir dışı olduğu için devam edemedim 16. Haftadn sonra gidemedim. Memorialde transfer sürecinde muayene ücreti var farklı olarak. Bu başka merkezlerde yok mesela.ne yapiyorlar rahim dinlendirmede onu cok merak ettim. bir tedavi mi var nedir ki boyle yuksek ucretler isteniyor? ankara memorialda ben tadivi oldum defalarca ve gebelik takibim de orda yapildi. tup bebek surecinde pek cok seye ekstra ucret alinmadi, dedigim gibi benim embriyomu 1 yil sakladilar ucret istemediler bunun icin. hamileligimde yine ayni doktorum takibimi yapti, dogum paketinde 5 kere nst vardi. ben dogurana kadar elli kere girmisimdir herhalde nst ye birinde bile ek odeme istenmedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?