- 8 Ağustos 2025
- 35
- 31
- 3
- 30
- Konu Sahibi hayallergercekolur
-
Kesinlikle bunu bende farkettim .süreç bitene kadar embriyo transferi anında bile ağızlarından çıkan samimiyetsiz bir merhaba! Asla güzeliletilim yok hastaya güç vermek yok . Ama sonuç negatif olunca yeniden başlamak ve transfere devam için güç vermek var !Bahçeci Ankara’yı, embriyoloji laboratuvarının iyi olduğu yönündeki yorumlar nedeniyle tercih etmiştim. Ancak süreç ilerledikçe ciddi anlamda pişman oldum. Daha önce başka bir merkezde 1 kez, Bahçeci’de ise 2 kez transferim oldu ve hepsi negatif sonuçlandı.Sonrasında benden histeroskopi için 85 bin TL talep edildi. Rahim dinlendirme ” için ayrıca ücret alınması bana oldukça anlamsız geldi. Doktor muayene ücreti ise 6 ayda bir yeniden alınıyor ve bu muayeneler ultrason dahil 5 dakikayı geçmiyor. Buna rağmen 6-7 bin TL gibi yüksek bir ücret talep ediliyor.
Çalışan kadro sistemli ve organizasyonları düzenli olsa da, süreç boyunca maddi yükün çok fazla olması, tedavi planlarında netlik olmaması ve hastaya ayrılan sürenin yetersizliği beni hayal kırıklığına uğrattı. Keşke merkeze karar vermeden önce doktor ve klinik araştırmasını daha detaylı yapsaydım. Bahçeci’nin en kötü yanı bu sefer başlamayacağım dediğin noktada doktor hiç bir muayenede konuşmadığı kadar konuşup bir anda kendinizi tedaviye başlar halde buluyorsunuz.
Şu anda 3 dondurulmuş embriyom var, fakat transferi burada yaptırıp yaptırmama konusunda ciddi kararsızım. Bu sürece girecek olanlara, araştırmalarını çok iyi yapmalarını ve her detayı önceden sormalarını tavsiye ederim.
Su rahim dinlendirme saçmalığı sadece Türkiye de bahceci de var saçmalıktan baska birsey degil bedavaya para zaten embriyo dondurmada dolarla yıllık alıyorsunBahçeci de tedaviye başlıyorsun (iğneler falan) aynı hafta 33bin gibi bir rakam direkt alınıyor. Yani daha ortada fol yok yumurta yok. Kendi cebimden ödediğim iğne ve ilaçlar dışında bana ne hizmet veriyorsunuz ki?Cidden yaa yumurta oluşmazsa ne saçma ama ödeme alınıyor. O ödemeyi yaparken ödemelerle ilgilenen bayan herşeyin kalem kalem yazılı olduğu bir kağıt veriyor size. Orada rahim dinlendirme ücreti de var. Yani bu hastaya özel ekstra bir durum olsa oraya yazmazlar bence, asıl taze transfer onlar için sıradışı olmuş. Yani bilmiyorum 20 gün için 20 bin TL akıl karı değil hiç, vicdani de değil.
Aynen öyle. İşin içine girince çıkamıyor da insan o saatten sonra ne söyleseler okeysinSu rahim dinlendirme saçmalığı sadece Türkiye de bahceci de var saçmalıktan baska birsey degil bedavaya para zaten embriyo dondurmada dolarla yıllık alıyorsun
Bahçeci Ankara’yı, embriyoloji laboratuvarının iyi olduğu yönündeki yorumlar nedeniyle tercih etmiştim. Ancak süreç ilerledikçe ciddi anlamda pişman oldum. Daha önce başka bir merkezde 1 kez, Bahçeci’de ise 2 kez transferim oldu ve hepsi negatif sonuçlandı.Sonrasında benden histeroskopi için 85 bin TL talep edildi. Rahim dinlendirme ” için ayrıca ücret alınması bana oldukça anlamsız geldi. Doktor muayene ücreti ise 6 ayda bir yeniden alınıyor ve bu muayeneler ultrason dahil 5 dakikayı geçmiyor. Buna rağmen 6-7 bin TL gibi yüksek bir ücret talep ediliyor.
Çalışan kadro sistemli ve organizasyonları düzenli olsa da, süreç boyunca maddi yükün çok fazla olması, tedavi planlarında netlik olmaması ve hastaya ayrılan sürenin yetersizliği beni hayal kırıklığına uğrattı. Keşke merkeze karar vermeden önce doktor ve klinik araştırmasını daha detaylı yapsaydım. Bahçeci’nin en kötü yanı bu sefer başlamayacağım dediğin noktada doktor hiç bir muayenede konuşmadığı kadar konuşup bir anda kendinizi tedaviye başlar halde buluyorsunuz.
Şu anda 3 dondurulmuş embriyom var, fakat transferi burada yaptırıp yaptırmama konusunda ciddi kararsızım. Bu sürece girecek olanlara, araştırmalarını
Su rahim dinlendirme saçmalığı sadece Türkiye de bahceci de var saçmalıktan baska birsey degil bedavaya para zaten embriyo dondurmada dolarla yıllık alıyorsun
Merhaba,Bu bahsettiğin hekim için 10 dk lık bir işlem ve anladığım kadarıyla öyle derin yapışıklıklar şekil bozuklukları vs den şüphelenilmemiş yanı basit bir kontrol bir iki çizme işlemi . Sende tedavi gören hastandan geniş çaplı bir operasyon gerektirmekyecek bu işlem için neden bu kadar fahiş fiyat istersin ! Ya da işlem gerektirmedi sadece kontrol ve çizik atıldı 88 bin dedik ama neredeyse hiç bir şeye gerek kalmadı hadi sizden 50 bin alalım deniliyor mu ? Hayır . Çünkü biz orada embriyo transferimiz gerçekleşsin ve bize şu sebepten olmadı diye bahane üretmesinler diye tüm bu önerilere tamm demek zorundayız
Evet tavır kesinlikle çok kötü,keşke rahat rahat konuşma vakti ayırabilseler bize sıkıştırılmış dakikalar yerine,eminin doktorun bu tavrının kötü olduğunu yüzüne söylemek isterdiniz , benim de kaygılarım korkularım vardı ki bu çok normal eminim hepimiz bu şekildeyiz,bana eşimin yanında psikoloğa git ilaç başla sana daha çok yardımcı olur bu demişti . !! Bu kaygı ve korkuların çok normal olduğunu söylemek varken insanan bunun bir psikolojik rahatsızlık olduğunu söylemesi çok acınası bir durum . Kendileri çok rahatlar çünkü bizim her yere düşüşümüzde milyarlar kazanıyorlar ama karşısındaki hastanın psikolojisinden de asla anlamıyorlar .Merhaba,
Ben de temmuzda görüştüm. Bu rakamlar doğru arkadaşlar. Kafadan 200 bin. Benden de berfu hanım histeroskopi istedi. 85 bin dediler. Bu tabii baz fiyat birşey çıkarsa ekstrası da alınacak. Tavır da pek hoşuma gitmedi açıkçası. Sayısız denemesi olan bir hastaya sıkıntısı bahsedildiğinde ne var bunda dünyanın sonu değil denmez. Kanser vs hastalarını düşün haline şükret denmez. Ben oraya bu amaçla gitmişim tabii ki bu konudaki endişemi korkumu dile getireceğim.
Merhabalar bende aşırı övüldüğü için bu klinikte bir hekime gittim. Gitmeden başlarım hemen diye ikinci günümde gittim hatta ancak olmadı, elektrik alamadım, çok endişe ettim ve çıktım. Ben mi yanlış düşündüm tekrar gitsem mi diye zihnimde dönüp duruyor…. Bu arada başka merkezlere de gittim ama hiç birinden olumlu elektrik alamadım ne yapacağımı bilmiyorumBende tedavimi Ankara Bahçeçi de oluyorum. Yaklaşık 6 aydır hala bir kez bile transfer olamadım. Havuz dediler üç kez yumurta toplandı. En sonuncu da maalesef boşuna, oluşan embriyoları beğenmediler. Kalitesiz olduklarından emek, ücret hepsi boşuna gitti son tedavide. Her seferinde 86.000 tl ilave ödedik. İlk başta 112.000 aldılar. İkinci Opu da rahmi beğenmedim histereskobi yapmak istiyorum dedi. 60.000 tl gibi uçuk bir rakam daha ekledik. Ben süre olarak ta ücret olarak ta bu kadar olacağını tahmin edemezdim. Bir ev parası gitti neredeyse. İnşallah transfer olabilirim de sonucum pozitif olur. Dua etmekten başka birşey gelmiyor elimden. Transfer sonucu ne olursa olsun çok yoruldum ve yeniden denemeye gücüm kalmadı.
Bana da başka hekimler doğal yolla senin olur hiç bir fiziklsel sorunun yok demişti ama ne yazık ki iki senedir olmuyor. Buradaki hekim doğal yolla olması çok zor dedi, sebep dediğim de çelişkili konuştu. Hani ben haklı mı haksız mı bilemiyorum tabiki ama çelişkili konuşması uygun olmadı.1- denemeler yapılıyor ama mesela her denemede bir iki olumsuzluk oluşturabilecek şeylere odaklanılıyor . Geniş kapsamlı oturup hasta üzerinde bütün yönleri ile asla düşünmüyorlar . Bir konuda mesela hocam acaba şu konuda mı sorun var diye fikir söyleyince ‘ bu transfer sonucu olmazsa …. Bakarız ‘deniliyor. Bu otomatik olarak onlar için sonuç olumlu olmuş olmamış çok da önemli olmadığını gösteriyor açıkçası . Transferleri arasında illaki pozitifler olacağı için negatifler de olsun işler devam etsin mantığı bence hep devrede. Hastaların sürekli olumsuz sonuç almalarından asla çekinmiyorlar
Rahim dinlendirmeden başka klinikler bana bahsetmedi ama burada evet öyleymiş bu illa gereklimiydi sizce?Kart konusunda ekstra yüzde almıyorlar çünkü fiyatları zaten piyasanın çok çok üzerinde . Bu eleştirilmesi gereken en önemli ayrıntılardan .mesela rahim dinlendirme ekstra ücretli. Evet illaki bir ücret olacak ama ekstra 22.500 tl(agutos 2025 fiyatı) edecek kadarda insafsızca fark ekleyemezsiniz . Çünkü rahim dinlendirmede fazladan embriyo transferi olmak için iki haftalık kan ve muayene vs oluyor ama muayene ücreti zaten ekstra her 6 ayda bir minimum şuan 6 bin tl civarında. Yumurta toplamdı bir ay ara verdin mesela sonra transfer hazırlığı için 3/4 kez kan veriliyor bunun için ekstra 22.500 tl almak nedir?
Çök üzücü çünkü fiyatlar zaten oldukça yüksek ve ilerisinde çocuk da olacağını umut eden ailelerin hepsinin paraya ihtiyacı var doğacak bebek doğum, eşyaları vs için….Ankara bahçeci tüp bebek merkezinde bekleme salonunda sürekli bankoda ödeme ile ilgili mağdur edilmiş ve sekreter ile tartışmaya girenler olduğunu görebilirsiniz . Her an daha tedaviniz bitmemişken ilk anlaşılan fiyat değişebilir ve siz ek ödeme yapabilirsiniz .bu nasıl oluyor derseniz mesela yumurtalarınız toplandı ama iki ay sonra transferi planlandı iki ay sonra sadece ilk anlaşılan miktardan transfer ücretini ödeyeceğim diye siz düşünürken transfer ücreti değişti efendim yeni tutardan ödeme yapmanız gerekiyor diye bir cümle ile karşılaşabilirsiniz . Ama kurum için bu önemli mi değil çünkü biri tercih etmezse illa başkası tercih edecek hiç bir randevu boş kalmayacak çünkü etraf infertil çiftlerle dolu .
Valla güler yüzlü yorumlarını çok okudum ben de ama sahte geldi bana o gülen yüzler hatta aşırı irite oldum diyebilirim. Giden altı bin muayene ücretime oldu…. Ben mi yanlış düşündüm diye de düşünüp duruyordum o kadar olumlu yorum var kiBütün çalışanlar veya hekimler güler yüzlü ola ne olur, kurumda siz bebek hayali kurarsınız kurum ise size para gözüyle bakar . Kasıtlı negatif evet yapmazlar bu kadar kimse cani olamaz ve bir doktor bunu yapmaz ama var olan negatiflere sizin kadar kimsenin üzülmesini ve tedavinize 4 gözle sarılmasını beklemeyin
Hgs veya emar işe de bakılabilir buna.Benim rahime cizik atılacak ve perde vs varmi diye bakacak 88.550 tl istediler. Yani aslında rahimde hsg ve ya baska birseyde görünür birsey yok. İçer de baktığında birsey görürse onu bilmiyorum.
Kesınlıkle oyle. Benim gelme amacım oraya o evet ben de biliyorum dünyanın sonu değil ama tavrı dediğiniz gibi sevmedim. Kalan embriyoları tasıyıp burada mı tedavime devam etsem diye düşünürken. Tavırla beraber odadan çıkar cıkmaz kendi doktorumu arayıp randevu aldım. Sizinle devam edeceğim diye.Evet tavır kesinlikle çok kötü,keşke rahat rahat konuşma vakti ayırabilseler bize sıkıştırılmış dakikalar yerine,eminin doktorun bu tavrının kötü olduğunu yüzüne söylemek isterdiniz , benim de kaygılarım korkularım vardı ki bu çok normal eminim hepimiz bu şekildeyiz,bana eşimin yanında psikoloğa git ilaç başla sana daha çok yardımcı olur bu demişti . !! Bu kaygı ve korkuların çok normal olduğunu söylemek varken insanan bunun bir psikolojik rahatsızlık olduğunu söylemesi çok acınası bir durum . Kendileri çok rahatlar çünkü bizim her yere düşüşümüzde milyarlar kazanıyorlar ama karşısındaki hastanın psikolojisinden de asla anlamıyorlar .
Bahçeci de ön görüşme ücretsiz diyor ama hemen muayene edip 6 bin ücreti alıyor ne yazık ki. Yani ben birçok yere muayene oldum hgs var emar var aslında muayeneye gerek yoktu ama edildi tabiKızlar konuşmalarınızın hepsini okudum şok oldum ve üzüldüm. Ben gecen sene Centrum klinik Recai Pabuccu ile tedaviye başladım 3 haziran 2024 te yüzyüze görüştük eşimin sperm hareketsizligi ve bozukluğu vardı 1 yıl zaten kendimiz denedik olmadı hemen tüp bebege başlayalım vakit kaybetmeyelim dedik. Ilk görüşme ücretsiz zaten. Sonra eşim 3 kere sperm örneği verdi ona göre yol izlendi temmuz ayında opu oldum 12 yumurta toplandi 10u donduruldu ilk dondurmada 300 dolar odedik yıllık dondurma ücreti 120 dolar eylülde verecegim onu daha sonra hsg çekildi 12 eylülde ilk transferimi oldum pozitifi gördüm ama 4 haftalıkken gelisimi durdu aldırmak zorunda kaldım. Düşükte 18 bin ödedim kurtaji klinik yapti genetik teste gonderdiler onun ucreti biraz fazla geldi ilacla atamadik vücuttan yani.Ekipten memnunum heran herkese ulaşabiliyorsunuz hemsiresinden doktoruna kadar. Sadece recai hocayı cok göremiyoruz 3 tane doktoru var oğlu dahil istediginiz ile yola devam ediyorsunuz. Gecen sene eylülde 120 130 arasi harcadım orda. ilaçlarla 50 bin falan tutmuştur onun dışında rahim dinlendirma parası falan yoktu.
Simdi tekrar tedayi başladık hatta gecen senekinden farklı bir yolda ilerledik transferimi oldum pozitifi gördüm çok şükür sadece 30 bin transfer ücreti ödedim. İlaçları zaten kendim alıyorum çoğunu devlet karşılıyor acil ilaçlarımı onlar getiriyor klinige. Klinikten cok hastane gibi aslında görüşmeler detaylı yapılıyor hemsireler doktorlar kadar bilgili
İnşallah hepimiz emeklerimizin karşılığını alırız
Çok yazık insanlar ne umutlarla gidiyorlar oraya.Bahçeci de ön görüşme ücretsiz diyor ama hemen muayene edip 6 bin ücreti alıyor ne yazık ki. Yani ben birçok yere muayene oldum hgs var emar var aslında muayeneye gerek yoktu ama edildi tabi
berfu hocaya mı gidiyordunuzHerkese merhabalar . Biraz Ankara bahçeci tüp bebek merkezi gerçeklerinden konuşmak istiyorum. . Evet embriyo oluşturup transfer ediyorlar tutarsa evet tutuyor ve hep tutanların olumlu yorumları var sayfalarında. Ama olumsuz yorumu olanlar maalesef ülkemizdeki toplum baskısı ve kimliğinin açığa çıkacak olmanın vermiş olduğu korkudan dolayı asla düşüncelerini dile getirmiyorlar . Tıpkı benim gibi . Ben bugünden itibaren buraya düşüncelerimi yazacağım lütfen benim gibi görüşü olanlar veya tersi görüşü olanlar belirtsin . Bir şekilde bu başlığı bahçeci merkezinden birileri görsün ve bizim gözümüzden olumlu veya olumsuz olarak kendilerini görsünler istiyorum
merhabalar ben de tüp bebek sürecine gireceğim de biraz detaylı bahseder misiniz ödemelerle ilgili. ilk olarak muayene ücreti ile başlıyoruz ardından yumurta toplama işleminde ne kadar alınıyor ve devamında neye para ödüyoruzMerhaba bana 70.000 tl olacak şekilde fiyat listesi bildirildi size ne zaman 66.200 bildirildi. Tarih bu ayın 4 ünde bildirildi bana. Benim gittiğim İstanbul sube
merhabalar ben de tüp bebek sürecine gireceğim de biraz detaylı bahseder misiniz ödemelerle ilgili. ilk olarak muayene ücreti ile başlıyoruz ardından yumurta toplama işleminde ne kadar alınıyor ve devamında neye para ödüyoruzHerkese merhabalar . Biraz Ankara bahçeci tüp bebek merkezi gerçeklerinden konuşmak istiyorum. . Evet embriyo oluşturup transfer ediyorlar tutarsa evet tutuyor ve hep tutanların olumlu yorumları var sayfalarında. Ama olumsuz yorumu olanlar maalesef ülkemizdeki toplum baskısı ve kimliğinin açığa çıkacak olmanın vermiş olduğu korkudan dolayı asla düşüncelerini dile getirmiyorlar . Tıpkı benim gibi . Ben bugünden itibaren buraya düşüncelerimi yazacağım lütfen benim gibi görüşü olanlar veya tersi görüşü olanlar belirtsin . Bir şekilde bu başlığı bahçeci merkezinden birileri görsün ve bizim gözümüzden olumlu veya olumsuz olarak kendilerini görsünler istiyorum
merhabalar doktorunuz kimdi acabaMerhaba
Malesef bu tüp bebekte sadece bahçeci değil tüm kurumlar maddi olarak sömürüyor. Zaten işin başına özel adı girince herşey katlanıyor. Bende bahçecide tedavi gördüm. Malesef ki maddi olarak gerçekten fiyatları çok yüksek öhü desen paran gidiyor. Ben şahsen Doktorumu sevdiğim için başka merkez aramadım. Şahsen fikrim merkezlerden çok doktorun önemli olduğu. İşin en başına bakarsak özel hastaneleri bu denli yükseltenleri sorgulamak gerek. Sadece tedavi olarak değil kullanılan ilaçlarıda devlet karşılamıyor. Sonuç itibariyle bu süreçte bir hastalık... Sağlıksal sıkıntılarımız olmasa bu yola başvurmayız sonuçta...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?