canım muhatap olmasan ters olanlarla.sallama boş ver isteyen yazsın gitsin

muhatap olmamak lazım evet haklısın ama şöyle bir durum var bu durumda olan bırı olarak anlatmaya calısıyorum ama karsımda at gözluklerını takmış zırhını kuşanmış ınsanlar oldukca hıcbırseyın fayda etmeyeceğini anladım...
Söylemek istediğim tek ve son şey şu ki ben kendımden bılıyorum cogumuzun annesı kı aslında dogru olan bu bızım yaşadıgımız olayları duyduklarında hayretlerını gızleyemez ve kınarlar ... Annem neyi kınadıysa Allah onun basına verdı cogunun belkı farkında cogunun değil ( benım durumum ) umarım burda bıze karşı siper alan bu zıhnıyetlerınde evlatları oldugunda şuan bizi kınadıkları duruma düşmezler fellık fellık doktor aramazlar hoş şimdi çıkıp yapsın ben kızmam etmem onu oyle sevecek bırı olmalı vs dıyecekler ama ancak yasadıklarında anlayacaklar dilerim boyle bırsey yasamazlar ... bu tarz konusmalara artık yorum getırmıyecegım ... Allah kımseye yasatmasın ama kımsenın ahı kımsede kalmaz bunuda unutmasınlar ....

Ve her ne olursa olsun insanları yargılamak sızın haddınıze değil fetva vereceklerıne bıraz açıp vaaz dınlesınler sohbet dınlesınler... Bu benım gunahım ve benımle kocam arasında olan hak hukuk meselesı burada benı boyle yargılayıpta hakkıma gırmeyın

Son düzenleme:

hanımefendi kendinize göre çok haklı sebepleriniz var belli ancak sokaktaki hayat kadınlarına sorsan onlarında vardır mantıklı sebepleri onlarda hemen erkekleri suçlar

evet bu 2 kişilik bişey yaşıyosun ve bitiyo arkasında duracak kadar güçlü değilsen bakeretini koruyacaksın erkek el değmemiş arıyo muş arar hanımefendi isteyen istediği gibi biriyle evlenir ne var bunda kimi bakire arar kimi tecrübeli

karşınızdaki sizi seviyosa bekaretinizi hiç kafasınza bile takmaz emin olun diyolarki söylesek evlense bile her tartışmada başımıza kakar dürüstlüğünüzü yüzünüze vuracaksa vursun

herkes evlenmek zorunda mı anlamıyorum ki sizi olduğunuz gibi kabul etmezse evlenmeyin ne bu inat bişeyi yaptıysanız arkasında durun kendimi yerinieze koyuyum diyorum yok olmuyo insan hayatını paylaştığı birine bu kötülüğü nası yapar kötülük dediğim yalan söylemek yanlış anlamayın bana göre evlilik dışı ilişkiye girmek hiç kötü bişey değil fakat bunu saklamak gidip diktirip kendini bi adama kakalamak ağır olduysa özür dilerim ama bunun adı kendini kakalamaktan başka bişey değil kötü olan bu

bi de buna karşı çıkanları sadece günah olduğu için karşılar demek çok yanlış bu şekilde kurulan bi ailenin ve annesinin babasını kandırarak evlendiği bi çocuğun topluma ne zarar vereceği belli mi olur ailenin toplum üzerindeki rolünü bilmek karşı çıkmak için yeterli
yoksa istediği kadar günah olsun herkesin günahı kendine

Son düzenleme:

Benim durumum ortada ki savunduğum olguda ortada. Ayrıca ne bu tecavüz mağduru gibi yazman sevmişsin yaşamak istemişsin yaşamışsın yada zevki sefana takıldın şimdi niye başınıza geldiğinde anlarsınız felan ?

Benim kızım senin gibi olmaz ki nasip olursa doğrusu yanlışı anlatırım hayat onun ve destek olurum oğluma öğreticeklerimde bellidir. Peki senin kızın yapsa ? Bişey olmaz babanıda ben keklemiştim anlamıyor kerizler mi diyeceksin?

Benim savunduğum olguyu kavra kendini acındırmayı bırak lütfen. Buradakilerin başka bölümlerde açtığı konularda ortada üstelik.

Boş ver umursama beni ben gibi kadınlık onuru diyenleri sen kendine saygın olmalı önce et parçası değilsin.

her mesajında baska yerde actıgı konular dıyorsun ve ben ozellıkle buna cevap vermıyorum ... benı kımın nerde ne actıgı ılgılendırmez ki sende bunu bi kavrayabılsen keske cok guzel olacak sana ne dert oluyor anlamıyorum ... Yaralısın anladık bızden fazla yaralısın sanırım darbeyı ıyı yemıssın cenene vurmuş belli ki sana dıyecek tek soz " ANLAYANA SIVRI SINEK SAZ , ANLAMAYANA DAVUL ZURNA AZ " sen kıvran canım ıstedıgın kadar konuş dilediğini de oki

canım korkma bugun bende aynısını yaptım ısbankasından yatırdım dısardan atm den yatrdm kalan parayı onları aradım lakin birşey daha dıyecem ebru hanımı aradım benım bır ayım doldu muayene gelmek ıstyrm dedım bana %100 garanti istyrsan uc ayın dolması gerekıyor o zaaman kesın bırsey soylerim dedi benımde okul bıttı bır dersten kaldım butunlemeye bır ay daha buralardayım artık ıkı ayı doldurup gıdecem mecbur ne yapacagımı sasırdım bende

Nedir bu ya insanları yargılamak, sen bunu neden yapıyorsun, neden kekliyorsun vb. şeyler? Ben de dahil bu insanlar burada bir şeylerin mücadelesini vermek derdinde, mutlu yaşamak derdinde.. Özellikle "nihali" isimli arkadaş dikkat ettim özellikle bu konularda çok aktifsin. İnsanlara hep bu tür konularda ahkam kesmek, akıl vermek derdindesin.. Kendinede bulmuşsun bir savunma biçimi. "ben yaptım, arkasındayım" sana bunları soran var mı? Biz zaten açıklayacak olsak emin ol burda işimiz olmaz. Sanki türkiyede değilde, amerikada yaşıyor modunda çağdaşlışlıktan, arkasında duran mantıgından cevap veriyorsun. Emin ol ben senden daha mücadeleci, kadın haklarını savunan, feminist bir yapım var ve yıllardır bir çok kadın platformunda yer alıp, direniş yapmış, mücadele vermiş insanım. Ama burası türkiye ve burda yaşamaya mecbursan birşeyleri değiştiremiyorsun. Şuan gündemde takip ediyorsan eğer mardinli bir kızın davası var. tecavüz magduru ve davası tecavüzü yapanların lehine sonuçlandı. Nerede o kızın hakkı? Sen buraya gelip bizlere aklı vermeye çalışana kadar, çok onurluysan o kızın davası için çık sokaklarda bağır, adalet ara..! Evet şuan benimde vijdanım hiç iyi değil. Kendime kzııyorum, o istediğini yaşayıp istediği gibi anlatıyorken ben başka yollara kalkıştım. Çünkü türkiye seni buna mecbur bırakıyor. türkiyede "adalet" hep erkeklerden yana. O yüzden artık insanları eleştirmeyi ahkam kesmeyi bırak...

Benimde aktif rolleri üslendiğim sivil kuruluşşar var ve amerikadan daha gelişmiş durumdayız cinsellikte kadın buna mecbur değil ama okul bitince yada evlilik vakti gelince bizler hemen erkeklere topluma suç atıyoruz sanki tek taraflı bir eylem gibi yaşama o zaman ailen çevren önemli yaşama.Erkeklere bu izni gücü şarlatan kadınlar veriyor yalan mı ?

O kızın başına gelen için sosyal medyada da gerekli eylemler gerçekleştiriliyor üstelik.

Yargılamak başka eylemdir belli yolu göstermek başka hayat sizin cinselliğe karşı değilim ki yazdıklarımı takip etmişsen eğer anlamış olman gerekliydi.

Yaşarken güzel sorun yok ama iş evliliğe felan geldimi ülkemiz izin vermiyor ne oldu ülkemi değişti birden ?

Hadi sizde yaptığınızın arkasında durun kadınında et parçası olmadığını sadece bedenen bir varlık olmadığını ruhu duyguları yaşamı hayat biçimi olduğunj gösterelim ama olmaz niye çünki toplum şöyle erkek böyle ülke malum bırakın bu yalanları önce kendinize dürüst olun.

Evet bilerek cevap vermiyorsun malum ayak üstü çok yalan söyleyebiliyorsunuz.

Çok yaralıyım evet acıyorum kadının bu ülkede ezilmesine ama kadın ezilmek için kendi yapıyor herşeyi.

Darbeyi iyi yiyenler ortada kaça yaptınız diktirme yapıyormu diye koşturmacada aman anlarmı diye korkmakta.

Tamam sana bazı konularda hak veriyorum. Ama tek taraflı düşünme. Kaç kuşaktır kadınlar hep ezilmiş, magdur olmuş, töre cinayetlerine kurban gitmiş ve hep hayati tehlikeleri devam etmiştir. Ben de senin gibi düşünüyordum biliyor musun? Açıklarım anlatırım kabul ederse eder diye. Kadınlar için verdiğğim mücadelemde bu olguyla hareket ediyordum. Ve bir erkek arkadaşım olmuştu ona söyledim. Beni aşağıladı, onurumu kırdı, yerden yere vurdu. O beni terk etmedi, ben arkama dönmeden gittim. Yaptıgımın o kadar yanlış bişey oldugunu bana düşündürttü ki erkeklerden nefret etmye başlamış, uzak durmaya çalışmıştım. Ama olmuyor işte, seviyorsun sen de sevilmek istiyorsun. Şimdi ki eşime söyleyemedim çok denedim ama yapamadım ondan taraftada aşağılanma durumum vardı. Sonra dedim ben geçmişimi ona anlatmak zorunda değilim. O bana yediği her haltı anlatıyordu çünkü. Vijdanımı bu şekilde rahatlatma yoluna girdim. Madem ki erkekler her konuda hüküm sürüyorsa, en azından bir konuda bizlerde mutlu olmak için bunu kurtuluş görüyoruz. Şuan mutlumuyum değilim. Hala içimde kavga ettiğim çok şey var. Ne sen bizi anlayabilirsin, ne de biz seni anlayabiliriz. Ne lazımsa onu yapmaktan başka bir çaremiz yok türkiye'de...

Arkadaşım o seni aşağılamamış aslında kendini aşağılamış herkes aşağılayacak diye bir kural yok evlenen çok arkadaşım oldu hiç de sorun olmadı asla.

Mutlumusun gerçekten peki dürüst ol eğer biraz onurun biraz vijdanın var ise olamazsın ya eşinin yüzüne nasıl rahat bakabilirsin ?

Arkasında duran kadınlar artıkça bu olgu çürür herşeyde erkeklere laf atmak ile hiç bir şey olmaz olamaz. Bir şeyler değişmesini istiyorsak hareket etmeliyiz.

Eşin peki sana bu tarz büyük benzer bir eylemi anlatmasa mecbur değil zaten diyebilecekmisin? Peki olduda herşey düzgün ortaya çıktı bi şekil o zaman ne diyeceksin aman sana ne mi?

Bak bir hemcinsimiz sizin gibi diktiriyor sevgilisini kandırıyor ama dayak yiyip eve kitlemesine rağmen bırakıp gidemiyor ha şimdi gelip bana deme bu ülkede mecburuz diye buna mı layık görüyorsunuz kendinizi ?

siz bile bir kadın olarak hemcinsinizi anlamadıktan sonra ben buraya yazmışım boş?????
ben de diyorum ki neden hep kadın suçlanıyor?

sadece tecavüzler de değil kadını kullanıpta ortadan kaçanı da bulmak suçlamak lazım.
genelleme yapmayayım ama burada ki çoğu kadın aslında haylleri olan ve o insanla bir gelecek düşünenler.
eeee şimdi kadın mı suçlu oluyor?

ben seni de anlıyorum en az burada ki kadınları anladığım gibi.
bak ben senin gibi değilim sen de bir şeyler yaşamışsın ama seni de neden yaptın diye kınamıyorum.
ya da sorgulamıyorum.
senin de tercihin o yönde olmuş burada yazanların da bu yönde.

ha bu arada bu işlemi yaptırmaya gerek duymayan ama hayatına baya erkek sığdırmış bir sürü kız biliyorum keşke herkes söylese.
ama maalesef bizim toplumumuz hala hazır değil.
ilk önce bir erkeği yüceltmeyi bırakalım sonra o da olur.

kendime göre sebepler mi?
neymiş onlar?
beni tanımıyorsunuz kim olduğumu nasıl bir hayatımın olduğunu dahi bilmiyorsunuz?
sadece netten bu kadar önyargıya sahip olup böyle yazılar yazan birisiniz.
ben yaşamadım ayrıca yaşasam dahi bu ben,m özelimdir.
yaşamadım diyorum ama empati yapabliyorum çok şükür.

isteyen istediği gibi arar diyen bir insan ''herkes istediğini de yapar'' diye düşünebilmeli.
karşınıda ki sizi seviyorsa bunu yazmışsınız.
şimdi ben gördüklerimi anlatayım ki üniversite de çok duydum;
kız biriyle çıkmaya başlıyor ve hopp bir ikilem de kalıyor acaba söylesem mi yoksa beklesem mi?
beklese adam beni kandırdın en başta neden söylemedin ben bağlanınca bırakmam diyip bekledin
veya en başta söylese hımmm demek bu kız başka türlü ben de kullanayım sonra başımdan atarım.

herkes sizin bakış açınıza sahip olsa iş kolay da maalesef ülke henüz o kıvamda değil.
ya günümüzde boşanmış kadın olmasın denilerek bilmem kaç defa evlenip boşanmış adama eş bakılıyor.
siz ne anlatıyorsunuz?

ailenin toplum üzerindeki rolünü bilmek karşı çıkmak için yeterli
yoksa istediği kadar günah olsun herkesin günahı kendine

toplum üzerinde ki rol mü?
oraya gelene toplumu etkileyen zilyon tane şey var.
mesela kendi hayatına bakmayıp başkaının hayatına burnunu sokanlar,
yargılayanlar bunlar bile bir aileyi mahveder.
bir kadının genital yapısı nelere kadirmiş?????
neyse bunu da öğrendim.

herkes sizinle aynı hayata sahip değil o yüzden aynı pencereden bakamıyoruz.
ayrıca siz buraya yazdınız diye bence kimse kararından vazgeçmeyecek.

kime ne yaaa anlamıyorum ben.insanların Allahla kendileri arasında olan bişey.herkes kendi içerisinde yaşıyo doğru yada yanlış bunu tartışmak için açılmadı burası.beğenmeyen beğendiği yere gider.arkadaşlar lütfen tartışarak konuyu gereksiz uzatmayalım.buraya bilgi alışverişi için yazdık hepimiz.bundan farklı şeylerle yazanlara lütfen laf yetiştirmeyelim sonu gelmez gereksiz bir forum olur bu.

şahsi anlamışsınız yapanların destekleyenlerin kendine göre haklı sebepleri var derken toplum yapısını flan kastetiklerini söyleiştim
tabi ben burda yazdım diye kimse fikrini değiştirmez

o üniversiteler de ikilemde kalan kızlar söyleyip söylememek konusunda söylemeyip evlenmeden önce diktirmeye kalkıyosa o ziyniyetteyse zatn bana göre haketmiştir

bi adam bi kadını evlilik vadiyle kandırsın bekaretini alsın o kadın gitin başka bi erkeği kandırsın
hadi töre cinayetine kur ban gitme riskin vardır yaparsın anlarım ama evde kalma korkusyla ailenden dışlanma korkusu varsa hiç yapmıcaksın madem yaptın arkasında duracaksın

sahte belge kullanıp kazanç sağlamakla sahte zar kullanıp evlilik kurmak arasında hiç bi fark yok ikiside dolandırcılık yalancılık

Bunların hepsi bahane bana göre evlilikte dürüstlük en önemli şeydir.Karşısındakinin yüzüne bakarak yalan söylemek enayi yerine koymaktan başka bir şey değildir.

haddime değil ama söylemeden geçemeyeceğim. kızlık zarımla ilgili bi sorunum da yok fakat bu başlıklarda neden tartışıyorsunuz anlamıyorum. burada insanlar bilgi almak için başlık açıyor araya hemen fikir farklılıkları giriyor olay kaynıyor. Allah aşkına madem bu konuyu tartışmaya meraklısınız açın kadına dair bölümüne veya başka daha uygun bölüme orada tartışın. burada insanlar operasyonla ilgili bilgi almak istiyor anladığım kadarıyla. :13:

eğer başlık dışında konu tartışılmaya devam edilicekse konu kapatılsın lütfen burda derdine deva bulmak isteyen arkadaşlardanda rica edicem lütfen cvp vermeyin rica ediyorum kaç sayfadır hep bu tartışma var hiç kimsenin durumuyla ilgili bilgi alamıyoruz lütfen artık tartışmayı keselim bu konuya zıt görüşlü insanlara cvp vermezsek konu kapanır gider...

Bambuu2013 arkdsm nerelrdydin merak ettm SENİ Bİ aksilik mi war dye formda görünce sevindm.bi terslik yoktr umarm dugun 29 unda SENİN ya az kaldı ne zaman gdyr sun 27 sndemi.dualarm seninle ..ALLAH-IM KURTR SIN

Eylem güzeli arkadaşm ALLAH RAZI olsun edeceğin dualr için Dualrnda beni de hatrla unutma .kaderin Bİ an da degistigini ben burda gördüm gerçekten her şey on dakikaya bakiyo cesarete bakyor koca bir hayat malesf..ben ebru hanima güveniyrm arkdsm .ben ailemle konuşamadimdaha Elim kolum bağlı kaldm psikolojim çok bozuk kimseye BELLİ de edemiyorum ve her gün icin icin agliyrm şu işten kurtulsydm başka Bİ şey İstemiyrum..bende sende Bİ şey merk ettm cwplr san sewnrm ek diks yapti ya ebru hanm sana kan o gun hemen zorlndgnda mi geldi yoksa bya ugrastktan sonra mi . zor mu oldu yırtılmasi çok zaman aldı mi.?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…