ankara medicana da dogum yapan varmı???

Arkadaşlar son dönemde medıcanada doğum yapan var mı ????
özellikle yusuf bey e giden ??

canım merhaba şu an hamile değilim ama çalışmalar başlamış durumda özel sağlık sigortam sebebiyle medıcanaya gitmeyi düşünüyorum sen doğumunu yapmış olmalısın nasıldı doğum-doktorlar biraz anlatır mısın ??

bende merak ettım türkan hanıma gıdıyordunuz muhtemelen doğumuda orada yapmışsınızdır. nasıldı memnun kaldınızmı hastaneden doktordan. cevaplarsanız sevınırım.

güvencem emekli sandığı.. sürekli gidemem farklı ildeyim ama doğumu orda yapmak istiyorum ..bu şekilde kabul ederler mi? ve kaça malolur çok mu pahalıdır. bilen varsa yardımcı olsun lütfen?

Korkunç bir hastane, eğer doğum yapmayı planlıyorsanız asla bu hastanenin yakından dahi geçmeyin, kalabalık, sıra gelmez, randevu saatlerine uyulmaz, nöbetçi doktoru yoktur doğum sancınz ya da acil bir durum varsa ortada kalırsınız, doktorunuz tarafından bebek 3 kg yi geçti ise sezeryana zorlanısınız haftanız önemli değildir, artık bebeğin normal yoldan doğması imkansızdır bu doktora göre, size normal doğum olursa bebeğin omzunun çıkacağı söylenir korkutulur, sonra sırf bu yüzden radikal bir kararla 38. Haftada dokorunuzu değiştirirsinşz ama suçlu gib bakılır bu kez de size, sonra 2. tdoktorunuz acil bir durumda şehir dışında ise ve acil bir durum var ise başka doktor tarafından ameliyata gireceğiniz zaman azarlanırsınız, doğumunuzu yapmayı istemediklerini belirtirler sizi azarlayarak,bağırarak, ama yapacak bir şeyiniz yoktur bebek için riskler vardır susarsınız, susmak zorunda kalırsınzı, poliklinikteki sekreterlerin ne yaptığı belli değildir anlama problemleri vardır siz acil olarak gelmişizindir size normal hasta muamelesi yaparlar, tüm sıkıntılarda bu 2 sekreterin anlama problmlerinden kaynaklanır genelde. acil diye gelmişiznizdir saatlerce 6 saat bekletilirsiniz , kantinde dolaşıp durursunuz gözlem altında da olmazsınız, korkunç bir hastane, marpreye, hastanenin gösterişine, bir çok doktorun profesör unvanına sahip oluşuna aldanıpta bu hastaneye kendinizi bağlamayın, sağlık ocakları bile Buradan daha kalitelidir, daha insancıl muamele görürsünüz, en zsından aranızda rezil olmazsınız.

Merhaba ben de mapfreyle medicana da takip ve doğum düşünüyordum söyledikleriniz çok kafamı karıştırdı 11. haftadayim haftaya ikili testin yapılması lazım bu yazdıklarınızı sonra hiç içime sinmedi...

cnm ben de medicanaya gidiyorum ama arkadaşın dediği türde şeyler yaşamadım. evet randevu saatinde gittiğimde biraz bekliyorum ama hep cumartesileri gittiğim için. çünkü o günü hemen hemen herkes tercih ediyor. (maksimum 30 dk bekledim)
doktorum süleyman akarsu. diğerlerini tanımıyorum açıkcası. ve asla sezeryana zorlayan biri değil. 3 ay önce en yakın arkadaşım doğum yaptı. gece 4.30 da sancılanıp gitti hastaneye. hmn ilgilendiler. doktoruna haber verdiler. nst ye bağladılar. odasını hazırladılar. süleyman bey geldi ve arkadaşım normal doğum yaptı. doğumu çok iyi geçti. hemşireler sık sık gelip gitti. gözlerimle hepsine şahit oldum. bu yüzden içim çok rahat. şimdi ben de çatı kontrolümü bekliyorum, 3 haftam kaldı :)
arkadaşım da ben de mapfre sigortalıyız. öbür türlü pahalıya gelirdi çünkü.

bu arada arkadaşımın bebeği 3670 gr dünyaya geldi
doktorumuz 4000gr ı geçerse sezeryan demişti.o da herkeste değişiyor. çatı kontrolü yapıyor ve çatının genişliğine göre bebeğin kilo oranı belirleniyor. bazısının o kdr dar oluyormuş ki 3000 gr bebek bile geçemiyor. (kayınvalidemin öyleymiş mesela)
bu kontrolde 37.haftada yapıldığı için hiçbir doktor daha öncesinden sezeryan demez. he tabi plesantası aşağıya yapışık olur başka bi sıkıntısı vardır bilemem. o önceden bellidir

Pufboregi çok teşekkür ederim içim rahatladı, mapfre den vazgecmistim çünkü arkadasin yazdıkları dışında mapfre lilerin 2. sinif hasta muamelesi gördüğünü yazdıklarını okumuştum, senin bu konuda deneyimlerin nasil? Yazdiklarini eşime de okuttum, Cuma gunu mapfre sigorta işlemlerini bitirecegiz inşallah, daha yarım saat önce hacettepe den randevu alalım deneyelim diye konuşmuştuk çünkü benim için de maliyet önemli. Süleyman hoca zaten duyduğum gitmek istediğim hocaydı, şimdi ondan randevu almaya çalışacağım. Ben de vücudum ve sağlık durumum izin verirse normal doğum yapmayı istiyorum, sezaryene mecbur birakilmak istemiyorum. Mapfre nin 8 muayene hakkı sizin için yeterli oldu mu? Kacinci haftada medicana da kontrole başlamıştın? Çok deneyimsizim ve merak içindeyim her konuda. Saglikla kavusursun bebeğine inşallah tekrar teşekkür ederim.

rica ederim cnm her zmn destek olurum. şöyleki doktorun mapfreli misin değil misin bilmiyor ztn. ayrıca onu ilgilendirmiyor çünkü o farklı bir maaş almıyor bu yüzden. ben hiç farklı muamele görmedim. giden arkadaşım da. hatta şimdi 11 haftalık gebe bi arkadaşım gitti. o mapfreli değil. yine farketmedi. ben de aynı şekilde okuyup korkmuştum ama arkadaşıma şahit olunca değişti fikrim. kendim de bizzat gidince gördüm ki oyle bişi yok.
ben sigortaya başvurdugumda maalesef 6 muayene hakkı veriyorlardı. bu yıl 8 miş daha güzel. 6 muayene olduğundan 24. hafta başladım gitmeye. o zamana dek başkent hastanesine gidiyordum. 24-28-32-34-36-37-38-39. hafta gidiyorsun. ztn 10 gün içinde tekrar gittiğinde hakkın düşmüyor.o yüzden 37 ve 39 da ödeme yok. tam 6 muayene ediyor. ona göre hesaplayıp geçiş yaptım. başkenti bırakma sebebim muayene 56 tl den 122 ye çıktı. doğum desen daha pahalı. bir de oda olmayabiliyor dediler. ayrıca normal doğuma doktor gelmiyor. asistan fln kim denk gelirse. oysa süleyman bey kendi doğurtuyor. he bir de medicana da organ nakli bile yapılıyor. tam teşekküllü hastane yani. olurda erken doğum olursa ankarada bakan pek hastane yok maalesef. burası bakıyor.
şimdi senin 8 muayene hakkın olduğundan 16. haftadan itibaren gidebilirsin. ya da 1 muayene hakkını doğum sonrasına bırakırsın. sonuçta doğumdan 40 gün sonra muayeneye gitmen gerekecek.20. haftadan itibaren gidersin.
sen de inşallah bebeğine sağlıkla kavuşursun

Tekrar çok teşekkür ederim yazdıkların benim için çok önemliydi, ikili testi ve 20. haftaya kadar takibi üniversite hastanesinde diger kalan kısmı medicana da yaptırmaya karar verdik, umarım çok mutlu ve sağlıklı geciririz hepimiz bu dönemi..

Merhabalar bende 12.haftaya kadar hep tüp bebek merkezinde devam ettim.ama artık muayene ücreti 300 fazla gelmeye başladı. Ve mapfre sigorta ile ankara medicana süleyman akarsu ya gideceğim. Inşallah bir sorun çıkmaz. Gidenler tavsiye etti ve ben hastaneyi begeniyordum zaten ayrıca evimede diğer hastane lere göre daha yakın.

arkadaşlar bende mapree ile medicanaya gidiyorum şuanda 39 haftalık hamileyim süleyman hoca doktorum çok memnunum 37. haftamda çatı muayenesi yapıldı ve normal doğum yapabileceğimi söledi süleyman bey ve bebeğimin kiloso 3600 bugüne kadar max. yarım saat beklemişimdir henüz doğum deneyimi yaşamadım ama şimdiye kadar memnun kaldım bi sıkıntı yaşamadım

Merhaba canım doğum yaptın mi yada yaklaştı galiba. Bende medicana süleyman akarsuya gidiyorum ve doğumu o yaptircak inşallah. Benim merak ettiğim sezeryan mi normal mi Epidural mi doğum istiyorsun yada oldun.
Doğumun olduysa lütfen yazarmisin. Doktor doğum ve hastane nasıldı? ??

merhaba
evet dogumum oldu cok sukur. bebegım makat gelısı oldugundan sezaryen olmak durumunda kaldım. spınal epıdural sezaryen oldum. kesı ızım cok ınce. suleyman bey cok ılgılendı sagolsun. amelıyathane ortamı cok ıyıydı. hemsırelerden bırı elımı tuttu. dıgerı sureklı nasıl oldugumu sordu. bı hemsıreye de foto makınesı vermıstık. sagolsun o da bır suru guzel foto cekmıs:)
odam harıkaydı.

dıkkat etmenız gerekenler de var. pca makınesıydı ısmı yanlıs bılmıyorsam. sezaryen sonrası agrıları gıdermek ıcın taktıkları cıhaz. onda yesıl ısık yanması lazım. kırmızıysa calısmıyor demektır. yanı agrı kesıcınızı almıyorsunuz demektır.ona dıkkat edın mutlaka. gercı kontrol edıyorlar ama sız yıne de bakın. acı cekmeyın :)

yıne de yıne de bın kere olsa bın kere daha soylerım.normal dogum sezaryenden daha ıyı. aynı gun ayaga kalkıp ıyılesmıs ve sadece 1 gun kalarak taburcu olmus bırı olarak bıle bunu soyluyorum. kesınlıkle ama kesınlıkle ıstege baglı sezaryen olmayn. kesı ızı gecene dek bebegınızle ılgılenmenız cok zor oluyor.

Allah sağlıkla buyutmeyi nasip etsin. Ben normal doğumdan korkuyorum canım ya.birde epıdural ve spinal arasındaki fark nedir? Ben hissetmekten yada tam olarak uyusmamaktan korkuyorum.ameliyathane ve hazırlık aşamaları derken tansiyonum düşer diye endişeleniyoru. Sezaryan doğum çok mu zor oluyor peki.biraz daha ayrıntı verirmisin....

Ozel dogum sigortasiyla medicana 2400 tl idi sanirim.cok arastirdim.. fakat cok kalabalik oluyormus.surekli dr degistiriyormus falan diyorlar. Diyenlerin yalancisiyim tabi:) benim icin onemli olan dr un ve calisanlarin ilgili davranmas. Ziraaaa Uff sende nerden ciktin, bi sen eksiktin der gibi tavirlarindan gina geldi gariii:)

Allah hayirli ugurlu eylesin Bebeğinizi:)) yoklugunu gostermesin...

kızlar biyerde medicananın doğum sonrası ilgide sorumsuz dawrandığını we hemşirelerin yeterli tecrübesinin olmadığını filan okudum..doğum yapanlar hemşirelerden memnunmuydunuz..sık gelip ilgilendilermi..
birde..malum çok pahalı muayenesi..bugün aradım 187 tl dediler..ben don haftalarda başlasam doğumu orda yapsam bu haftadan sonra hasta kabul etmiyoruz filan derler mi ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…