Ankara mekanları

Kızılay'daki FLZ restoranı şiddetle tavsiye ederim. Fajita dahil bütün yemekleri çok lezzetli, mutlaka gidin ve deneyin.

ilgi alanım diyebilirim sürekli dışarda olunca dışarı yemeği yiyorsunuz ve birçok yeni lezzetler tadıyorsunuz

kızılaydan başlayım kebap derseniz altın şiş karanfil sokak devamında sol tarafta kesinlikle tavsiyemdir iskenderi künefesi idealdir güzeldir
döner derseniz kumrular sok. cici piknik derim babam küçüklüğümden beri bu iki yere götürür ki kendisi aşçı çocuğudur :42:

3E cafe = İn pub olarakta geçer 3katlıdır ev şeklindedir her katı farklı dekore edilmiştir sakaryadadır yemekleri çok güzeldir ama benim tek yediğim kıymalı soslu gözlemesidir oraya gidince yememek elde değil
kıyması gerçek kıymadır gözlemeyi yaparlar üstüne mantı sosu yani salça ve yogurt dökerler afiyetle yersiniz terası vardır alkolda alınabilir gayet güzel mekandır nezihtir birçok çalışan bankacılar sigortacılar öğretmenler burayı tercih eder gençler sevgililerde çoktur salıncakları vardır tahta masaları vardır :D

mithatpaşa köprüsünün sakarya bitiminden karşıya geçince sol tarafta nefes vardır biraz gotic mekanıdır ama köftesi kalbura bastısı tavuk şişi vs yemekleri güzeldir ücretsiz salata gelir harikadır değişik bir tadı var bence puf ekmekler gelir ince hamur kabarmış sıcacıktır fiyatlarıda çok ucuzdur 7.5 tl ye köfte yersiniz tıka basa doyarsınız
konur sok. leman iyidir fakat son zamanlarda biraz bozduğunu fark ettim sanki
jambonlu fettucinesi fıngers gatananın tavugu favorumdır :32:
lipton ıce tea ve ısrarla meyveli soda getirmeyip normal sodaya surup aroma koyarlar berbatır meyveli soda istenmez :26:
park bulvarın olduğu binadenın en üst katında roof vardır manzarası harıkaıdır yemek yemedim genelde içmeye giderdik şimdi devam ediyor sanırım
kumpir isterseniz konur sok. ormancı = taş fırın diyede geçer çok güzel kumpirleri vardır cipsli acılı olarak kumpir yaparlar unlu mamülleride güzeldir

tunalı dersek elizinin yanındaki sokaktan girince solda sardunya vardır küçük tatlı sade bir mekan mahalledeki ayşe teyzenizin mantı evine gelmiş gibi hissedersiniz kendinizi küçüklüğünden dolayı ama dekorastonu değişiktir antika tarzıdır dışarı masalarıda vardır heryer sarmasıkla kaplıdır pek mekan belli olmaz ışık yanmıyor sanarsınız aksamları dışardan bakınca :D
karşılıklı 4 masa vardır içeride köri soslu tavugu güzeldir
cafe des cafenın cheese cake süperdir leman starbucks özsüt mado halt etmiş yanında tek yenilecek yerdir
kebap 49 pideleri ve döneri iyidir
kıtır her zaman gidecek güzel bir mekandır
golden alkol almak hoş vakit geçirmek bahcesinde oturmak için güzel mekandır ama yemekleri berbattır
tunalı sefamız bitti :D

kokoreç denilince maltepe pikolet akla gelir midye dolmaları taze ve güzeldir
yine maltepede süleyman usta vardır köftesi harikadır abdullah gül bile köşke siipariş etiriyormuş benden söylemesi :97::1:
maltepe güloğlu iyi kebapcıdır ama bence tatlıları daha başarılı
iskender diyince cebeci kukla kebap üstüne tanımam antares ve trafık hastanesinin karısındaki yer pek iyi değil aslında

pide denilince kesinlikle tadan pide asıl yeri sitelerdir emek 8. cad. yer açtılar fakat tek pide olunca tutmadı hala devam ediyorlar mı bilmiyorum kapanacaktı sanırım ama sitelere sırf pidesi için sehir dışından gelen insanlar vardır
tatlısı çok güzeldir yalnız doymazsınız 1 porsiyon pideyle size tadımlık gelir ben direk 1.5 söylüyorum :69:bahçeli aden dürüm iyidir ezmesiyle iyi birlik oluşturur dürümü, künefesi güzel ve ilginçdir içinde antep fıstıkları vardır tüm tüm agzınıza atarsınız
bahceli tabu kafenin pançı süperdir kesinlikle tavsiye ederim iç iç bitmiyor postakal kivi bsyler karışımı bir içecek

çukurağa güzeldi emektedir fakat şuanda tamamen bozmuş durumda ve tüm çalışanları ayrılmış galiba yeni kadro sizi sallamıyor bile ukalalar kavga ettim çıktım sonunda :51:

ben kebap yemek isteyenleri balgat yunusun arkası dede efendiye beklerim mezeleri ve ırmık helvası cok güzeldır yanında dondurma ve kişi başı bir er dilim baklavada ikram edilir kebapları tamamen kuzu etidir sahibi gelir sizi karşılar hoş geldiniz der garsonları on numaradır kocaman bahçesi var sıcak havalarda faliyete geçicektir kesin mezeleri tertemiz kendileri yapar gözünüz görür mutfak açıktır herşey önünüzde yapılıyor
bahçeli liva pastanesinin steakleri güzeldir ayrıca kahve evi bahçelinin kahvesi fondüsü denemeye değer
son olarak çiftlik tigeme gidilir semaver söylenir birde çekirdek alınır tamam :1::1:

Son düzenleme:
Bu cumartesi Ankarada işimiz var öğleden sonrada hayvanat bahçesine götürmek istiyorum çocukları oralarda önerebileceğiniz yer varmı.

ne kadarr uzun yazmışsınız valla hayran kaldım inş gideceğim en kısa zamanda notlarımı aldımm:))

yemek ve gezme denilince akan sular duruyor :27:

balgat dede efendi kapanmış emek tadan pide kapanmış tadan pidenin asıl yeri sitelerdir zaten sitelere gitmenizi öneririm tatlılarından kesinlikle yemelisiniz
çıkurağa ya pazar ve dün gittim değişmiş koltuklar içerisi yemekler eski tadına varmış ve porsiyonlarını büyütmüşler fiyatlar 1 er lira yansımış menüye ama olsun eski kalite daha büyük porsiyonlar için 1 lira ne ki dün gittik sıra vardı resmen ben sadece iftar zamanında görmüştüm artık porsiyonlarda büyüdüğü için duymayan kalmamış isim yazdırdık sıramızı bekledik :9:
irmik helvaları değişmişti eski irmiklerine dönmüşler eskisi gibi harika
en takdir ettiğim olay ise sahibinin garsonluk yapması ve her masayla tek tek ilgilenmesi dün 3 kere bi isteğiniz arzunuz var mı diye masamıza geldi adamcağız harıl harıl çalışıyor maşallah helal olsun ki her masayla iligisi aynı boyutta tanısada tanımasada müşterisiyle çok ilgileniyor
önceden ayranın kaymaklı köpüğünü getirirlerdi ikramlar arasında şimdi çok güzel bir kaymaklı yoğurt geliyor ev yapımı mı bilmiyorum
ayrıca meşhur salatasını her yaz olduğu gibi çilekle süslemişler kışınsa narla kombine ediyorar :51:

bu ara yeni yer olarak bolu mangal keyfine gittim çok beğendim 1 kilo kanat 19.90 1 kilo köfte 25 tl doya doya yiyorsunuz 250 500 750 gr 1 kilo diye gidiyor 250 ve katlarını isteyebiliyorsunuz ancak bana 350 gr köfte diyemiyorsunuz öyle satmıyorlar
kanat ve köftesi çok güzel biz 250 şer gr kanat ve köfte aldık 1litre kola 3 tl salata 4 tl sanırım sonunda çay ve irmik helvası ikram 18 lira hesap ödedik 2 kişi ve cidden kanadı leziz köftesi normal bolu köftesi fakat içinde azda olsa kuzu eti var lezzet katmış
ama asıl orada külbastı pirzola yemelisiniz diyorlar oranın mübdelası olanlar bi dahaki sefere onları deneyeceğim biftek kilo 39 liraydı sanırım pirzolada öyle külbastı pahalıydı bunlardan ama şimdi fiyatını hatırlamıyorum sadece pahalı olugu aklımda kalmış :21:
herkese iyi gezmeler afiyetle yemeler göbeklerimiz büyüdü sonunda böyle yiyip içmekten :27:

ben de beğendiğim yerleri söyliyim arkadaşlar.
kebap sevenler için bikaç yer söyliyim ben bayılırım bu yüzden sıksık gideriz biz haftada en az bir defa mutlaka yeriz.balgatta mangal kebap adanası ve künefesi mükemmel.ostimde eyvan sofrası var yine tüm kebapları ve künefesi çok güzel.altınşiş var kızılayda karanfilde çok güzeldi ama son gittiğimde çok beğenmedim yoğunluk vardı ondandır diye düşünüyorum deneyin derim yanındaki ata iskenderi hiç ama hiç tavsiye etmiyorum.doğrusunu söylemek gerekirse ankarada güzel bi iskenderci bulmuş da değilim bilen varsa bu konuda yardım etsinler bana :) kebap 49 iyidir.sakaryada hayrağnın yeri var tek şubesi var o da orda ama mükemmel içli köftesi ve adanası.etlikteki özler döner nefis sıhhıyedeki yerinde aynı tadı alamadım.atatürk orman çiftliğinde doğata da kokoreç ve köfte nefistir.kokoreçi birtek burda yiyebiliyorum.çayyolunda yıldız aspava var ikramları çok güzel döneri ve adana kebabı çokgüzel.pide pek sevmem ama necatibeydeki ye-an güzel yapıyor.kumrularda bir yer var lüks falan değil salaş bir yer ama iskenderun döneri yemek isterseniz orda yiyebilirsiniz.yemeyenler de denesin derim çift lavaşın içine özel sos odun ateşinde pişmiş döner patates kızartması yeşillik falan koyuyorlar ben bayılırım tavuk dönerini deneyin derim et güzel olmuyor.adı da rıhtım döner.bunun dışında değişik yemekler denemek isterseniz bahçelievler 3.cadde leman cafe yi öneririm.buranın menüsü kızılaydakinden biraz farklı.kızılay kocatepede orta dünya cafe var makarna seviyosanız bura vazgeçilmeziniz olur mutlaka denenmeli.aklıma gelenler bu kadar :)

bolu mangal evine gitmedim fakat bende mangal evine gittim 3 4 kez benim gittiğim yerde çok güzeldi fiatları hemen hemen aynı ama ben köftelerini sevmiyorum yani bence mangal evi dedin mi ya biftek olucak ama çok pahalıı ya da tavuk yiceksin tavuğu harika yapıyorlar ben şiş seviyorum kanat yemedim hiç, hm makarna için bir yer vardı adı neydi sakaryada barlar sokağının orda kukara mıydı neydi orayı da arkadaşlarım tavsiye etmişti, kızlar peki kahvaltı için nereyi önerrisiniz birde kıızlaydaki lemaan bir ara tadilattaydı açıldı mı

leman tekrar açıldı yemekleri düzeltmişler porsiyonlar büyümüş ve fiyatı artırmışlar 1 er 2 şer lira ama aşağı katında bahçesi falan olmuş alt kat baya değişmiş güzel olmuş

kızılayda eğlence mekanı değişir aslında ne tarz istediğine göre eski yeni güzeldir aman diyim alt katına inmeyin bazen abuk tipler travestiler gelir bazen çok güzel düzgün geçer eğlenceniz ama umursamayız derseniz eski yeni derim ondan önce nefes var köprünün karşı ayağında mithatpaşa köprüsünün sakarya tarafındaki ayağ karşısı oranında eğlencesi güzeldir bu iki saydığım yer eski güzel şarkılarıda çalar yeni hit parçalarıda örneğin bi ah kalbim dinlerken arkasına serdar ortaç dansöz dinlersiniz :9:

telwe de iyidir bazen karaoke vardır perşembe günleriydi sanırım çoklu arkadaş grubuyla gidilcekse karaoke çok güzel olabilir başkada bilmiyorum zaten meyhane tarzında güzel fasıl müzik çalan yerler varmış ama neresidir bilmem

fajita nedir :1:
ayrıca evet bende branch yerleri güzel kahavaltı yapabileceğimiz yerler var mı tavsiye edebileceğiniz öğrenmek istiyorum kebap mangalın dışına çıkmak istiyorum bir pazar günüde:9:

fajita nedir :1:
ayrıca evet bende branch yerleri güzel kahavaltı yapabileceğimiz yerler var mı tavsiye edebileceğiniz öğrenmek istiyorum kebap mangalın dışına çıkmak istiyorum bir pazar günüde:9:

Tunalı da Kuğulu Parkın yanında Gümüş ve Mado var.İkisininde kahvaltısını beğenirim güzeldir.:56:

teşekkür ederim peki yeşillikli böyle kır gibi kahvaltı yapabileceğimiz yerler biliyormusunuz

çok teşekkür ederim arkadaşlar
size yeni tecrübemi paylaşmak istiyorum yeni açılan ikea mağazasına gittik reklamlarda görmüşsünüzdür ikeanın yemeklerinin güzel olduğunu duymuştum deneyelim dedik açılalı 1 hafta olmasına rağmen aşırı kalabalıktı izdiham vardı resmen yemek sırası bekledik önümüzde 20 kişi falan vardı fiyatların ucuz olmasından ve yemeklerinde bol fazla porsiyonlu olmasından dolayı aşırı talep vardı
ayrıca lezetleride güzel
erkek arkadaşım isveç köfte aldı 15 adet olandan 7.95 fiyatı 10 adet olan 5.90 sanırım yanında patates kızartmasıda var 15 tane yuvarlak köfte lezzeti güzel erkek arkadaşım normalde çok iştahlıdır kolay kolay doymaz bununla doydu yanına zeytinyağlı yaprak sarması aldı 5 adet kalın sarılmış 3.5 liraydı lezzeti muazzam tam zeytinyağlı dolma içinde kuş üzümü vs vardı yanında limonuyla kesinlikle tavsiye ederim denemelisiniz yaprak sarmasını
ben 8 li kanat aldım soslu yanında yine patates kızartması uzun ince kanatlardan değil but gibi olan kanatlardandı şiştim 3 tanesini yiyemedim büyük ve cidden çok lezzetli yanındaki patatesde oldukça yeterli fiyatı 9.75
tatlı olarak frambuazlı cheesecake aldık 4.75 bence idare eder cheesecake çok kötü değil güzel tadı var ama cafe des cafenın ki bi ayrı onunda fiyatı kazık 9.90 liraya cheesecake satıyor adamlar :D
yani ben gittiğimde ikeaya tekrar yerim güzeldi cheesecakeki üzerine sosu pasta gibi olanlardan bu mc danılsda starbucksta falan olanlardan üzerine sos dökülenlerden değil
başka tatlılarda var isveç tatlıları albony mı ne diye bi tatlı vardı badem varmış içinde hem normal isveç çıkolatasıyla yapılan hemde bitterle yapılan var koca bir dilim mozaik pasta var tramisu var ve isveçlerin ünlü prenses pastası var diğer saydıklarım aynı fiyat cheesecakekin fiyatıyla 4.75 sanırım prenses pastası biraz daha ucuzdu
somon fleto vardı 8 falandı fiyatı salatalar var ızgara tavuklu salata, karidesli salata, normal salata onlarda 4.5 lira falan sanırım
soğan halkası aldık 1.95 içine 6 yada 5 tane koyuyorlar mc danılsın sogan halkasının aynısı
günün çorbası var onun fiyatını bilmiyorum
ekmek kepek ekmek var unonun 40 kuruş acı sos barbekü sos ücretli ketçap mayonez ücretsiz istediğiniz kadar alabiliyorsunuz
lazanya bolonez var 5.90 dı sanırım ayran 95 kuruş
diğer gazlı içecekler bardak alıyorsunuz 1.50 lira kasadan geçiyorsunuz ilerde doldurma yerleri var kendi colanızı kendiniz dolduruyorsunuz en güzel yanı ise içecek sınırsız 1.50 liraya isterseniz 10 bardak kola içersiniz isterseniz gider kola doldurur bitince fanta içersiniz örneğin ben 2 kere doldurdum sınırsız içecek sunuyorlar
kahvede öyle kahve ne kadar bilmiyorum ama kahve vs tüm içecekler ayran hariç 1.50 lirayı veriyorsunuz sınırsız
tek üzüldüğüm nokta makarna tarzı bir şey yok yabancıları makarnası güzel olur tadamamak üzdü beni
yemeğiniz bittikten sonra zaten self servis kendiniz tepsi bardak çatal kaşık alıp yemek sırasına giriyorsunuz istediğiniz yemekleri alıyorsunuz sonra ödüyorsunuz yemeğiniz soğudu diyelim mikrodalga fırın var etrafta gidip kendiniz ısıtıyorsunuz
yemeğinizi yediniz raflar var kendiniz tepsinizi götürüp koyuyorsunuz eleman yok toplayan bence güzel bi durum eleman parası vermektende adamlar fiyatları düşük tutuyor insanımız tertipli düzenli olmayıda öğreniyor bazı ayılar vardı yinede bırakan ama adamlar her yerde rica etmişler yazmışlar yemeğiniz bittikten sonra raflara koyup bize yardımcı olduğunuz için teşekkürler diye
yemeklerden hizmetten çok memnun kaldık gidip denemenizi isterim ayrıca ikeayıda kesinlikle gezin eşyalar süper mutfak olsun mobilyalar olsun isveç malı çoğu dizaynlar falan süper koç taş tepe falan halt etmiş yanında ve fiyatlarıda ucuz tabaklar bardaklar çok değişik
ay ne çok konuştum benden bu kadar :1:

Son düzenleme:
Ayrıca Emek 8.caddede FESLEĞEN CAFE var.Haftasonları brunc harika oluyor.Bruncta yok yok yani biz çok memnun kaldık.Kesinlikle tavsiye ederim.Çalışanlarıda çok sıcakkanlı ve sahibi olan bey masalara gelip özellikle ilgileniyor.

uzun zamandır gitmediğim için şimdiki hallerini bilmiyorum ve fakat üç yer şeyapıcam ben de:

bayındır 2 sokakta mangalcı var, masalarda mangal var etlerinizi kendiniz pişirip yiyebiliyorsunuz. yanlış hatırlamıyorsam isterseniz onlar da pişirip getirebiliyorlar. duman altı bir ortam yok tabi. mezeleri güzeldi, patlıcan dolmasına ise tapmıştım, hayatımda yediğim en güzel dolmadır, hala tadını hatırlıyorum ekşili ekşili böyle.

ümitköy galleria'nın içinde cakeland'in pastaları muhteşemdir, ama öyle böyle değil. hafif, lezzetli. yani sonradan bozdu mu bilmiyorum da ara ara oranın pastalarını özlediğim zamanlar olur.

kazan'a doğru giderken sağ tarafta kalan cennet bahçesi var sarayköy dolaylarında kahvaltı için şaaaaahaaaaane bir yer. kahvaltılıkları çeşitli ve güzel. yeşillikli çiçekli böcekli bir yer. açık hava olunca bir de, doymak bilmedim. çocuklar için falan da güzel bir yer bence, koştururlar falan istedikleri gibi. buranın brunch'ı da güzelmiş sanırım. yoksa kahvaltıyı kaldırıp brunch'a mı döndüler. yok yok yapmazlar öyle şey, yok. umarım yani.

günaydın arkadaşlar... işyerinden arkadaşlarla iftara gitmek istiyoruzzzzz... bize güzel mekanlar önerirmisiniz????? bide hamamönüne gitsek orda iftar yapılacak yer var mı????

merhaba canım bız bu gun arkadaslarla calıstıgımız yerın kampusundekı tek cafe ye gıdecegız guzel bı mekan tavsıye ederım :)

Back
X