kızlar öncelikle Allah yardımcınız olsun diyerek başlamak istiyorum, zor bir süreç çünkü
tüp bebek yöntemi ile anne olabileceğini öğrenmek-kabullenmek, iyi bir hastane araştırıp bulmak, tedaviye başlamak , tedavi süreci, test sonucunu bekleme vs... benim tüp bebek olayını kabullenmem 1 sene sürdü, sonrasında 1,5 sene kadar gideceğim dr a karar veremedim. eşimde sperm hareketsizliği ve morfoloji bozukluğu vardı, bu yüzden devlet hastanesine giderek zaman kaybetmek istemedim çünkü 31 yaşındaydım, devlet hastanesinde önce çatlatma iğnesi, aşılama gibi sonuç alamayacağım protokoller uygulanıyormuş yani kaybedecek zamanım yoktu artı bukadar gereksiz hormon almak da istemedim, en sonunda anatolia, gürgan , centrum klinikler arasında kaldım, bunları tabiki internetten okuduklarım üzerine buldum, anatolia ile ilgili yazılanlar benimde içime sinmedi ve klinik sayısını ikiye düşürdüm, önce centrumdan randevu aldım, amacım sadece iki kliniğe de gidip görüşmek sonrasında karar vermekti, ama ben centruma bir gittim orda tedaviye başlarken buldum kendimi:) recai papuccu muayene ettikten tahlilleri istedikten sonra bize tedavi planı hazırladı ve ilk denemem malesef negatifle sonuçlandı, ama dondurulmuş embriyolarım vardı, ikinci tedavim için yine recai hocada devam ettim ve şükürler olsun 28 haftalık hamileyim, malesef tüp bebek kliniklerinin hiçbirinde özel bir ilgi görmüyorsunuz, ilk başta çok garibimize gitti bizim, o kadar para veriyoruz saatlerce sıra bekliyoruz vs diye homurdandık ama oraya şehir dışından ve yurtdışından gelen bir sürü insan var ve herkes para veriyor üstelik sonrasında netten edindiğim bilgilere göre bütün kliniklerde aynı durum varmış. recai hocaya cep telefonundan da ulaşabilmek beni çok rahatlatıyor doğrusu çünkü bazı hocalara ulaşmak mümkün olmuyormuş. ben önce Allahın sonrasında recai hocanın tecrübesi sayesinde hamile kaldım, Allahım isteyen herkese nasip etsin. kadınlar klubünün tüp bebek merkezleri başlığı altında da merkezler hakkındaki yorumları okuyun. Allahım hakkınızda hayırlı olan doktoru çıkarsın karşınıza. Allah maddi ve manevi yardımcınız olsun, göbüşleriniz de kucaklarınız da bebişlerle dolsun insallah