• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Ankara varikosel ameliyati

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

Beth18

Nirvana
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2012
12.425
28.828
798
Kızlar esimde orta derecede varikosel çıktı
Başkent uni hastahanelerin kurum ödemez bu ameliyatı 3190 TL dedi
Ama araştırdığım kadarıyla çoğu Dr bu ameliyatı yapıyormuş
Ankara'da varikosel ameliyatı yaptıran var mı? nerede yaptırdınız? Memnun kaldınız mı?

Kızlar esimde orta derecede varikosel çıktı
Başkent uni hastahanelerin kurum ödemez bu ameliyatı 3190 TL dedi
Ama araştırdığım kadarıyla çoğu Dr bu ameliyatı yapıyormuş
Ankara'da varikosel ameliyatı yaptıran var mı? nerede yaptırdınız? Memnun kaldınız mı?
Cnm Ankara'da değilde Aydın'da yaşıyorum biz normal devlet Hastanesi'nde oldu eşim bı sorun sıkıntı yaşamadık

Canim dru iyi arastir bizim uroloji uzmani demisti ki bazen o damari düzeltmeye çalışırken milim farkla oteki damara zarar verip varikosel derecesi artabilir.Isinin erbabi birini bulun en azindan duyulmus

Canim dru iyi arastir bizim uroloji uzmani demisti ki bazen o damari düzeltmeye çalışırken milim farkla oteki damara zarar verip varikosel derecesi artabilir.Isinin erbabi birini bulun en azindan duyulmus
tabiki canım işte Kaan aydosa bı gidelim kadar vericez insallah

Benim eşim güven hastanesinde bu ameliyatı oldu. Varikoselden sonra sperm değerleri daha kötüye gitti. Boşa oldu yani.
İnfertilite açısından hiçbir çözüm üretmediğini söyledi kaç tane kadın doğum uzmanıma gittiysek. Ağrı varsa bu ameliyat olunabilir diyorlar. Şimdiki bilgimiz olsa yaptırmazdık. Geçmiş olsun.

Benim eşim güven hastanesinde bu ameliyatı oldu. Varikoselden sonra sperm değerleri daha kötüye gitti. Boşa oldu yani.
İnfertilite açısından hiçbir çözüm üretmediğini söyledi kaç tane kadın doğum uzmanıma gittiysek. Ağrı varsa bu ameliyat olunabilir diyorlar. Şimdiki bilgimiz olsa yaptırmazdık. Geçmiş olsun.
Önceki ve sonraki değerleriniz neydi acaba

kaan aydosa gittik dun esimi muayene etti ve varikosel ameliyati olmana gerek yok dedi. Ameliyattan sonra iyiye gider diyemez kimse dedi. Duzelmez degerler dedi yani care degilmis. Cok sukur kesip bicmek istemeyen bir dr. Size uzuldum 6 ay sonrasini beklediniz mi dr.lar bekleyin diyorlar degerlerin duzelmesi acisindan

Biz ameliyattan sonra 9 ay bekledik; hamile kalamayınca tüp bebek için bir doktor bulduk (Benim de yaşım 35+ olduğu için o dönemde). Hatta bir süre de ben myom ameliyatı oldum onu da bekledik. Toplam 15 ay falan yani. Sayı 6.5 milyondan 4 milyona değişmişti tüp bebek epikrizinde. Morfolojimiz de çoğu testte sıfır çıkmıştı. Ama benim kanaatim ameliyatın sonucunu sperm değerleriyle değerlendirmek yanlış. Bilimsel açıdan sperm değerleriyle değil sonuç odaklı bakmak lazım ki ben hala hamile değilim. Sayı morfoloji düzelse de önemli olan sonuç hamile kalabiliyor olmak. Bize de yüzde 70 oranında iyileşme olur demişti ürolog o dönem.

Biz tüp bebeğe başlamadan önce eşimle antioksidan, vitamin vs. de kullandık. Onlar da işe yaramadı malesef :KK43: Ama kimisi de fayda görüyor. De tabi başka etmenler de etki etti mi bilemeyiz. Bir umut kullanıyoruz bunları işte zararı olacak şeyler değil sonuçta diye. Ama bilimsel olarak etkinlikleri kanıtlanmış tedavi yöntemleri olmadığını düşünüyorum.

Back
X