- 29 Nisan 2015
- 26.564
- 91.297
- 598
- Konu Sahibi captain price
-
şu an ailemle yaşıyorum. uzun süredir ayrı eve çıkma isteğim vardı. annem ikna oldu. sıra babamda. şimdiye kadar hayal gibi geldiği için çok ayrıntısını düşünmedim ama geçinebilir miyim acaba?
biraz birikmişim var, eşyalı ev bakıyorum ama.
maaşım 1750 tl. ufak bi taksidim var bitmek üzere. yol, yemek şirketten. akşamları evde yemek yemiyorum. 50 tl telefon ücreti.
Evi Eryaman'da bakıyorum. hem işe hem aileme yakın, hem de daha güvenli/temiz geliyor.
650 tl'ye eşyalı daireler var ama aidatlar çok yüksek. yazın 100 tl kışın 200 tl olan var. aşağı yukarı bu civarda.
Batıkent de olabilir ama oranın aidatları da böyle mi bilmiyorum.
Ev arkadaşı olsa belki daha rahat olur ama kararsızım, pek de istemiyorum.
ne diyosunuz?
ne gerek var demeyin. gereğini gereksizliğini ben düşündüm zaten. derdim geçinmek noktasında.
Yol yemek şirketten demişsiniz
Biraz açabilir misiniz?
Kahvaltı yapıyor musunuz evde?
Şirketten olan yemek öğle yemeği
Akşam yemiyorum demişsiniz. Her akşam mı böyle???
650 tl kira bence makul. Aidata yakacak dahil değil anladım, doğru mu? Gerçi kışın artıyor, dahil de olabilir. Dahilse gayet iyi bence.
Zaruri ihtiyaçlar 1000 tl etse, geri kalan 750 yeter size.
Cumartesi çalışıyor musunuz? Pazarları ne yapacaksınız?
Kendinize aylık ne kadar giyim/yiyecek/kitap vs alırsınız?
Dışarıda ne yer ne içersiniz?
Arkadaşlarınız nasıl harcama yaparlar? Kişi başı 100 TL verilen restoranlarda buluşur musunuz?
Bana yapabilirsiniz, kendinizi sıkarsanız gibi geliyor.
Ev arkadaşı ise çok fazla bir şey getirmez, tam tersi götürür diye düşünüyorum. Madem yalnız yaşamayacaksınız, o zaman ailenizle kalın mantıken.
kaç yaşındasın, bence çık, geçinmekse hep zor zaten
Bence geçinirsiniz. Ama dışarıda ne kadar yiyip içtiğiniz falan da etkiler. Bunları da yazarsanız daha doğru yorumlarız. Kışın 200 aidata ısınma da dahilse süper bence.
Bende ailemle yaşarken ayrı eve çıkmıştım bence çok güzel bir şey.
Eryamanda ev bakıyormuşsun.Ailem Eryamanda göksu avm tarafı.
Eşyalı daire bakacaksan 600-700 tl yi gözden çıkar.
Merkezi sistem olan binalara bakma hiç,arkadaşim 600 e evi tuttu 200 tl aldatıyor var yaz kış.
Annemlerin su falan kartlı kullanacağın kadar atarsın ve aidatları 50 tl.
650 eve versen+50-55 tl aidat desek 700
700+telefon+internet desek 800
800+elektrik(40 desek tek kişisin) +su(30 desek tek yaşarken yetiyor ben nerdeyse her gün duş alırdım haftada bir makinede bulaşık makinem yoktu)+doğacak ocak(20 zaten evde kalıp yemek yapmayacaksın)+ısınma kombi (bu kız aylarında olacak sonuçta onu yazamıyorum ama tek yaşarken emekte,altındağda 100 verdim en fazla evde gündüzleri kimse yoktu)
Toplam:890 tl (ısınma hariç)
Yeme içme mutfak ıvırzıvır 100-200 de harcasan yine geçinirsin.
Ev arkadaşı işine hiç bulaşma ben denedim en rahatı yalnızlık ev arkadaşının artık yönü masraflar
Ben öğrenciyken yaşadım su 20,doğacak,20,elektrik 40 ödedim hep ( tv falan hep açıktır Bende)
Tek yaşadığında evi topladım derdi yok,yemek yapma derdi yok,bacaklarımı uzatır kitap okurdum.
Çok büyük rahatlık tavsiye ederim.
Kenara bin lira koyabilecekken bunu evine harcayacaksın bu da eksi yönü
işte aradığım insan. yani aklıma gelmiyor bunları düşünmek, dile getirmek. iyi ki sordunuz. hemen cevap veriyorum.
kahvaltı alışkanlığım yok. bazen şirkette kahvaltı yapıyoruz. ya da bi poğaça alıyorum.
şirkette verilen öğle yemeği. ama biraz sarkıyor 2ye 3e bazen.
bir yıldır çalışıyorum. akşamları toplasan 10-15 kere acıkıp yemek yemişimdir.
Aidat olayını tam anlamadım. bi arkadaşım 150 tl + 50 tl veriyor. kışın da o verdiği 150 tl biraz artacakmış. sanırım kışın ödenecek yakıtı yazın da alıyolar çok yüklenmemek için. ama çok artmıyormuş. mesela bi evde yazın 100 tl kışın yakıtla beraber 190 tl demişler aidat için.
cumartesi çalışıyorum. pazarları ne yapıcam bilmiyorum :) genelde arkadaşlarımla takılırım ama açıkçası bisiklet alıp dolaşma hayalim var kendi başıma.
şu an giyime çok harcıyorum malesef. ufak tutarlar, pahalı almam ama parça çok olacak şekilde. açıkçası herhangi bi ürüne ihtiyacım yok. dolabım dolu. belki kışın bi mont alırım. ama bundan kısmam gerektiğinin farkındayım.
kitap masrafım yok gibi bişey. e kitap kullanıyorum, ekşi-meritokrasi.
arkadaşlarımla genelde bi yerde oturur yer içeriz. kişi başı 100 tllik yerlere gitmeyiz. klasik öğrenci kafeleri filan. öyle lüks yaşayan arkadaşlarım yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?