Ankarada 1750 TL ile ayrı eve çıkmak, geçim derdi...

bi ara bu tip uygulamalar indirip her harcamamı kaydedeyim diyodum. çünkü bazen hesbaımı bilmiyorum, bu para nereye gitti diye kara kara düşünüyorum. ama beceremedim salladım hep. deniycem bu dediğinizi.

peki son tahlilde, geçinilir mi sizce. iş kişinin kendinde bitiyorsa sıkıcam kemerleri mecbur.

ama şu var. ayrı eve çıkıp evden dışarı çıkamaycak derecede parasız olmak da saçma. bazen de diyorum ama hayatı böyle öğreniceksin ne var bi sene de sürün ne olacak.

Aslında bu soruya cevap vermek için neden ayrı eve çıkmak istediğinizi bilmek gerek
Eski konularınızı okumadım

Burada bazı konuları okuyunca, "kızım kaç kurtar kendini, çalışıyorsun bak, çık ayrı eve" diye aklımdan geçirdiğim çok kadın var. Sizinki de buna benzerse ayrı ev mantıklı.

Ayrı evde yaşamak insana çok şey katar düşüncesindeyim.
Ben hiç ailemden ayrı yaşamadım, zorluklarını da çektim sonradan. Üniversiteyi bile ailemin yanında okudum.

Aileyle yaşayınca da para biriktirebilmek gibi bir şans var. Çok büyük problemler yoksa aslında günün çoğu zamanı artı cumartesi de iştesiniz. Tolere edilebilir beraber yaşamak diye düşünüyorum. Ama bu kenara para atabilecekseniz geçerli. Nasılsa kira, aidat vermiyorum deyip bol keseden harcayacaksanız olmaz.

Yalnız şu merkezi sistem olayı çok mantıklı. Kışa yüklenmemek için yazdan az az fazla toplamak gayet mantıklı. Ben kışın 250 tl aylık yakacak veriyorum mesela. Sizin diğer apartman harcamalarıyla 200 ise çok iyi.

O uygulamayı ben de yükleyeyim ya,bizim de demirbaşlar dışında abuk subuk ödemeler birikiyor birikiyor asıl önemli olan ödemelerden daha yüksek tutarlara ulaşıyor.Ben mesela eskiden 800tl kart ödemesini ya da dersane ödemesini asıl ödeme olarak görürdüm,mazotu filan 150-200 gidiyordur diye düşünüyordum. Bir kaç aydır fişleri atmıyoruz,meğersem en az 400 müş,üstüne bile çıkıyor. Marketler,birine giderken dışarıda gezerken harcadıklarımız da kesin böyle.Bizdeki sorun,ay başında toplu ödemeyip aya yaydığımız harcamalara dikkat etmemek,hesaba katamamak..Hemen yükleyeceğim o programı,bu çift maaş nereye gidiyor göreyim.Yakında tek maaşa düşeceğiz çünkü

Demirbaşları hesaplayınca ben çok güzel birikim yaparmışım gibi geliyor ama...
Hep ucu ucuna yetişiyor
Geçenlerde kızımın sınıf arkadaşının annesi aramıştı ben eve dönerken. Açıp kısa bir demişim kapatmışım, 29 saniyelik konuşma. Hooppp bir baktım, eve ceza gelmiş, trafikteyken cep telefonu ile konuştum diye, 69 tl, erken ödedim diye indirimli hali bu.

ailemle ilgili konu açmadım ama. öyle kendimi kaçıp kurtarmam gereken sorunlar yok. ama onlarla beraber yaşarkan mutsuzum net olarak.

bi de ailemin ankaranın merkezine çok çok uzak. işten çıkınca bi yere gitmek imkansız. ulaşım çok erken bitiyor. hani haftada bi gün olsan hafta içi iş çıkşı kafa dağıtmak istiyorum. ne bileyim. arkadaşlarım çağırdıklarında gidebileyim istiyorum. en kötü taksi ile dönerim. ailemin evinde bu imkan yok.

para biriktirme konusu da şöyle bi sene de 5000 tl anca. denedim ama harcadım hep. hayali evlilik, istemediğim bi araba için para biriktirmektense harcadım gitti.

Yalnız yaşarken benim en büyük masrafım yemekti, evde yapmaya üşenip dışarıdan yiyordum, hatta iş yerinde sıklıkla öğle yemeğine de dışarı çıkıyorduk biraz da lüks yerlerde takılıyorduk. Bazen 500 TL gidiyordu havaya

Şu an yemek masrafım sıfıra yakın çünkü evde yemek yapıyorum ve işe de evden götürüyorum. Çok fark ediyor.

Yakında pazar yeri varsa haftalık alışveriş yap marketten çok daha uygun ve taze olur. Günlük alışveriş yapma, bir de markete liste yaparak git listenin dışına çıkma.

Evi tutarken kışın ısınması nasıl onu öğren. Benim evime kışın en soğuk zamanında 200 TL doğalgaz gelirdi, 500 TL ödeyen arkadaşım da vardı. M2 si küçük ve güneş alan yalıtımı iyi bir ev tutmaya çalış bu da önemli.

Lüks giyim harcamaları da yapmazsan geçinirsin, eryamandaysan optimum'da çok uyguna güzel kıyafetler alabilirsin.

Yani şöyle düşün, ortalama geliri olan ailelerin de aylık borcunu harcını ödedikten sonra ellerine seninki kadar para kalıyor ve onunla geçiniyorlar.

Aynen öyle,konuya o yüzden yapma,etme diye cevap yazdım. Gerçi tekken farklı olur ama 2-3 kişiyken kesinlikle kiradan faturadan fazla fazla harcama çıkıyor.

Ayrı eve çıkma kararını destekliyorum sonuna kadar. Ama ev arkadaşına bulaşmayın derim. Belki zam alırsınız ucu ucuna da olsa yeter. Azcık aşım kendi kaygısız başım en iyisi.

Eryamanda 1+1 evlerden kiralık bulup 5000 tl ye biraz esya alsanız (2. elde olabilir zaten esyalı ev tutacaksanız kullanılmıs esya olacak) ailenizin sizin için hazırladığı ceyizlikler varsa onlarlada takviye yapıp aylık kira masrafını oldukça düsürebilirsiniz.

eşyasız evler de aynı civar. inanın bi farkı yok. biz de öyle sandık ama eşyalı tutmak daha mantıklı. hani 400e filan ev yok yani.

Sana bisiklet alırız hastanenin orda surersin dip odayada çocuk odası alırız ora senin olsun

ya istemiyom hemşireee. zorla mı

Mantiken olur gibi. Yazin 100 kışın 200 aidattan baska eve giderin elektrigi 100 suyuna 50desen gayet guzel gecinirsin. Evine arada pop corn, cips, çay, kahve giderleri icin de 200 desen. Disarida arladaslarinla gezmeye ve giysiye de baya para bile kaliyor kira uygunmus. Hem esyali hem isitmasi hazir.
Maasin primli degilse degismiyorsa çık.

Bence zor dediğiniz. Ankara gibi yerde eşyalı ev 650 ye bulmak biraz zor gibi geldi bana hadi buldunuz, kış ağır geçer orada baya süre 200 tl aidat ödersiniz 750 kalacak 1.000 tl. Akşam yemeğini de evde yemiyorum diyorsunuz onu da anlamadım yemek yapmayı mı bilmiyorsunuz maden ailenizle kalmak istemiyorsanız sorumluluk alacaksınız yemeğinizi yapıp çamaşırınızı yıkayıp ütünüzü yapacaksınız. Her akşam dışarda yemeye kalkarsanız zaten dayanmaz. Daha bunun elektriği suyu, gazı var eve marker pazar alışverişi var illa eve bir şeyler alacaksınız yiyecek. Geçinirsiniz bir şekilde ama birikim yapamazsınız ileride evlenip barklanacağınız zaman paraya ihtiyacınız olacak ailenizin yanında kalıp birikim yapsanız daha iyi değil mi ?

Ankara gibi yerde eşyalı ev 650 ye bulmak biraz zor gibi geldi
650'ye evler var, eşyalı. bakıyorum ilanlardan. bi arkadaşım taşında hatta geçen aylarda aynı fiyata. var yani.

gereksiz yere sert yapmışsınız. acıkmıyorum, doğal olarak akşamları yemiyorum. meyve filan belki. ütü yapmam filan demedim zaten. ev masrafları ile alakası yok hem.

ileride evlenip barklanacağınız zaman paraya ihtiyacınız olacak ailenizin yanında kalıp birikim yapsanız daha iyi değil mi ?

bi senedir ailemlerim yine doğru dürürt birikim yapamadım. önceki mesajlarımda da yazdım. hayali bi evlilik için birikim yapmak içimden gelmiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…