Ankarada 1750 TL ile ayrı eve çıkmak, geçim derdi...

Yapılır bu verdiğin rakamlarla
Ancak ev arkadaşına ne gerek var derim =))
Asla evini yabancı biri ile paylaşma
Kolaylıklar dilerim

C captain price çok güzel bir karar almışsın kendi hayatını kurmak adına umarım güzel şeylerle karşılaşırsın... Bana olur gibi geldi maaş ve kira dengesini bakarsak, ama ben olmasa da oldururdum kendi hayallerimin peşinden gidebilmek için... Lakin ev arkadaşını katiyen önermem öğrenciyken bile yeterince dert olurlarken iş hayatına atılmış özgür bir kadın olduktan sonra daha da sıkıntı diye düşünüyorum, sonuçta kimsenin derdiyle uğraşmadan kendi hayatıma bakayım diyerek çıkacaksın o eve ve ev arkadaşı sana extradan dert olacak

çok teşekkürler.

umarım ailem yan çizmez. ben de olacağına inandım çünkü.

Rahat bir şekilde geçinebileceğine inandığın zamana kadar birikim yap. Bence tek başına yaşamak için yeterli olmayabilir.
Asgari ücretle geçinen var diyebilir herkes. Ama tek kira değil ki dert, gözünün gördüğü herşey masraf cıkartıyor.

Mesela 1 hafta içinde klimanın ana kartı yandı, bulaşık mak. bir anda su akıtmaya basladı. Yani herşey para

Geçinirsiniz bence, çok eliniz rahat olmaz belki ama bence değer. Ben sizi destekliyorum. Ev arkadaşı zor. Onun geleni gideni, sizin geleniniz gideniniz, ortak yaşam alanı kuralları vs çok sorun çıkabiliyor, öğrencilik dönemi gibi olmuyor çalışırken.
Sonuçta işle ilgili hedefleriniz de vardır. Yavaş yavaş geliriniz de artacaktır. Sıkıştığınız zaman ailenizin de kapısı açık olacaktır elbet. Ben kesinlikle bir yaştan sonra bunu gerekli olduğunu ve bir kadının evlenmeden hatırı sayılır bir süre yalnız yaşaması gerektiği inancındayım. Ben de ayrı şehirde başardım bunu. Elbet sıkıntıları da oluyor ama geriye dönsem yaşadığım sıkıntıların bilincinde de olsam yine aynı seçimleri yapardım. Kazanımları çok fazla, asla gereksiz değil bence..
Umarım her şey dilediğiniz gibi olur

Madem ailenle sorunun yok ev uzak diyorsun aileni taşınmak için ikna et
şimdi hayali evlilik diyorsun ama yarın birine vurulmıyacağını nerden biliyorsun senede 5binde 5 bindir bence
Ayrıca ekmek elden su gölden herşeyin yapılıyor zor gelebilir ayrı yaşamak ama karşı değilim

Aidatı yaz kış yüksek vermek yerine merkezi sistem olmayan evlere baksan? Stüdyo 1+1 gibi Bi ev bulsan yakıtın baya düşük olur, sadece tek odayı Evdeyden yakarsın. Birikmişin ne kadar? Şöyle 2 bine falan düşük modellerde beyaz eşya çeyiz setleri bulabilirsin. sadece salona eşya alsan iki kanepe, Bi 200 liralık genç gardolap. Yani bu şekilde eşyalı ev eşyasız ev kira farkını 2 yılda rahat çıkarırsın gibi geliyor. Emin değilim tabi. 650 bana tek kişi için ve maaşına göre yüksek geldi. Biraz daha alternatif araştır bence.

aynı bölgeden eşyasız ev baktım. yine 1+1. fiyat aynı. öyle 200 300 tl düşük değil. 50 tl farkediyor maksimum. o yüzden eşyalı eve çıkmak en mantıklısı.

merkezi sistem olayını da aratştırmak lazım. böyle her ay 150 vermek yerine kışın 300 400 verip ısınamamak da var.

Merkezi sistemi cidden araştırın. Biz merkezi sisteme geçerken çok sevinmiştim. Artık gürül gürül yanan bir merkezi sistemde sımsıcak oturacaktım. Ama merkezi sistem dedikleri 18 derecede sabitleyecek kadarını merkezi olarak yakıp daha fazlasını yine cepten aidata yansıtarak ödeme olduğunu gördüm. Çayyolu taraflarında böyle bir kaç uygulama daha görünce nerde o eski merkezi sistemler dedim.
Yani 200 liranın vereceğiniz tek para olduğundan emin olun derim.

hiç öyle düşünmemiştim. yani genelde ilanlarda yazıyor kışın şu kadar yazın şu kadar diye. ama bilemeyiz tabi araştırmak lazım.

Ayri ev..tam hayalim.
Konserve menemenlik falan yaptirin annenize
Kisin idare eder.
Musrif olmazsaniz yeter.ama bu paraya birikim +gezme tozma olmaz gibi

Bir senede 5000tl çok iyi bence

Ben ailemin yanında 3-4 bin ile geçinemediğimi görünce ayrı ev planımı evlenene kadar çöpe attım şahsen okadar para nereye gidiyor anlamıyorum araba harici lüks bi alışkanlığım da yok ... Her ay hesap yaparken paranın yarısı kalacak gibi görünüyo ama ay sonunda pufff Evdeki hesap çarşıya hiç uymuyor hakkınızda hayırlısı olsun..

Annemler de o tarafta oturuyor ben çok beğeniyorum orayı hem daha uygun kiralar hemde temiz biyer her açıdan ama ev arkadaşıyla çıkma derim cok sıkıntı çıkıyor tek başına yaşamak çok daha farklı ben tek yaşıyorum mesela ki ev arkadaşıyla da kaldım ikisi çok çok farklı ha tek olduğum için bazen çok sıkılıyorum falan ama hersey kafama göre evde istediğim zaman evde istediğim şeyleri yapıyorum denemekten zarar gelmez para biriktiremezsin ama gayet yetistirebiirsin bence dene

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…