- Konu Sahibi captain price
-
şu an ailemle yaşıyorum. uzun süredir ayrı eve çıkma isteğim vardı. annem ikna oldu. sıra babamda. şimdiye kadar hayal gibi geldiği için çok ayrıntısını düşünmedim ama geçinebilir miyim acaba?
biraz birikmişim var, eşyalı ev bakıyorum ama.
maaşım 1750 tl. ufak bi taksidim var bitmek üzere. yol, yemek şirketten. akşamları evde yemek yemiyorum. 50 tl telefon ücreti.
Evi Eryaman'da bakıyorum. hem işe hem aileme yakın, hem de daha güvenli/temiz geliyor.
650 tl'ye eşyalı daireler var ama aidatlar çok yüksek. yazın 100 tl kışın 200 tl olan var. aşağı yukarı bu civarda.
Batıkent de olabilir ama oranın aidatları da böyle mi bilmiyorum.
Ev arkadaşı olsa belki daha rahat olur ama kararsızım, pek de istemiyorum.
ne diyosunuz?
ne gerek var demeyin. gereğini gereksizliğini ben düşündüm zaten. derdim geçinmek noktasında.
Bence çıkma pişman olursun.. :)
C captain price çok güzel bir karar almışsın kendi hayatını kurmak adına umarım güzel şeylerle karşılaşırsın... Bana olur gibi geldi maaş ve kira dengesini bakarsak, ama ben olmasa da oldururdum kendi hayallerimin peşinden gidebilmek için... Lakin ev arkadaşını katiyen önermem öğrenciyken bile yeterince dert olurlarken iş hayatına atılmış özgür bir kadın olduktan sonra daha da sıkıntı diye düşünüyorum, sonuçta kimsenin derdiyle uğraşmadan kendi hayatıma bakayım diyerek çıkacaksın o eve ve ev arkadaşı sana extradan dert olacak
Yeterince istiyorsan kendi evine çıkacağına inanıyorum ben:) bu saatten sonra sakın teslim olmaçok teşekkürler.
umarım ailem yan çizmez. ben de olacağına inandım çünkü.
Aidatı yaz kış yüksek vermek yerine merkezi sistem olmayan evlere baksan? Stüdyo 1+1 gibi Bi ev bulsan yakıtın baya düşük olur, sadece tek odayı Evdeyden yakarsın. Birikmişin ne kadar? Şöyle 2 bine falan düşük modellerde beyaz eşya çeyiz setleri bulabilirsin. sadece salona eşya alsan iki kanepe, Bi 200 liralık genç gardolap. Yani bu şekilde eşyalı ev eşyasız ev kira farkını 2 yılda rahat çıkarırsın gibi geliyor. Emin değilim tabi. 650 bana tek kişi için ve maaşına göre yüksek geldi. Biraz daha alternatif araştır bence.
Ayrı eve çıkmak mı?
Aaa neden ama
(3 kız annesi yorumu)
aynı bölgeden eşyasız ev baktım. yine 1+1. fiyat aynı. öyle 200 300 tl düşük değil. 50 tl farkediyor maksimum. o yüzden eşyalı eve çıkmak en mantıklısı.
merkezi sistem olayını da aratştırmak lazım. böyle her ay 150 vermek yerine kışın 300 400 verip ısınamamak da var.
Merkezi sistemi cidden araştırın. Biz merkezi sisteme geçerken çok sevinmiştim. Artık gürül gürül yanan bir merkezi sistemde sımsıcak oturacaktım. Ama merkezi sistem dedikleri 18 derecede sabitleyecek kadarını merkezi olarak yakıp daha fazlasını yine cepten aidata yansıtarak ödeme olduğunu gördüm. Çayyolu taraflarında böyle bir kaç uygulama daha görünce nerde o eski merkezi sistemler dedim.
Yani 200 liranın vereceğiniz tek para olduğundan emin olun derim.
ailemle ilgili konu açmadım ama. öyle kendimi kaçıp kurtarmam gereken sorunlar yok. ama onlarla beraber yaşarkan mutsuzum net olarak.
bi de ailemin ankaranın merkezine çok çok uzak. işten çıkınca bi yere gitmek imkansız. ulaşım çok erken bitiyor. hani haftada bi gün olsan hafta içi iş çıkşı kafa dağıtmak istiyorum. ne bileyim. arkadaşlarım çağırdıklarında gidebileyim istiyorum. en kötü taksi ile dönerim. ailemin evinde bu imkan yok.
para biriktirme konusu da şöyle bi sene de 5000 tl anca. denedim ama harcadım hep. hayali evlilik, istemediğim bi araba için para biriktirmektense harcadım gitti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?