Ankara'da hangi Hastane, hangi Doktor?

canım merhaba bende de pko ya eğilim vardı ve yumurta takibi ve klomen sonrasında hamile kaldım. ben Fatih Üniversitesinin Beştepe hastanesine gidiyorum doktorum İkbal Kaygusuz.çok memnunum. pkosu ilerlemiş ve bebek sahibi olması imkansız olan bir tanıdığım daha ikbal hanım vesilesi ile 2 bebek sahibi oldu.

muayene ücreti 50 tl bağkur ssk anlaşması var.kan tahlilleri de çok fazla değil 5-10 tl.tavsiye ederim canım hem çok ilgili bir doktor hemde başarılı

Daha önce yazmıştım, sonradan araştıran kişilere yardımcı olur düşüncesiyle söylüyorum ben ankara güven hastanesi Dr. Aslı Yücetürke gidiyordum normal doğumcumu diye herkese sormuştum ,şimdi söylüyorum ben ,doğumumu yaptım normal doğum yaptım, doktorumun normal doğumcu olduğunu söyleyeyim dedim

3 hafta önce Ankara HRS hastanesinde epidural sezaryanla doğum yaptım. Doğumunu bu hastanede yapmak isteyenler için, hastanenin memnun olduğum ve olmadığım yönlerini yazayım.

Memnun olduğum yönleri, hastanenin anestezi uzmanı Beril Hanım ve diğer anestezi teknisyenleri, çocuk doktoru Elif Hanım, sancılarım sırasında bakımımı yapan hemşire hariç bütün hemşireler, temizlik görevlilleri ve yemek servisi.

Memnun olmadığım yönleri ise, doğumdan sonraki 2. gün gördüğüm muamele, normal doğum sancısıyla gittiğimde alttan yapılan ilk muayene ve hastanenin danışma görevlisi.

Normal doğum sancısıyla gitmeme rağmen açılmam olmadığı ve de ağrılarım dayanılmaz olduğu için doktorumla epidural sezaryana karar verdik. İlk doğumumda epidural almadığım için bu anestezi çeşidinin yan etkilerinden korkuyordum. Ama Beril hanım ve diğer anestezi teknisyenleri sayesinde başarılı bir epidural+spinal anestezi uygulandı. Doğum sonrası, ağrı pompası olduğu için ağrı hissetmedim. Tek yan etki, ağrı pompasına fazla bastığım için 2. gün idrarımı tutamayışımdı. Ama eve geldikten sonra, 3. gün akşamı bu problem de yavaş yavaş ortadan kalktı. Gerçi bir daha idrarımı tutamayacağım diye de korkmadım değil, ilk etapta. Çocuk doktoru Elif Hanım da tatlı ve pozitif bir insan. İlk gün ve özellikle de gece bakımımı yapan hemşireler işinde çok iyiydi. Bir de, sezaryan sonrası ilk kez ayağa kalkmama yardımcı olan temizlik görevlisi. Hepsine burdan teşekkür ediyorum.

Yalnız 2. günün sabahı hastanenin büyüsü birden kayboldu ve en büyük memnuniyetsizliğim başladı. Doğum yaptığım ilk günle 2. gün birbirinden gece gündüz kadar farklı. 1. gün ilgi alaka yüksekti ama 2. gün kimse uğramaz oldu. Sabah gelen hemsire gelip "Öğlen taburcusunuz." dedi. Ama ben hastaneden çıkmaya henüz hazır değildim. İdrarımı tutamadığım için her yerim kan ve idrar oldu. Bütün bakımımı annem yapmak zorunda kaldı. Hastanede 1. günkü ilgi alaka kalmadı. Bana ve eşime sürekli öğleden sonra 4'e kadar ödeme yapmamız gerektiği hatırlatıldı (Kendimi otelde kalıyormuş gibi hissettim). Bizi bir an önce hastaneden gönderme istekleri vardı. Ama ben hastaneden çıkacak durumda değildim. Aslında o gece de hastanede kalmak istedim. Benim doktorum hastanenin kendi doktoru değildi. Dışarıdan bir doktordu. Doktorum hamileyken bize paket fiyat sunmuştu. Paket fiyatın içine sezaryanda 2 gece dahildi. Sadece fiyatı konuşurken "Hasta kendini iyi hissederse, eve gönderiyoruz." demişti. Ama ben iyi hissetmiyordum idrar probleminden dolayi. Ben 2. gece de orda kalmak istedigimi belirtince ekstra ücret vermek zorunda olduğumu söylediler. Ben de en azından doktorun vizitine, aksama kadar kalmak istedigimi belirttim. Akşam doktor gelince hastaneden ciktim. Zaten ilgi alaka kalmayinca ben de "En iyisi evime gideyim" dedim orada kalmanın pek anlamı kalmamıştı.

2. memnuniyetsizliğim, sancılarım sırasında alttan yapılan ilk muayene. Hamileliğimin başından beri normal doğum istediğim için hep kadın doktor arayışı içerisindeydim ve çok araştırma yapıp kendime kadın bir doktor buldum. Erkek doktor istemediğim icin de doğumda devlet hastanesi veya üniversite hastanesi seçmedim. Ama isteğim ve hassasiyetim hikaye oldu Normal dogum sancisiyla HRS'ye gece 12:30'da gittim. Ama doktorum hemen gelmedi. Hemen gelmeyince oradaki erkek doktor beni muayene etti. Kendisi kibardı ama ben kendimi çok kastığım için canım çok acıdı. Ben 9 ay erkek doktor istemem derken ilk muayenemi erkek doktor yapmış oldu Eğer böyle bir hassasiyetiniz varsa, doktorunuz gelesiye kadar oradaki nöbetçi doktor kimse sizi o muayene ediyor. Dikkatinize..

3. memnuniyetsizliğim de, hastanedeki danışma görevlisi. Hamileyken hastane seçimi için HRS'ye ilk gidişimizdeki ters davranışlarından tutun da, daha sonra bebeğimle ilgili test raporlarını almak istediğimde kesin bir dille böyle rapor veremeyeceklerini söylemesine kadar (Ki daha sonra çocuk doktoru bu raporu kendisinden kolaylıkla alabileceğimizi söyledi) Siz siz olun, bu hastanede doğum yaparsanız kendisiyle rapor işleri için falan muhattap olmayın. Kendisiyle iletişim kurmak pek mümkün değil. Ayrıca doğum raporlarınızı da kontrol edin. Biz doğum raporu için hastaneye 2 kez gittik. Her iki rapor da yanlış yazılmıştı.

Doğumdan 1 hafta sonra bebeğim enfeksiyon geçirdi ve biz yakınımızda olan Koru Hastanesi'ne gittik. 5 gün bu hastanede doğum servisinde yattık. Oradaki muameleyi görünce, HRS'nin Ankara'nın en iyi doğum hastanesi ünvanını hakketmediğini düşünüyorum. Orada kalınca 2 hastaneyi karşılaştırma fırsatım oldu. Koru Hastanesi küçük bir hastane doğum katı da çok büyük değil, yemekleri HRS kadar iyi değil belki ama doktorların ve hemşirelerin ilgisi çok iyi. Sonucunda hastaneye sağlık hizmeti almaya gidiyorsunuz, otel hizmeti almaya değil. Koru'da yatarken "Niye burda doğum yapmadım" diye içimden geçmedi değil. Hastane seçiminde çok dikkatli olun bence.. HRS'ye verdiğiniz paraya değmiyor, maalesef. Otelcilik anlayışıyla hastane yönetilmez.

Allah analı babalı büyütsün,bende senin haberlerini bekliyordum:)Neyse sonuçta sende bebeğinde iyisiniz.Şimdi senin yazdıklarını okuyunca kafam allak bullak oldu Benimde doğumum eylül başı gibi ve benimde doktorum Şükran Hanım.Ama hastane için yazdıkların beni inanılmaz bir girdaba sürükledi şimdi,son dakkada .Doğumuna şükran hanımmı girdi,öyle bi endişen vardı çünkü,ankara dışında olduğu için falan.Sezeryan nasıl bişiy? İiyileştinmi? Benimde son dakkada durumuma göre normal yada sezeryan yapcanı söylüyor doktor.İlk doğum olduğu için ikisindende korkuyorum Sana geçmişler olsun,hayırlı uğurlu olsun , bebişine de hayata hoşgeldin diyorum :)

Ozel mesajlardan da anlasilan, forumda benim dogum haberlerini bekleyen cokmus valla:) Merak edilmek guzel sey:)
Oncelikle guzel dileklerin icin cok tesekkurler!

Evet, dogumuma Sukran Hanim girdi. O tatile gitmeden 1 gun once benim sancilarim tuttu. Yaklasik 9 saat sanci cekmeme ragmen acilmam olmadigi ve de agrilarim dayanilmaz oldugu icin sezaryana karar verdik. Sezaryan, arkasindan gecirdigim enfeksiyon disinda, basarili gecti. Sezaryan sonrasi enfeksiyondan dolayi 4-5 saat atesimi dusuremediler. Bu da daha gec ayaga kalkmama neden oldu. Sezaryan sonrasi, ne kadar cabuk ayaklanip yurursen o kadar cabuk gazini cikartiyorsun ve de iyilesiyorsun. Benimle ayni gun sezaryan olanlar benden once ayaklanip yurumusler. O yuzden hastaneden cikislari da benden erken oldu. Bir de, daha once de anlattigim gibi, epiduralden dolayi idrarimi tutamadigim icin daha da gec ciktim hastaneden. Bunlarin disinda, evdeki surecte cabuk iyilestim ben. 3. gun kolaylikla rahat hareket edebiliyordum. Cok sukur epidural oldugu icin agrilarim da olmadi ameliyat sonrasi. Su anda da iyiyim. Dikkat etmeye calisiyorum yine de. Ani hareketlerden kaciniyorum. Neticede ameliyat

Hem normal dogum hem de sezaryani yasamis birisi olarak, sunu diyebilirim ki, sezaryan daha kolay geldi bana. Bu ilk dogumumun cok zor olmasinda da kaynaklaniyor olabilir, tabii. Benim ilk dogumum suni sanciyla olmustu; bir de, epiduralsizdi. 17 gun oturamamistim dikislerden. Ama bu kez, rahatlikla oturup bebegimi emzirebildim:) Ama herkesin dogum hikayesi farkli tabii. Herkes ayni seyleri yasayacak diye birsey yok.

Bence kendini benim gibi, sadece 1 dogum sekline hazirlama. Hatirlarsan, ben normal dogum istiyordum. Sezaryandan daha cok korkuyordum. Ama normal dogum nasip olmadi, maalesef. Nasip, kismet bu isler. Umarim senin ve bebegin icin en iyisi, hayirlisi olur. Lutfen korkma. Hamileliginin son zamanlarinin ve bebeginin hareketlerinin tadini cikar:) Bunlarin disinda, HRS de yukarida yazdigim gibi. Begendigim ve begenmedigim yonleri var. Ama sonucta, bence, verilen paraya degmez. Bir de, bu forumda baska bir topikte, benimle ayni gun epidural sezaryan dogum yapan birisine, hastaneye odememiz ayni sekilde olmasina ragmen, suit oda verildigini okuyunca daha da uzuldum. Ben ayni fiyata standart odada kaldim. Bence HRS'yi sececeksen, doktorla cok net bir sekilde verilecek hizmeti konus. Kac gece kalacagini, hangi odada kalacagini falan.

Beni aydınlattın,teşekkür ederim.İyi olmana sevindim,evet bu gidişimde bende şükran hanımla herşeyi en ince ayrıntısına kadar konuşayım,eminim çok tatlı bi bebeğin vardır,tekrar allah bağışlasın,kendine iyi bak...

Müge hanıma denk gelmem biraz tesadüfi oldu ancak kendisi o kadar ilgili ve hümanist bir insan ki direk doktorum bu dedim. Normal doğumu özellikle destekleyen bir hekim. Hemen hemen tüm özel hastanelerle anlaşması var. Benim anadolu sigortadan sağlık sigortam vardı Müge hanımında anlaşması olduğundan maddi anlamda da çok kolaylık oldu benim için (Çukurambar'da muayenehanesi). Doğumum için TOBB ETÜ hastanesini seçtik oda doğumu yaptım, hastane çok konforluydu, hemşireleri de oldukça tecrübeliydi, odamda kontrole geldikçe bebek bakımı konusunda çeşitli bilgiler verdiler. Kısacası Müge Hanımı ve TOBB ETÜ hastanesini herkese tavsiye ediyorum.

Ayşe, Tobb'da ne zaman doğum yaptın ve ne kadar ödedin acaba? özel sigortası olanlara 400-500 daha fazla fiyat veriliyormuş diye okudum forumda. ben emekli sandığında gideceğim. bebeğini sağlıkla büyüt inşallah :80:

mayıs 2011'de doğum yaptım, TOBB'da sgk emekli sandığı anlaşması yok bildiğim kadarıyla 2500 civarında hastaneye verdim, ayrıca doktoruma ve anestezi uzmanına ödemem oldu toplamda 5500 tl ödedim ama tamamını sağlık sigortam karşıladığı için benden para çıkmadı.

kızlar merhaba.. bu konuyu bulunca yenisini açmak istemedim.. evim yakın olduğu için sincanda özel lokman hekim egittim ilk randevumda.. dr. aylin hanım muayene etti. daha ilk randevu sonuçta ama, ne bişey sorabildim ne kendisi bana bişey söyledi.. höt möt derken odadan çıkmış buldum kendimi.. iyimidir? yada bu hastanede önerebileceğiniz bir doktor varmı? doğum ücretlerinden haberiniz varmı yardımcı olurmusunuz kızlar

selamlar :)

ben doğum yapmadım ama yakın tarihde annem yaptı.. ordan biliyorum... büyük dogum (zekai tahir diye geçiyor sanırım öle bişi ) da biz iyi bir doktor bulduk anlayışlı çünkü hepsine güvenilmiyor hatta burda bulduuk onuda çok da memnun kaldık özel muaynehanesine gidiyorduk tahliller içinde hastaneye o zaman 170 tl y di o da ihtiyaç duydukça gidiliyordu ortalama ay da 1 kez bile değil dr un adı belgin polat ayanlar bi araştır git bence gayet güzel konuşuyor dinliyor :)

cnm cevap verdiğin için çok teşekkür ederim.. şuan öncelik olan yer lokman hekim sincan hastanesi. evime çok yakın yürüyerek gittim zaten kontrolede. çalıştığım için evime yakın olmasını istiorum. akşam bi rahatsızlık olsa hemen gidebileceğim bir yer die.. eğer ordan memnun kalmazsam başka yerler bakıcam.. şuan muayene ücreti 31 tl.ssklıyım. kan testi bilmem ne testi fln yapıldı onlara ücret ödemedim.. doğum ücreti hakkındada bilgi almak istiorum öncelikle.. bakalım inş bura olurda başka uzak yerlere gitmem. int.ten bakıorum lokman hekim etlikten hep dr. elif terzi yazmışlar herkes çok memnun. bi öylesinide sincanda bulsamyaa

17 gün önce bi iş arkadşaımın eşi orda doğurdu, normal doğum yaptı,çok memnunlar ama dr adını bilmiyorum. sorarım snein için.

17 gün önce bi iş arkadşaımın eşi orda doğurdu, normal doğum yaptı,çok memnunlar ama dr adını bilmiyorum. sorarım snein için.

yaa çok memnun olurum.. okadar sevinirimki.. buna gerçekten ihtiyacım var valla.. burdan takip edicem devamlı simrancığım, senden haber bekliorum inş çok saol

kızlar merhaba. ben özel lokman hekim hastanesi fiyatlarını öğrendim. sizlede paylaşmak istedim mutlaka birinin işine yarar diimii??
sağlık güvenceniz varsa eger: (ssk,bagkur,emekli sandığı)
sincanda:
normal doğum 450 - sezeryan 750
etlikte:
normal doğum 950 - sezeryan 1450

nasılki etlikteki bi evle sincandaki bi evin fiyatları değişiosa, hastanedede bu politika uygulanmış.. o yüzden 2 katı bi fiyat farkı var arklar.. bu fiyatlar 2011 fiyatları 2012 malesef bilemioruz tabi..

merhaba arkadaşlar.ben de lokman hekim hastanesinde doğum yaptım. 5 ay önce.
bence son derece ilgili bir hastane.çok beğendim.çok memnun kaldım.doktorum elif terzi.
herkese tavsiye ediyorum.etlik ve sincanda var.

bende elif hanıma giden hastası varmı diye araştırıyordum yazınıza çok sevindim hamileliğimin başındayım elif hanımdan da çok ama çok memnunum doğumunuza girdimi ve ücretleri nasıldı bunlarla ilgili henüz bilgi alamadım da::)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…