Ankara'daki Falcılar

Yani çok da memnun kaldım diyemem. Dediği şeyin olacağını da hiç zannetmiyorum.
Bakarız artık. :/

Ata’nın genç bir subayken Trablusgarp’ta bulunduğu dönemde ,yine kendisi gibi subay olan arkadaşı bir gün sokakta fal bakan bir adamla karşılaşır. Nişanlısından uzakta olan ve evlilik hazırlığı yapan arkadaşı ısrarla bu adama fal baktırmak ister.Falcı arkadaşının avucuna kil cinsi bir toz sürüp fırça ile temizledikten sonra başlar avuç çizgilerini yorumlamaya…evlilik,eş,para vs…Genç subay bir hayli şaşırır. Bu sefer Atatürk’e dönerek sende baktır der.--Benim bu tür şeylere inancım yoktur.Olmaz desede arkadaşının ısrarını kıramaz.Bu sefer falcı aynı işlemi Atatürk için yapar.Avuç içine bir müddet baktıktan sonra gözleri fal taşı gibi açılır.Olmadı diyerek elini yıkar tekrar kil cinsi tozu sürer…Şaşkınlığı devam eder bir halde derki –“Öyle şeyler gördümki tarifi imkansız.Siz çok özel bir insansınız.Gelecekte çok çok büyük bir topluluğun başı olup onları yöneteceksiniz.(padişah gibi diyeceğim ama eminim böyle söylenmesini istemezdi) ve halkınız sizi çok sevecek onlar için siz vazgeçilmez olacaksınız.Fakat süre vermem gerekirse 15 yıl başta olabileceksiniz.Hayat çizginizin devamını göremiyorum…” diyerek bir kehanette bulunmuş…Atatürk söylenenlere tebessüm etmiş.Tabii bu olay öylece unutulup gitmiş.
Cumhuriyetin ilanından 15 yıl sonra 1938 yılında Atatürk hasta yatağında çevresinde doktorlar ve o silah arkadaşı. (ismini hatırlayamadım bir türlü) durumu ağırlaşıp koşuşturmalar başlayınca dönerek demişki arkadaşına- falcı hesabı tutturdu söylede benimle fazla uğraşmasınlar diye espiri yapmış…

ya orda bi kadın daha var oda 5 tl ye bakıo ama suzanda duyguda diil o direk her şeyi sölemişti bize ama gelecek için aynı şeyleri sölemişti diğerleriyle yengemle gitmiştik..esmer zayıf süslü bi bayandı geç gittiğimiz için suzan yoktu ama kısa bakmamıştı bi daha o kadını orda görmedim ama

Güzelmişş... :)))

Sokakta fal bakmak demişken, Konur'da iki kişi var sokakta tarot bakıyorlar. Biri çingene tarotu bakan bir adam, diğeri de bildiğimiz tarot bakan genç bir kız. Onlar da denenebilir belki. İsteyen olursa uğrasın. Çingene tarotu bakanın fiyatı 10tlydi. ) Diğerini bilmiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:

ben çingene tarotunu çok merak ediyorum baktıran olursa paylassın yorumlarını su fal baktıran arkadaslara sorum olucak?

su falı dünyada bilinen en zor fal ürünüdür.bu fala herkes bakamaz bakanlar genelinde bir ayet veya esma hadimi ve hüddam yoluyla bakarlar.Bu falda bakan kişinin kalbinin temiz olması gerektiğine inanılır.Fala bakacak kişinin suyu kendisi doldurması şarttır.Su ya bir bardağa ya da bir tasa doldurulur.Önce niyet edilir her falda olduğu gibi.Daha sonra fala başlanır , bakan kişi ne kadar konsantre olmuşsa fal o kadar kısa sürede sonuçlanır.

Sessiz sakin çok aydınlık bir yerde değil aksine ışığın açık olmadığı belkide bir mum ışığında medyumun gözünü alacak dikkatini dağıtacak bir şeyin olmadığı , bir ortamda gözünü kırpmadan dikkatle inceledikten sonra suyun içinde şekiller belirmeye başlar.Titreşimler çok iyi incelenmeli ve de o titreşimlere anlam katılarak yorumlanmalıdır.Su falına herkes bakamaz.Su falı bakmak isteyenlerin bu fal bakımı için iyi bir zattan el almaları gereklidir.El almakla da bitmez gerekli okumalar ve bir takım çalışmalar neticesinde su falı bakma sanatını öğrenmek mümkündür.Bazı hocalar suya bakarlar ama bu işin erbabı medyumlar vardır bunlardan bakım istenilebilir.Bunu da daha önce tecrübe etmiş deneyim görmüş kişilerin referanslarıyla yapmaları daha iyi olur.

alıntıdır..
Bu şekildemi bakıldı size de?

bana gayet cafede bakılmıştı ama bakan abla bu işleri bıraktığını daha önce ama onu bırakmadıklarını dönmek zorunda kaldığını sölemişti ki üniversite mezunuymuş zaten kendi işini yapamıyomuş.fala gelince aynen denildiği gibi kendi koyduğu suydu ama dilek tutup içne bozuk para attım.suya farklı bi şekilde baktı korktum hatta gözleri falan baya yaşardı kanlandı.sordum dayanamadım oda benim gördüğüm şekilde görsen sadece gözleim yorulsa iyi diye gülmüştü..

Kızlar sanırım bazı şeylere moralimiz bozuldukça ya da hayattan beklentilerimiz oldukça fala sarılıyoruz, bu iyi mi yoksa kötü mü bilmiyorum ama paramız gidiyor o kesin :)
ben geçenlerde buradan yıldıza gideyim mi diye sormuştum, sonra o gün bahçeliye yolum düştü ve burada yine bahsedilen el izi cafeye gittim, orada müjgan diye bir bayan vardı, fal 30 tl idi sanırım, neyse önce çingene falı dediği birşey baktı, iskambille, bu fal yakın gelecekten bahsedermiş, neler dediğini şimdi hatırlamıyorum 20 gün falan oldu ama ilginç olan kafamdan geçirdiğim kişinin ailesinde bir bayanla ilgili sağlık sorunu demişti ve bugün o kişinin annesinin rahatsızlığını duydum ve fal aklıma geldi birden, onun dışında tarot ve kave de baktı, beni rahatlatan bir faldı ama söylediklerinin çoğunu unuttum, sadece bugün o haberi alınca aklıma geldi..

ondan sonra yine sevtapa gitmiştim, benzer şeyler söylemnişti, sanırım bugün yine sevtapa gidicem, o beni rahatlatıyor, ama artık herşeyimi bildiği için yeni bişey söylemiyor..

sanırım ben de tryamour gibi 2011 de falı bırakıcam :)

aynen öle... moral bozuk olunca rahatlatıcı sebepler arıyoruz... eş dosta da güvenmioruz bakınca ztn biliosun die, falcılara gidioruz bi de üstüne para verioruz ben de bu ara çok baktırdım, hepsi de aynı şeyleri söledi. olup olmamasını beklemekten başka yapcak bişe yok... ama dedikleri bişe çıktı, bi arkadaşıma da dedikleri bişe çıktı. asıl önemli olayı bekliorum bakalım çıkıyo mu die,
bişe sorcam kızlar, rukiye, eylül veya figen zaman tahmin etmek açısından ne kadar başarılılar? hepsinin verdigi zaman dilimi birbirini tutuo da üç aşağı beş yukarı, insan elinde olmadan merak edio, bi beklentiye girio, olsa da rahatlasam yahu

ipek_bal sen Rukiye'yi nasıl bulmuştun? Fal cafede olan mı bu kadın?

ipek_bal sen Rukiye'yi nasıl bulmuştun? Fal cafede olan mı bu kadın?

evet fal cafede. valla öylesine bi ugradiık kapısından sorduk rukiye hanım burada mı diye, garson evet dedi ama randevuları dolu hayatta bakmaz size dedi ama yine de bi sorun bugün erken geldi dedi. gittik rica ettik arkadaşlarla ( 3 kişiydik) tamam dedi. aslnda memnun kaldım baya, şu anki durumu ve geçmişi güzel bildi. isim tahmini müthiş. zaman da verdi, bakalım neler olacak görecez. sen figeni tavsiye etmiştin tryamour, zaman tahminlerinde başarılı mı? ya da eylül ? 3ünü de denedim 3ü de aşağı yukarı aynı zaman araşığını verdi, insan ister istemez bi beklentiye girio vala

Tryamour arkadasım bugün dilça'ya arkadasımı götürdüm sadece kahve falı baktırdı çok kısa bakmış genel seyler söylemiş evet agustos ayında bana tarot falı bakan duygu ablaymış tarotu basarılı kahve falı ise genel bana fal bakmadı bana dediki kesinlikle kursun döktür artık nazarın işlemiş dedi ...

Rukiye'yi deneyebilirim belki ben de. Son falım ondan olsun bari. :/

Figen'in bana verdiği zamanlar tutmuyor. Dedikleri oldu ama dediği zamandan önce oldu.
Ya da hiç olmadı. :/ Eylül bana zaman vermedi tam olarak o yüzden bilemiyorum onu.

bence de dene rukiyeyi, bugüne kadar net bir şekilde isim veren bir o oldu bana. bana da şu gün olacak die bi kesin tarih vermedi, zaman aralığı olarak bahsetti, bakalım görecez. ama benim bir arkadaşım zamanında gittiginde ona dedigi tarihte dedigi şey olmuş kadının, ki arkadaşım imkanı yoktu olmasının dedi. ama kısa bakıyor ya, keşke biraz daha uzun baksa...

ipek rukiye ne kadara bakıyor?

İsim vermesinin hiçbir önemi yok. Onu yapan falcılara gittim daha önce ama hiçbir dedikleri olmadı.

rukiye kahve falına 15e bakıyor. konurda fal cafede. yaaa tryamour böle karamsar konuşunca benm tüm pozitif düşüncelerim de gidiyo yaaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…