Ankara'daki hamileler, tanışalım ve paylaşalım mı?


Yok canım sadece 1 oda temizlenir mi?Bütün evi temizliyoruz artı bir odayı dip bucak temizliyoruz işte perdelerini yıka avizesini sil bazaların altını boşalt temizle yerleştir......Bir temizlik şirketi buldum koltukları halıları yerinde yıkıyorlar,banyo fayanslarını temizliyorlar mutfak dahil doğuma yakın 1 kez alacağım ama 175 tl çünkü.Camları filan da sildiririm .Oh mis gibi.
 

endişe etme canım yoktur bir sıkıntısı inşallah. bu sefer doktor banada dedi karnın pek büyük değil diye demek ki kişiden kişiye değişiyor bak benim kıza sabırsız doğum pozisyonunda bekliyor gel desem gelecek sanırım artık bebekler aşağı doğru indikçe karnımız büyük gibi görünmüyor bizlere hayırlısıyla herkesi bebeği sağlıklı bi şekilde zamanında dünyaya gelsin


 

aynen canım benim kız da bekliyor baş aşağı senle de az çok yakınmış günlerimiz. ne civarda bebek, gelişimi iyi gidiyordur inşallah. senin de tekmelerden ya da dönmelerden karın derin ağrıyor mu? benim batıyor resmen
 
Ben de tabanına indirilen süngerlerden alıcam çünkü bu kenarına takılanlar pırtabilirmiş gibi geliyor, belki yanılıyorumdur. Bir de bunlarda üşümez mi ki :26:

Ben de hep öyle düşünüyorum banyonun içinde bile olsa açıkta üşür bebek gibime geliyor.Düşünsenize biz yıkanırken bile duşakabini 2 dk açsak nasıl üşüyoruz.Ben oğlumda küvet almamıştım şimdi de koyacak yerim yok .Ben yıkanmaya giriyorum tam çıkacakken eşim bebişi getiriyordu.Tabure kova maşrapa işimi görüyor.Kucağımda yıkıyorum onu sonra beraber çıkıyoruz .
 

2 gün önce kontrolümüz vardı 1800gr civarındaydı pek bir hareketliyiz ellerimiz falan hiç durmuyor doktorumuz bayağı iştahlı olacak dedi hareketli olmasına seviniyorum çünkü ne kadar hareket ederse o kadar mutlu olduğunu belli ediyormuş hem kaslarının gelişiminede faydalıymış günler yaklaştıkça benim kuzucum taklalar atıyor sevinçten galiba
 

Maşallah güzel kızına, ama acıtmasın annesinin göbeğini di mi? Eşim öyle diyor karnıma doğru, kızım anneni üzme ama bak o seni taşıyacağım diye neler çekiyor, sakin ol biraz yavaaaaş yavaşşşşşş diyor sonra güüüüm bi tane patlatıyor bizim prenses de.
 

Canım benim hayırlı olsun.Sağlıkla analı babalı büyütmeyi nasip etsin Rabbim.Doğum hikayeni bekliyoruz sabırsızlıkla kendini biraz toparla da.Darısı başımıza.
 


doğumdan sonra annelerin karındaki bu hareketleri özlediği söyleniyor hamilelikte herşeyin güzel bir tarafı var hayırlısıyla kucağımızada aldıkmı o duyguyu hiç düşünemiyorum

 
kızlar merhaba.bende 25.haftayı bitirdim.Alanyaya tatile gitmek istiyorum ama sıcak etkiler mmi diye çok korkuyorumm.Tatile çıkanınız var mı?
 
kızlar merhaba.bende 25.haftayı bitirdim.Alanyaya tatile gitmek istiyorum ama sıcak etkiler mmi diye çok korkuyorumm.Tatile çıkanınız var mı?

Ben 19. haftadayım doktor Antalya'ya gidebilirsin dedi herhalde birşey olacak olsa öyle söylemezdi. Ama güneş altında kalma, güneş koruyucunu ihmal etme, sadece sabah erken ve akşam denize gir, bol su iç dedi.
 

Selam marjinal,yaa ben de çok istiyorum yüzmeyi ama dün doktora sordum ilk üç ay önermiyoruz mikrop kapma riskinden dolayı dedi,

Aslında hamileliğin her döneminde risksiz en ideal spor yüzme,ama temiz olmayan havuzları dikkate alırsak doktora da hak vermek lazım de mi?


Sen nereye gidiyorsun?ben bi ara Batıkentteki Sabancı Yüzme Havuzuna

gidiyodum,bekarken yani...
 
Son düzenleme:

Azulcum ben de doktora sormuştum 2. ayımda, sorun olmaz demişti ama senin doktor da haklı, havuzlar enfeksiyon için biçilmiş kaftan.Ben Çankaya Hanımlar Lokalinin havuzuna gidiyorum ve bana gözle görülen tarafları temiz geldi. Hijyen raporu filan da var da, tabii o raporlar düzenli temizlendiğini göstermez. Ben biraz da muhitten dolayı güveniyorum sanırım, birçok uluslararası görevli yabancı uyruklu personelin eşi ve çocukları da geliyor oraya, hatta bir bakanın eşi de düzenli olarak geliyor Sanki hijyene dikkat etmemeyi göze alamazlar gibi.
 
canım nerden bulabılırz bunu :26:
kızlar merhaba.bende 25.haftayı bitirdim.Alanyaya tatile gitmek istiyorum ama sıcak etkiler mmi diye çok korkuyorumm.Tatile çıkanınız var mı?

bız ayvalıga gıttık serındı bunalmadık ama yolda onemlı tabı bız yolu böldük mesela gıderken
sıcak bunaltıyo benı duramıyorum bırde nem varsa o kötü ben o yuzden memnun kaldım ayvalıktan tam hamılelere gore senıde etkıler cok sıcaklarda dolasmamanı tavsıye ederım
 

Hmm anladımm,doğru diyosun önemli kişiler gidiyosa özen gösteriyolardır temizliğe,

Ben hamama gitmek istiyodum aslında daha çok,tüm kış kaşındım durdum,sanki ölü hücreler birikti gibi hissediyorum vücudumun üstünde,

İyice karnım büyümeden bi kese ve köpük masajı yaptırmak istiyorum,çok rahatlatıyo insanı valla...
 
Son düzenleme:

Yok, önemli kişiler demeyelim, hepimiz önemli kişileriz de, temizlikle ilgili bir sorun çıktığında başlarını daha kolay ağrıtma gücüne sahip olan insanlar gidiyor diyelim :)

Hamam konusunda da ben çekinceliyim, malum sıcak ve kan damarları fazlaca genişliyor, vücut ısısı da artıyor, gideceksen de saatlerce kalma derim.Doktoruna sorarsın zaten gitmeden... O sebeple ben hamilelikte hamam yerine banyo suyu sıcaklığını biraz daha fazla tutup evde kendim kese yapıyorum. Ama o ölü deri olayı önemli, yatağa dökülüyor filan, mite'lara yemek. Iyy düşününce bile kötü.
 
Son düzenleme:

Yaa ben de zaten çok kalmam,tansiyonum düşüyo hemen,kendim evde yapınca acaip yoruluyorum,

Fazla kalmadan hemen kesemi yaptırıp yıkanıp çıkmak istiyorum,

Bakalım yarın seyehate çıkıcaz inş. hamam işini halledip havuza girmek istiyorum nasip olursa inş...

Bir de termal havuz benim gideceğim yer,umarım hijyen açısından sorun olmaz...
 
Doktordan geldim, öğleden sonra bi doktora daha gidicem. 1 haftada 1 gün gelişmiş ve 30 gr almış gözüküyor. Ne biliyim, diyecek birşey bulamıyorum.
 
ben dün çukurambarda bi spa merkezinin hamamına gittim. size özel olarak açılıyor yani sizden başka kimse olmuyor o an ve ısısı da çok boğucu değildi. yani içersi çok buharlı falan değil rahat nefes alınabilir ferah bi yerdi. ayrıca hamam size özel olduğu için istiyorsanız kapıyı da açık bırakarak kendinizi ferahlatma imkanınız var. kese ve köpük masajıda yapıyorlar. tavsiye edebilirim . kalabalık olmadığı için hijyenikte oluyor çünkü.

bu arada tatil fikirleriniz olarak güneşte çok kalmamak ve havuzu kullanmamak dışında başka bi sakınca yok. bir de tabi ıslak mayoyla kalmamak lazım :)
 
Ya kızlar ne işiniz var hamamda .Biz cilt yoluyla terleyerek fazla ısıyı atıp serinliyoruz bebişlerin öyle bir şansı yok .Dr lar fazla sıcak suyla duş almayı bile önermiyorlar.Yazık değil mi onlara
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…