- Konu Sahibi nonameanymore
-
bende aldıklarımı liste halinde yazim belki fikir olur sizlere dahada eksiklerim var tabi...
anne için:
lanshinoh göğüs pedi
lanshinoh göğüs çatlak kremi
emzirme sütyeni 2tane
emzirme atleti 1tane
bebek:
ağız bezi: 6tane
çorap:6tane
bebek çantası
alt değiştirme minderi
dijital termometre wee
arzum alından ve kulaktan ölçen ateşölçer
weewell buhar makinesi
tırnak makası
emzik kutusu
nivea atta çanta
can bebe alt açma bezi
hastane çıkışı 11li
3tane yazlık yelek
kundak battaniye
kraft beşik
babyhope araba
yorgan-nevresim-yatak
peluş battaniye
küvet giderli-file-kova-maşrapa-sünger
pamuk-kulak temizleme çubuğu
casaul ana kucağı
kıyafet olarak yiğenimden kalan biçok zıbın tulum alt üst takımlar var kıyafet fazla almadım
eksiklerim:
pijama -gecelik 1er tane
lohusa tacı
bebek çamaşır tozu
kirli sepeti
ıslak mendil-pamuk
kapı süsü bebek şekeri EKSİKLERİMİ YAZABİLİRMİSİNZ BAYANLAR EKLEYECEĞİM ŞEYLER VARMI SİZCE....
benimkine yakın canım senin aldıkların ve eksiklerin ben göğüs pompası manuel ve yeni doğan için biberon ekliycem annem gecelik tarzı yerine pijama almamı istiyo ama bi gecelik şart bence ,
canım biberon alıp almamakta kararsızım ben..ihtiyacım olmazsa eğer yenidoğan biberonu olduu için 6.aydan sonra fazla bir işlevi kalmicak yetmicek çünkü..o yüzden kullanacağım bir durum olursa hemen o an almayı düşünüyorum.göğüs pompasıda aynı şekilde ihtiyaç olursa o anda alırm diyorum humana steel tea vardı listemde onuda çıkardım onuda ihtiyaç duyarsam alacağım..aynen benim annemde pijama giyersin diyor ama o an ne olur bilinmez o yüzden 1 tane gecelik şart..
teşekkürler canım
kızılaya gidebilsem eminim orda da dediğin gibi uygun fiyatlı ürünler bulabilirim ama nedense hiç gitmek istemiyorum artık oraya
hem uzak hem kalabalık geliyor
sen de güle güle kullan aldıklarını
ayrıca bebek kıyafetleri neler aldınız hanimlar neyden ne kadar alcağım hakkında da pek bilgim yok kaç aylığa kadar alıyosunn ufff valla en tembel anne seçilebilirim formda sanırım::)))
canım ya hepsi çok güzel ama o elbiselre bayıldım bende istiyorum
kızlar benim 2.bebeğim bende sizler gibi listeler yaptım aldım herşeyi.neleri kullandım onları yazayım size.
banyo için:
*küvet,maşrafa,kova,banyo derecesi,küvet içi sünger,
*şampuan(önce nivea almıştım ama cildinde kızarıklık oluştu sonra dr tavsiyesi ile sabamed ürünlei kullanmaya başladık)
*banyo köpüğü(sabamed)
*vücut losyonu(sabamed)
*havlu 2 adet
*vucudunu yıkamak için sünger
kıyafet:
*10 adet kadar çıtçıtlı badi(0-3 ve 3-6 ay aldım)
*2 adet hastane çıkışı
*ayaklı tulum 4 adet
*ayaklı takımlardan 5 adet
*ayaksız takımlardan 5 adet
*çorap 3 adet
*eldiven kullanmadık beni hissetmsi için:)
*şapka 3 adet(hastane çıkışında olanları kullanbilirsiniz)
*ayakkabı 1 adet(0-3 ay)
*pantolon ve thişört 10 adet(0-3 ve 3-6 ay)
*agız mendilleri
*kapşonlu üst ve alt 2 adet
*penye battaniye 3 adet
*kalın yün battaniye 2 adet
*polar battaniye 1 adet
bu kıyafetleri 4-5 aya kadar kullandı ama sonrasında ihtiyaçları oldu.
**sallanabilen ana kucağı çok işimi gördü
*yatak odam için küçük beşik aldım 4 ay yanımda yattı sonra odasında yatmaya başladı
*alt temizliği için pamuk kullandım 3 ay sonra ıslak mndile gçtik.bunun için termos ve 2 gözlü kaplar var onlardan kullandım.
odası için:
*derece,perde,yatak,dolap,alt değişme masası,kanepe(kesinlikle olmalı),
*nevresim takımı 2 adet,yastık,yorgan
beslenme için:
oğluma 4 aydan sonra ek gıdaya başladım
*biberon vee emziği
*mama sandalyeesi
*önlük bolca
*mama sandalyesi için oyuncak
*cam rende
*mama kaşığı ve tabağı
*puset ve araba koltuğu vazgeçilmezler.
ben kanguru aldım ama hiç kullanmadık.
aklıma geelenler bunlar kızlar sizin merak ettiğiniz birşey olursa cevaplarım.
kızlar çatlak oluşumunu engellemek için neler kullanıyorsunuz?
mrb ben de ankaradayım ve hamile oldugumu yeni ögrendim.. daha küçücük 1 aylık bi bebegim varr .. hepimizin sağlıklı ve hayırlı bebişleri olur inş.. :) :)
kızlar çatlak oluşumunu engellemek için neler kullanıyorsunuz?
Canım bunlar harika ya, hatta bunların içinde hayal ettim prensesimi, güle güle kullansın inşallah. Ben becerebilsem de atsam bilgisayara çektiklerimi ama beceremiyoırm ki.
canım ıslak mendil ne kullandın peki..pişik yapmayan prima ıslak mendil iimidr sizce..
nerede oturuyorsun utopya? teşekkür ederim
sağol alsencimLCW den aldım canım beğendiysen orda bulabilirsin
canım cinsiyeti kesinleşşin hemen alıcam
bu liste baya faydalı olmuş canım sağol ben hemen hemen bu yazanların hepsini aldım. Ama küvete file almıştım küvet dibi için sünger mi kullandın sn o daha mı kullanışlı oluyor acaba? Bir de şu burun açıcılar var ya huni gibi onlar kullanışlı mıdır almak gerekiyor mu? ayrıca göğüs kalkanı ve göğüs ucuna ne diyorsun almalı mıyız acıyla baş etmek için?
ben sünger kullndım çok rahttı.file nasıldır bilmiyorum kullanan ark. varsa bizi bilğilendirsin.burun aspiratörü almıştım 4 aya kadar kullandım ama sonra izin vermiyor kuzular.
ankarada olursa daha iyi olur salıncak sepet süt pompası yan yatma yastıkları titreşimli anakucağı kanguru vs
ihtiyacı olanlar varsa görüşelim
hepinize hayırlı doğumlar olsun
canım ben lierac aldım 5.aydan itibaren kullanmaya başladım..4.aydan itibarende bebe yağı kullanıyorum ..şimdilerde ise bi gün lierac bi gün bebe yağı bazende acı badem sütü kullanıyorum şimdilik çatlağım yok ama daha erken sanırım 26.haftamdayım..genetikmiş galiba annemde ve ablamda çok fazla var eğer öyle olursa bunları boşuna kullanıyorum ama yinede bir umut kullanıyorm..
hoşgeldin canım, iyi ki geldin. ben eski Mesa hastanesi var ya Armada'nın karşısında oraya gidiyorum. ya sen?
Bu arada figaro sen de hoşgeldin, umarım burada sık sık görürüz seni de :)
merhaba hamile arkadaşlarım hava güzel olsada keşke bebişlere bi şey almaya çıksak, ben tek başıma bi yere gidemiyorum artık
çok doğru söylüyosun güneşi görmek istiyoruz bende çıkamıyorum tek başıma tlfnla ailem arıyor hemen sabahtan yerler karlı buzlu sakın dışarı çıkma sıkı sıkı tembihliyorlar
aslında hakklılar geçen günlerde istanbula çok kar yağdığı zamanlar hamile bir tanıdığım doğuma 2 hafta varken dışarı çıkmış düşmüş bebeği hemen aldılar sezaryanla annedede belinde çatlak var çok zorlanıyomuş allah korusu biz biraz daha bekleyelim en iyisi
Allah korusun evet :S ama ben çok sıkılıyorum evde bi yandan yürürüş yapamamak da sıkıyo canımı, 34 . haftaya girdim evde otur otur bu çocuğu nasıl doğurucam bilmiyorum( normal doğum olsun çok istiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?