- Konu Sahibi nonameanymore
-
- #3.541
Merhaba herkese. Bu da benim dogum hikayem. Benim doktorum tolga ecemis'ti. Kan pihtilasmasi sorunum yuzunden epidural sezeryan olacaktim ve ayin 20sinde doktora gittigimde 26 kasim pazartesi icin sozlestik, 6:30da hastaneye yatis 7de epidural anestesi islemi sonra da dogum olacakti. Cumartesi gunu hersey hazir sayilirdi sadece sterilize edilecekler son gune kalmisti ve bir de benim kuafore gidip fon cektirip guzellesme isim :)
Cumartesi Evi toparladik, aksam yemegini disarida yedik. Pazar gunu yapilacaklar icin bir program cikardik, bir suru yere gidecektik birkac eksigi tamamlayacaktik vs. Oturduk film izledik ve ben gece 2 gibi yattim, esim de 3 gibi yatti. 25inde Saat 4:10 da gozumu actim, garip bir duyguyla...suyum geliyordu. Bizim ufaklik 26sini bekleyemedi, kendi dogum tarihimi kendim secerim dedi. Gulmeye basladim, esime suyum geliyor galiba dedim. Emin misin, gercekten mi gibi sorulari gectikten sonra doktoru aradi esim doktor sanci durmumu sordu, sancim yoktu. Guven hastanesine gecin nstye baglasinlar 7de anestezist gelir sonra da hemen aliriz dedi sancim olmayinca. Cantaya son eksikleri koyduk, Saclarimi yaptim, biraz da makyaj. O arada annemmler de geldi hastaneye gittik. Bu arada surekli suyum gelmeye devam ediyor, biraz duruyor sonra yogun geliyor sonra yine duruyor.
Nst ye baglandim, ara ara siddetli sancilar gelmeye basladi belime vuran ama seyrekti. 7:15 de epidural takilmasi icin baska odaya gectik. Epidural takilmasi hic zor olmadi, oyle can acitan bir islem degilmis. Epidural Sonrasinda gozum kararir gibi oldu konusmada zorlandigimi hissettim hepsine normal dedi ve biraz sonra gecti zaten. Oradan heme ameliyathaneye alindim, doktorum geldi anestezistim basucumda. Esim ve fotoraf cekmek icin cagirdigimiz arkadasimiz yanimda. Ben guluyorum ama ameliyathaneye girdigimde nabzim heyecandan tavan yapti sonra normale dondu. Sondayi epiduralden sonra taktilar hic hissetmedim. Lagman falan yapmadilar. İslem 5 dakika ya surdu ya surmedi, aglayisini duydum oglumun basladim ben de aglamaya, baktim esim de agliyor. Temizlediler, cocuk doktoru muayene etti sardilar sarmaladilar getirdiler yanima. Cok guzeldi...sonraonu odaya cikardilar, benim dikisler temizlenmem vs 15-20 dakika daha surdu. Beni de direk odaya cikardilar, yatagimin yaninda yatiyordu...hala mordu biraz sonra yavas yavas pembelesti. Emzirmem icin aldim, emme refleksi cok kuvvetli bir bebekmis oyle dediler, oyle guclu cekti ki ilk seferde yara yapti goguslerimi. 2 aydir lansinoh suruyordum ve hemsireler tutturdu memeyi ama yine de yara oldu. Sonra 2 satte bir yine denedik, uyandirmak zor oluyordu ama emmeye basladi hemen. Ertesi gun doymadigi icin arada bir kere mama takviye ettiler. Bu arada epidural takili birakildi, elime bir dugme verdiler cok agrin olursa buna bas dedi anestezist. Super bir yontemmis, taburcu olana kadar takili kaldi. Zaten cok da fazla agrim da olmadi. Tum dogumdaki en cok can acitan kisim damar yolu takilmasiydi. Hastanede 2 gece kaldik.
Hastanenin kosullari, hemsire ve doktorlarin ilgi ve alakalari hatta yemekler cok iyiydi. Kaldigim surece hemsireler surekli gelip gittiler, emzirme egitimi verdiler. Emzirmeye yardim ettiler. Surekli kontrol altindaydik. Diyetisyen geldi, cocuk doktorlarigeldi defalarca. Hep durumumuzu kontrol ettiler.
Dogumum da cok rahat gecti, oyle cok agrim olmadi. 2. Gun biraz gaz sancisi cektim sadece. Dikis yeri belli belirsiz.
Sonuc olarak guven hastanesi bircok hastaneye gore biraz pahali, doktor ve anestezist disaridan oldugu icin 5500 tl verdik ama kesinlikle degerdi. Doktorumu da ozel muayenehaneye gitmek isteyenlerekesinlikle tavsiye ederim.
canım internetten ultrasyonda boyunun ölçülmediğini okumuştum yani net bi bilgi vermiomuş sanırım ne kadar doğru bilemem kilosunu tam ölçüomuş bana da sadece 4ayda söölemişti bizede hep kilosunu sölüyor sormak hiç aklıma gelmedi ben hep unutuyorum zaten sorcaklarımı heyecandan bebişi görünce unutuorum herşeyi umarım şekerin normal çıkar tekrar içmek zorunda kalmazsın o şeyi çok tatlı geldi bana tatlıyı sewmeme rağmen bide eczaneden 50 lik şeker alıosun gitmeden al bence tekrar girip çıkmak zorunda kalmazsın :)
ASEMB di diğeri cnm
canım onu da aradım şimdi buldum ama o sez.mış kendi istemiş. artık bi sebep olmadan yapmıyorlar diye biliyordum. ben normal istiyorum. ama murat bey normal olacaksa normal yapan bir doktor diye biliyordum umarım öyledir.
kızlar bu haftadan sonra uzun yol problem olur di mi? bir de ankarada bugun kar var. kar lastiği bile olsa kendi aracımızla uzun yola gitmek beni tedirgin ediyor ama eşim pek niyetliannesini babasını abisinin yeni doğmuş çocuğunu görecek. bu arada eşim 4 aydır yanımda yok görevdeyi çarşamba geliyor.
dr.unla görüşerek yola çok cnm gözünü korkutmak istemem ama annemin 6,5-7 aylık düşüğü olmuş yolda...ama düşük tehlikesi vardı annemin bende uzun yola gittim 3 aylıkken sorun olmadı doğum içinde gitmem gerek havaalanına kadar
ankaradakı hamıleler bu sayfada pek aktif değil ben 2013ocak annelerindeyim arada burdanda bilgi alıyım diye giriyorum
uçak tehlikeli değil mi canım basınçç
Bu öğlen ilk hamile kıyafetlerimi aldım. Bir etek, bir pantolon, bir body, bir tunik ve bir elbiseye 230 tl verdimElbiseye falan bayıldım fiyatını gözüm görmedi. Ankaradaki hamişler, SSK Çiftlik pasajı diye bir yer var. Alt katında BAC Hamile Giyim var. Fiyatları gayet iyi. Etek 40, pantolon 20-40, tunikler 50-60 tl. Ben ilk önce üst kata gidip ordan aldım birkaç şeyi. 25-30 tl kazıklanmışım Siz direk alt kata gidin. Ben de artık oraya giderim. Hem hamile hem tesettürlü olunca iş daha da zorlaşıyor. Bu mağazada hem düğün-bayramlık hem de günlük giyilebilecek bir sürü şey var
kızlar bende bu başlığa yorum yazmadım ama sizi takip ediyorum:) fatih te ikbal hanıma gidiyodum 6.ayıma kadar. bi ara bebeğin böbreklerindeki büyümeden dolayı korktuk ve iyi bir doktora gözükelim diye aydan biri den randevu almıştık. 1 kez gittik koru hast. ne aydan hanımda içimizi ferahlattı saolsun. şehir dışında yaşıyoruz. hem ağırlaştım sık sık ank ya gidemeyiz hemde burda da takipli doktorumuz olsun diye burda bi doktora başladık. doğum ank da ailemin yanında olcak inş. hem bi yandan doğumu fatih de yapcam diyorum ama bi yandan da olumsuz yorumları okuyorum. zaten doğuma kendi doktorum girmeyeceği gibi ikbal hanımdan da aşırı bi memnuniyetim de olmadı hiç bi zaman. bi de kuzenimde 2 sene önce fatih de doğum yaptı hast den memnun değildi, doğumun olduğu günde çok sıkıntı yaşattılar ama sırf doktoru iyi diye sabretti. kafam karışık valla bu aralar fatihten vazgeçmeyi fazlasıyla düşünür oldum. eşimden de o desteği alınca kafamda bikaç bişey netleşti. bugün hem sincan hem balgat koruyla konuştum. balgat 2500tl, sincan 1200tl istiyo. doğum türü farketmiyomuş. aynı teknik techizat 2 subesinde de var. doğuma prof girecek kadar da riskli bi durumum yok, fazladan iki katı para vermek de çok akıllıca gelmiyo hem ailem eryamanda bu sebeplerden dolayı balgatı eledim. sincanda da murat beyi çok övmüşler. biraz daha murat beyi araştırıp artık karar vermek istiyorum bi an önce doktorumu tanımak ve alışmak istiyorum vakit çok az kaldı çünkü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?