Ankara'daki hamileler, tanışalım ve paylaşalım mı?

süt gelmezse falan demişsin onu cvplamayı unutmuşum
ben malt içeceği koydum çantama
en iyisi vitamaltmış, ama ben ondan bulamadığım için promalt koydum, çok da farkedeceğini sanmam hepsi aynı işi görür
fakat sonra okudum ki çok kaloriliymiş bu malt içecekleri
o yüzden 2 tane içecem sadece
milkplus diye başka bir içecek keşfettim
arkadaşımın sütü onunla epey arttı
ondan aldım 7-8 tane de, eve gelince de onlardan alıcam

Ben de sadece hastanelik değil eve gelince elimin altında bulunsun diye alıcam 1-2 tane ama yine de çok almamak lazım bence. Akışına bırakmalı, daha doğal olsa daha iyi. Çanta olarak da ben öyle çok dışarı çıkan biri değilim, ya da biliyorum bebek olunca çok çıkmıcam zaten kış girecek vs. Sebamed setim hazır da onların çantası yok, hazır çanta almışken içi dolu alsam mı dedim. Öyle bölmeli olması çok önemli değilse bisürü çantam da var aslında. Kararsız kaldım.

1) aslında senın düşüncene baglı alırsan bı sekıdle kullanırsın oglum bu kıs cok hasta oldu olsa olurdu ama kac defa düşündüm bı turlu karar veremdım cunku nemın fazlasını da zarar bıde o makınelerde bakteri ürüyormuş zamnla o yuzden almadım odaya ıslak havlu bı kaba su koydum baska yontemlerle ıdare ettım

2)bakım cantası olarak almadım ogluma eczaneden toplu sebamedeın ürünlriniş almıştım onlar bı canta verdıler ama oyle gunluk kullanıcak bsıey deıl sebamedın ürünlerini sevmedım mustelayı deneyebılrıısn canta olarakta bebek cantası aldım cok abartı bısey deıldı ısımı görüyor hala

3)mama düşünmüyorum ama emzık alıcam mutlaka malt ıcecegı de güvenemedim alkolsüz bira dedikleri için içim elvermedi almıycam onu da onun yerıne humana stıl tea almıstım ben

4)uzun kollu sorun olmaz bence onlar yazda olsa üşürler bence ama cokta kalın kumas olmaması lazım

Selam herkese, evet topic'in nezihliği benim de hoşuma gidiyor. Ankara asaleti çöktü üstümüze

Akay'a dışarıda yaptırdığım tahlilin sonuçlarını götürdüm, doktor dedi ki : Aslında biz çok da istemiyoruz testlerin dışarıda yaptırılmasını ama yaptırmış olanları da sorun etmiyoruz İnat olsun diye her testi dışarıda yaptırmak geçiyor valla içimden. Ya da hastane değiştirmek. Tabii ki ticari kurumdur, kar hedefi vardır ama yani sırf bu yüzden Akay'ın biraz fazla para canlısı olduğunu düşünmeye başladım. Sen dışarıda bedava da yapılabilen test için 200 lira iste, sonra bir de insanlara hesapçı kitapçı muamelesi yap.

canım benimde endişem vardı hele bi ara kasık ağrım oldu ne yapcam diye düşünüp duruyordum ama bu hafta doktorum sağolsun beni rahatlattı hiç öyle bir durumum yokmuş kızında sende gayet iyisin dedi erken doğum olayını ise aklından çıkar diyor öyle bir ihtimal sende görmüyorum dedi

sende hiç düşünme canım düşünüp canımızı sıkmayalım hep sağlıkla dünyaya gelmelerini isteyelim

benim daha rüyalarıma girmedi bi kaç arkadaş daha yazmış ama ne bileyim bende yok ben hep doktoruma gideceğim beni uyutacak ve sonra bebeğimi kollarıma verecek diye düşünüyorum inşallah öyle olur :)

benimde hazırlıklarım devam ediyor inşallah bu hafta cicilerimizi yıkamayı planlıyorum ama alacak daha bi sürü eşya var, çanta hazırlaması var

sen ne durumdasın?

bak sen akaya
ben de hassassım bu konularda
hastayı düşünn tam tersine git dışarda yaptır ne olacak der ama insanları hesapçı olarak bi de görmeleri çok gıcık bir durum
sanki para bedava kazanılıyor
kimse onlar gibi kıytırık iki kan testinden öyle para kazanmıyor ne yapsın gariban adam onlara para mı yetişir
valla ben tınlamam yaptırır götürürüm
çok ters yaparlarsa değiştiririm hastahaneyi

1) kışın rahatsızlandığımda dr önermişti bebeğiniz olacak kaloriferli ev kışın uyumadan önce 1 saat çalıştırın nem olsun demişti

2) chakra nın bakım çantasını görümcem hadiye etti ama ben utopya06 nın önerdiği modelin daha kullanışlı olduğuna inanıyorum

3) evet canım her ihtimale karşı mama ve biberon koyacağım ayrıca malt içeceği tabiki

4) 10 lu setlerden aldım hastane çıkışını görümcemin tavsiyesi ile çünkü bunlarında yazlık kışlıkları varmış aklında bulunsun
ama uzun kollunun zarar vereceğini düşünmüyorum tabi katkat giydirmeyide

wavybaby'cim 2.soruya cevap verebilirim sanırım kendi fikrimce, malum ben henüz yeniler kategorisindeyim. Bebek çantası almayı ben hiç düşünmüyorum. Biraz baktım da bebeğe hevesleneyim diye, bildiğin sırt çantası / kol çantası gibi geldi birçoğu. Yani ayılı böcekli çiçekli birşey istemiyorsan özellikle, sanki sırt çantası olanlar rahat ve yeterli gibi. Ben yıllardır kullandığım taş gibi spor çantamı kullanmayı düşünüyorum.Fazla ve gereksiz eşya hiç sevmem çünkü.

simdi aklıma takılan ne biliyo musun, umarım ben emziririm, mamaya vs ye gerek yok, bi tek bez ve temizlik ürünleri koyulacak. ha taş çatlasa 1-2 oyuncak. bavul gibi çoğu çanta baktım da hiç içime sinmedi. ha ilerisi için derseniz belki ama ben kendi çantasını ayakkabısına uyduran bi tip olduğumdan bir de o bebek çantası nasıl olacak yanımda bilemiyorum :44:

Evet aynen, bavul gibi ve şekilsiz şemalsiz geliyor bana da. 1 sene sonra çişini de söylüyor di mi genelde çocuklar ? bez de taşınmayacak yani. Sonra ben o ayılı yumoşlu çantayı napcam, durcak bi köşede kalabalığı Tekrarlayan iç ses: Kalabalık ve gereksiz eşyadan nefret ederim

Yani özellikle bebek için üretilmiş teknik bi malzeme olsa alırım da taşırım da ama çanta işte, bildiğin çanta

biz böyle konuşuyoruz da sonunda ellerimizde bi migros poşetiyle kalırmışız millet bebek çantası taşırken

ben tecrübeli anne olarak cevaplıyorum:)

1)kışın oda havası çok kuruyor ben kullandım.

2)ben büyük bir canta almıştım ama şimdiye kadar 3 kez kullanmışımdır.bence gereksiz.normal bir kol çantası yeterli oluyor.içine bez,ıslak mendil,ağız silme mendili,bide aalt değiştirmek için ince penye bir şet koyun yeter.not:ben sadece emzirdim.

3)bence gerek yok eğer sütün gelmezse hastanede veriyorlar.süütünüz gelmese bile mamaya ulaşmak o kadar kolayki.bir mamanın en küçügü 20 tl bence boş masraf.

4)zaten hastane çıkısını birkaç hafta kullanıyorsunuz.bence daha çok kısa şeyler alın derim ben öyle yapıcam.

Ben de tecrübeli bir anne olarak yazıyorum:
1)Oğlum doğduğunda başka şehirde oturuyordum oranın da havası kuruydu ama gerek duymadık.Ama sanki Ankara daha kuru.Şu an ne yapacağımı bilmiyorum hele kaloriferler yansın o zaman vereceğim kararımı.
2)Ben çanta almıştım hatta şimdi yine alacağım .Çünkü ben de emzirdim yanımda mama taşımadım ama su biberonu oluyor, yedek 1 kaç bez, alt açma, yedek çamaşırlar ,yedek emzik vs birsürü şey alıyordum yanıma.Çocuk terliyor kusuyor en az 2 tk kıyafet taşıyordum. Yani belki benim manyaklığım ama lazım da oluyordu.
3)Mama koymayacağım zaten 2 gün de aç kalsa mama verdirmiyor Dr lar ne kadar sık emerse sütün o kadar çabuk gelir .Karnı doyarsa emmez artı biberon emziğine alışınca seni emmiyor.Malt içicekleri 10 yıl önce yoktu bana yabancı bir konu ama onu da almayı düşünmüyorum.Her emzirmeden sonra 1 bardak su içmeyi öneriyor Dr lar ama dediğim gibi bilmediğim bir konu ukalalık yapmayayım.
4)Oğlum da ağustos doğumlu .Bi dahaki yaza kadar hiç kısa kollu giydiremedim.Hep uzun kollu hatta yelek giydirdim.Hele Ankara akşamları serin oluyor bence ilk sene için kısa kollu alma.Cevaplar biraz uzun oldu umarım işine yarar.

slm arkadaşlar şimdi geldim doktordan utopya seninle aynı anda giricez ameliyata..cuma sabahı 8'de. psikolojik olarak hazır olmadığımı farkettim,kendimi bi tuhaf hissediyorum..bu çocuğun bir şekilde doğacağını biliyordum da neden şimdi tedirgin oldum anlayamadım, ameliyat psikolojisi midir nedir...bir türlü kızıma kavuşacak olmanın heyecanını hissedemiyorum,dokunasınız ağlayacak gibiyim...sizde de böyle olmuş muydu yoksa ben mi abartıyorum...

cnm ilginç geldi açıkçası, benim doktorum akaya kadar yorulma diye en yakındaki labaratuarı tarif etmişti..hatta benim de hoşuma gitmişti, hastanenin çıkarını değil de benim konforumu düşünüyor olması...boşver doktorun ne söylediği hiç mühim değil öyle de bakacak böyle de...bence inadına yaptır dışarıda ve söylediğiniz gibiymiş hakkaten nst için ayrı ücret...ama doğum ücreti paketmiş çocuk doktoru ilk aşısı ilk muayeneler vs hepsi dahil başka hiçbirücret yokmuş...

doğum sonrası inş yazmaya fırsat olursa size hastane, epidural sezeryan vs hakkındaki tecrübelerimi yazarım..

biz böyle konuşuyoruz da sonunda ellerimizde bi migros poşetiyle kalırmışız millet bebek çantası taşırken

Çok tatlısın wavy Migros poşetinden sonraki favorim de turuncu LCW poşeti

Hadi bakalım hayırlı olsun, kolay gelsin.Sabah olması da iyi gibi sanki, olcak bitcek, Ankara daha yeni uyanırken sen işini gücünü halletmiş olcan
Yani evet doktor olayını ben de anlamadım.Bir de ben gittim zaten devletin en teşekküllü kadın doğum hastanesinde yaptırdım o testleri, uyduruk bi yerde yaptırmadım, hani kalitesini beğenmedi desem. Bilmiyorum nasıl bir sistemle çalışıyorlar, hastane hekime yazdığı tahlil başına da mı ücret ödüyor artık, bilemiyorum. Ben açıkçası çok methedilen akropolü biraz araştırmaya karar verdim. Belki yine Akay'da karar kılcam sonunda ama içten içe bir parça kızgınlıkla

Son düzenleme:

canım bı yerı düzelteyim oyle bezden 1 yılda kurtulunmuyor malesef benım oglum 25 aylık hala bez tasıyorum yani ögretmek ıstıyroum ama kreste erken 27 aylık olunca dedıelr en erkenı cocuk kendılıgınden hazır olursa ve kzı cocuklarda daha kolay oluyor tas catlasa 1.5 yas fılan ama cok zor ben 3-4 yasına kadar bezlı olanları bılıyorum kkda cok var bak ıstersen

Vay be kız bebekle erkek bebek o kadar farkediyor mu ? Ben annemin benimle ilgili anlattıklarına göre 1 yaşımda söylemişim çişimi Ama sanırım o verdiğin örnekler biraz uç , yani 3-4 yaş epey büyük, sanki bir sağlık sorunu olmadıktan sonra geç gibi geldi bana :26: Ben şimdilik 3-4 yaş topiklerine hiç girmeyim, gözüm korkar, hamilelik stresine girerim

arkadaşlar merhaba.bende ankaraya geleli 3ay oldu.korunmayı bıraktığım için araştırma yapmaya başladım.bana hangi özel hastaneyi yavsiye edersiniz.emekli sandığına tabi memurum.doğum için ve kontroller için hangi hastane benim için uygun olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…