- Konu Sahibi nonameanymore
-
- #1.661
öyle oluyor zaten endişe etme
küçücük alanda pozisyon değiştirmeye çalışıyor bebiş düşünsene
senin de sıkıntılı süreçlerden geçtiğini hatırlıyorum
bak çok şükür büyütmüşsün kızını da
kucağında kıpraştığı günleri görmek de nasip olsun
Amiiin, öncelikle Allah senin mertebene ulaşmayı nasip etsin zaman olarak da. Ne güzel bak ideal zamanda geliyor oğlun
Zaten bu kadar pimpirik yapmamdaki en büyük neden de o sıkıntılar ya. Umarım sağ salim ve sağlıklı alırız hepimiz kucağımıza
slm kızlar ankaralı bir hamiş olan ben 22 haziran doğum tarihimken 29 mayısta 15,15 de aceleci kızım epudural sezeryan ile akrapol hastanesinde dünyaya gözlerini açtıı.. 30+4 haftalık doğdu. bilgi isteyen arkadaşlar için doğum öykümü yazmak istiyorum.. 29-05-2012 saat 14,30 da randevum vardı suyumuz azaldığı için 23-05-2012 de progeston iğnesi vurdu dr ısın hn 2 gün 4 adet ve 6 gün boyunca yatatım bol su içtim randevu günü eşim işteyken ben kendim gidebileceğimi söyleyerek annemi evde bırakarak düştüm yollara.. atladım arabaya hasteneye vardığımda saat 14 dü ve beni nts ye aldılar.. meleğimin kalp atış hızı 200 ü aşmıştı bir terslik var dedi ısın hn bu arada eşimde hs neye ulaşmıştı.. doktorun odasında ultrona girdiğimde yetişti eşim. ışın hn çantan hazırmı diye sorduğunda sanırım benim kalp atışım 300-400 olmuştu çok erken değilmi diye sorabildim ışın hn bir terslik var bebek 2800 civarı alalım seni bırakamam dedi. allahtanki salı günü kontrolum var diye cumartesi ağda yaptırmıştım meleğimin çantasını ve kendi çantamı hazırlamıştım kontolden sonra korkarak karşı tarafa geçip yatışımı yaptırdım ama oğlum ve annem evdeydi ya çantalarım eşimi eve yollarken boşaldı içimdeki korku ve hıçkıra hıçkıra ağladım eşim korkma ben hemen gelicem desede kendimi sakinleştiremedim hemşireler devreye girdiler neyse zor bela eşimden ayrıldım çabuk gel çabuk diyebildim salya sümük ağlarkenn.. çook korkmuştum halbuki bu benim 2 ci epudural sezeryanımdı herşeyi süreci biliyordum ama bi okdarda çok korkuyordum ya bebeğime bişey olursaydı korkummm... eşim gider gitmez bana lavman yapıldı hatane önlüğü giydim serum takılıp damar yolu açıldı acele ediyordu hemşireler bekleyin dedim eşim oğlum annem gelecek dedim bebeğimin kıyafetleri yokk dedim ama hemşireler bana yanda doğan bebeğin kıyafetlerini giydiririz gel seni götürelim diye sakinleştirmeye calışıyorlardı birden ameliyat hane için sedye geldi olmaz dedim bekleyelim bari 15 dakika gelmedi eşim kimsem yokki ya bişe olursa ölsem kimsem yookk kızım aman allahım aklıma geldikçe ağlıyorumm hala o yalnızlığımın korkusunu atamadım üstümden biryandan durumun ciddiyetinin farkındaydım kızımı almalıydılar bir problem vardı durun diyemedimm ameliyat hane yolu gözüküktü giderken sabah doğum yapmış bir bayana bana dua et nolur dedim kimsem yok burda dedim tamam korkma dua edicem dedi ve ameliyathaneye indik hemen masaya aldılar belden bir iğne peşine uyuşturucu verdi deniz hn ve beni yatırdılar ışın hn geldi onu görünce dinmeyen gözyaşlarım daha bir atrtarak devam etti korkma dedi ışın hn kızın iyi hadi alalım dedi ben kızım önce allaha sonra sizlere emanet hadi başlayın dedim deniz hanım hem bukadar cesaret hem bukadar gözyaşı nerden geliyor diye konuştururken beni karnım kesilmeye başlamıştı. ağrı acı hiçbişey yok fakat yapılan işlemleri elleri hissediyorsunuz derken kızımın sesi allahım şükürler olsun dedim hemen verdiler yanıma iyi gibiydi biraz rengi mordu öptüm kokladım ve bayılmışım o arada kızımı küvöze almışlar beni dikmişler ameliyathaneden çıkarken uyandırdılar kızım dedim iyi üstünü giyiyor dediler halbuki küvözdeymiş ameliyathane kapısında annem oğlum ve eşim vardı allahım birkere daha şükür burdalar dedim annem gülüyordu ve ağlıyordu eşimin gözlerine baktım gülümsedi demekki sorun yoktu. yukarı odama çıktım yatağıma yatırdılar üstümü giydirdiler hemşireler ya kızım dedim 1 saat sonra gelecek muyene olması lazım kalp doktoru bakıyo dediler. 1 saat geçmek bilmedi doğumdan sonra tam 2 saat küvezde kaldı kızım sonra bir hemşirenin kucağında geldi odamıza bütün servetimi vermek istedim o hemşireye bana kızımı getirmişti ağrı acı hiçbirşeyim yoktu tüm gece buyunca 1 dakika uyumadım kızımı kucağımdan indirmedim toparlanmak istedim hemen ameliyattan 6 saat sonra sondayı ve serumu cıkardılar beni yürütmek için kaldırdılar insan istekli olunca hemen yapabiliyor. kalktım yürüdüm hemşiriler hep tebrik etti gece buyunca saat başı kalkım 10 dakika yürüdüm zaten sürekli ağrı kesici yaptıkları için ağrınız olmuyor. ve sütümde hemen geldi kızımda emdi çok şükür. ertesi gün saat 12 de çıktım hastaneden. 24 saat olmadan çıkmıştım bu arada ışın hn sürekli gelip beni kontrol etti sağolsunn onun sayesinde çabuk toprladım ve tam 12 gündür evimizdeyiz gözümü bebeğimden ayırmıyorum o benim kıymetlim çook korkuttu annesini ama allahıma çook şükürki sağlıklı ...akropol hastanesi umduğumdan çok daha iyi ve kaliteli çıktı dr ışın hn anestezici deniz hn ve ekibi hemşireler hasta bakıcılar herkes mükemmeldi ve çok ilgiliydiler. aklıma gelenler bunlar biraz uzun oldu kusara bakmayın sormak istediğiniz bişi olursa yazarım hepinize hayırlı doğumlar olsunn allah bir nefeste kurtarsın meleklerini kucaklarınıza versin... sevgilerrr
Canım allah analı babalı ,mutlu bir ailede büyütmeyi nasip etsin inşallah.bende geçen hafta çarşamba epidural sezeryan oldum korka korkada olsa.çok şükür kızımızda bende iyiyim.sen ayrıntısı ile anlatmışsın zaten o an yaşananları .tekrar etmeme gerek yok onun için.bende arkadaşlara merak edenlere sıcak sıcak yaşadaklarımı anlatmak için girmiştim topige.keşke ameliyata girmeden önce bende yazını okumuş olsaydım.gerçekten insana moral oluyor her şeyin iyi gidecegine inanmak istiyorsun.bilinçli birinden tecrübeli kişiden yaşadıklarını duymak istiyorsun.tekrardan geçmiş olsun..
bu arada dualarını esirgemeyen arkadaşlarım hepinize çok teşekkür ediyorum.yazılarınızı yeni okuyabildim.şimdi beişim yanımda uyuyor.ben ilk kez anne oldum.ben 30 yaşındayım.bu zamana kadar yaşadıgım en güzel duygu bu.gerçekten acayip bir şey.bulutlardayım ben inşallah bu mutluluk hiç bozulmaz.kimsenin mutlulugu bozulasın inşallah.allahım bebiş isteyen herkese nasip etsin.bence her bayan bu duyguyu yaşamalı.bir melek kadar saf.gözlerim doluyor onun bana muhtaç oldugunu gördükçe.nasıl yolda sagda solda dogurup minicik yavruları ölüme terk ediyorlar diye içleniyorum sonrada
çok duygusalım kızlar çok.çokta mutluyum çok şükür.darısı başınıza.
ilk 3 gün sütüm gelmedigögüslerim yaradan berbat oldu.derisi yüzüldü kanadı kabuk bagladı.ben çok üzülüyordum acaba hiç mi gelmeyecek diye.eşim süt sagıyo gibi masaj filan yaparak(canım çok acıdı////acısada öldürmez )1 damla süt çıkarmayı başardı.onu bebegin agzına vercez diye halimiz görülmeye degerdi.sol gögsümden hala süt ne yazık ki gelmiyo denecek kadar az.1 saatte bir kaç damla ne yazık ki.sol gögsüm ona oranla daha ii ama bebiş doyurmaya yetmiyor.mama takviyesi yapıyoruz.dün gögüs pompası aldık.onla sagmaya çalışıyorum.sol gögsüm bana mısın demiyor.inşallah hayırlısı ile süt fışkırmaya başlar.dua ediyorum sizde bana dua edin lütfen.çok üzülüyorum.bebişim ile o bağı kurmak istiyorum.onu doyuruncaya kadar emzirmek istiyorum.aç aç aglaması çok üzüyor.
tekrar görüşmek üzere arkadaşlar.
hım bu arada bilgi hastanesi selçuk bey ve anestezi ekibinden memnun kaldım ama yatışım esnasında özellikle gece çok suratsız hemşirelere katlanmak zorunda kaldık eşim ve ben.agrı kesici vermiyorlar dogru düzgün.2 kez verdi sanırım agrım oldugu diyorum bana parol veriyo hemşireler.onun dışında doktorum ve hastane iyiydi hemşire ve ebeler bana kötüleri denk geldi.(belki hastane hakkında yorum isteyen olur diye bilgi vermek istedim.)
gözlerim doldu okurken agalmayaım dıye tutum kendımı iş yerindeslm kızlar ankaralı bir hamiş olan ben 22 haziran doğum tarihimken 29 mayısta 15,15 de aceleci kızım epudural sezeryan ile akrapol hastanesinde dünyaya gözlerini açtıı.. 30+4 haftalık doğdu. bilgi isteyen arkadaşlar için doğum öykümü yazmak istiyorum.. 29-05-2012 saat 14,30 da randevum vardı suyumuz azaldığı için 23-05-2012 de progeston iğnesi vurdu dr ısın hn 2 gün 4 adet ve 6 gün boyunca yatatım bol su içtim randevu günü eşim işteyken ben kendim gidebileceğimi söyleyerek annemi evde bırakarak düştüm yollara.. atladım arabaya hasteneye vardığımda saat 14 dü ve beni nts ye aldılar.. meleğimin kalp atış hızı 200 ü aşmıştı bir terslik var dedi ısın hn bu arada eşimde hs neye ulaşmıştı.. doktorun odasında ultrona girdiğimde yetişti eşim. ışın hn çantan hazırmı diye sorduğunda sanırım benim kalp atışım 300-400 olmuştu çok erken değilmi diye sorabildim ışın hn bir terslik var bebek 2800 civarı alalım seni bırakamam dedi. allahtanki salı günü kontrolum var diye cumartesi ağda yaptırmıştım meleğimin çantasını ve kendi çantamı hazırlamıştım kontolden sonra korkarak karşı tarafa geçip yatışımı yaptırdım ama oğlum ve annem evdeydi ya çantalarım eşimi eve yollarken boşaldı içimdeki korku ve hıçkıra hıçkıra ağladım eşim korkma ben hemen gelicem desede kendimi sakinleştiremedim hemşireler devreye girdiler neyse zor bela eşimden ayrıldım çabuk gel çabuk diyebildim salya sümük ağlarkenn.. çook korkmuştum halbuki bu benim 2 ci epudural sezeryanımdı herşeyi süreci biliyordum ama bi okdarda çok korkuyordum ya bebeğime bişey olursaydı korkummm... eşim gider gitmez bana lavman yapıldı hatane önlüğü giydim serum takılıp damar yolu açıldı acele ediyordu hemşireler bekleyin dedim eşim oğlum annem gelecek dedim bebeğimin kıyafetleri yokk dedim ama hemşireler bana yanda doğan bebeğin kıyafetlerini giydiririz gel seni götürelim diye sakinleştirmeye calışıyorlardı birden ameliyat hane için sedye geldi olmaz dedim bekleyelim bari 15 dakika gelmedi eşim kimsem yokki ya bişe olursa ölsem kimsem yookk kızım aman allahım aklıma geldikçe ağlıyorumm hala o yalnızlığımın korkusunu atamadım üstümden biryandan durumun ciddiyetinin farkındaydım kızımı almalıydılar bir problem vardı durun diyemedimm ameliyat hane yolu gözüküktü giderken sabah doğum yapmış bir bayana bana dua et nolur dedim kimsem yok burda dedim tamam korkma dua edicem dedi ve ameliyathaneye indik hemen masaya aldılar belden bir iğne peşine uyuşturucu verdi deniz hn ve beni yatırdılar ışın hn geldi onu görünce dinmeyen gözyaşlarım daha bir atrtarak devam etti korkma dedi ışın hn kızın iyi hadi alalım dedi ben kızım önce allaha sonra sizlere emanet hadi başlayın dedim deniz hanım hem bukadar cesaret hem bukadar gözyaşı nerden geliyor diye konuştururken beni karnım kesilmeye başlamıştı. ağrı acı hiçbişey yok fakat yapılan işlemleri elleri hissediyorsunuz derken kızımın sesi allahım şükürler olsun dedim hemen verdiler yanıma iyi gibiydi biraz rengi mordu öptüm kokladım ve bayılmışım o arada kızımı küvöze almışlar beni dikmişler ameliyathaneden çıkarken uyandırdılar kızım dedim iyi üstünü giyiyor dediler halbuki küvözdeymiş ameliyathane kapısında annem oğlum ve eşim vardı allahım birkere daha şükür burdalar dedim annem gülüyordu ve ağlıyordu eşimin gözlerine baktım gülümsedi demekki sorun yoktu. yukarı odama çıktım yatağıma yatırdılar üstümü giydirdiler hemşireler ya kızım dedim 1 saat sonra gelecek muyene olması lazım kalp doktoru bakıyo dediler. 1 saat geçmek bilmedi doğumdan sonra tam 2 saat küvezde kaldı kızım sonra bir hemşirenin kucağında geldi odamıza bütün servetimi vermek istedim o hemşireye bana kızımı getirmişti ağrı acı hiçbirşeyim yoktu tüm gece buyunca 1 dakika uyumadım kızımı kucağımdan indirmedim toparlanmak istedim hemen ameliyattan 6 saat sonra sondayı ve serumu cıkardılar beni yürütmek için kaldırdılar insan istekli olunca hemen yapabiliyor. kalktım yürüdüm hemşiriler hep tebrik etti gece buyunca saat başı kalkım 10 dakika yürüdüm zaten sürekli ağrı kesici yaptıkları için ağrınız olmuyor. ve sütümde hemen geldi kızımda emdi çok şükür. ertesi gün saat 12 de çıktım hastaneden. 24 saat olmadan çıkmıştım bu arada ışın hn sürekli gelip beni kontrol etti sağolsunn onun sayesinde çabuk toprladım ve tam 12 gündür evimizdeyiz gözümü bebeğimden ayırmıyorum o benim kıymetlim çook korkuttu annesini ama allahıma çook şükürki sağlıklı ...akropol hastanesi umduğumdan çok daha iyi ve kaliteli çıktı dr ışın hn anestezici deniz hn ve ekibi hemşireler hasta bakıcılar herkes mükemmeldi ve çok ilgiliydiler. aklıma gelenler bunlar biraz uzun oldu kusara bakmayın sormak istediğiniz bişi olursa yazarım hepinize hayırlı doğumlar olsunn allah bir nefeste kurtarsın meleklerini kucaklarınıza versin... sevgilerrr
Kızlar, bebeğim oldukça hareketli tamam da resmen karnım titriyor hem de 20-25 sn sürüyor aralıksız. Çok korkunç bi hal alıyo, sallanıyo gibi zıplıyor gibi. Doğumu yaklaşan arkadaşlar, önceden gebelik yaşayanlar, sizce bu normal mi? :18:
çok tşkler benim bugün belli olacak,akşam randevumuz ve inanılmaz heyecanlıyım..mutlaka paylaşacağım tecrübelerimi..incilay ve utopya size de şimdiden hayırlı doğumlar diliyorum.Allaha emanet olun sağlıkla bebişlerinizi kucağınıza alın.Sonra da bizimle tecrübelerinizi paylaşın.
üKızlar, bebeğim oldukça hareketli tamam da resmen karnım titriyor hem de 20-25 sn sürüyor aralıksız. Çok korkunç bi hal alıyo, sallanıyo gibi zıplıyor gibi. Doğumu yaklaşan arkadaşlar, önceden gebelik yaşayanlar, sizce bu normal mi? :18:
Canım allah analı babalı ,mutlu bir ailede büyütmeyi nasip etsin inşallah.bende geçen hafta çarşamba epidural sezeryan oldum korka korkada olsa.çok şükür kızımızda bende iyiyim.sen ayrıntısı ile anlatmışsın zaten o an yaşananları .tekrar etmeme gerek yok onun için.bende arkadaşlara merak edenlere sıcak sıcak yaşadaklarımı anlatmak için girmiştim topige.keşke ameliyata girmeden önce bende yazını okumuş olsaydım.gerçekten insana moral oluyor her şeyin iyi gidecegine inanmak istiyorsun.bilinçli birinden tecrübeli kişiden yaşadıklarını duymak istiyorsun.tekrardan geçmiş olsun..
bu arada dualarını esirgemeyen arkadaşlarım hepinize çok teşekkür ediyorum.yazılarınızı yeni okuyabildim.şimdi beişim yanımda uyuyor.ben ilk kez anne oldum.ben 30 yaşındayım.bu zamana kadar yaşadıgım en güzel duygu bu.gerçekten acayip bir şey.bulutlardayım ben inşallah bu mutluluk hiç bozulmaz.kimsenin mutlulugu bozulasın inşallah.allahım bebiş isteyen herkese nasip etsin.bence her bayan bu duyguyu yaşamalı.bir melek kadar saf.gözlerim doluyor onun bana muhtaç oldugunu gördükçe.nasıl yolda sagda solda dogurup minicik yavruları ölüme terk ediyorlar diye içleniyorum sonrada
çok duygusalım kızlar çok.çokta mutluyum çok şükür.darısı başınıza.
ilk 3 gün sütüm gelmedigögüslerim yaradan berbat oldu.derisi yüzüldü kanadı kabuk bagladı.ben çok üzülüyordum acaba hiç mi gelmeyecek diye.eşim süt sagıyo gibi masaj filan yaparak(canım çok acıdı////acısada öldürmez )1 damla süt çıkarmayı başardı.onu bebegin agzına vercez diye halimiz görülmeye degerdi.sol gögsümden hala süt ne yazık ki gelmiyo denecek kadar az.1 saatte bir kaç damla ne yazık ki.sol gögsüm ona oranla daha ii ama bebiş doyurmaya yetmiyor.mama takviyesi yapıyoruz.dün gögüs pompası aldık.onla sagmaya çalışıyorum.sol gögsüm bana mısın demiyor.inşallah hayırlısı ile süt fışkırmaya başlar.dua ediyorum sizde bana dua edin lütfen.çok üzülüyorum.bebişim ile o bağı kurmak istiyorum.onu doyuruncaya kadar emzirmek istiyorum.aç aç aglaması çok üzüyor.
tekrar görüşmek üzere arkadaşlar.
hım bu arada bilgi hastanesi selçuk bey ve anestezi ekibinden memnun kaldım ama yatışım esnasında özellikle gece çok suratsız hemşirelere katlanmak zorunda kaldık eşim ve ben.agrı kesici vermiyorlar dogru düzgün.2 kez verdi sanırım agrım oldugu diyorum bana parol veriyo hemşireler.onun dışında doktorum ve hastane iyiydi hemşire ve ebeler bana kötüleri denk geldi.(belki hastane hakkında yorum isteyen olur diye bilgi vermek istedim.)
hakikaten yüksek bir tutarmış cnm..hastanenin kendi doktoruyla yapsan doğumu çok daha uygun olurdu..tabi şimdiden sonra doktor değiştirmek ister misin bilemiyorum ama tobb'ta cemil kayayı herkes çok övüyor.ama yine tobb da doğum 4000den aşağı değil sanırım..akayda da düşünürsen kaçıncı haftada gidersen git tolga ecemiş kabul ediyor,sezeryan 3000 tl,özel muayenesi var tunalıda (muayenesi200tl) ama doğum için ayrı ücret almıyor.ben ona gidiyorum çok memnunum...herkese selamlar
ben uzun zamandır foruma pek bir şey yazamıyordum. bazı psikolojik sorunlarımdan dolayı forumu takip edemedim. ben bir türlü kilo alamadım 30 haftanın içerisindeyim geçen ay kontrolümüzde hamileliliğim boyunca sadce 2 kilo almıştım. bebişimde 990 gr dı dr haftasına göre zayıf dedi. benim rahatsızlığım sanırım onuda etkilemiş. bu cuma kontrolümüz var inşallah bebişimin gelişimi iyidir. çok merak ediyorum.
size bir sorum var. ben şenol kanyoncuya gidiyorum. özel muayenesi var. doğum için akay ve tobb etü ile anlaşmalıymış. her iki hastane için 5-6 milyarlık bir fiyat söylüyolar ve bize bu fiyat fazla geldi. sizce hangi hastaneye gideyim doğum için malum 2 ayımız var ve kontroller sıklaşacak. bundan sonraki kontrollerimi Allah nasip ederse doğum yapacağım hastanede yapmak istiyorum. yardımcı olurmusunuz.
hakikaten yüksek bir tutarmış cnm..hastanenin kendi doktoruyla yapsan doğumu çok daha uygun olurdu..tabi şimdiden sonra doktor değiştirmek ister misin bilemiyorum ama tobb'ta cemil kayayı herkes çok övüyor.ama yine tobb da doğum 4000den aşağı değil sanırım..akayda da düşünürsen kaçıncı haftada gidersen git tolga ecemiş kabul ediyor,sezeryan 3000 tl,özel muayenesi var tunalıda (muayenesi200tl) ama doğum için ayrı ücret almıyor.ben ona gidiyorum çok memnunum...
kilo alamadım diye üzülme son 2 ay inanılmaz derecede alıyorsun..benim de kızım çok geç kilo aldı,2500 ün üzerinde doğsun da gerisi mühim değil dedi doktor,doğumum bugün yarın daha yeni gördük 2700'ü...minyon bir bebek olacak endişelenme yeterki sağlıklı olsun dedi...haftada 150 gr alırken son zamanlarda bebekler yağ depoluyor nerdeyse haftada 300gr alabiliyorlar
o yüzden hiç endişe etme, mutlaka alacaktır
Kızlar, bebeğim oldukça hareketli tamam da resmen karnım titriyor hem de 20-25 sn sürüyor aralıksız. Çok korkunç bi hal alıyo, sallanıyo gibi zıplıyor gibi. Doğumu yaklaşan arkadaşlar, önceden gebelik yaşayanlar, sizce bu normal mi? :18:
utopya06 çizelgende 12 gün kaldı diyor nasıl gidiyor ne durumdasın?
evet az kaldı
hatta 12 günden de az, 3 günüm kaldı çünkü sezeryan olacağım
çok şükür ben kendimi gayet iyi hissediyorum
oğlum da gayet iyi
doğumdan sonra yazarım inşallah
evet az kaldı
hatta 12 günden de az, 3 günüm kaldı çünkü sezeryan olacağım
çok şükür ben kendimi gayet iyi hissediyorum
oğlum da gayet iyi
doğumdan sonra yazarım inşallah
güzel haberlerini bekliyorum
inşallah sorunsuz herşeyin güzel geçer
canım aynı hareketlilik bizim kızda da varbirde kızlar daha sakin olur çok hareketli olmaz derler ama bizimki maşallah hareketli ama böyle olması iyi mutlu oldukça hareket edermiş sağlıklı bir şekilde dünyaya getirebilirsek şimdilik tek düşüncem bu 29.haftayı bitiriyorum hayırlısıyla ama korkuyorum erken doğum olur mu diye
Aklıma gelen birkaç soru var, sizden rica etsem siz de 1, 2, 3 diye cevaplar mısınız kızlar?
1) Bu hava nemlendiricisi çok elzem bir şey mi, illa almalı mıyım?
2) Bakım çantası olarak içi dolu olan (chicco, bübchen vs) gibi olanlar iş görür mü, hatta alanlar memnun mu, yoksa büyük birşey mi almalıyım?
3) Çantanıza mamakoyacak mısınız? Olur ya süt gelmez? Ya da malt içeceği? Evetse marka?
4) Temmuz-Ağustos sıcağında doğacaklar, uzun kollu hastane çıkışları sıkıntı verir mi?
Şimdi aklıma çalakalem gelenler bunlar. Burası nezih bi topic oldu, herkes atlamıyor, net cevap veriliyor ve hakikaten gereksiz bi çok şeyle ilgili konuşulmuyor. Bundan sonra böyle madde madde sorular açacağım, siz de açın olur mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?