Ankara'daki hamileler, tanışalım ve paylaşalım mı?

Amiiin, öncelikle Allah senin mertebene ulaşmayı nasip etsin zaman olarak da. Ne güzel bak ideal zamanda geliyor oğlun

Zaten bu kadar pimpirik yapmamdaki en büyük neden de o sıkıntılar ya. Umarım sağ salim ve sağlıklı alırız hepimiz kucağımıza

Son düzenleme:

38+5te doğmuş olacak eğer ondan önce sancım suyum vs gelmezse
ki geleceğe benzemiyor
paşamın da benim de gayet keyfimiz yerimizde
artık geçmişteki sıkıntıları düşünme bile
benim de 30lu haftaların başından beri suyum azaldı, ama çok şükür sonuna kadar yetti de arttı bile
fazla takmamak lazım
hamilelik geçici süreç ve birdaha yaşamıcaz belki de
o yüzden tadına vara vara doya doya yaşamak lazım
ben özlicem valla hamileliğimi

munzur başta çok korksan da çok şükür sonu mutlulukla bitmiş.Allahım sağlıkla sıhhatle analı babalı büyütmeyi nasip etsin.Tam olarak kaç haftalık doğum yaptın?Bu aralar beni korku sardı ya erken doğarsa diye.

incilay ve utopya size de şimdiden hayırlı doğumlar diliyorum.Allaha emanet olun sağlıkla bebişlerinizi kucağınıza alın.Sonra da bizimle tecrübelerinizi paylaşın.

Canım allah analı babalı ,mutlu bir ailede büyütmeyi nasip etsin inşallah.bende geçen hafta çarşamba epidural sezeryan oldum korka korkada olsa.çok şükür kızımızda bende iyiyim.sen ayrıntısı ile anlatmışsın zaten o an yaşananları .tekrar etmeme gerek yok onun için.bende arkadaşlara merak edenlere sıcak sıcak yaşadaklarımı anlatmak için girmiştim topige.keşke ameliyata girmeden önce bende yazını okumuş olsaydım.gerçekten insana moral oluyor her şeyin iyi gidecegine inanmak istiyorsun.bilinçli birinden tecrübeli kişiden yaşadıklarını duymak istiyorsun.tekrardan geçmiş olsun..

bu arada dualarını esirgemeyen arkadaşlarım hepinize çok teşekkür ediyorum.yazılarınızı yeni okuyabildim.şimdi beişim yanımda uyuyor.ben ilk kez anne oldum.ben 30 yaşındayım.bu zamana kadar yaşadıgım en güzel duygu bu.gerçekten acayip bir şey.bulutlardayım ben inşallah bu mutluluk hiç bozulmaz.kimsenin mutlulugu bozulasın inşallah.allahım bebiş isteyen herkese nasip etsin.bence her bayan bu duyguyu yaşamalı.bir melek kadar saf.gözlerim doluyor onun bana muhtaç oldugunu gördükçe.nasıl yolda sagda solda dogurup minicik yavruları ölüme terk ediyorlar diye içleniyorum sonrada
çok duygusalım kızlar çok.çokta mutluyum çok şükür.darısı başınıza.

ilk 3 gün sütüm gelmedigögüslerim yaradan berbat oldu.derisi yüzüldü kanadı kabuk bagladı.ben çok üzülüyordum acaba hiç mi gelmeyecek diye.eşim süt sagıyo gibi masaj filan yaparak(canım çok acıdı////acısada öldürmez)1 damla süt çıkarmayı başardı.onu bebegin agzına vercez diye halimiz görülmeye degerdi.sol gögsümden hala süt ne yazık ki gelmiyo denecek kadar az.1 saatte bir kaç damla ne yazık ki.sol gögsüm ona oranla daha ii ama bebiş doyurmaya yetmiyor.mama takviyesi yapıyoruz.dün gögüs pompası aldık.onla sagmaya çalışıyorum.sol gögsüm bana mısın demiyor.inşallah hayırlısı ile süt fışkırmaya başlar.dua ediyorum sizde bana dua edin lütfen.çok üzülüyorum.bebişim ile o bağı kurmak istiyorum.onu doyuruncaya kadar emzirmek istiyorum.aç aç aglaması çok üzüyor.

tekrar görüşmek üzere arkadaşlar.

hım bu arada bilgi hastanesi selçuk bey ve anestezi ekibinden memnun kaldım ama yatışım esnasında özellikle gece çok suratsız hemşirelere katlanmak zorunda kaldık eşim ve ben.agrı kesici vermiyorlar dogru düzgün.2 kez verdi sanırım agrım oldugu diyorum bana parol veriyo hemşireler.onun dışında doktorum ve hastane iyiydi hemşire ve ebeler bana kötüleri denk geldi.(belki hastane hakkında yorum isteyen olur diye bilgi vermek istedim.)

gözünüz aydın ne güzel kavuşmuşsunuz bebişinize
sütünüz konusunda naçizane malt içeceği veya milkplus içecek alabilirsiniz
sütü gelmeyen arkadaşlarım bunları içtikten sonra sütlerinin geldiğini söylediler
belki size de faydası dokunur
umarım sütünüz bir an önce gelir de o duyguyu tadarsınız
darısı da bizlerin başına

gözlerim doldu okurken agalmayaım dıye tutum kendımı iş yerinde
baya erken gelmıs kuzun ama fazla küvezde kalmaması cok güzel allah analı babalı büyütsün

canım normal tabıkı yeri daralıyo artık bebişin o yüzden her hareketını sen asırı bı sekıdle hissediyorsun e güçlendi bide tabi asıl hareket etmemesı sıkıntı canım

herkese selamlar
ben uzun zamandır foruma pek bir şey yazamıyordum. bazı psikolojik sorunlarımdan dolayı forumu takip edemedim. ben bir türlü kilo alamadım 30 haftanın içerisindeyim geçen ay kontrolümüzde hamileliliğim boyunca sadce 2 kilo almıştım. bebişimde 990 gr dı dr haftasına göre zayıf dedi. benim rahatsızlığım sanırım onuda etkilemiş. bu cuma kontrolümüz var inşallah bebişimin gelişimi iyidir. çok merak ediyorum.

size bir sorum var. ben şenol kanyoncuya gidiyorum. özel muayenesi var. doğum için akay ve tobb etü ile anlaşmalıymış. her iki hastane için 5-6 milyarlık bir fiyat söylüyolar ve bize bu fiyat fazla geldi. sizce hangi hastaneye gideyim doğum için malum 2 ayımız var ve kontroller sıklaşacak. bundan sonraki kontrollerimi Allah nasip ederse doğum yapacağım hastanede yapmak istiyorum. yardımcı olurmusunuz.

Son düzenleme:
incilay ve utopya size de şimdiden hayırlı doğumlar diliyorum.Allaha emanet olun sağlıkla bebişlerinizi kucağınıza alın.Sonra da bizimle tecrübelerinizi paylaşın.
çok tşkler benim bugün belli olacak,akşam randevumuz ve inanılmaz heyecanlıyım..mutlaka paylaşacağım tecrübelerimi..

ü
hareketlerinin güçlü olması kadar güzel bişey yok..son kontrolümde doktor ultrasyonda bakarken kızım sürekli tekme atıyordu,doktor şaşırdı''nekadar da güçlü hareketleri var mükemmel'' dedi..okadar sevindim ki,ben de senin gibi endişeleniyordum bazen bişeyler yolunda gitmiyor galiba bi terslik var diye,sonra doktora söyledim ''unutma bebek hareket ediyorsa mutludur,eğer kıpırtı yoksa birşeyler ters gidiyor demektir''demişti..şimdi ona göre müzik seçimimi bile değiştirdim..örneğin chopin dinlerken hiç tepki vermiyordu bende seviyor sanıyordum mozartta inanılmaz hareketleniyordu, meğer tam tersiymiş..
bu arada uzun süredir online görünmene rağmen yoktun hiç yorumlarda, forumu açtı sonra kayboldu diyordum ama herşey yolunda sanırım şimdi

sen de atlattın sıra bizde leysal..hayırlı olsun allah analı babalı büyütsün...ben de çok korkuyorum süt gelmemesinden ve acısından...acaba önceden bişeyler sürmeye başlamamış mıydın? bana geçen hafta lansinoh sürmeye başla şimdiden yumuşasın demişti..hergün mutlaka sürüyorum..işe yarar umarım...geçen hafta sert ve sanki kabuk bağlamış gibiydi göğsümün ucu şimdi yumuşadığını farkediyorum...

hakikaten yüksek bir tutarmış cnm..hastanenin kendi doktoruyla yapsan doğumu çok daha uygun olurdu..tabi şimdiden sonra doktor değiştirmek ister misin bilemiyorum ama tobb'ta cemil kayayı herkes çok övüyor.ama yine tobb da doğum 4000den aşağı değil sanırım..akayda da düşünürsen kaçıncı haftada gidersen git tolga ecemiş kabul ediyor,sezeryan 3000 tl,özel muayenesi var tunalıda (muayenesi200tl) ama doğum için ayrı ücret almıyor.ben ona gidiyorum çok memnunum...
kilo alamadım diye üzülme son 2 ay inanılmaz derecede alıyorsun..benim de kızım çok geç kilo aldı,2500 ün üzerinde doğsun da gerisi mühim değil dedi doktor,doğumum bugün yarın daha yeni gördük 2700'ü...minyon bir bebek olacak endişelenme yeterki sağlıklı olsun dedi...haftada 150 gr alırken son zamanlarda bebekler yağ depoluyor nerdeyse haftada 300gr alabiliyorlar
o yüzden hiç endişe etme, mutlaka alacaktır

evet canım bizede fazla geldi. bundan sonra dr değiştirmekte istemiyorum ama. dr dan da memnunum .fatih üniversitesini ve sincan lokman lekim hastanesini bazı arkadaşalrım öneriyo onada son aylarda gitmek nasıl olcak bilmiyorum. benim dr önceden zekai tahirdeymiş acaba ondan bir dr önerisinde bulunmam doğru olurmu ay şaştım kaldım:44:

canım aynı hareketlilik bizim kızda da var birde kızlar daha sakin olur çok hareketli olmaz derler ama bizimki maşallah hareketli ama böyle olması iyi mutlu oldukça hareket edermiş sağlıklı bir şekilde dünyaya getirebilirsek şimdilik tek düşüncem bu 29.haftayı bitiriyorum hayırlısıyla ama korkuyorum erken doğum olur mu diye

evet az kaldı
hatta 12 günden de az, 3 günüm kaldı çünkü sezeryan olacağım
çok şükür ben kendimi gayet iyi hissediyorum
oğlum da gayet iyi
doğumdan sonra yazarım inşallah

maşallah canım. Allah yardımcın olsun. dualarımız seninle.Sağlıkla kucağına al yavrunu. darısı bizlerinde başına

güzel haberlerini bekliyorum
inşallah sorunsuz herşeyin güzel geçer

betty_sew doğum zamanlarımızda (29ağustos)aynı o yüzden en çok seni takip ediyorum
ben bugunlerde endişeleniyorum acaba erken olur mu diye çünkü her anlamda daha hazırlıklarımız bitmedi ama bundan ziyade bebeğimin sağlığını düşünüyorum.artık rüyamda bebek görmeyede başladım:26: sanırım doğum psikolojine girmeye başladım
sende durumlar nasıl acaba:26:

Kaderde ne zaman doğacaklarsa o zaman gelecekler canım bebeklerimiz, biz hiç endişe etmeyelim. Hamileliğin en önemli aylarındayız artık.

Bir de duygusallık hat safhada tabii .. Burak Kut'un bebeğim şarkısı çalıyor az önce tv'de, resmen ağlayacaktım halbuki ne alaka...

Aklıma gelen birkaç soru var, sizden rica etsem siz de 1, 2, 3 diye cevaplar mısınız kızlar?

1) Bu hava nemlendiricisi çok elzem bir şey mi, illa almalı mıyım?

2) Bakım çantası olarak içi dolu olan (chicco, bübchen vs) gibi olanlar iş görür mü, hatta alanlar memnun mu, yoksa büyük birşey mi almalıyım?

3) Çantanıza mamakoyacak mısınız? Olur ya süt gelmez? Ya da malt içeceği? Evetse marka?

4) Temmuz-Ağustos sıcağında doğacaklar, uzun kollu hastane çıkışları sıkıntı verir mi?

Şimdi aklıma çalakalem gelenler bunlar. Burası nezih bi topic oldu, herkes atlamıyor, net cevap veriliyor ve hakikaten gereksiz bi çok şeyle ilgili konuşulmuyor. Bundan sonra böyle madde madde sorular açacağım, siz de açın olur mu?

1) evet gerekli bişey ama yaz bebesi olacaksa sorun değil
kış bebesi ise bence şart çünkü belli bir nem seviyesinde tutmak lazım odayı
2) çanta olarak onlar işini görür ama maddi sıkıntın yoksa ilk başka mustela veya sebamed almanı öneririm
ilerleyen zamanlar içinse chicco yerine bübchen öneriliyor
3) çantaya mama koymadım, gerekli olursa hastane yakınında bir eczaneden 2 dkda eşime aldırırım
4) bebek hangi ayda doğarsa doğsun ilk 20 gün sıcak tutulması gerekiyor, çünkü anne karnı sıcak bir ortam,oyüzden sıkıntı vermez

bakım çantası olarak onlardan almayacak olursan, yani mustela vs ürünlerinden alıcaksan çantayı da sırt çantası olarak alabilirsin
daha kullanışlı oluyor
limango butikbebe vs gibi sitelerde indirime giren çanta modelleri var ordan bakabilirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…