Ankara'daki hamileler, tanışalım ve paylaşalım mı?

Folik asite ben zaten hemen başladım, plansız hamilelik olunca, öğrendiğim günden beri folik plus alıyorum. Doktora söyledim, o da onay verdi. Eksikliği yoksa bile fazlası zaten idrarla atılıyor diye alıyorum folik asit.

Bende polikistik over vardı esasında, o yüzden TSH beni de düşündürüyodu.Gebelikten 1 sene önce üst sınıra yakın çıkmışı, 4.309. Ama hamileliğin 4.haftasında 2.36 çıktı, geçen günkü 9 haftalıkken yaptırdığım testte de 1.63 çıkmış. 3ü de normal sınırlarda kalıyor aslında. Belki benimki hamile kalınca optimuma ulaştı bilmiyorum. Giderek düşmesi ya da yükselmesi ne gibi sıkıntılara sebep oluyor ?

Hepatit testini doktor istememiş, tahlil istem kağıdında yazmıyor ama hastanedeki tahlil sonuçları kağıdında ayrı bir başlık var, HEPATİT: HENÜZ SONUÇLANMADI yazıyor. Daha mı uzun sürede sonuçlanıyor acaba bunun sonucu? Artık online bakıyoruz malum, devlet hastanesinin test sonuçlarına.Perşembe kan ve idrar verdim, cuma sonuçlar çıkmıştı, bugun yeniden baktım hepatit için, yeni bir sayfa yüklememişler. Bu hepatit sonucu, bebeğin doğduğunda o kısa süreliğine geçirdiği sarılık var ya, onun olmasını ya da olmamasını etkiliyor mu? Yani ben anne olarak bebekken sarılık geçirmişim mesela, bağışıklığım var ama bu bağışıklık bebeğe aktarılıyor mu, bilgin var mı? Şu yenidoğan sarılığıyla uğraşmamak için yapabileceğimiz birşey var mı çok merak ediyorum.Anneler bebekciklerini öyle sapsarı görünce korkuyor genelde, geçeceğini bilse de Ben de korkarım herhalde

Son düzenleme:
folik asite başlamakla iyi etmişsin
dediğin gibi fazlası atılıyor zaten
tsh değerin 4,3 iken yüksekmiş ama şimdiki değerler iyi
gebelikte 2-2,5 arası olması ideal diyorlar ama 1,63 de güzel zaten
benim tsh sıkıntım var da, gebelik boyunca ilaç kullandım yükselmesin diye
düşüp yükselmesi sıkıntı olmaz
ama daha önce tsh problemin varsa eğer kan verdikçe bence baktır ona da, gebelikte dengeler tamamen değişebiliyor
tsh düşüklüğü düşüklere, yüksekliği de zeka geriliği gibi şeylere sebep olabiliyor allah korusun
takip ettirmek lazım

hepatit dediğim bildiğin sarılık değil hepatit b
yenidoğan sarılığı ile falan alakası yok
tamamen seninle ilgili bişey bu
daha önce aşısını olduysan zaten sıkıntı olmaz
belki de tahlil yapıldı ama sonucu çıkmadı
aslında geç çıkmasını gerektirecek bişey yok ama bilemiyorum
sarılığı önlemek için yapılacak bişey maalesefki yok diye biliyorum
sütümüz bol gelirse ve bebek emerse genelde olmaz derler
bir de şekerli su veriyorlarmış bebeğe bir iki kaşık kadar o engelliyormuş
ne kadar doğru bilemem
bizim bir de o sıkıntımız var
benim kan grubum 0 eşimin A, ve eğer bebek A olursa sarılık olurmuş, doktorum söylemişti
ab0 kan uyuşmazlığı olarak geçiyor, ve normale göre biraz daha ağır olabiliyor
ama oğlumun kan grubu 0 olursa sıkıntı yok, inşallah 0 olur da o stresi yaşamayız

cnm seninle aynı gün doğum yapacağız sanırım...benim de 15 haziran demişti doktorum ama son muayenemiz yarın ve yarın daha da netleşecek artık..ben de senin gibiyim bir yandan riske atmak istemezken bir yandan da normal istiyorum

mrb ben de kan sulandırıcı kullanıyorum, tüp bebek değil ama bana da iğneden dolayı sezeryan diyor doktor...hem kıymetli bebek senin ,sezeryan teklif etmeleri çok normal öyle değil mi? yeni doğan ünitesi vs olmayan hastaneyi tercih ederek hiç kendini riske etme...tobb,bayındır,akay,medicana,hrs de var...ztb iyi hastane de söylediğin sıkıntıları olmasa keşke..eğer kendine belli bir doktor edinmediysen diğerleri de bişey söylemez,sordurmaz...

günaydın anne adayları...
nasılsınız bebişleriniz nasıl?

ben dün tatilden döndüm.1 yaşında oğlum ve karnımda kızımla güzel bir tatildi.

herşey gönlünüzce olsun arkadaşlar.
hoşgeldin alsen..nasıl geçti tatil...gitsem mi gitmesem mi diye karar veremiyordun ama eminim çok iyi gelmiştir...

demek aynı gün olacak doğumumuz
benim 38+5 oluyor senin kaç oluyor o zaman?
bu saatten sonra alıştırıyorum kendimi sezeryana, strese girip bebeği de strese sokmak istemem
hayırlısı olsun hakkımızda
senin doğum nerde olacak?

kesinlikle haklısın,nst için felan ayrı ücret almak hoş görünmüyor...bir de nst son haftalarda riskli bir durum olmadıkça çok da girdiğin bişey değil...ben 34 te başladım ve 38 e kadar şuan 3 kez girdim..çok mu fark alıyorlar acaba..sizleri çok iyi anlıyorum, 20.haftalarda ben de sürekli hastane araştırmaktan fiyatları karşılaştırmaktan bi hoş olmuştum ama sonunda senin de söylediğin gibi şuna karar verdim..eğer özele gidiceksem para vereceksem gittiğm hastane de özel gibi olsun...evet herkes gelemiyor ayrıyeten hizmet kalitesini yüksek tutuyorlar..kendini özel hissettiriyorlar, ben ztb'ye giderken her gidişimde gerilip geliyordum hastaneden,hastaneye gitmekten nefret eder hale gelmiştim ama şimdi içim rahat gidiyorum...

nst olayı sıkıntılı imiş diğerlerini devlette yaptırırım diyordum ama nst ne kadarki ücreti
ben en iyisi devletteki doktorun özeline gideyim o zaman

cnm devlette özeli olan doktor kaldı mı?? el altından bakanları duydum ama bilemiyorum...ben bu akaydaki nst vs olayını yarın kontrole gittiğimde sorup yazacağım akılda kalanları...akayda doğum ücretini tekrar yazıyım normal 2250,epidural normal 2750 sezeryan 3000...bir de şu tahliller için aldıkları 200 tl fark sadece ilk test için öyle sonrakiler düşük...onu da dışarda yaptırırsın..

Tsh olayı aklımda olsun bari, her kan verişimde baktırayım. Zaten doktorlar da özellikle onu istiyor sanırım. 4 haftalıkken gittiğim doktor sadece TSH istemişti. Kan grubu 0 ve A olunca mı oluyor kan uyuşmazlığı, benim de A+, eşimin 0+ . Ama sanki kan uyuşmazlığı durumu RH'la alakalı bir durum diye biliyorum. Hani Anne rh-'yse ve bebek +'ysa kan uyuşmazlığı oluyor.Annenin kanı + antikoru düşman ibi algılayıp yok etmeye çalışıyor. Ama anne + ise, çocuk - bile olsa sorun olmuyor. Çünkü bana iki doktor da kan grubumu sordu ve Arh + diyince, babanınkini sormadılar bile. Ama benimki negatif olsaydı muhtemelen babanınkini de sorarlardı.

benim 38 oluyor cnm ama suyumuzun durumuna göre değiştirebilir doktor tarihi o yüzden yarın netleşecek..ben biraz daha kalmasını istiyorum ama artık doktorumuza kalmış..akayda olacak doğum..senin akropoldü sanırım...akropolde doğum ne kadardı,2000 tl demişlerdi sanki...bend e normal istiyorum ama dediğin gibi önemli olan bebeğin sağlıkla dünyaya gelmesi artık yapcak bişey de yoksa boşuna strese girmeye de gerek yok..

bu farklı bir kan uyuşmazlığı
senin dediğin rh uyuşmazlığı, bu ise ab0 uyuşmazlığı
sen A olduğundan sıkıntı yok
ben 0ım, eşim A o yüzden sıkıntı
ben A eşim 0 olsaydı sıkıntı olmayacaktı
yani sadece annenin 0 olduğu durumlarda geçerli bu durum

tsha da dediğim gibi kan verdikçe baktırmayı ihmal etme bence
gerekirse ilaca başlatırlar zaten
ben gebelik boyunca kullandım, sentetik hormon zaten ilaç dediğim de

anladım canım
umarım iyidir suyun durumu da biraz daha beklersiniz
ctesiydi benim randevu, su gayet yeterliydi (daha önce suyum azalmıştı)
bugünden için alabilirz dedi bana, ben de senin gibi ne kadar dursa o kadar iyidir mantığı ile cuma olsun dedim
yoksa bugün bu sate oğlum kucağımdaydı
akropolde doğum 1500 canım, oldukça uygun ankara piyasasına göre
hakımızda hayırlısı olsun normal sezeryan farketmez bence

varmış ben araştırdım
o zaman baştakileri dışarda devlette yaptırırım
diğerlerini de orda yaptırırım
nst yi de senden öğrendimmi iş bitti demektir

hayırlısıı ile sağlıklı bir evlat doğurursun inş.

slm kızlar ankaralı bir hamiş olan ben 22 haziran doğum tarihimken 29 mayısta 15,15 de aceleci kızım epudural sezeryan ile akrapol hastanesinde dünyaya gözlerini açtıı.. 30+4 haftalık doğdu. bilgi isteyen arkadaşlar için doğum öykümü yazmak istiyorum.. 29-05-2012 saat 14,30 da randevum vardı suyumuz azaldığı için 23-05-2012 de progeston iğnesi vurdu dr ısın hn 2 gün 4 adet ve 6 gün boyunca yatatım bol su içtim randevu günü eşim işteyken ben kendim gidebileceğimi söyleyerek annemi evde bırakarak düştüm yollara.. atladım arabaya hasteneye vardığımda saat 14 dü ve beni nts ye aldılar.. meleğimin kalp atış hızı 200 ü aşmıştı bir terslik var dedi ısın hn bu arada eşimde hs neye ulaşmıştı.. doktorun odasında ultrona girdiğimde yetişti eşim. ışın hn çantan hazırmı diye sorduğunda sanırım benim kalp atışım 300-400 olmuştu çok erken değilmi diye sorabildim ışın hn bir terslik var bebek 2800 civarı alalım seni bırakamam dedi. allahtanki salı günü kontrolum var diye cumartesi ağda yaptırmıştım meleğimin çantasını ve kendi çantamı hazırlamıştım kontolden sonra korkarak karşı tarafa geçip yatışımı yaptırdım ama oğlum ve annem evdeydi ya çantalarım eşimi eve yollarken boşaldı içimdeki korku ve hıçkıra hıçkıra ağladım eşim korkma ben hemen gelicem desede kendimi sakinleştiremedim hemşireler devreye girdiler neyse zor bela eşimden ayrıldım çabuk gel çabuk diyebildim salya sümük ağlarkenn.. çook korkmuştum halbuki bu benim 2 ci epudural sezeryanımdı herşeyi süreci biliyordum ama bi okdarda çok korkuyordum ya bebeğime bişey olursaydı korkummm... eşim gider gitmez bana lavman yapıldı hatane önlüğü giydim serum takılıp damar yolu açıldı acele ediyordu hemşireler bekleyin dedim eşim oğlum annem gelecek dedim bebeğimin kıyafetleri yokk dedim ama hemşireler bana yanda doğan bebeğin kıyafetlerini giydiririz gel seni götürelim diye sakinleştirmeye calışıyorlardı birden ameliyat hane için sedye geldi olmaz dedim bekleyelim bari 15 dakika gelmedi eşim kimsem yokki ya bişe olursa ölsem kimsem yookk kızım aman allahım aklıma geldikçe ağlıyorumm hala o yalnızlığımın korkusunu atamadım üstümden biryandan durumun ciddiyetinin farkındaydım kızımı almalıydılar bir problem vardı durun diyemedimm ameliyat hane yolu gözüküktü giderken sabah doğum yapmış bir bayana bana dua et nolur dedim kimsem yok burda dedim tamam korkma dua edicem dedi ve ameliyathaneye indik hemen masaya aldılar belden bir iğne peşine uyuşturucu verdi deniz hn ve beni yatırdılar ışın hn geldi onu görünce dinmeyen gözyaşlarım daha bir atrtarak devam etti korkma dedi ışın hn kızın iyi hadi alalım dedi ben kızım önce allaha sonra sizlere emanet hadi başlayın dedim deniz hanım hem bukadar cesaret hem bukadar gözyaşı nerden geliyor diye konuştururken beni karnım kesilmeye başlamıştı. ağrı acı hiçbişey yok fakat yapılan işlemleri elleri hissediyorsunuz derken kızımın sesi allahım şükürler olsun dedim hemen verdiler yanıma iyi gibiydi biraz rengi mordu öptüm kokladım ve bayılmışım o arada kızımı küvöze almışlar beni dikmişler ameliyathaneden çıkarken uyandırdılar kızım dedim iyi üstünü giyiyor dediler halbuki küvözdeymiş ameliyathane kapısında annem oğlum ve eşim vardı allahım birkere daha şükür burdalar dedim annem gülüyordu ve ağlıyordu eşimin gözlerine baktım gülümsedi demekki sorun yoktu. yukarı odama çıktım yatağıma yatırdılar üstümü giydirdiler hemşireler ya kızım dedim 1 saat sonra gelecek muyene olması lazım kalp doktoru bakıyo dediler. 1 saat geçmek bilmedi doğumdan sonra tam 2 saat küvezde kaldı kızım sonra bir hemşirenin kucağında geldi odamıza bütün servetimi vermek istedim o hemşireye bana kızımı getirmişti ağrı acı hiçbirşeyim yoktu tüm gece buyunca 1 dakika uyumadım kızımı kucağımdan indirmedim toparlanmak istedim hemen ameliyattan 6 saat sonra sondayı ve serumu cıkardılar beni yürütmek için kaldırdılar insan istekli olunca hemen yapabiliyor. kalktım yürüdüm hemşiriler hep tebrik etti gece buyunca saat başı kalkım 10 dakika yürüdüm zaten sürekli ağrı kesici yaptıkları için ağrınız olmuyor. ve sütümde hemen geldi kızımda emdi çok şükür. ertesi gün saat 12 de çıktım hastaneden. 24 saat olmadan çıkmıştım bu arada ışın hn sürekli gelip beni kontrol etti sağolsunn onun sayesinde çabuk toprladım ve tam 12 gündür evimizdeyiz gözümü bebeğimden ayırmıyorum o benim kıymetlim çook korkuttu annesini ama allahıma çook şükürki sağlıklı ...akropol hastanesi umduğumdan çok daha iyi ve kaliteli çıktı dr ışın hn anestezici deniz hn ve ekibi hemşireler hasta bakıcılar herkes mükemmeldi ve çok ilgiliydiler. aklıma gelenler bunlar biraz uzun oldu kusara bakmayın sormak istediğiniz bişi olursa yazarım hepinize hayırlı doğumlar olsunn allah bir nefeste kurtarsın meleklerini kucaklarınıza versin... sevgilerrr

allah sağlıklı ömürler versin, kızın aceleci davranmış ama sorunsuz atlatmışsınız ne güzel...demekki akropolde yeni doğan ünitesi varmış öyle değil mi? allah bize de nasip etsin o günleri görmeyi..

hikayeni ağlayarak okudum cidden
allahım yardımcın olmuş kızın sağ salim seninle
bir de akropolde doğum yapmış olman doktorunun ışın hanım olması beni daha çok etkiledi
ben de cuma günü ışın hanımla sezeryana giricem
daha önce de bolca olumlu yorum okudum, dinledim ama doğuma yakın duyunca insan kendini daha iyi hissediyormuş
hayırlısıyla bizler de doğumumuzu yapar yavrularımızı sağ salim kucaklarımıza alırız
bu kadar erken doğmasına rağmen küvezde çok az kalmış ne güzel
demek ki bu durumlarda da müdahale edebiliyorlarmış

hayır yenidoğan yoğun bakım yok
sadece küvezleri ve doktorları var
küvez olduğundan çok acil bir durum olmazsa müdahale edebiliyorlar
acil bir durumda ise sevk ediyorlar
benim arkadaşım da erken doğum yaptı, nefes alış verişinde sıkıntı vardı
o da bir süre küvezde kaldı
bu tip durumlarda hastane müdahale edebiliyor
gerekirse dışardan çocuk doktoru da çağırıyorlarmış

allah sağlıklı ömürler versin, kızın aceleci davranmış ama sorunsuz atlatmışsınız ne güzel...demekki akropolde yeni doğan ünitesi varmış öyle değil mi? allah bize de nasip etsin o günleri görmeyi..

Kızlar, bebeğim oldukça hareketli tamam da resmen karnım titriyor hem de 20-25 sn sürüyor aralıksız. Çok korkunç bi hal alıyo, sallanıyo gibi zıplıyor gibi. Doğumu yaklaşan arkadaşlar, önceden gebelik yaşayanlar, sizce bu normal mi? :18:

çok normal
bebeğin pozisyon değiştiriyor
ilerleyen haftalarda daha sık yapıyor o hareketi
popo sağdayken sola alıyor mesela, o zaman göbek titriyor
benim oğlum da çok yapar o hareketi

çok normal
bebeğin pozisyon değiştiriyor
ilerleyen haftalarda daha sık yapıyor o hareketi
popo sağdayken sola alıyor mesela, o zaman göbek titriyor
benim oğlum da çok yapar o hareketi

Ama böyle nasıl biliyor musun sanki aynı anda hem tekme atıyor hem de elleriyle vuruyor bi de gobegi degiyor. Korkuyorum zaten hiperaktif bir kız olacak diye, bi de şimdi bi sorun mu var acaba diye endişeleniyorum. En son titrediğinde uzun sürdü bi de resmen kucagımda gibiydi ya

öyle oluyor zaten endişe etme
küçücük alanda pozisyon değiştirmeye çalışıyor bebiş düşünsene
senin de sıkıntılı süreçlerden geçtiğini hatırlıyorum
bak çok şükür büyütmüşsün kızını da
kucağında kıpraştığı günleri görmek de nasip olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…