- Konu Sahibi nonameanymore
-
- #1.641
Tabi bu süreç boyunca bizim gibi yeniler merak ediyo,senin gibi deneyimli olanlardan yararlanıyoruz,
İnş. sağlıklı bi şekilde kucağına alırsın canım...
Ben yine ara sıra seni rahatsız ederim sorularımla...
folik asit değerine baktırmadım ben
b12ye de ilerleyen zamanlarda baktırdım
yani ikisinin de aciliyeti yok
ilk rutin testler içerisinde istenmiyor zaten, ilerleyen zamanlarda kan verince baktırırsın onlara da
zaten folik asite başlıcaksın, verdi mi doktorun folik asit sana?
12. haftaya kadar rutin kullanılan tek ilaç
onun dışında testlerin istenmesi gereken şeyler
fakat toksoplazma rubella ve cmv nin igg leri de var
igm hastalığı şu an geçirip geçirmediğini gösterir, igg ise bağışlıklığın olup olmadığını gösterir
benim doktorum iggleri de istemişti
şart değil tabi ama bağışıklığın olduğunu bilmek güzel bişey
misal toksoplazma bağılıklığın varsa gebelikte dikkatli olmana gerek yok
ama bağışıklık yoksa kedilerden uzak duracaksın, çiğ az pişmiş et ürünü tüketmiceksin (çiğ köfte vs de) hatta çiğ ete dokunmıcaksın vs gibi dikkat etmen gereken şeyler var
bir de hepatit testi yapılmamış
doktorun ister mi bilemiyorum
tsh değerin kaç çıkmış mesela? gebelikte tsh çok önemlidir
folik asite başlamakla iyi etmişsinFolik asite ben zaten hemen başladım, plansız hamilelik olunca, öğrendiğim günden beri folik plus alıyorum. Doktora söyledim, o da onay verdi. Eksikliği yoksa bile fazlası zaten idrarla atılıyor diye alıyorum folik asit.
Bende polikistik over vardı esasında, o yüzden TSH beni de düşündürüyodu.Gebelikten 1 sene önce üst sınıra yakın çıkmışı, 4.309. Ama hamileliğin 4.haftasında 2.36 çıktı, geçen günkü 9 haftalıkken yaptırdığım testte de 1.63 çıkmış. 3ü de normal sınırlarda kalıyor aslında. Belki benimki hamile kalınca optimuma ulaştı bilmiyorum. Giderek düşmesi ya da yükselmesi ne gibi sıkıntılara sebep oluyor ?
Hepatit testini doktor istememiş, tahlil istem kağıdında yazmıyor ama hastanedeki tahlil sonuçları kağıdında ayrı bir başlık var, HEPATİT: HENÜZ SONUÇLANMADI yazıyor. Daha mı uzun sürede sonuçlanıyor acaba bunun sonucu? Artık online bakıyoruz malum, devlet hastanesinin test sonuçlarına.Perşembe kan ve idrar verdim, cuma sonuçlar çıkmıştı, bugun yeniden baktım hepatit için, yeni bir sayfa yüklememişler. Bu hepatit sonucu, bebeğin doğduğunda o kısa süreliğine geçirdiği sarılık var ya, onun olmasını ya da olmamasını etkiliyor mu? Yani ben anne olarak bebekken sarılık geçirmişim mesela, bağışıklığım var ama bu bağışıklık bebeğe aktarılıyor mu, bilgin var mı? Şu yenidoğan sarılığıyla uğraşmamak için yapabileceğimiz birşey var mı çok merak ediyorum.Anneler bebekciklerini öyle sapsarı görünce korkuyor genelde, geçeceğini bilse deBen de korkarım herhalde
bu arada kızlar 5 gün sonra doğumum var 15 haziranda
dünkü kontrolde oğlumun boynuna 2 tur kordon dolandığını gördük
doktorum normal doğum yanlısı olduğundan normali deneyebilirz dedi
ben de sıkıntı olup olmayacağını sordum
onu şimdiden bilemeyiz, kalp atışları zayıflarsa sezeryana alırım zaten dedi
öyle olunca riske atmak istemedim, direk sezeryan günü alalım o zaman dedim ve cumaya günümüzü aldık
artık günümüzü bekliyoruz kızlar
doğumdan sonra da tecrübelerimi yazarım ilk fırsatta
Merhaba arkadaşlar .. Daha önce yazmıştım bu topiğe epeydir gelemedim .. Son 10 sayfayı okudum ,maşallah herkese..
Ben hem Zekai Tahir'e gidiyorum , hemde Lina'ya ..
Zekai Tahir kalabalık ama devlet hastanesi , birde riskli gebelik bölümündeyim ..
Lina'daki dr'umuda çok seviyorum Güzin Baçşı , istediğimi soruyorum çok güzel ilgileniyor ..
Devlet hastanesinde malesef yoğunluktan 1-2 soru bile soramıyorsun , hele boy kilo asla .. Cinisyete girmiyorum bile..Prensipleri böyleymiş..
Benim asıl değinmek istediğim konu .. Özeldeki dr'umun sezeryan önermesi ..
Sebep ; tüp bebek olması , kan sulandırı iğne kullanıyor olmam ve oğlumun baş ölçülerinin 3 hafta önde gitmesi..
Bu saydıklarımın içinde en çok kan sulandırı iğne kullanmam önemliymiş ve planlı bir doğum yapmam gerektiğini söylüyor doktorcuğum ..
Devlet hastanesinde ise henüz doğum hakkında konuşmadık , konuşmayıda düşünmüyolar herhalde bende sormaya çekiniyorum azarlanacağım diye ..
38 haftalık hamilelere soruyorum , bizede bişey demediler diyolar .. Bu nasıl olur anlamıyorum ..
Sezeryan istiyorum aslında bende , bilmiyorum belki normal doğumda olabilir ama içimden bir ses sezeryan diyor ..
Gündem malum , devlet hastanesi zaten normal doğumu sevmiyor birde sezeryan konusu dolaşıp duruyor kanallarda , şimdi iyice sıkıya alacaklar ..
Aslında doğrusu bu ama benim durumum farklı gerçekten ..
B planı yapmaya karar verdik eşimle .. O yüzden bir yandan da özel hastane araştırmaya başladım ..
Akrapol diyordum ama yoğun bakım ünitesi yokmuş ..
Olanlar hangileri bilen var mı arkadaşlar ?
Kafam öyle karışık ki, biraz uzun oldu kusura bakmayın.
hoşgeldin alsen..nasıl geçti tatil...gitsem mi gitmesem mi diye karar veremiyordun ama eminim çok iyi gelmiştir...günaydın anne adayları...
nasılsınız bebişleriniz nasıl?
ben dün tatilden döndüm.1 yaşında oğlum ve karnımda kızımla güzel bir tatildi.
herşey gönlünüzce olsun arkadaşlar.
cnm seninle aynı gün doğum yapacağız sanırım...benim de 15 haziran demişti doktorum ama son muayenemiz yarın ve yarın daha da netleşecek artık..ben de senin gibiyim bir yandan riske atmak istemezken bir yandan da normal istiyorum
mrb ben de kan sulandırıcı kullanıyorum, tüp bebek değil ama bana da iğneden dolayı sezeryan diyor doktor...hem kıymetli bebek senin ,sezeryan teklif etmeleri çok normal öyle değil mi? yeni doğan ünitesi vs olmayan hastaneyi tercih ederek hiç kendini riske etme...tobb,bayındır,akay,medicana,hrs de var...ztb iyi hastane de söylediğin sıkıntıları olmasa keşke..eğer kendine belli bir doktor edinmediysen diğerleri de bişey söylemez,sordurmaz...
hoşgeldin alsen..nasıl geçti tatil...gitsem mi gitmesem mi diye karar veremiyordun ama eminim çok iyi gelmiştir...
Ben de akaya karar verdim ama bu nst'ye ayrı paradır, ultrason muayene ücretinden hariçtir tarzı ücretlendirmeleri biraz can sıkıcı. iyi hastanedir belki birşey diyemem, ama basit bir kan ve idrar tahliline 200 lira sgk farkı istemesi gerçekten düşündürücü. Sonuçta doğum takibindeki bir hasta tabii ki de zamanı gelince nst'ye bağlanacak, ben istemiyorum, parasını da ödemem, ya da nst'yi gidiyim başka hastanede çektiriyim deme şansı yok. Nst de o pakete dahil olması gereken bir hizmettir. Maddi yönünü de düşünmesi gereken birisi olsam asla gitmezdim, neticede köylerde kadınlar her ay muayene mi oluyor, biz şehirde yaşayan insanlara her şey bir zorunluluk gibi gösterilip satışı yapılıyor.
İyi tarafından bakarsak özel hastanenin özel gibi kalmasını sağlıyor, her önüne gelen gelmiyor, böylece adı özel hastane kendisi devletten hallice hastanelerden olmuyor.
nst olayı sıkıntılı imiş diğerlerini devlette yaptırırım diyordum ama nst ne kadarki ücreti
ben en iyisi devletteki doktorun özeline gideyim o zaman
folik asite başlamakla iyi etmişsin
dediğin gibi fazlası atılıyor zaten
tsh değerin 4,3 iken yüksekmiş ama şimdiki değerler iyi
gebelikte 2-2,5 arası olması ideal diyorlar ama 1,63 de güzel zaten
benim tsh sıkıntım var da, gebelik boyunca ilaç kullandım yükselmesin diye
düşüp yükselmesi sıkıntı olmaz
ama daha önce tsh problemin varsa eğer kan verdikçe bence baktır ona da, gebelikte dengeler tamamen değişebiliyor
tsh düşüklüğü düşüklere, yüksekliği de zeka geriliği gibi şeylere sebep olabiliyor allah korusun
takip ettirmek lazım
hepatit dediğim bildiğin sarılık değil hepatit b
yenidoğan sarılığı ile falan alakası yok
tamamen seninle ilgili bişey bu
daha önce aşısını olduysan zaten sıkıntı olmaz
belki de tahlil yapıldı ama sonucu çıkmadı
aslında geç çıkmasını gerektirecek bişey yok ama bilemiyorum
sarılığı önlemek için yapılacak bişey maalesefki yok diye biliyorum
sütümüz bol gelirse ve bebek emerse genelde olmaz derler
bir de şekerli su veriyorlarmış bebeğe bir iki kaşık kadar o engelliyormuş
ne kadar doğru bilemem
bizim bir de o sıkıntımız var
benim kan grubum 0 eşimin A, ve eğer bebek A olursa sarılık olurmuş, doktorum söylemişti
ab0 kan uyuşmazlığı olarak geçiyor, ve normale göre biraz daha ağır olabiliyor
ama oğlumun kan grubu 0 olursa sıkıntı yok, inşallah 0 olur da o stresi yaşamayız
demek aynı gün olacak doğumumuz
benim 38+5 oluyor senin kaç oluyor o zaman?
bu saatten sonra alıştırıyorum kendimi sezeryana, strese girip bebeği de strese sokmak istemem
hayırlısı olsun hakkımızda
senin doğum nerde olacak?
bu farklı bir kan uyuşmazlığıTsh olayı aklımda olsun bari, her kan verişimde baktırayım. Zaten doktorlar da özellikle onu istiyor sanırım. 4 haftalıkken gittiğim doktor sadece TSH istemişti. Kan grubu 0 ve A olunca mı oluyor kan uyuşmazlığı, benim de A+, eşimin 0+ . Ama sanki kan uyuşmazlığı durumu RH'la alakalı bir durum diye biliyorum. Hani Anne rh-'yse ve bebek +'ysa kan uyuşmazlığı oluyor.Annenin kanı + antikoru düşman ibi algılayıp yok etmeye çalışıyor. Ama anne + ise, çocuk - bile olsa sorun olmuyor. Çünkü bana iki doktor da kan grubumu sordu ve Arh + diyince, babanınkini sormadılar bile. Ama benimki negatif olsaydı muhtemelen babanınkini de sorarlardı.
anladım canımbenim 38 oluyor cnm ama suyumuzun durumuna göre değiştirebilir doktor tarihi o yüzden yarın netleşecek..ben biraz daha kalmasını istiyorum ama artık doktorumuza kalmış..akayda olacak doğum..senin akropoldü sanırım...akropolde doğum ne kadardı,2000 tl demişlerdi sanki...bend e normal istiyorum ama dediğin gibi önemli olan bebeğin sağlıkla dünyaya gelmesi artık yapcak bişey de yoksa boşuna strese girmeye de gerek yok..
varmış ben araştırdımkesinlikle haklısın,nst için felan ayrı ücret almak hoş görünmüyor...bir de nst son haftalarda riskli bir durum olmadıkça çok da girdiğin bişey değil...ben 34 te başladım ve 38 e kadar şuan 3 kez girdim..çok mu fark alıyorlar acaba..sizleri çok iyi anlıyorum, 20.haftalarda ben de sürekli hastane araştırmaktan fiyatları karşılaştırmaktan bi hoş olmuştum ama sonunda senin de söylediğin gibi şuna karar verdim..eğer özele gidiceksem para vereceksem gittiğm hastane de özel gibi olsun...evet herkes gelemiyor ayrıyeten hizmet kalitesini yüksek tutuyorlar..kendini özel hissettiriyorlar, ben ztb'ye giderken her gidişimde gerilip geliyordum hastaneden,hastaneye gitmekten nefret eder hale gelmiştim ama şimdi içim rahat gidiyorum...
cnm devlette özeli olan doktor kaldı mı?? el altından bakanları duydum ama bilemiyorum...ben bu akaydaki nst vs olayını yarın kontrole gittiğimde sorup yazacağım akılda kalanları...akayda doğum ücretini tekrar yazıyım normal 2250,epidural normal 2750 sezeryan 3000...bir de şu tahliller için aldıkları 200 tl fark sadece ilk test için öyle sonrakiler düşük...onu da dışarda yaptırırsın..
öğrenmekten değil canım, hepsini yaşadım geçirdim o yüzden
ben 39. haftamdayım
cuma günü doğumum var
tüm kontrol ve tetkiklerimi orda yaptırdığım için fiyatlarını falan da biliyorum doğal olarak
slm kızlar ankaralı bir hamiş olan ben 22 haziran doğum tarihimken 29 mayısta 15,15 de aceleci kızım epudural sezeryan ile akrapol hastanesinde dünyaya gözlerini açtıı.. 30+4 haftalık doğdu. bilgi isteyen arkadaşlar için doğum öykümü yazmak istiyorum.. 29-05-2012 saat 14,30 da randevum vardı suyumuz azaldığı için 23-05-2012 de progeston iğnesi vurdu dr ısın hn 2 gün 4 adet ve 6 gün boyunca yatatım bol su içtim randevu günü eşim işteyken ben kendim gidebileceğimi söyleyerek annemi evde bırakarak düştüm yollara.. atladım arabaya hasteneye vardığımda saat 14 dü ve beni nts ye aldılar.. meleğimin kalp atış hızı 200 ü aşmıştı bir terslik var dedi ısın hn bu arada eşimde hs neye ulaşmıştı.. doktorun odasında ultrona girdiğimde yetişti eşim. ışın hn çantan hazırmı diye sorduğunda sanırım benim kalp atışım 300-400 olmuştu çok erken değilmi diye sorabildim ışın hn bir terslik var bebek 2800 civarı alalım seni bırakamam dedi. allahtanki salı günü kontrolum var diye cumartesi ağda yaptırmıştım meleğimin çantasını ve kendi çantamı hazırlamıştım kontolden sonra korkarak karşı tarafa geçip yatışımı yaptırdım ama oğlum ve annem evdeydi ya çantalarım eşimi eve yollarken boşaldı içimdeki korku ve hıçkıra hıçkıra ağladım eşim korkma ben hemen gelicem desede kendimi sakinleştiremedim hemşireler devreye girdiler neyse zor bela eşimden ayrıldım çabuk gel çabuk diyebildim salya sümük ağlarkenn.. çook korkmuştum halbuki bu benim 2 ci epudural sezeryanımdı herşeyi süreci biliyordum ama bi okdarda çok korkuyordum ya bebeğime bişey olursaydı korkummm... eşim gider gitmez bana lavman yapıldı hatane önlüğü giydim serum takılıp damar yolu açıldı acele ediyordu hemşireler bekleyin dedim eşim oğlum annem gelecek dedim bebeğimin kıyafetleri yokk dedim ama hemşireler bana yanda doğan bebeğin kıyafetlerini giydiririz gel seni götürelim diye sakinleştirmeye calışıyorlardı birden ameliyat hane için sedye geldi olmaz dedim bekleyelim bari 15 dakika gelmedi eşim kimsem yokki ya bişe olursa ölsem kimsem yookk kızım aman allahım aklıma geldikçe ağlıyorumm hala o yalnızlığımın korkusunu atamadım üstümden biryandan durumun ciddiyetinin farkındaydım kızımı almalıydılar bir problem vardı durun diyemedimm ameliyat hane yolu gözüküktü giderken sabah doğum yapmış bir bayana bana dua et nolur dedim kimsem yok burda dedim tamam korkma dua edicem dedi ve ameliyathaneye indik hemen masaya aldılar belden bir iğne peşine uyuşturucu verdi deniz hn ve beni yatırdılar ışın hn geldi onu görünce dinmeyen gözyaşlarım daha bir atrtarak devam etti korkma dedi ışın hn kızın iyi hadi alalım dedi ben kızım önce allaha sonra sizlere emanet hadi başlayın dedim deniz hanım hem bukadar cesaret hem bukadar gözyaşı nerden geliyor diye konuştururken beni karnım kesilmeye başlamıştı. ağrı acı hiçbişey yok fakat yapılan işlemleri elleri hissediyorsunuz derken kızımın sesi allahım şükürler olsun dedim hemen verdiler yanıma iyi gibiydi biraz rengi mordu öptüm kokladım ve bayılmışım o arada kızımı küvöze almışlar beni dikmişler ameliyathaneden çıkarken uyandırdılar kızım dedim iyi üstünü giyiyor dediler halbuki küvözdeymiş ameliyathane kapısında annem oğlum ve eşim vardı allahım birkere daha şükür burdalar dedim annem gülüyordu ve ağlıyordu eşimin gözlerine baktım gülümsedi demekki sorun yoktu. yukarı odama çıktım yatağıma yatırdılar üstümü giydirdiler hemşireler ya kızım dedim 1 saat sonra gelecek muyene olması lazım kalp doktoru bakıyo dediler. 1 saat geçmek bilmedi doğumdan sonra tam 2 saat küvezde kaldı kızım sonra bir hemşirenin kucağında geldi odamıza bütün servetimi vermek istedim o hemşireye bana kızımı getirmişti ağrı acı hiçbirşeyim yoktu tüm gece buyunca 1 dakika uyumadım kızımı kucağımdan indirmedim toparlanmak istedim hemen ameliyattan 6 saat sonra sondayı ve serumu cıkardılar beni yürütmek için kaldırdılar insan istekli olunca hemen yapabiliyor. kalktım yürüdüm hemşiriler hep tebrik etti gece buyunca saat başı kalkım 10 dakika yürüdüm zaten sürekli ağrı kesici yaptıkları için ağrınız olmuyor. ve sütümde hemen geldi kızımda emdi çok şükür. ertesi gün saat 12 de çıktım hastaneden. 24 saat olmadan çıkmıştım bu arada ışın hn sürekli gelip beni kontrol etti sağolsunn onun sayesinde çabuk toprladım ve tam 12 gündür evimizdeyiz gözümü bebeğimden ayırmıyorum o benim kıymetlim çook korkuttu annesini ama allahıma çook şükürki sağlıklı ...akropol hastanesi umduğumdan çok daha iyi ve kaliteli çıktı dr ışın hn anestezici deniz hn ve ekibi hemşireler hasta bakıcılar herkes mükemmeldi ve çok ilgiliydiler. aklıma gelenler bunlar biraz uzun oldu kusara bakmayın sormak istediğiniz bişi olursa yazarım hepinize hayırlı doğumlar olsunn allah bir nefeste kurtarsın meleklerini kucaklarınıza versin... sevgilerrr
slm kızlar ankaralı bir hamiş olan ben 22 haziran doğum tarihimken 29 mayısta 15,15 de aceleci kızım epudural sezeryan ile akrapol hastanesinde dünyaya gözlerini açtıı.. 30+4 haftalık doğdu. bilgi isteyen arkadaşlar için doğum öykümü yazmak istiyorum.. 29-05-2012 saat 14,30 da randevum vardı suyumuz azaldığı için 23-05-2012 de progeston iğnesi vurdu dr ısın hn 2 gün 4 adet ve 6 gün boyunca yatatım bol su içtim randevu günü eşim işteyken ben kendim gidebileceğimi söyleyerek annemi evde bırakarak düştüm yollara.. atladım arabaya hasteneye vardığımda saat 14 dü ve beni nts ye aldılar.. meleğimin kalp atış hızı 200 ü aşmıştı bir terslik var dedi ısın hn bu arada eşimde hs neye ulaşmıştı.. doktorun odasında ultrona girdiğimde yetişti eşim. ışın hn çantan hazırmı diye sorduğunda sanırım benim kalp atışım 300-400 olmuştu çok erken değilmi diye sorabildim ışın hn bir terslik var bebek 2800 civarı alalım seni bırakamam dedi. allahtanki salı günü kontrolum var diye cumartesi ağda yaptırmıştım meleğimin çantasını ve kendi çantamı hazırlamıştım kontolden sonra korkarak karşı tarafa geçip yatışımı yaptırdım ama oğlum ve annem evdeydi ya çantalarım eşimi eve yollarken boşaldı içimdeki korku ve hıçkıra hıçkıra ağladım eşim korkma ben hemen gelicem desede kendimi sakinleştiremedim hemşireler devreye girdiler neyse zor bela eşimden ayrıldım çabuk gel çabuk diyebildim salya sümük ağlarkenn.. çook korkmuştum halbuki bu benim 2 ci epudural sezeryanımdı herşeyi süreci biliyordum ama bi okdarda çok korkuyordum ya bebeğime bişey olursaydı korkummm... eşim gider gitmez bana lavman yapıldı hatane önlüğü giydim serum takılıp damar yolu açıldı acele ediyordu hemşireler bekleyin dedim eşim oğlum annem gelecek dedim bebeğimin kıyafetleri yokk dedim ama hemşireler bana yanda doğan bebeğin kıyafetlerini giydiririz gel seni götürelim diye sakinleştirmeye calışıyorlardı birden ameliyat hane için sedye geldi olmaz dedim bekleyelim bari 15 dakika gelmedi eşim kimsem yokki ya bişe olursa ölsem kimsem yookk kızım aman allahım aklıma geldikçe ağlıyorumm hala o yalnızlığımın korkusunu atamadım üstümden biryandan durumun ciddiyetinin farkındaydım kızımı almalıydılar bir problem vardı durun diyemedimm ameliyat hane yolu gözüküktü giderken sabah doğum yapmış bir bayana bana dua et nolur dedim kimsem yok burda dedim tamam korkma dua edicem dedi ve ameliyathaneye indik hemen masaya aldılar belden bir iğne peşine uyuşturucu verdi deniz hn ve beni yatırdılar ışın hn geldi onu görünce dinmeyen gözyaşlarım daha bir atrtarak devam etti korkma dedi ışın hn kızın iyi hadi alalım dedi ben kızım önce allaha sonra sizlere emanet hadi başlayın dedim deniz hanım hem bukadar cesaret hem bukadar gözyaşı nerden geliyor diye konuştururken beni karnım kesilmeye başlamıştı. ağrı acı hiçbişey yok fakat yapılan işlemleri elleri hissediyorsunuz derken kızımın sesi allahım şükürler olsun dedim hemen verdiler yanıma iyi gibiydi biraz rengi mordu öptüm kokladım ve bayılmışım o arada kızımı küvöze almışlar beni dikmişler ameliyathaneden çıkarken uyandırdılar kızım dedim iyi üstünü giyiyor dediler halbuki küvözdeymiş ameliyathane kapısında annem oğlum ve eşim vardı allahım birkere daha şükür burdalar dedim annem gülüyordu ve ağlıyordu eşimin gözlerine baktım gülümsedi demekki sorun yoktu. yukarı odama çıktım yatağıma yatırdılar üstümü giydirdiler hemşireler ya kızım dedim 1 saat sonra gelecek muyene olması lazım kalp doktoru bakıyo dediler. 1 saat geçmek bilmedi doğumdan sonra tam 2 saat küvezde kaldı kızım sonra bir hemşirenin kucağında geldi odamıza bütün servetimi vermek istedim o hemşireye bana kızımı getirmişti ağrı acı hiçbirşeyim yoktu tüm gece buyunca 1 dakika uyumadım kızımı kucağımdan indirmedim toparlanmak istedim hemen ameliyattan 6 saat sonra sondayı ve serumu cıkardılar beni yürütmek için kaldırdılar insan istekli olunca hemen yapabiliyor. kalktım yürüdüm hemşiriler hep tebrik etti gece buyunca saat başı kalkım 10 dakika yürüdüm zaten sürekli ağrı kesici yaptıkları için ağrınız olmuyor. ve sütümde hemen geldi kızımda emdi çok şükür. ertesi gün saat 12 de çıktım hastaneden. 24 saat olmadan çıkmıştım bu arada ışın hn sürekli gelip beni kontrol etti sağolsunn onun sayesinde çabuk toprladım ve tam 12 gündür evimizdeyiz gözümü bebeğimden ayırmıyorum o benim kıymetlim çook korkuttu annesini ama allahıma çook şükürki sağlıklı ...akropol hastanesi umduğumdan çok daha iyi ve kaliteli çıktı dr ışın hn anestezici deniz hn ve ekibi hemşireler hasta bakıcılar herkes mükemmeldi ve çok ilgiliydiler. aklıma gelenler bunlar biraz uzun oldu kusara bakmayın sormak istediğiniz bişi olursa yazarım hepinize hayırlı doğumlar olsunn allah bir nefeste kurtarsın meleklerini kucaklarınıza versin... sevgilerrr
allah sağlıklı ömürler versin, kızın aceleci davranmış ama sorunsuz atlatmışsınız ne güzel...demekki akropolde yeni doğan ünitesi varmış öyle değil mi? allah bize de nasip etsin o günleri görmeyi..
Çok teşekkür ederim,amin inş.
Demek Ebru hanımın kendi muayenehanesi varmış,pahalıdır o zaman heralde,
Ne kadar randevu ücreti bir de her randevuda para veriyomusun?
Bir de hangi hastanede doğum yaptırıyo acaba,doğuma kesin girecek mi o da var,
Doktordan öğrendikçe buraya yazıp bilgilendirirsen çok sevinirim,tekrar teşekkürler...
Muayene ücreti 300 TL .Şimdiye kadar ayda bir kontrole çağırdığı için evet her kontrolde muayene ücreti verdim.Ama bundan sonra daha sık çağırır herhalde o zaman ister mi bilmiyorum genelde 4 hafta dolmadan Dr çağırıyorsa ücret almıyorlar. Allah nasip ederse doğuma kesin girecek tabi .Ama şunu söyleyeyim hakikaten hem bilgili hem insanı çok rahatlatıyor.Dediğim gibi şimdilik çoooook memnunum.Cuma kontrolüm var dönüşte hastane konusunda da cevap veririm.
Kızlar, bebeğim oldukça hareketli tamam da resmen karnım titriyor hem de 20-25 sn sürüyor aralıksız. Çok korkunç bi hal alıyo, sallanıyo gibi zıplıyor gibi. Doğumu yaklaşan arkadaşlar, önceden gebelik yaşayanlar, sizce bu normal mi? :18:
çok normal
bebeğin pozisyon değiştiriyor
ilerleyen haftalarda daha sık yapıyor o hareketi
popo sağdayken sola alıyor mesela, o zaman göbek titriyor
benim oğlum da çok yapar o hareketi
Ama böyle nasıl biliyor musun sanki aynı anda hem tekme atıyor hem de elleriyle vuruyor bi de gobegi degiyor. Korkuyorum zaten hiperaktif bir kız olacak diye, bi de şimdi bi sorun mu var acaba diye endişeleniyorum. En son titrediğinde uzun sürdü bi de resmen kucagımda gibiydi ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?