- 19 Aralık 2011
- 1.565
- 0
- 106
- Konu Sahibi nonameanymore
-
- #1.761
Kızlar merhaba.bende aranıza yeni katıldım.23 haftalık hamileyim.Linada şükran çakmak a gidiyorum.HEp kararsız kaldım ama bir türlü değiştirme cesaretinde bulunamadım.Çünkü hem evime yakındı hemde ya diğerinden de memnun kalmazsam endişesi vardı.Doğum ekimde hrs de olacak galiba.Buraya giden hrs de doğum yapacaklar var mı?
Hayırlı olsun canım. Bende lina da Mine hanıma gittim sonrada değiştim doktoru. Hrs ile anlaşmaları var Hrs ye de gittim ben çok güzel bir hastane. Arkadaşımın doktoru da mine hanımdı ve hrs de doğum yaptı. Hrs nin doktorları da ilgileniyor. Çocuk doktoru gelip muayne ediyr bebişi hemşirler falan da çok ilgili ve iyiymişler. Ama anlaşmanız yoksa fiyat biraz tuzlu olabilir.
neden değiştirdin canım ben de ona gitmeyi düşünüyorum da
canım bebeğin dönmüştür.ve artık büyüdüğü için hareket alanı daralıyor daha küçük hareketler yapıyorlar.endişelenme.
valla alsencim çok teşekkür ederim, her soruma içtenlikle cevap veriyorsun.
insan çalışmayınca daha cok takıyormuş bunu anladım. mesela sabah boynum kaşınıyordu bi bakayım ne var dedim, ki gögüs aramda ve bagrımda sivilceler olusmaya baslamisti kucuk kucuk, simdi boynumda küçük et benleri var. :18: arastırdım hamilelikte normalmiş ama nasıl sinir bozucu anlatamam. 2 tarafta da 5-6 tane küçük siyah benler var, umarım geçer.
Yaa o benlerden et benlerinden bendede oluştuHamilelikten sonra geçerler inşaallah.. Şeklimiz değişiyor resmen doğumdan 6. aydan sonra bi bakım şart bize :)
Bazı şeylerin çözümü çok zor vallaAnne güzelliği ya da olgunluğu da bu ama galiba ya, hangimiz manken gibi mekanik dolanıyorduk ki 8 ay önce de?
Bi bebek 2 dk nasıl hıçıkırır? Valla bu çocuk çıksın çok merak ediyorum nasıl bir organizma
sselam herkese
bişey sormak istiyorum
gebelik için ilk gittiğinizde kese ve kalp atışı dşında sizden kan ve idrar testi istedilermi
neler istediler acaba ?
smear falan isteniyormu
2 hafta sonra doktora gideceğim
önceden öğrenmek istiyorum
sağolasın ALLAH RAZI OLSUNDelikız buldm seni.. canım hayırlı olsun çok sevindim senin adına sağlıkla al bebişlerini kucağına inşaallah...
Benden istenenleri söyliyim sana..
İlk gittim kese göründü 3 haftalıktı gittiğimde. İki hafta sonra gel kalp atışına bakalım dediler. 6 haftalıkken gittim kalp atışı dinlendi. Dış gebe olmadığım anlaşıldı. Sonra idrar kültürü, kanda şeker hormonlar kolestrol ve hamileliği etkileyen bir sürü şey bakıldı.
Smear almıyorlar canım.
Hangi hastaneye gidiyorsun?
sağolasın ALLAH RAZI OLSUN
Darısı tüm isteyenlerin başına inş.
hastahane olarak akaya gideceğim inş.
dha ilk gidişim olacak
gitmeden bileyim dedim
iyi kan ve idrar ise sorun yok
çünkü tahlilleri devlette yaptıracğm da
smear bir haftaya çıkıyor ondan sordu m
muayeneden bir hafta sonrası ben burda olmayacağım da ondan merak ettim
Manken olmasak da kilolar çok :) Ben çok aldım kilo. Bebişim sağlıkla gelsinde sonrasında bakacam çaresine artıkın :) E işte Allah veriyor yeteneğini... Sen hangi hastaneye gidiyorsun ne kadar zamanın kaldı?
aa süper sen de mi başakcısınBasak hanimin takibinde 3 kisiyiz ,ne guzel tesaduf.akayli daha da cokuz.benim de simdilik en icime sinen orasi oldu.2 hafta sonra 2li test icin gitcem.umarim hepimiz memnun kaliriz.
aa süper sen de mi başakcısın
senden ilk önce hangi testleri istedi söyle bakalım
bi de doğum olarak neye yatkın hiç konuştunuz mu ?
sen beğendinmi başak hanımı
evet o cümle de bana ters bir cümle ama olsun bana derse ben neden diye sorarım valla hiç çekinmemDelicim,benden smear istemedi.tam kan ve idrar testi,hormon testi istedi.su an icin sorunlu bir hamileligin yoksa standart bir upuzun test listesi verdi.memnuniyet konusuna gelince,iste o bahsettigim,testleri disarda yaptirmaya sicak bakmiyoruz aciklamasi disinda iyi bir ilk izlenim edindim.mide bulantin hafifse ona gore ilacin da hafif olanini veriyor filan.cok ilacci degil anladigim kadariyla,bu da hosuma gitti.dogum olarak neye yatki oldugunu henuz bilmiyorum.sormayi dusunuyorum bu gidisimde,uygun cumle ariyorum:26:
evet o cümle de bana ters bir cümle ama olsun bana derse ben neden diye sorarım valla hiç çekinmem
yaptırırım da ne derse desin
iyi bari kan ve idrar testi demekki
doğuma yatkınlık benim için önemli aslında
ben ilk gittiğimde soracağım valla merak ediyorum tavrını
mesela epidural normal doğumla ikiz doğurabilirmiyim acaba ne dersiniz diye sorracağım
ayda bir mi çağırıyor
32. haftamdayım canım, Ağustosta bekleniyor ama artık bebek ne zaman gelirse. TOBB'a (eski mesa) gidiyorum ve doğumu da orada yapacağım.
Bu arada çoğu şeyimi aldım, artık sadece bebek şekeri gibi şeyler ve bir tane daha ekstra gecelik ve sütyen kaldı. Ama hala valizim hazır değil... (!!!)
Alışveriş konusunda herhangi bir sorunuz olursa gönül rahatlığıyla cevaplayabilirim,zira ciddi mesai harcadım hanfendiye
3 4 haftada 1 sanirim.bir de,uygun cumle aramamdaki sebep sormaya cekinmem degil,gercek egilimini anlamak.sen de pat diye sorarsan su sezaryen karsiti gundem varken alacagin cevap belli.hepsi bastan normal dogumcu gozukuyor ama dogum yaklasip da ufacik bir risk olusunca sezaryene donuveriyorlar.ha senin ozel durumun var,belki bastan der sezaryen oneririm cogul gebeliklerde diye.
ben epidural spinal karisik sezeryan oldum
tarih 15 haziran, beklenen doğum tarihinden 9 gün önce
spinal kesinlikle etkilu ve guzel bir yontem
sabah 8de hastanedeydik, yatışım yapıldı, önlüğü giyip beklemem söylendi
ilk lavman yapildi,tum dogum aninda hissettigim teksey oydu
kendimi kastim diye sokarken azcik acidi ama acisi hicbisey tabi
ikinci sezeryan bendim, saat 9:30 gibi odama geldiler
ameliyathaneye gidiyoruz hazir misin deyip beni aldilar odadan
o an cok heyecanliydi babam agladi ben de aglamayim diye kastim kenimi
esim ameliyathaneye kadar geldi
kapida optu beni el salladik ayrildik
orda iyice duygulandim esimi ilk kez bu kadar endiseli gordum
hemen anestezi uzmani geldi ekibiyle
kadin ne yaptigini anlatarak yapti
igneyi sokarken normal igne acisi hissettim ilaci skinca bacaklar isindi hemen uyustum
ekibi beni sedyeye aldi
hemsireler cocuk doktoru doktorum vs geldi
hepsi tek tek nasil oldugumu sordu
hemsirenin biri surekli basimdaydi
muzik actilar
konusa konusa basladik
kisa surede oglum cikti mosmor sekilde
hemen agladi
doktorum kordonu kesmeden gosterdi bana
sonra kordon kesildi cocuk doktoru aldi kontrole
o kontrol edilirken ben gormedim hic gorus alanimda degildi
o kadar tuttum kendimi o orda aglarken basladim ben de aglamaya
herkes sordu mutluluktan de mi diye evet dedim
cocuk doktoru geldi bebegimin saglikli oldugunu soyledi
sonra oglumu getirdi hemsireler koydular yanagima optum oglumu
tabi ben agliyorum hala
resmimizi falan cektiler oyle
sonra aldilar oglumu
uyuyacak miyim simdi dedim
evet dediler ve uyumusum
daha once defalarca bayildigim icin bayilip ayilma aninda ne hissediyorsan aynen oyle ayiliyosun
derin bi uykudayim ve gozumu zor aciyorum
ben gozumu acmaya calisirken dikislerim atiliyordu sanirm
tam kendime gelmeden cikardilar beni isim bitti
bu ararada hicbisey hissetmedim ameliyatta
sadece dokunduklarini ve oglumu cikarmak icin midrmden bastirdiklarini hissettim
sonra da orda bi bosluk
ameliyathaneden cikarken sersen gibi ama ayiktim
esim kapida bekliyormus
gordunmu oglumuzu dedim hayir dedi uzuldum
cok tatli dedim
o da iyi olup olmadimi sordu hemen
iyiyim dedim ki gercekten iyi hissediyordum
herkese tesekkur ederek ciktim yukari odama
dun gun boyu cekilmez olmayan sabcim oldu
gece biara epey yogunlasti
hemsireye soyledim epiduralden sonra agri kesici yapti
epidurlin etkisi heralde sag omzum fena aciyodu ama agri kesiciden sonra gecti
4 saatte bir belimdeki baglntidan ilac veriliyor
sancilatim cok siddetli degil dayanilabilir
yururken ve hareket edince aciyor norml olarak
ama eve gitmekten korkuyorum acikcasi acim artar diye
hemsire zor kısmi atlattigimi bundan sonra evde 4 saatte bir parol icmemin iyi gelecegini soyledi
ertesi gün doktorum ve çocuk doktoru gelip gerekli kontrolleri yapıp çıkabileceğimi söylediler
bu arada ilk gün akşam 5-6 gibi gazımı ancak yaptım, sonra da tuvalete gittim tekrar
şimdi oğlumla evimizdeyiz
2 günlük olduk, yanımda uyuyor meleğim
ağrım sancım da yok denecek kadar az
çıkarken antibiyotik ve ağrı kesiciler verdiler
onları kullanıyorum
allah herkese hayırlı doğumlar nasip etsin
bir de akropolü merak edenler
gerçekten çooook memnun kaldım doktorumdan da doğum ekibinden de hemşirelerden de
özellikle gece kalan esra hemşire vardı allah razı olsun öyle ilgilendi ki
bidaha doğursam yine orda doğururum
mrb herkese...şimdi utopyanın yazdıklarını okudum,aslında yaşadıklarımın pek de farkı yok...
ben bütün gece hiç uyuyamadım, çok ama çok heyecanlıydım...hastane ve doktorunuz okadar önemliki lütfen içinize sinen bir tercih yapın,
maddiyat bile ikinci planda kalıyor inanın..
akay'da herkes mükemmel derecede iyiydi heyecanımı yatıştırdılar çook güzel ilgilendiler..tolga ecemişe,ekibine ve akaya bu konuda çok minnetarım,
inanılmaz bir ilgi anlayış..doğum sonrası da öyle..eşimle iyiki burayı seçmişiz dedik durduk 2 gün boyunca
annemler de okadar çok beğendiki,hemşirelerin ilgisi alakası,beni ayağa kaldırabilmek için gösterdikleri çaba, buraya yazamıyorum birçok şeyi ama
tek kelime ile mükemmeldi...bir de tolga bey epidurali ısrarla önerdiği için çok minnettarım.iyiki genel anestezi olmamış
ameliyat sırasında eşim de yanımdaydı, kızımı ilk gördüğümüz an ikimizde konuşamıyorduk resmen donduk kaldık,eşim ilk kez
ağlamıştı..yanıma getirdiler kızımı, ne öpebildim ne tek kelime söyleyebildim,mucize gibi birşey...9 aydır merak ettiğim kızımı gördüm...
eğer sezeryan olacaksanız kesinlikle epidural tercih edin,o anı yaşamak müthiş bir deneyim..korkacak hiçbirşey yok
söyledikleri gibi bağağrısı,acı sızı olmadı sadece hafif sağ omzum tutuldu.
kötü olan tek şey anestezi geçtikten sonra hissedilen acı-ağrı..ben 1.5 saate bir basıyordum ağrıkesiciye..
ilkgün gerçekten zor..inkar edemiycem ayağa kalkmak yürümek zormuş,birdaha yürüyemiycem sanıyorsunuz
sütüm hemen geldi çok şaşırdım ama yetersiz kalınca mama takviyesine başladılar, kızım 140 gr kaybetti,
sürekli mama vermesek olmaz mı diyordum ama hemşireler kan şekeri düşerse bizi
daha büyük zorluklar bekler diyince kaş yaparken göz çıkarmak istemedim
ve bugün de evde başladık mamaya,çünkü sütüm yetmiyor kızım doymuyor..tahinli pekmez,hurma,süt artırıcı çaylar,sıvı gıdalar
rezene ne duyduysak yapıyoruz..
doğumda sadece 5 kilo kaybetmişimzaten kızım da 2800gr doğdu..tam doktorumuzun söylediği gibi...nomal doğumu beklesek su sıkıntısı
nedeniyle çok zorda kalcakmış bebeğim
şimdi bile bizi bekleyen birsürü tahlil vs var sırf su azlığı nedeniyle yaptıracağımız..tolga beyin günahını almışım-normal doğum önermiyor bana diye-ama
ne kadar haklı olduğunu gördüm, açıkçası çok kızdım kendime,çünkü o daha erken bile almamız gerektiğini söylemişti.
nacizane size birkaç tavsiye,mutlaka gecelik-sabahlık olsun yanınızda,pijamalarınız önden düğmesizse değiştirin,emzirirken alttan açmak okadar kolay
olmuyor ve dikiş yeriniz soğuk almamalı...
ilkgünkü ağrılarınızı görünce umutsuzluğa kapılmayın inanın 2.gün bile herşey değişiyor.
süt için endişelenmeyin, tadını çıkarın heranın..insan hayatı boyunca kaçkere yaşıyorki böyle güzel bir deneyimi..
onun için çekilen her acı her ağrı değermiş diyorsunuz..
uykusuz geceler bile güzel geliyor,en azından şimdilik :))
allah herkese hayırlısıyla kurtulmak nasip etsin...sizlere de yaşatsın bu güzel duyguları,kızım uyanmak üzere..
görüşmek üzere kızlar...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?