- Konu Sahibi nonameanymore
-
- #1.801
kızlar bu evde oturmaya başladığımdan beri bebek çok aşağıya, hatta neredeyse çıkacak gibi vuruyor. Anlamaya çalışıyorum ama 2 gün arasında dağlar kadar fark var. Tekmeleriyle zıplatan çocuk şimdi karnımda hafif hafif hareket ediyor, başka biri gibi. Yaşayan var mı merak ettim, haftaya dr'a soracağım.
ben epidural spinal karisik sezeryan oldum
tarih 15 haziran, beklenen doğum tarihinden 9 gün önce
spinal kesinlikle etkilu ve guzel bir yontem
sabah 8de hastanedeydik, yatışım yapıldı, önlüğü giyip beklemem söylendi
ilk lavman yapildi,tum dogum aninda hissettigim teksey oydu
kendimi kastim diye sokarken azcik acidi ama acisi hicbisey tabi
ikinci sezeryan bendim, saat 9:30 gibi odama geldiler
ameliyathaneye gidiyoruz hazir misin deyip beni aldilar odadan
o an cok heyecanliydi babam agladi ben de aglamayim diye kastim kenimi
esim ameliyathaneye kadar geldi
kapida optu beni el salladik ayrildik
orda iyice duygulandim esimi ilk kez bu kadar endiseli gordum
hemen anestezi uzmani geldi ekibiyle
kadin ne yaptigini anlatarak yapti
igneyi sokarken normal igne acisi hissettim ilaci skinca bacaklar isindi hemen uyustum
ekibi beni sedyeye aldi
hemsireler cocuk doktoru doktorum vs geldi
hepsi tek tek nasil oldugumu sordu
hemsirenin biri surekli basimdaydi
muzik actilar
konusa konusa basladik
kisa surede oglum cikti mosmor sekilde
hemen agladi
doktorum kordonu kesmeden gosterdi bana
sonra kordon kesildi cocuk doktoru aldi kontrole
o kontrol edilirken ben gormedim hic gorus alanimda degildi
o kadar tuttum kendimi o orda aglarken basladim ben de aglamaya
herkes sordu mutluluktan de mi diye evet dedim
cocuk doktoru geldi bebegimin saglikli oldugunu soyledi
sonra oglumu getirdi hemsireler koydular yanagima optum oglumu
tabi ben agliyorum hala
resmimizi falan cektiler oyle
sonra aldilar oglumu
uyuyacak miyim simdi dedim
evet dediler ve uyumusum
daha once defalarca bayildigim icin bayilip ayilma aninda ne hissediyorsan aynen oyle ayiliyosun
derin bi uykudayim ve gozumu zor aciyorum
ben gozumu acmaya calisirken dikislerim atiliyordu sanirm
tam kendime gelmeden cikardilar beni isim bitti
bu ararada hicbisey hissetmedim ameliyatta
sadece dokunduklarini ve oglumu cikarmak icin midrmden bastirdiklarini hissettim
sonra da orda bi bosluk
ameliyathaneden cikarken sersen gibi ama ayiktim
esim kapida bekliyormus
gordunmu oglumuzu dedim hayir dedi uzuldum
cok tatli dedim
o da iyi olup olmadimi sordu hemen
iyiyim dedim ki gercekten iyi hissediyordum
herkese tesekkur ederek ciktim yukari odama
dun gun boyu cekilmez olmayan sabcim oldu
gece biara epey yogunlasti
hemsireye soyledim epiduralden sonra agri kesici yapti
epidurlin etkisi heralde sag omzum fena aciyodu ama agri kesiciden sonra gecti
4 saatte bir belimdeki baglntidan ilac veriliyor
sancilatim cok siddetli degil dayanilabilir
yururken ve hareket edince aciyor norml olarak
ama eve gitmekten korkuyorum acikcasi acim artar diye
hemsire zor kısmi atlattigimi bundan sonra evde 4 saatte bir parol icmemin iyi gelecegini soyledi
ertesi gün doktorum ve çocuk doktoru gelip gerekli kontrolleri yapıp çıkabileceğimi söylediler
bu arada ilk gün akşam 5-6 gibi gazımı ancak yaptım, sonra da tuvalete gittim tekrar
şimdi oğlumla evimizdeyiz
2 günlük olduk, yanımda uyuyor meleğim
ağrım sancım da yok denecek kadar az
çıkarken antibiyotik ve ağrı kesiciler verdiler
onları kullanıyorum
allah herkese hayırlı doğumlar nasip etsin
bir de akropolü merak edenler
gerçekten çooook memnun kaldım doktorumdan da doğum ekibinden de hemşirelerden de
özellikle gece kalan esra hemşire vardı allah razı olsun öyle ilgilendi ki
bidaha doğursam yine orda doğururum
mrb herkese...şimdi utopyanın yazdıklarını okudum,aslında yaşadıklarımın pek de farkı yok...
ben bütün gece hiç uyuyamadım, çok ama çok heyecanlıydım...hastane ve doktorunuz okadar önemliki lütfen içinize sinen bir tercih yapın,
maddiyat bile ikinci planda kalıyor inanın..
akay'da herkes mükemmel derecede iyiydi heyecanımı yatıştırdılar çook güzel ilgilendiler..tolga ecemişe,ekibine ve akaya bu konuda çok minnetarım,
inanılmaz bir ilgi anlayış..doğum sonrası da öyle..eşimle iyiki burayı seçmişiz dedik durduk 2 gün boyunca
annemler de okadar çok beğendiki,hemşirelerin ilgisi alakası,beni ayağa kaldırabilmek için gösterdikleri çaba, buraya yazamıyorum birçok şeyi ama
tek kelime ile mükemmeldi...bir de tolga bey epidurali ısrarla önerdiği için çok minnettarım.iyiki genel anestezi olmamış
ameliyat sırasında eşim de yanımdaydı, kızımı ilk gördüğümüz an ikimizde konuşamıyorduk resmen donduk kaldık,eşim ilk kez
ağlamıştı..yanıma getirdiler kızımı, ne öpebildim ne tek kelime söyleyebildim,mucize gibi birşey...9 aydır merak ettiğim kızımı gördüm...
eğer sezeryan olacaksanız kesinlikle epidural tercih edin,o anı yaşamak müthiş bir deneyim..korkacak hiçbirşey yok
söyledikleri gibi bağağrısı,acı sızı olmadı sadece hafif sağ omzum tutuldu.
kötü olan tek şey anestezi geçtikten sonra hissedilen acı-ağrı..ben 1.5 saate bir basıyordum ağrıkesiciye..
ilkgün gerçekten zor..inkar edemiycem ayağa kalkmak yürümek zormuş,birdaha yürüyemiycem sanıyorsunuz
sütüm hemen geldi çok şaşırdım ama yetersiz kalınca mama takviyesine başladılar, kızım 140 gr kaybetti,
sürekli mama vermesek olmaz mı diyordum ama hemşireler kan şekeri düşerse bizi
daha büyük zorluklar bekler diyince kaş yaparken göz çıkarmak istemedim
ve bugün de evde başladık mamaya,çünkü sütüm yetmiyor kızım doymuyor..tahinli pekmez,hurma,süt artırıcı çaylar,sıvı gıdalar
rezene ne duyduysak yapıyoruz..
doğumda sadece 5 kilo kaybetmişimzaten kızım da 2800gr doğdu..tam doktorumuzun söylediği gibi...nomal doğumu beklesek su sıkıntısı
nedeniyle çok zorda kalcakmış bebeğim
şimdi bile bizi bekleyen birsürü tahlil vs var sırf su azlığı nedeniyle yaptıracağımız..tolga beyin günahını almışım-normal doğum önermiyor bana diye-ama
ne kadar haklı olduğunu gördüm, açıkçası çok kızdım kendime,çünkü o daha erken bile almamız gerektiğini söylemişti.
nacizane size birkaç tavsiye,mutlaka gecelik-sabahlık olsun yanınızda,pijamalarınız önden düğmesizse değiştirin,emzirirken alttan açmak okadar kolay
olmuyor ve dikiş yeriniz soğuk almamalı...
ilkgünkü ağrılarınızı görünce umutsuzluğa kapılmayın inanın 2.gün bile herşey değişiyor.
süt için endişelenmeyin, tadını çıkarın heranın..insan hayatı boyunca kaçkere yaşıyorki böyle güzel bir deneyimi..
onun için çekilen her acı her ağrı değermiş diyorsunuz..
uykusuz geceler bile güzel geliyor,en azından şimdilik :))
allah herkese hayırlısıyla kurtulmak nasip etsin...sizlere de yaşatsın bu güzel duyguları,kızım uyanmak üzere..
görüşmek üzere kızlar...
yoo bana kese için de kalp için de alttan baktılar ve o yüzden erkenden hem keseyi gördüm hem kalp atışını..
iyi de üst ultrasonda iyice görünmesi için sıkışık olmamız gerekiyorya normalde gebelikte öyle olmuyormu :))
slm kızlar incilay ve utopya en yakın doğum yapan sizlersiniz sizlere bi sorum olacak benimde doğum yaklaştı ya çantamda olması gerekenler nele acaba:44::44:
emzik biberon kasik
buyuk kilot 2 tane
orkid gece
2 gecelik en az
gogus kalkani
sut sagma makinasi veya gogus ucu cikartici
slikon gogus ucu
5-6 tane citcitli badi
2-3 battaniye penye
biz alt ust baska bisey giydirmedik tek citcitliyla durdu
bebise ve kendine corap
terlik
ben bunlarin hepsini kullandim
teşekkür ederim canım bu hastane çıkışı dediklerinden kullanmadınmı sen
emzik biberon kasik
buyuk kilot 2 tane
orkid gece
2 gecelik en az
gogus kalkani
sut sagma makinasi veya gogus ucu cikartici
slikon gogus ucu
5-6 tane citcitli badi
2-3 battaniye penye
biz alt ust baska bisey giydirmedik tek citcitliyla durdu
bebise ve kendine corap
terlik
ben bunlarin hepsini kullandim
cok sicak oldugundan giydirmedik goturmustum hastaneye ama
sadece citcitli badilerini kullandim
haftaya gideceğim inş.delikiz1982 gittin mi doktor randevuna?nasıl oldu izlenimlerin? ikizleri normal doğurabilir miymişsn? :)
merhaba kızlar valla hiç eksik bitmiyor bugun bakım ürünlerini aldım sebamedin araştırmalarıma göre en iyisi buymuş ama düşündükçe daha çok eksiğim var ya
slm kızlar incilay ve utopya en yakın doğum yapan sizlersiniz sizlere bi sorum olacak benimde doğum yaklaştı ya çantamda olması gerekenler neler acaba:44::44:
haftaya gideceğim inş.
haftaya pazartesi inş. ama zaman geçmiyor içerde nasıllar bilmiyorum
bulantım filan da yok hiç hamile gibi değilim
inş. içerde iidirler
bi de bu başak hanımmı yapıyor sezeryanı çok genç geldi de bana
gece sbaha kadar rüyamda sezeryanı gördüm yaa
beni bayıltamıyorlar narkoz etkilemiyor hiç bekliyorum öylece
yan taraftaki hastaları kesip dikiyorlar filan
Merhaba arkadaşlar..
İncilay ve ütopya bebeklerinize sağ salim kavuşmuşsunuz..güle güle büyütün inşallah..darısı hayırlısıyla bizlere..
delikız sende beniim gibi ikiz bekliyorsun ve normal doğum istiyorsun :) buna pek yanaşmıyor dr.lar..tedaviyle olduysa hele ki....
yine de hayırlısı..gönlüne göre olur inşl..
haftaya gideceğim inş.
haftaya pazartesi inş. ama zaman geçmiyor içerde nasıllar bilmiyorum
bulantım filan da yok hiç hamile gibi değilim
inş. içerde iidirler
bi de bu başak hanımmı yapıyor sezeryanı çok genç geldi de bana
gece sbaha kadar rüyamda sezeryanı gördüm yaa
beni bayıltamıyorlar narkoz etkilemiyor hiç bekliyorum öylece
yan taraftaki hastaları kesip dikiyorlar filan
yok üzülmedim de içerdekileri merak ediyorum işte ..bulantın olmadığı için üzüldüğüne inanamıyorum.Benim hele ki bu hamileliğimde 4 ay sürdü su bile içemiyordum.Tadını çıkar.Bir de kıyamam doğum rüyaları görmeye erken başlamışsın. Ben de arkadaşlara katılıyorum ikizleri hele tedaviyle oldularsa normal doğurtacak dr zor bulursun. Sağlıkla doğsunlar da nasıl olursa olsun.Sezaryen de öyle çok korktuğun gibi değil.
cnm ben de hep sebamed düşünüyordum kendim de kremlerinden çok memnun olduğum için, ancak alışveriş yaptığım yerde o an yoktu sebamed ve johnsonbaby aldım,çocuk doktoruna sordum marka tavsiyeniz var mı diye, farketmez dedi, ben johnson baby almıştım dedim, olur o da kaliteli bir marka dedi , ama ben bunlar bitince yine sebamed
düşünüyorum, çünkü dermetolojik bir ürün...doktorun söylediği şu, açık gözenekleri fazla ve sık sık birşeyler sürüp kapatmayın,kızarıklık oldukça pişik kremi kullanın ve abartmamak koşuluyla banyodan sonra bebek yağı kullanın..pudra kesinlikle kullanmayın..ilk yıkamada tuzun hiçbir faydası yok..zeytinyağı için de aynı şey geçerli kızarıklık yoksa boşyere sürmeyin.
mutlaka biberon al,kilo kaybı olunca mama veriyorlar kendi biberonunu verirsin...büyük kilot da kesinlikle lazım..2 tane yetiyor..orkid gece..biz hastane çıkışını kullandık..10 lu set almıştım bütün parçalarını da kullanıyorum..bize hasta bezini kendileri verdiği için gerek kalmadı ama devlet hastanesinde doğum yapcaksınız mutlaka alın..gecelik pijamadan daha kullanışlı oluyor..koridorda yürüyüş için sabahlık lazım oluyor :)) terlik..makyaj pamukları alt temizleme için çok ideal :) zaten doktor da ılık su ve pamuk kullanın diyor..ben kolaylık olsun diye ıslak mendil almıştım bebekler için olanından...yıkayıp yıkayıp kullanmamıza rağmen hastanedeyken hemen pişik oldumutlaka pamuk alın..göğüs pompasını ben de almıştım yanıma ama kullandırmadılar yara olmasın diye.geri getirdik..hem hastanelerde zaten bulunyor..göğüs pedi de yeterli ayrıca o makyaj pamukları da göğüs pedi gibi kullanılabiliyor özellikle bimde satılan pamukçuk da bırakmıyor..kapı süsünüzü de almayı unutmayın :))) bebek bezi de gerçekten prima care daha iyiymiş, huggiesi primanın aktif bebeğini denedik ama en çok pampersi sevdim çünkü kakayı bile emiyor...
cnm başak hanım okadar da genç değil 43 yaşında :))) ayrıca hiç bulantıyı anma başına gelmesin...ben çok ağır geçirdim çok ama çok zor inşallah hiç bulantın olmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?