- Konu Sahibi nonameanymore
- #3.281
sen hangi kadin dogum doktoruna gtmeyi dusunuyorsun?
Ben bu zamana kadar 3 kilo aldim. Diyetisyen sana ne onerdi kac kilosun simdi?
bu ara doktor derdine düşünce bunu görmemişim kusura bakma.
ben 62 ile hamile kaldım şimdi tam 72 yim. 4-5-6. aylarımda ortama 3 kilo aldım 4. aya kadar almamıştım. bu ay diyetisyene başlayınca kilo alımım durdu inşallah hedefim toplamda 3 kiloyu geçmek.ben kilo almadım ama bebeğin maşallahı var o oldukça almış hatta 3 hafta önden gidiyormuş.
beyaz ekmeği ve unu unuttum:) sadece çavdar ekmeği tüketiyorum çantamda bile taşıyorum çünkü biz genelde dışar da yemek yiyoruz.
sabah kahvaltısında bir yumurta 2 ince dilim çavdar ekmeği 10 adet badem bir ceviz 2 kayısı peynir 5 adat zeytin istediğim kadar domates salatalık yeşillik yiyorum
11 gibi bir meyve hemen arkasında 1 çay bardağı süt yada yoğur veya ayran bunu 15.00 tekrarlıyorum
öğlen bir kepçe çorba et tavuk yada balık 3 yemek kaşığı bulgur pilavı bol salata (yağsız) ve bir ince dilim ekmek
17.00 gibi de 1 çay bardağı leblebi 2 tatlı kaşığı kuş üzümü 5 adet fındık veya bi rdilim krem peynirli ekmek çay
akşamda en geç 19.00 da 1 kepçe çorba 3 kaşık yoğurt 6-7 kaşık etsiz sebze 2 dilim ekmek bol salata
21.30-22.00 bu sefer 2 porsiyon meyve ve bir su bardağı süt
tabi bende şeker olduğu için patates mısır bezelye havuç ve şeker tüketmiyorum canım tatlı isterse livada diyabetik tatlı var ondan alıyorum yada hurma yiyorum
bu arada kesinlikle doğuma kadar maydanoz ve dereotu yeme dedi erken doğumu tetikliyormuş gaz sıkıntısı olanada tavsiye kimyon özellikle emzirirken kullanırsan bebekte de gaz sancısı olmaz dedi