Ankaradan olanlar bakarmısınız lütfen

LuckyMom

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2020
1.620
5.928
88
Merhaba kk hanımları. Ankarada yaşayan,yaşamış olanlar nasıl biryerdir ankara? Henüz semtini tam olarak bilmiyorum. Ev kiraları,pahalılık fln nasıl? Hangi mahalleleri güzel mesela? Yada neresinde oturulmaz? Eşim iş teklifi aldı, Konum ve maaş olarak yüksek bir teklif. Şuan istanbulun sınırı bir ilde,kendi evimizde oturuyoruz. Gitme durumunda eşyalı bir eve girip en azından 1 sene,evimizi bozmadan denemeye karar verdik. İyi gelirse sonra evle ilgili karar vericez. Şuan bulunduğumuz yerde eş akraba yok. Pekte önem vermiyorduk,pandemiden sonra hiç insan ilişkimiz kalmadı. Ailelerimize şuanki uzaklık neyse ozamanda aynı olacak hemen hemen.Değermi gitmeğe emin değilim. Vereceğiniz fikirler çok önemli,şimdiden teşekkür ederim.

Meraba semte gore değişiyor kira fiyatları. Örneğin çankaya batıkent etimesgut gibi yerlerde kiralar 1.500den başlıyor fiyatları. Ama eşyalı evler nerden baksan 3.000 bini bulabilir. Her semtin sıkıntılı yerleri var illaki ama mamak sincan kecioren gibi yerlerde sıkıntılar olabiliyor. Umarım yardımcı olmuşumdur. Bu arada bende keçiörende oturuyorum ama gayet iyi bi mahallesinde mutluyum yani

İş yeri nerede olacak eşinizin?
Kaç odalı bir evde, hangi şartlarda yaşamak istiyorsunuz? (site içi, hastane yakınlığı, sakin, nezih vs)

Hangi Mahallesi diye sorsam çünkü o kadar kalabalık ki, hangi Mahallesi için gayet iyi denilebilir bilmiyorum.

Incirli ve belediyenin oralar daha oturmuş mahalleler
Hangi Mahallesi diye sorsam çünkü o kadar kalabalık ki, hangi Mahallesi için gayet iyi denilebilir bilmiyorum.
İncirli ve keçiören belediyesinin oralar oturmuş güzel mahalleler. Ayrıca keciorenin heryeri kalabalık nüfus fazla yani. Etlik ayvalı da güzel mahalla bu arada.

++ yazmayı unutmuşum semt olarak bence işinize yakın bir yer seçmeniz süper olur. Çünkü trafik Ankarada da beter haldeydi en son bıraktığımda
Evet bunları bende duydum Ankara sıkıcı vs vs. Açıkçası yazlık bir memleketimiz var yazdan yaza gidip denize vs tatilihtiyacımızı görüyoruz genelde. Şuan malum durumlardan anca geçim ve iyi koşullar önemli benim için. Rahat bir ev rahat bir mahalle yeterli.
İş yeri nerede olacak eşinizin?
Kaç odalı bir evde, hangi şartlarda yaşamak istiyorsunuz? (site içi, hastane yakınlığı, sakin, nezih vs)
Mahalle olarak henüz bilmiyorum. Şube şube değişiyor bizimki belirsiz daha. Çok merkezi olması değilde rahat,nezih bir site ola bilir. Orta okula yakın olması en önceliğimiz.

Incirli ve belediyenin oralar daha oturmuş mahalleler
İncirli ve keçiören belediyesinin oralar oturmuş güzel mahalleler. Ayrıca keciorenin heryeri kalabalık nüfus fazla yani. Etlik ayvalı da güzel mahalla bu arada.
Ben sakinlik, yeşillik çok özledim. Bende keçiörendeyim. Dediğiniz bölgeleri de biliyorum. Oralar da kalabalık, ama belediyenin etrafında yeşil alanlar var, ulaşılabilir olması açısından evet fena değil.

Semtten semte göre değişiyor evlerin fiyatları. Keçiörende oturuyordum eşimin işi orda diye ama nasıl kaçtığımi bilemedim o kadar söyleyim. Her kesimi ayni değil ama büyük kesim dedikoducu teyze kıvamında. Mamak ve sincanda dahil buna. Ankarali değilim bende dışardan bir göz olarak soyluyorum bunları.
Batıkent yenimahalle tarafları daha nezih, daha çok çalısan kesim yaşıyor. Buraya tasıninca resmen şehir değistirmiş gibi oldum. Ama kiralarda ona gore bir tık daha pahalı tabi.
Genel itibariyle Ankaranın insani soğuk, mutsuz. Istanbul gibi her ihtiyacinizi rahatlikla halledebilirsiniz. Gezilip görülecek çok güzel yerleri var

Açıklayıcı mesaj olmuş teşekkür ederim. Bir tık fazla vermeği göze alırım bu durumda.

Açıklayıcı mesaj olmuş teşekkür ederim. Bir tık fazla vermeği göze alırım bu durumda.
Eşinizin işi nerede olacak, önemli kısım bu.
Ankara çok dağınık ve karmakarışık bir şehir.
Bir ilçede kira 1000 lira, diğerinde taban fiyat 4 bin.
Dolayısıyla tüm sosyo kültürel özellikleri de değişiyor ilçe ve semtlerin.

Merhaba, kiralar semtten semte çok fark ediyor ama Çankaya, Çayyolu, Bilkent, Ümitköy, Çukurambar ve İncek yaşamak için güzel ve nezih bölgelerdendir. Merkezi bir konumda olsun isterseniz Çukurambar, Ümitköy, Hoşdere Mah. ve Öveçler taraflarını önerebilirim size.

Eşinizin iş yerine yakın bir yer seçin derim ben. Okulu falan da ona göre ayarlarsınız, Ankara'da okuldan bol bir şey yok. Çalıştığı semti öğrenin ona göre semt önerelim. Ayrancı'da çalışacaksa atıyorum Yaşamkent/Bağlıca uzak kalır vs vs.

bunlar iyi nezih semtlerdir. Bunlara ilaveten Gaziosmanpaşa eklenebilir. Ümitköy, çayyolu taraflarında çok güzel siteler yapıldı. Bütün büyük inşaat firmaları Ankara merkezdir. İhalelerden, bürokrasiden dolayı. Evlerin kalitesi Türkiye genelinden yüksektir.
etlik, keçiören, etimesgut... bunlar daha düşük gelir seviyesinin oturduğu kesimlerdir.

Ankaraya alışmak zaman alıyor konu sahibi, kendimdne biliyorum. Ama alışınca seviyor insan ve ayrılınca dönmek istiyorum hemen. Ben de alıntı yaptığım arkadaş gibi Öveçleri öneririm. Tabi iş nerede o da çok önemli ama nerede olursa olsun yakınında nezih bi mahalle bulunur bence.

Çayyolu, Ümitköy, Bilkent (üniversiteler mahallesi) şehirin biraz dışı bence ama nezih semtlerdir.

Daha şehir merkezine yakın olsun derseniz de Bahçelievler, Kavaklıdere, Gazi Osman Paşa, Hoşdere, Aşağı veya Yukarı Ayrancı ve Yıldız mahallesi düşünülebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…