Ankaradan olanlar bakarmısınız lütfen

Yada neresinde oturulmaz?
Mamak’ta oturulmaz. Eski gecekondu semttidir. Kentsel dönüşümle değişti ama tabii toprak sahiplerine de daire veriyorlar. Keza Pursaklar’da oturulmaz. Ulus, kızılay oturum için uygun değil. Gölbaşı uzak kalır.
siz hangi şehirden geleceksiniz?
kiraları bilmiyorum. Benim ailemin kendi evi var.

Ilce hatta semt belli olunca daha mantıklı öneriler gelir bence. Bana sorarsan Çiğdemi çok seviyorum ben. Sakin yeşillik ve şehrin ortası. Her yere yakın. Benim isim hariç Oturmuş yapısı var. Kimse kimseyi rahatsız etmez. Apartman kurallarına uymayan birini göremezsin falan.

Ben de buradaki arkadaşlara sormuştum, eşim görev nedeniyle birkaç ay öncesinde gelmişti Ankaraya . Buradaki birkaç arkadaş da aynı semti söyleyince görmeme gerek yok tut evi dedim.7 ay kadar önce taşındım.Eşinizin işi nerede olacak? Siz çalışıyor musunuz ? Çocuk var mı ? Kaç yaşında? Tüketim alışkanlıklarınız nasıl ? Hepsi etkiliyor yaşamak istediğiniz yeri.Mesela Emek çok sakin ,3/4 katlı binalardan oluşan bir muhit.Genelde öğrenciler ,sağlık çalışanları ve emekli kamu çalışanları yaşıyor.Kafe ,pastahane yeme içme açısından tatminkar .Büyük alışveriş marketi pek yok ,giyim konusunda satış yapan fazla mağaza yok.Ama Ankaray gibi bir ulaşım ağı var ve eşim de ben de işe giderken bu hızlı tren /metro ağını kullanıyoruz.Biz muhiti sevdik ve ev arayışındayız ama Eryaman da insanların yerleşmeyi tercih ettiği yerler arasında ..

eşalı evler pahalı oluyor yada çok kalitesiz eşyalar oluyor bence yükte hafif pahada ağır eşyaları götürün diğer ağır eşyaları da ekonomik eşyalar alıp öyle idare edin.

Oran’da güzeldir. Eskiden milletvekillerinin lojmanı vardı, çok yatırım yaptılar. Ben bir aralar Dikmen Vadisi taraflarını çok beğeniyordum. Melih Gökçek kendi evi orda diye yapay havza yaptı.
AnkarA daha çok Avrupa şehri gibidir. İnsanları eğitimli ve medenidir. Üniversiteler şehridir. Bolça avm ve park vardır. Ayazı meşhurdur. İçinize işler.
Deniz aşığı değilseniz yaşam kalitesi İstanbul’dan yüksektir. Trafikte kavga filan pek görmezsiniz. Bürokrasinin merkezi olduğu için zaten herkes daha kuralcıdır.

Bir ankaralı olarak orda doğmuş büyümüş biri olarak diyorum oralı olmayanın pek sevdiğini görmedim
Ben severim genel olarak insanlar soğuk gibi görünür herkese ama bence çoğu saygılıdır
Yaşamak istanbula göre çok daha kolay
Ama sonradan hissim şu yönde Ankaranın en güzel yanı İstanbula dönüşüdür
Pandemiden sonra güzel bir çevre edinirseniz (deniz dışında diyorum çünkü insanlar sürekli deniz yok diyor ) çok güzel bi yaşam sürebilirsiniz

Doğma büyüme Ankaralı olduğum için buna objektif bir yorum yapamayacağım. Seviyorum. En yaşanılabilir ilçeleri Çankaya-Turan Güneş Bulvarı/Öveçler/Birlik/Sancak kısımları, Gölbaşı, Dikmen ve Çukurambar bana kalırsa.

Keçiören, Mamak, Sincan'dan uzak durun derim.
Evet özellikle Mamak, sincan sorun olur
Ankara’nın çevresinde Karagöl, Beypazarı, kızılcahamam, elmadağ... gezecek çok yer vardır. karagöl bozkırın içinde yemyeşildir. Beypazarı’nın yemekleri efsanedir. Kızıcahamam’a kaplıcaya gidilir. Elmadağ’da mangal sucuk yenilir. Kayak yapılmasa bile kar keyfi yaşanır.

Öncelikle gideceğiniz yer belli olduğuysa söylersiniz ona göre yorum yaparız. Şöyle diyeyim semtlere göre değişiyor kiralar . Ankara çok güzel bir şehir büyüdüğüm yer olduğu için şok seviyorum Mamak Pursaklar Altındağ etimesgut Sincan demetevler ben buraları sevmem meselâ itici gelmiştir bana hep . Ankara tam bir memur şehridir:)

Mamaklı bunu beğendi

Ev fiyatlarına satış sitelerinde, uygulamalarında bakıp fikir edinebilirsiniz. Bana göre Ankara çok soğuk. Sıcak seven biriyim, hangi mevsimde, hangi ayda gitsem üşüyorum.

Eşimin işi nedeniyle bir yıl kadar nerdeyse kaldım. Hiç bir şekilde sevemedim. Kasvetli, ruhumu daraltan bir şehir. Temelli kalmamak için çok çabaladık. Şükür ki geri istanbul a döndük. Ama tam bir memur şehri sakin sessiz rahat diyorlar. Biz merkezde değildik. Çok bilmiyorum içini vs.

Apartman kuralı bile yeter vallahi.. şuan ev bakımından ve cevreden okadar memnunum ki tek korkum o diyebilirim.
Şöyleki hastane,avm dibi olmasına gerek yok araçla ihtiyaç zamanlarında gidelim yeter. Genel anlamda sakin yeşili olan bir site ola bilir. Okula yakınlığı önemli. Aracımız var ve yazmayı unuttum kirayı şirket ödeyecek. Memnun kalmadığımız durumda biraz ekleme yapıp daha iyi bir ev seçebiliriz. İnsanları görgülü sakin olan bir mahalle mesela.

Malesef iş yeri tam olarak bayram sonrası belli olacak. Keşke şimdiden öğrenme şansım olsaydı.

Reactions: JES

Ankara da 1 sene kadar yaşadım şu an istanbuldayım. Benim iş imkanım var eşimin pek yok orada. Mümkün olsa hiç durmam Ankara’da yaşarım ben. Hayat kolay istanbul gibi büyük karışık trafikli değil. Her şey elinin altında. Hatta Ankaralıların gözünde büyüttükleri yollar bile istanbuldan sonra bize böyle kahve içmeye gidip gelinebilecek mesafeler geliyor. O yüzden ben çok rahat etmiştim.
Ev kirası olarak da istanbuldan çok uygundu. Ben yeni mezun olduğumda gitmiştim. Kötü bir ev tutmuştum ucuz olsun diye. Yine de bayağı iyidi. Tek başıma yeni mezun halimle rahat yaşıyordum.
Ben sizin yerinizde olsam deneme falan değil direk taşınırım.
Hele maaş istanbuldan yüksekse bence hiç durmayın.
Çünkü genelde ankarada maaşlar daha düşük olur.

Sorularınızı cevaplamamışım pardon. 30 yaş ev hanımıyım. Çocuklar ortaokullu ve 3 yaşında ufaklık var. Genelde sessiz semt ve ev ortamını severim. Hafta sonları kalabalık avm,gezmeler yaparız ailecek.

İstanbuldan daha iyi. Sevdiğim adam orda arada gidiyorum sessiz sakin :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…