Anksiyete Bozukluğu ve Erkek Fobisi!

evet gidişat çok kötü ancak gayet düzgün düşünceli belli bir hayat kalitesinde erkekler de var ama gözlemlerime göre bu tip erkekler kadınlarca pek tercih edilmiyor. geçen bir konu vardı hatta adam kibar diye kız ayrılmaya kalkmış fazla kibar bu istemem diye.
yani tercihlerimiz bizi bağlar hep böyle serseri it kopuk türünden tipler seçerseniz yaşadıklarınızın sıkıntılı olması doğal işte başta anlaşılmıyor sonradan değişti sözüne de inanmıyorum insan az çok belli eder kendini hal tavırlarından.
yoksa ben de rastladım sorunlu erkeklere ama şükür kısa sürede yolumu ayırdım.

Ben de anksiyeteden çok çektim tedavim 1 sene sürdü. Sonrasında kendimi hasta ettiğim için kendime çok kızdım. Çünkü bazı şeylerin önüne geçmek imkansız. Örneğin geçen bi video izledim kadın sokakta yürüyor arkadan tasması bırakılmış bir köpek çok hızlı koşarak geliyor tasma kadının ayağına takılıyor ve kadın takla atıyor ve boynu kırılıp ölüyor. Yani böyle ölebileceğini hiç hayal etmiş midir? Gerçekten de kader denen bişey var ve bunu değiştirmek imkansız, sadece tedbir alabilirsin. Boşa bunlarla yaşama yazık edersin kendine.

Yazdığınız bütün yorumları okuyorum çok sağ olun. Ancak genellikle uysal, efendi, kadınlara karşı çok nazik olan erkeklerden hoşlanıyorum. Fakat yine de iç yüzünü bilemem diye korktuğum oluyor. Çevremi değiştirmeliyim biliyorum ama doktora tezimi yazdığım için sürekli evdeyim. Psikoterapiye birkaç kez gittim ancak onda da psikolog sadece dinledi. "Bunun size sıkıntı verdiğini anlayabiliyorum ama olacağın önüne geçilmez" dedi. Bu beni daha kötü yaptı. Teskin olmadım yani.

Aa ama bu çok rahatsız edici. Böyle yaşanmaz. Tartışmalarda haklı olsanız bile pasif kalırsınız bu korku yüzünden.
Bence bu korku da anormal. Ben ne kadar kavga edersek edelim eşimin asla bana zarar vereceğine inanmam. Allah korusun tabii cinnet denen de bir gerçek var😔

Yazdığınız bütün yorumları okuyorum çok sağ olun. Ancak genellikle uysal, efendi, kadınlara karşı çok nazik olan erkeklerden hoşlanıyorum. Fakat yine de iç yüzünü bilemem diye korktuğum oluyor. Çevremi değiştirmeliyim biliyorum ama doktora tezimi yazdığım için sürekli evdeyim. Psikoterapiye birkaç kez gittim ancak onda da psikolog sadece dinledi. "Bunun size sıkıntı verdiğini anlayabiliyorum ama olacağın önüne geçilmez" dedi. Bu beni daha kötü yaptı. Teskin olmadım yani.
Nasıl psikologsa o da😏

bu tarz dusunceler saglikli degil hanimefendi, yani bir erkek sizi sirf cinsiyetiniz yuzunden tehdit olarak gorseydi siz ne hissederdiniz? Bende sizin gibi yurtdisinda doktora yapiyorum. Erkek ogrencileriniz ve calisma arkadaslariniz olacak. Akademik konferanslarda birlikte bulunacaksiniz. Bence durumun farkinda olmaniz gayet guzel, hazir psikolojik destek alirken bununda ustunden gelin. Size hayati cok ama cok zorlastirir bu durum.

Herkese merhaba,
29 yaşındayım. Bir buçuk yıldır anksiyete bozukluğu tedavisi için psikiyatristimin yazdığı Selectra adlı ilacı kullanıyorum. Gözle görülür bir iyileşme var. Ancak bundan 7 yıl önce duygularına karşılık vermediğim normal bir erkek arkadaşım tarafından ölümle ve intiharla tehdit edildiğimden beri erkeklerden çok korkuyorum. Özellikle son zamanlarda kadına şiddetin patlama yapması nedeniyle de bir erkeğin en ufak ilgisinden aşırı rahatsız olup, onu potansiyel tehlike olarak görüyorum ve bu nedenle hayatımda kimse yok.

Mesele ölüm korkusu değil. Hepimiz bir gün öleceğiz. Ancak doktora yapıyorum şu an ve ülkeme, milletime hizmet etmeden; serseri mayın gibi dolaşan bir manyağın hedefi olmak istemiyorum. Bir erkekten hoşlansam bile yeşil ışık yakamıyorum. Selectra evet pek çok konuda yardımcı oldu fakat erkeklerden aşırı korkma konusunda ne yapabileceğimi bilmiyorum. Sadece kardeş saydığım, düğünlerine dahi gittiğim, çocuklarının doğumunda yanlarında olduğum sosyal erkek arkadaşlarım var. Bir tek onlardan korkmuyorum. Ancak duygusal boyutta bir şeyler yaşayabileceğim tüm erkekler bana üstünde "Ölüm tehlikesi" yazan bir kurukafadan farksız görünüyor. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
ne diyerim allah iyiler ile karşılaştırsın.

bu tarz dusunceler saglikli degil hanimefendi, yani bir erkek sizi sirf cinsiyetiniz yuzunden tehdit olarak gorseydi siz ne hissederdiniz? Bende sizin gibi yurtdisinda doktora yapiyorum. Erkek ogrencileriniz ve calisma arkadaslariniz olacak. Akademik konferanslarda birlikte bulunacaksiniz. Bence durumun farkinda olmaniz gayet guzel, hazir psikolojik destek alirken bununda ustunden gelin. Size hayati cok ama cok zorlastirir bu durum.
Bana duygusal olarak yaklaşan erkekleri tehlike olarak görüyorum. Yani erkek öğrencim, meslektaşımdan tedirgin olmam. Ancak bana ilgi duyan erkeklerin saplantılı çıkmasından endişe ediyorum.

Benim zaten hiç sevgilim olmadı birinden hoşlanırsam da ancak uzaktan severim o kadar.Evlenmeye hiç niyetim yok.Çocuk da istemiyorum.Yaşanacak dünya yok artık.İnsan bazı şeyleri kanıksıyor.E sizde de böyle bir korku,endişe varsa bence çok da kurtulmak istenecek bir şey yok.

Bana duygusal olarak yaklaşan erkekleri tehlike olarak görüyorum. Yani erkek öğrencim, meslektaşımdan tedirgin olmam. Ancak bana ilgi duyan erkeklerin saplantılı çıkmasından endişe ediyorum.
Sadece kardeş saydığım, düğünlerine dahi gittiğim, çocuklarının doğumunda yanlarında olduğum sosyal erkek arkadaşlarım var. Bir tek onlardan korkmuyorum.
bunu yazmaniz uzerine boyle dusundum, yani herkesin kendi tecrubesi var ama burada bunu normal bulan hatta dogru bulan insanlar acikcasi beni sasirtti. Bir omur boyu erkeklerden kacmak sizce de hayat standartinizi dusurmeyecek mi? Umarim her sey sizin icin saglikli boyuta donusur.

bunu yazmaniz uzerine boyle dusundum, yani herkesin kendi tecrubesi var ama burada bunu normal bulan hatta dogru bulan insanlar acikcasi beni sasirtti. Bir omur boyu erkeklerden kacmak sizce de hayat standartinizi dusurmeyecek mi? Umarim her sey sizin icin saglikli boyuta donusur.
Maalesef insanları matruşka bebeği gibi açıp içine bakamıyoruz. O yüzden kimse artık işi şansa bırakmak istemiyor.

Back
X