Anksiyete/İç bunalması nasıl başa çıkıyorsunuz?

Size yardımcı olurum umarım kendi yaptıklarımdan bahsedeniyim. Panik atak, anksiyete falan gerçekten şu corona ilk çıktığında hele dayanamayacak durumdaydım. Ben de işe yarayan şeyler şunlar oldu;

Uyku düzenimi değiştirdim, evden çalışıyorum diye uyku düzenimi mahvetmiştim. Her sabah aynı saatte uyanıyorum, çok geç yatsam dahi aynı saatte uyanıyorum. Normal uyuduğum zaman zaten vücudum direkt o saatte uyanmaya alıştı.

Kitap okuyorum, normal romanlar dışında David burns’ün panik atakta diye bi kitabı var. Çok faydasını gördüm. İlaçsız anksiyete tedavisi vaad eden bi kitap.

her gün önceki günden planımı yapıyorum şunu şunu yapacağım diye.

Online psikolog desteği alıyorum.

korkumun hafiflemesini sağlayacak önlemler aldım. hasta olmaktan korkuyordum. Online doktor hizmeti olan bir sigorta şirketinden tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırdım. normalde kafamın günlerce takıldığı durumları arayıp doktora soruyorum.

geçen sene olumlama yapıyordum sürekli. Ben sağlıklıyım, ben mutluyum falan diye tekrarlıyordum bunu sürekli.

Hareketlerimi arttırdım. Yattıkça depresyona giriyordum resmen.

Herkese merhaba,

Kaygı bozukluğu ve OKB nedeniyle bir yıldır ilaç tedavisi görmekteyim. Ama kaygı bozuklugu gecmisim çok eskilere dayanmakta. Kendimi bildim bileli hep kaygılı bir yapım vardı;ama patlama noktası geçen sene Ramazan'da oldu. Önce düşük mg'lı bir ilaç ve gece uyku versin diye yanına bir ek ilaç verildi. Dr eşliğinde gece ilacını bıraktım. Gayet iyiydim. Gündüz ilacını biraz kafama göre kestim, ne olacak canım zaten düşük mg'lı diyerek. Ve ramazanda uyku düzeni ve yemek düzeni bozulunca nuksetti. Başka ilaçlara geçtik. İki ay olacak kullanali. Gece uykusu için verilen ilaç antipsikotik bir ilaç. Dr şimdi onu bıraktırdı. Ama o kadar zorlanıyorum ki. Yaşadığım iç bunalmasini, o kasvetli anlatamam. Aslında çok mutlu ve heyecanliyim sevdiğim adamla evleniyorum bir ay sonra. Ama bu anksiyete denen illet kapıda bekliyor sanki. Hicbirsey yokken o yaşanan iç bunalmasi beni çok rahatsız ediyor. Başa cikamiyorum. En ufak bir uyku yemek düzeninin bozulması nuksettiriyor. Eskiden ilaçsız da olsa başa çıkardım; şimdi onu da yapamıyorum. Bu tarz rahatsızlıkları olanlar, sizler nasıl başa çıkıyorsunuz?
Merhabalar öncelikle gecmis olsun yıllardır muzdarip oldugum anksiyete..
İlaci kafaniza gore azaltmaniz büyük hata olmuş bir daha kendi basiniza azaltma yada birakma yoluna gitmenizi kesinlikle tavsiye etmem.Dugununuz yakınmış malum düğün isleri stres kaygı vs her insanda olur bizlerde anksiyetr oldugu icin bu stres ve kaygi daha fazla oluyor ve gunluk yaşantımızı etkiliyor.Sizin hicbirsey yok saniyorsunuz fakat bilinç altinizda dönen sürekli isleyen otomatik düşünceler aslinda ic sıkıntınızı yaratan.Ic sıkıntınızın yogunlastigi anlar beyninizi ic sesinizi dinleyin o an aklinjzdan gecen dusunceler neler ve neler hissediyorsunuz iste tam bu nokta sizin hayatinizi etkisi altina alan modunzu dusuren nokta. Sknti yaratam düşünceleri dusunmemeye calismayin kendinizi dusunmemem lazim bunları diye sartlamayin (psikologum soylemisti)bırakın o dusunceler akip gitsin kafanizda siz o an neyle mesgulseniz o eyleme devam edin.
Kendinizi iyi hissettiginiz kisilerle birlikte olun size rahatsizlik veren kisi ve ortamlardan mumkun olduginca hatta kesinlikle uzuak durun.Size iyi gelen etkinlikleri gununuze katın yürüyüş iyi hissettiren müzik egzersiz vs.Onun dışında sayet anksiyeteniz hicbirsey yapamaycaginiz noktada ve cok zorluyorsa ilaclara ek olarak mutlaka kendinizi iyi hissrtiginiz bir psikologtan destek alin.Fakat psikologla enerjinizin tutmasi cok onemli bir etken sayet ilk senasta bu elektirigi alamadiysaniz farkli bir yer bulun

Ay hele o ic bunalmasi yok mu, kendini duvardan duvara vurasi geliyor insanin.
Sana verebilecegim tavsiyelerin en basinda düzenli spor ve meditasyon geliyor. Bunlari yaptigin zaman ciddi derecede bir azalma görürsün, tamamen yok olmasa da.
Benim o an kalbimi söküp atasim geliyor ya. Dehşet bir his. Ve o histen kaçıyorum sürekli. Ondan dolayı da tekrarliyor. Evet canım özellikle meditasyon yapmak rahatlamami sağlıyor ama sürekli yapmak lazım onu da

Erken uyanmak, rahatlatıcı duş almak, herşeyden sıyrılıp yarım saat bile olsa dinlenmek, hobi vs bir şekilde geçiriyorum eskisi kadar değil artık en azından şimdi evlilik çocuk gün içinde o kadar sorumluluk varki bazen iç sesimi duyamadan uyuya kalıyorum ama gerçekten ölüm korkusu vs çok zor şeyler inancını bilmiyorum ama bunu hisettiğinde inşirah ayetel kürsi vs oku ve kalk dolaş. Hayat bir şekilde devam edecek biz olsakta olmasakta

Herkese merhaba,

Kaygı bozukluğu ve OKB nedeniyle bir yıldır ilaç tedavisi görmekteyim. Ama kaygı bozuklugu gecmisim çok eskilere dayanmakta. Kendimi bildim bileli hep kaygılı bir yapım vardı;ama patlama noktası geçen sene Ramazan'da oldu. Önce düşük mg'lı bir ilaç ve gece uyku versin diye yanına bir ek ilaç verildi. Dr eşliğinde gece ilacını bıraktım. Gayet iyiydim. Gündüz ilacını biraz kafama göre kestim, ne olacak canım zaten düşük mg'lı diyerek. Ve ramazanda uyku düzeni ve yemek düzeni bozulunca nuksetti. Başka ilaçlara geçtik. İki ay olacak kullanali. Gece uykusu için verilen ilaç antipsikotik bir ilaç. Dr şimdi onu bıraktırdı. Ama o kadar zorlanıyorum ki. Yaşadığım iç bunalmasini, o kasvetli anlatamam. Aslında çok mutlu ve heyecanliyim sevdiğim adamla evleniyorum bir ay sonra. Ama bu anksiyete denen illet kapıda bekliyor sanki. Hicbirsey yokken o yaşanan iç bunalmasi beni çok rahatsız ediyor. Başa cikamiyorum. En ufak bir uyku yemek düzeninin bozulması nuksettiriyor. Eskiden ilaçsız da olsa başa çıkardım; şimdi onu da yapamıyorum. Bu tarz rahatsızlıkları olanlar, sizler nasıl başa çıkıyorsunuz?
Babamı kaybettikten sonra başladı bende. 2 sene ilaç kullandım. Hamile kalmaya karar verince doktor kontrolünde bıraktım. İyiydim. Hamilelik boyuncada bişey yaşamadım. Ama doğumdan sonra yeniden nüksetti. Tekrar ilaç kullanmaya başladım.

Bende anksiyete ve depresyonla bir zamanlar çok haşır neşirdim hala da ara sıra yokluyorlar. Benim verebileceğim en önemli tavsiye uyku ve yeme içme düzeninize dikkat edin ve en önemlisi pozitif düşünmeye çalışın.
Kendinizi sürekli iyi yönde telkin edin ve size iyi gelecek şeyler yapın.

Baş edemiyorum kaygı bozukluğu yüzünden sürekli midem bulanıyor,yorgun hissediyorum,başım ağrıyor.Kpss sürecindeyim(Kaygımın sınavla alakası yok) sınav geçince spora,kurslara gidip kendimi oyalamayı beni endişelendiren düşünceleri aklımdan uzak tutmayı düşünüyorum.

Herkese merhaba,

Bende oldum olası kaygılıyım kotu bir cocuk lık yasadım donem donem ılac kullandım. Bir kac gundue gebe basladı kaygılar ve suları yapmaya basladım gecmıs at cope inan irdelemen dusunmen hıcbıseyı degıstırmıcek su anı yasa gelevegıne yatırım yap gecmıs te sana kotuluk yapanları dusunmen Allaha havale et ilahi adalet yerini bulur melisa cayı al gunde en fazla iki fincan ıc rahatlatır ve soyle guzel surukleyıcı bşr roman al basla ve dini inancın ne bilmiyorum eger muslumansan ibadet etmeni tavsiye ederim herseyı Allaha Bırak ben bunları yaptıkça sakınlestım yoksa yine doktora gidecektim cok gecmıs olsun

İlk zamanlar yoksunluk sendromu denilen etkiler oluyor sanırım, siz onu atlatmissiniz. Ben sadece gece ilacını bıraktım böyle oldu. Umudum var geçecek ama ne zaman
14 yıldır anksiyeteyle mücadele ediyorum ben.Arada 5 yıl rahattım ama 2yil önce nuksetti yine. Mükemmeliyetçi ve kötümser bir karakterim var resmen anksiyeteye davetiye çıkarıyor 🤯İlaç tedavisi goruyormussunuz kendinizi bırakmaya hazır hissetmiyorsaniz doktorunuzla görüşün devam edin. Sürekli iyi hissetmeniz gerektiği fikrini aklınızdan çıkarın. Yok öyle bir sey. Normal olan, yaşadığımız olaylara karşı hissetmeniz gereken duyguyu hissediyor olmamız.Bazen heyecan, bazen endişe, bazen üzüntü, bazen mutluluk olmalı hayatımızda. Bunu kendinize söyleyin sürekli. Bende oldukça işe yaradı.Bir de endiselendiginizi hissettiğiniz an kalkın ve sevdiğiniz bir aktiviteye girişin. Açık hava çok iyi gelebilir.Sohbetinden keyif aldığınız, neşeli bir yakınınızla görüşün. Gerginliğiniz siz farketmeden dagilacaktir. Gece ilacına gelince onu uzun süre kullanmak sorun yaratabilir o yüzden doktorunuz biraktirmistir. Ben de kullandım iki yıl önce 😕İlaç içmeden uyuyamayacaginiza kendinizi şartlandırmis olabilirsiniz farkında olmadan. Bunu asarsaniz ilaçsız da güzel güzel uyursunuz. Sizi gevsetecek yöntemleri en iyi kendiniz bilirsiniz. Rutin olarak uygulayın geceleri. Çok zordur bilirim ama kendinizi onemseyip kendiniz için cabaladikca herseyin üstesinden gelebilirsiniz. Hayatta degistiremeyecegimiz ya da müdahale edemeyeceğimiz durumları kabullenebilirsek,onlarla yaşamayı ogrenirsek anksiyete de geçiyor. Dilerim en kısa zamanda atlatirsiniz☺️

Sürekli iyi hissetmeniz gerektiği fikrini aklınızdan çıkarın. Yok öyle bir sey. Normal olan, yaşadığımız olaylara karşı hissetmeniz gereken duyguyu hissediyor olmamız.Bazen heyecan, bazen endişe, bazen üzüntü, bazen mutluluk olmalı hayatımızda. Bunu kendinize söyleyin sürekli. Bende oldukça işe yaradı.
Bunu bu akşam ben de düşündüm bana da işe yaradı😊ama daraldığınız anda sevdiğiniz aktiviteleri yapın demişsiniz ya o bana o an iyi gelmiyor o ruh daralması geçmiyor😔not konu sahibi değilim sadece konuyu okuyordum😔

Anksiyetedeki iç bunalması benide en çok rahatsiz eden şey.Bendede kaygi bozuklugu anksiyete var yillardir ilaç kullaniyorum cunku o iç bunalmasina tahammul edemiyorum.Evlenecekmişsiniz eger cocuk dusunuyorsaniz hemen ilaca başlamayin tekrar.Ben oyle yapmistim.Emzirme donemim bittikten sonrada tekrar başlamistim.Çunku bu kaygi yuksekligiyle anne olmak anksiyetemi arttirmisti.

Herkese merhaba,

Aceba ilaçlarmı yapıyor o iç bunalmasını. Belki size o ilaç iyi gelmiyordur. Nişanlınız bu konuda size yardımcı olabiliyormu? Hani öyle bir durum yaşadığınızda hemen gelse yanınıza :( Allahım yardım etsin.

Duygu duygudur. Düşünce de düşüncedir. Sorun sizin bunları sorun olarak görmenizden kaynaklı aslında tamamen algı problemi. Kaygı da tıpkı mutluluk gibi bir duygu ve hepsinin yarattığı etki farklı. Bunları ben söylemiyorum beni iyileştiren İzzet Güllü söylüyor açın dinleyin en fazla 2 3 aya hiçbir şeyiniz kalmaz çünkü gerçekten hiçbir şeyiniz yok :)

Herkese merhaba,

Hemen doktora gıdın ve durumunuzu anlatın.Demekkı ılacı bırakmak ıçin uygun bır zaman deıl.

Valla Allah yardımcınz olsn demeye geldim okurken üzüldüm adınıza 😔
İnşaAllah atlatırsınz hepiniz bu hastalıkları

Benim terapistim de bunu söylüyor ama çok zor devam etsem de o düşünceler beni çok yoruyor çok kötü oluyorum kaç saat temizlik yapsam koşsam o kadar yorulmam belki 😔
Evet cnm iki gün üç gün sonra bak gör nasıl azaliyo iki gün dayan o düşünceler sadece aksın biriyle bile ilgilenme iki gün çok kötü olucan sonra bak nasıl azaliyo nasıl rahatliyorsun önce onu biryerde Kirman lazım kırkı afallasin devam et geçecek bak gör bende öyle dayaniyorum

Back
X