- 30 Nisan 2014
- 47
- 6
- 28
- Konu Sahibi oRyanna___
-
Bu müdürler niye böyle ya
Bencede kendini ezdirme korksan bile belli etme canım çünkü daha çok üstüne gelir
Ayrıca korkulcak bişey de yok ne yapcak dövcek mi?
Benzer şeyleri bende eski çalıştığım yerde müdürümle yaşadım çok üstüme geldi hatta bana hakaret etti bende ağzıma geleni saydırdım sonuç olarak kovuldum tabi ama direkt sgk ya gittim bu sefer adam tutuştu benden özür diledi ama benim psikolojim aylarca düzelmedi...
Bu durumla başa çıkmak zor şartların değişmedikçe....
Neyseki diğer müdür seni destekliyomuş onun yaptıklarını duymamazlıktan görmemezlikten gel çok üstüne gelirsede karşılığını ver
Sinir oluyorum böyle tiplere güçleri personele yetiyo...
Aynen öyle canım bir de benim müdürüm ona sorunca nasıl çalışıyo z.. diye ooo çok iyi diyormuş. Benim müdürüm senden biz memnunuz değilse keyfi bilir biz böyle çalışıyoruz diyor ama gel gör ki ben baskılara deli oluyorum
Baş edecem inşallah ama yapım gereği pek ses çıkarmam
Pisicik:) Çok sağol seni en iyi ben anlarım sanırım, eşim pek inanmıyor psikolojik rahatsızlıkların insanların kendilerinin yarattığı bir şey olduğunu düşünüyor ve çevremdeki herkes ki müdürüm de dahil olmak üzere herşeyin düzeleceğini bu mobing yapan kişinin benimle uğraşmaktan vazgeçeceğini söylüyor ve sabret diyorlar bakalım sabrediyorum. Bak adam şimdi yanıma geldi bana iş bul senin yüzünden işi bırakacağım dedi:) Umarım bu gerçekleşir:) ben telaşlanıyor ve terliyorum pisi:) atak olmuyo bende henüz çok şükür ki krizlik değilim ama sinir oluyorum çalışmamı engelliyor bu adam bak aday sunuyorum ona ya beğenmiyor yada adayı gelmekten vazgeçiriyor daraldım valla:) Ama beni işten çıkaracak olsa bu çıkaramaz ayrıca benim müdürümde bunun dediğine inanmaz:)
Sence ne yapmalıyım? Bir çalışma arkadaşım diyorki boşver adam almıyorsa onun sorunu sen adam sun gerisine bakma diyor sence böyle yapıp kaale almamalımıyım?
Merhaba,
Yaygın Anksiyete bozukluğu yaşıyorumİşimden dolayı olduğunu biliyorum ama işimi değiştirme şansım yok Aranızda bu sorunu atlatabilen, bitkisel kür kullanan yada terapi gören var mı? Gelin konuşarak tedavi edelim birbirimizi:)
Merhaba,
Yaygın Anksiyete bozukluğu yaşıyorumİşimden dolayı olduğunu biliyorum ama işimi değiştirme şansım yok Aranızda bu sorunu atlatabilen, bitkisel kür kullanan yada terapi gören var mı? Gelin konuşarak tedavi edelim birbirimizi:)
Hukuksal olarak tanınan haklar
İş sözleşmesinin haklı nedene dayanarak feshedebilme hakkı vardır.
Belli şartlarda ayrımcılık tazminatı isteyebilme hakkı vardır (*).
Borçlar Kanunu ve Türk Medeni Kanunu’na göre tazminat isteme hakkı bulunmaktadır.
Mobing’e uğrayan işçi, mobbing yapan yöneticiyi dava edebilir ve manevi tazminat talebinde bulunabilir.
Koşulları sözkonusu ise işçi, kötü niyet tazminatı hükümlerine de başvurabilir.
Bunun dışında yapılabilecekler
Mobing yapan kişiye açıkça duruma itiraz ettiğinizi söyleyin, taciz edici söz ve davranışlarını durdurmasını isteyin. Yanınızda güvendiğiniz ve gerekirse tanıklık edebilecek bir iş arkadaşınız bulunsun.
Olayları, verilen anlamsız emirleri ve uygulamaları yazılı olarak kaydedin.
İlk fırsatta zorbayı yetkili birine rapor edin, eşitiniz ise üstünüze, üstünüz ise yönetim kurulu ve insan kaynaklarına durumu açıkça ve kanıtlarıyla bildirin.
Gerekiyorsa, tıbbi ve psikolojik yardım alın. Hem yardımcı olacaktır, hem de kanıt oluşturacaktır.
Şikâyetiniz hakkında kuruluşunuz içinde ne yapıldığını araştırın.
İş arkadaşlarınızla durumunuzu paylaşın, onlar da aynı şekilde rahatsız olabilirler, grupça başvurmanız daha etkili olabilir.
bende obsesif komplesif ansiyete bozuklugu vardı ben korku gelince onu kucuk göruyor ve ciddiye almıyordum eger panik yaparsan korkarsan hastalıgın devam eder bence korku geldiginde aklından uzaklaştır kendine ugraş bul korkuya odaklanma ve korkuyu oluşturan duşunceleri dinleme ben böyle atlattım ve ilaçta kullanmadım çunki işe yaramadılar aslında psiklojik rahatsızlıklar hepsi bir sanrı ve beynimizde ben birde çok dua ederdim ve ibadete yaklaştım oda hastalıgı geçirmeme etkili olmuştur
Gecmis olsun bendede 10 yillik kronik depresyon ve yaygin ankziyete var iki aydir ilac kullaniyorum benim en buyuk sikayetim omuz ve boyun kasilmasi ve dayanilmaz agrilar psikiyatri bu agrilari anksihete yapiyor dedi siz de de boyle birsey var mi
Merhabalar oncellikle..
Bir kac gun once anksiyete sorunu diye baslik acmistim bende..
Bende anksiyete hastasiyim,panik atakta var..
Bende baski dolu,hicbirseyden anlamayan,en ufak hatanda tum personeli yanina cagirip,herkesin icinde asagilayan ve azarlayan bir patronla calistim..Sadece 1 yil calisabildim..kendime yuklendikce yuklendim,o donemler cok mutlu,espiriler yapan biriydim..
Birgun Banada ki ,benim hatam olmadigi halde,herkesin icinde azarladi.O gunden sonra isten nefret ettim.istifa ettim zar zor kabul etti patron..
Isten ciktiktan 10 gun sonra ben panik atak ve anksiyete basladi..Cok cok kotuydum.Hayatimda ilk defa anksiyete Bu kadar ciddi ugrasti benle.
Simdi Simdi anliyorum sebebini.Calistigim donem cok yuklendim kendime,herseyin en iyisini yaptim..Cok affedersin ess..k gibi calistim.Benim hatam olmadigi halde herkesin icinde bana bagirip,azarlamasi Beni cok cok uzdu.Bu yuzden o gunu,o ani hic unutmam.Bu bende travma olusturdu.O an agliyamadim,kimsenin yuzune bakamadim,kimseyi gormemek icin yemege inmedim.Artik maasimi bile istemiyordum,Istifaya karar verdim.Zor kabul etti patron,herseyin en iyisini yaptigimi biliyordu..
Neyse konuyu cok uzattim..Is yerinden bahsettigin icin,bende Bu durumumu anlatmak istedim..Cok kotu panik ataklar yasadim,anksiyete en kotusunden geldi,cok Zor zamanlar yasadim..Daha yeni anliyorum bende,o kizma,herkesin icinde rencide etme Beni Bu hale getirdi.
10 aydir anksiyete tedavisi goruyorum.Eskiye gore cok cok daha iyiyim.Artik mumkun degil,o ani birdaha kimse yasatamaz bana,stres yuklenmem,kizarsa cevabini veririm..Kimseyede Bu hakki tanimam..Cunku ben Bu 9 ay ne yasadigimi ben bilirim..
Bu aralar bu konular cok acilmaya basladi ayni sorun bendede var ne yazik ki. Bu konularin bu zamanlarda acilmasinin nedeni bicok insan bilmez ama sorun: sicaklar!!
Evet yaz mevsimi ve sicak bunaltici havalar biz psikolojik hastalari cok etkiliyo ve daha cok atak gecirmemizi sagliyor
Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü
Sanirim yasadigin sorunun ana kaynagi is stresin ve bahsettigin yönetici.
Kendi yakinimdan biliyorum, günde 8 saat birlikte calismak zorunda oldugu bayan meslektasi bahsettigim yakinimin
psikolijisini bozmustu tavirlariyla, huysuzluguyla, laf sokmalariyla.
Nitekim is yerini degistirmek zorunda kaldi ve simdi de yeni isine adapte sorunu yasiyor.
Ama suan en azindan basinda vir vir öten rahatsiz edici kadin yok, ve her gece sabah onu görecegim stresiyle uyumuyor.
Aslinda bu tür insanlara gercekten saglam bi hadlerini bildirmek gerekiyor.
Sustukca insanin üstüne gelir böyleleri, ezerler de ezerler, ama bi kere tirnaklarini göster bak bakalim bidaha cesaret edebiliyo mu
sana laf yetistirmeye.
Aynen öyle ama işte insan laf sokabilecek durumda olabilse maalesef ki yaradılış sebebiyle kimseye hayır diyemeyen kimseyi kıramayan bir yapıya sahibimDoktorum da bunun yanlış olduğunu söylüyor fakat elden bir şey gelmiyor maalesef
Ama hayir diyememek baska, kendini ezdirmemek baska.
Tamam adam seni olumlu ya da olumsuz elestiriyor olabilir fakat bunu seni asagilayarak,
senin calisma motivasyonunu kirarak, öz güvenini zedeleyerek yapiyorsa orda "bi dur!" diyeceksin.
Kim o, kücük dünyalari yaratan falan mi tövbe hasa, kendini ne zannediyorda kendinde seni asagilama hakkini buluyor?
Büyük ihtimalle sosyal hayatta pek sevilmeyen,ya da aile icinde ezik büyütülmüs biri ki, icindeki sorunlarini ve kendini
yönetici sifatiyla sizi yipratarak tatmin etmeye calisiyor.
Buna ne olursa olsun izin vermeyin, bak kendi saglinizdan oluyorsunuz,
lütfen gerektigi zaman lafinizi söyleyin, esirgemeyin.
Unutmayin; o lafini söylerken sizin kirilip kirilmadiginiz umurunda bile degil,
sizin de olmasin.
Bazi insanlar bunu gercekten hakediyor.
Kesinlikle haklısın, bu konuyla ilgili kime dert yansam aynı şeyi söylüyor kendini ezdirdiğin için böyle yapıyor bu adam diye azcık dişli çıksan yapacağı bir şey olmaz diyorlar ama gel gör ki her konuşmamda laf sokarsa karşılığını vereceğim diyip ilk tacizinde hemen pısıp oturuyorumBir saat sonra beraber bir iş yapacağız eminim ki bütün sinirlerimi altüst edip beni gene yetersiz hissettirecek Bu sefer güçlü davranacağım Elva senden cesaret alıp başım dik yaptığımdan emin davranacağım:) Ölümden öte köy yok en kötü ihtimalle işten çıkarılırım bu da artık umrumda olmayacak:)
Bütün güzel dileklerim seninle canim
Evet en kötü isten cikarilirsin, ama en azindan huzurlu bi uyku cekersin geceleri.
Allah büyüktür, ve gercekten sen soramasan bile mutlaka hesabini sorar o kibirliligin.
Bi de merak ediyorum o herif nasil yönetici olmus o kafayla,
halbuki bi yöneticinin en önemli aranan özelligi takim arkadaslarinin calisma motivasyonunu arttirmak, güvenlerini kazanmak,
seninki pozisyonuna güvenerek senin üstünden ego tatminkarligi yapiyor masAllah
Cok yakin bi tanidigim ayni dertten muzdarip oldugu icin bu konu benim icin cok hassas,
seni biraz olsun cesaretlendirebildiysem ne mutlu bana.
Müdürünün yaninda olmasi senin icin büyük bi avantaj, ki bu da onun o yöneticiden pek haz almadigini gösterir zaten.
O yüzden derin bi nefes al, ve kendine güven.
Allah yardimcin olsun canim, insallah o yöneticine inat, cok ama cooook güzel yerlere gelirsin meslek hayatinda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?