Anksiyete..

Bana da iki kere bu tanı konuldu bi gecen sene mayısta bide bu sene Ağustos’ta.. mayıstakini pek takmadım açıkçası ilacı bile almadıöm ama Ağustos’takinde ilacı aldım iki kere falan da terapiye gittim bana ilac verdi ilacla beraber terapiye devam etmemi istedi.. bıraktım. Şuan arada aklıma kötü düşünceler geliyo evet ama ben bunladı önemsemiyorum, bunlar benim nefsimin bana oyunu diyorum geciyorum.. aşırı huzursuz olduğum anlar hiç bişeyden zevk almadığıö günler oluyo imtihanım diyorum geciyorum.. namaz kılıyorum dua ediyorum geciyor.. en iyi psikolog ibadettir bunu hiç bi zaman unutmazsanız herseyin gecctiğini Allahın izniyle göreceksiniz.. Allah sizin de benim de bizim gibi herkesin yardımcısı olsun inşallah.. Allaha güvenin gerisi mühim değil.. :)
Bu konuyu İlk okuduğumda vesvese dedim bende. Dua edin konu sahibi..bnm de aklıma geliyor kızıma kötü Birşey olursa diye Allah'ıma emanet diyorum hemen

Terapiye gidebilirsin. aklina böyle şeyler geldiğinde bunların senin değil anksiyetenin düşünceleri olduğunu tekrarla.

Arkadaşlar psikolog izzet güllü nün anksiyete ile ilgili videolarını mutlaka izleyin.Ben bu şekilde aştım.çok iyi geldi.hergün sabah akşam dinliyorum.Terapi etkisi yapıyor.Aklıma kötü düşünceler geldiğinde hemen açıp dinliyorum.
Fiziksel belirtileri varmıydı sizde ? Başdönmesi titremeler yabancılaşma hissi bulanık görme?

Ben de Zana'n zaman uykusuzluk yasıyorum. Geçen hafta psikolog a gittim. Citalex diye ilaç verdi. Ama ilacı aldığımdan beri uykusuzluğum daha da arttı. 1 aya etkisi ancak çıkar dedi doktor. Unv hastanesin de uyku birimi varmış. Bu birime nöroloji bölümü bakıyormuş. Cuma günü oraya gidicem. Bu rahatsızlığı yaşayanlar bir de nöroloji ye gidin derim. Sonuçta beyin sen kaynaklı bir rahatsızlık. Bakalım sonucu yazarım size
Çitalar bende kullandım diş gıcırdatma ve uyku düzensizliği yaptı ilaç değiştiren inşallah fayda eder bu siDe de fiziksel belirtiler var mı

Merhaba yorumlarınızı okudum ben de herseyden çok korkuyorum mutsuzum ilaç kullanıyorum kullandığım halde doğru dürüst ilerleme yok bir şeye üzüldüm mu yeniden hastalık başa sarıyor delirme kendini kaybetme korkusu yaşıyorum beynimi kemiriyor bi işle meşgul olsam bile aklımdan gitmiyor ilaçlar iyi gelmiyor içtiğim halde gitmek bilmiyor diyorum icmesem diyorum sonra aklıma şizofren miyim acaba ilacı tedaviyi reddediyorum diyorum ama ilaç icmedigim zaman çok daha kötüyüm nasıl geçecek bu haller çok üzülüyorum eşim ailem bıktılar artik
Yabancılaşma hissi de yaşıyor musun benim birde çocuklarım var küçük

Daima Celal na

evet gerçekten zor günler geçiriyorum benimki ileri derecede bide ilaçlar zaten hemen etki etmiyormuş doktora gidiyorum ben atak geldimi sakin ol bişey YÖK birazdan geçecek diye kendimi telkin ediyorum biliyorum geçecek ama beyin bu seviyeye uzun zamanda geldi öyle bir günde de iyileşmez diyorum atak anında ben de senin düşündüklerinin hepsini düşünüyorum o anda kitap okumak iyi geliyor bana bir de dua felak ve nas oku gerçekten iyi geliyor bunun haricinde Allah de ötesini bırak Uğur koşarın kitabını oku tavsiye ederim ben hemen onu elime alıyorum inşallah geçecek arkadaşım Allah yardımcımız olsun daha büyük dert vermesin amin.
Amin inşallah geçsin Rabbimden tek dileğim sağlıklı sevdiklerimle bir hayat Rabbim verdiği aklı almasın sende de oluyor mu benim de yoğun şuanda aklımı kaybedicem diye cokkorkuyorum düşüncelerimi dağıtamıyorum hep korku var içimde ya delirirsem kendimi kaybedersem diye sende de oluyor mu

Amin inşallah geçsin Rabbimden tek dileğim sağlıklı sevdiklerimle bir hayat Rabbim verdiği aklı almasın sende de oluyor mu benim de yoğun şuanda aklımı kaybedicem diye cokkorkuyorum düşüncelerimi dağıtamıyorum hep korku var içimde ya delirirsem kendimi kaybedersem diye sende de oluyor mu
Evet cnm özelden yazayım sana

Herkese iyi akşamlar
23 yaşındayım 6 aylık bir kızım var , lise döneminde iken anksiyete bozukluğu teşhisi ile tedavi gördüm , 1 yıl sürmüştü. Doğumdan sonra sanki yavaş yavaş yeniden başladı , su an daha çok ilerlediğini hissediyorum.

Örnek verecek olursam
Gözümün önüne sanki yaşanmış bir olay gibi geliyor bu anlatacaklarım .
*Elimde kaynar su var kızımın üstüne dökülüyor yanlışlıkla
*Bir yılan kızımın boğazına sarılıyor kurtarmaya çalışıyorum, ki yılan fobim var TV de görsem aklımı oynatiyorum
*Yolda giderken araba çarpıyor onu korumaya çalışıyorum
* Kucağımdan düşürüyorum
*Eşimin şehit olduğunu görüyorum
*Benim öldüğümü kızımın arkamda tek kaldığı
Hep bu tarz şeyler inanılmaz canım yanıyor
Kimi zaman ağlayarak sonuçlandığı oluyor , kafamı dağıtmaya çalışsam da olmuyor , sanki beynimde bir TV var ve o oynatıyor bunları.

Bir psikiyatri uzmanina görünmeyi düşünüyorum emzirdigim için ilaç veremeyebilir belki , sizce doğum sonrasına bağlı bir ruh hali olabilir mi bu ? Sizler yaşadınız mi böyle sorunlar? Nasıl atlattınız , ya da bir öneriniz var mı ?
Şimdiden teşekkürler
bu kadarını yaşamadım ama beyin kimyanız bozulmuş sanki.ilaç tedavisi gerekebilir ama bu normal değil.psikiyatriye gitmeniz gerek.

Ben de anksiyete yenenlerdenim. Insanin olumlu dusunme ayarlari bozulunca her seyi negatif prncereden gormeye basliyor oyle iyi anliyorum ki. Resonans kurali vardir olumsuz dusuncelerle maalesef hayatimizin gidisatini negatif sekillendiriyoruz. Iyi haberse aynisi olumlu dusunce icin de gecerli.

Kendinizi iyi hissettiren seylere odaklanin hatta bir defter yapin. Listeler hazirlayin hayallerinizi hedeflerinizi yazin. Negatif insanlar ortamlar haberlerden uzaklasin mumkun oldugunca. Uzun yuruyusler yapin bebeginizle gunese cikin. D vitamini eksikli demir eksikligi anksiyete ile orantili. Yeme icmrnize dikkat edin sekeri azaltin bol su icin. Sunu dusunun siz ne dusunurseniz dusunun kotu olay yasanacaksa yasanir cagirmaya gerek yok. En kotu seyin dayanma gucunu bile Allah bahsediyor.
Yazdıklarınız içimi ferahlatti 🥰

Back
X