• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anksiyetesi olanlar bakabilir mi?

blackwhitecat

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2022
35
6
36
32
Uzun süredir anksiyete bozuklugu ile ugrasiyorum. 1 hafta biraz iyiysem 1 hafta cok kotuyum. En sevdigim seyleri de yapsam kalabaliga da girsem disari da ciksam hep benimle. O kadar yoruldum ki artik. Zamanla azalmasi gerekirken tam tersi cok artti. Cok uzuluyorum bu durumuma. Ilac da kullaniyorum degisim de yapildi sonuc bu:(

Uzun süredir anksiyete bozuklugu ile ugrasiyorum. 1 hafta biraz iyiysem 1 hafta cok kotuyum. En sevdigim seyleri de yapsam kalabaliga da girsem disari da ciksam hep benimle. O kadar yoruldum ki artik. Zamanla azalmasi gerekirken tam tersi cok artti. Cok uzuluyorum bu durumuma. Ilac da kullaniyorum degisim de yapildi sonuc bu:(
benim gibi olaniniz var mi? 5 yillik evliyim cocuk hic dusunemedim bile kendimle ugrasmaktan. Benim gbi olanlar gelin dertleselim. Cevremde kimseye anlatamiyorum

Benim var ama kimse bilmiyor devamli cok pimpirikli oldgmu
Ötlek oldgmu felan diyolar yani ciddiye alinmiyorum. Daha cok ben korkumun üstüne gidiyorum bu bana iyi geldi ilaca karsiym cünkü hem yan etkileri var hemde insanin duygularini aliyo sanki ne aglayabiliyosun ne bisey hatta uyusuk yapyo.. korkularinin üstüne git ve meditasyon beni cok rahatlatiyo nefes egzersizleri felan. Seanslara da katilmayi düsnüyorum icsel dengeyi bulmak icin🥰

Ötlek oldgmu felan diyolar yani ciddiye alinmiyorum. Daha cok ben korkumun üstüne gidiyorum bu bana iyi geldi ilaca karsiym cünkü hem yan etkileri var hemde insanin duygularini aliyo sanki ne aglayabiliyosun ne bisey hatta uyusuk yapyo.. korkularinin üstüne git ve meditasyon beni cok rahatlatiyo nefes egzersizleri felan. Seanslara da katilmayi düsnüyorum icsel dengeyi bulmak icin🥰
Ben agliyorum da duygularimi kesinlikle almadi. Ben de gidiyorum ama degisen birsey yok :*(

merhaba.
geçmiş olsun.
temmuz - ağustos ayında atlattım.
şöyle ki;
Aşırı strese maruz kalmıştım. Gerek iş, gerekse özel sebeplerden dolayı. Kafamı toparlayamıyordum. Yanımda konuşulanı anlamıyordum. Bir gün trafikteyim aracı kullanamadım, ayağım ne gaza, ne frene basıyordu. Aşırı kalp çarpıntısı olmuştu ve ağlama krizine girmiştim. Zor bela dörtlüleri yakıp sağa çektim. 112 yi aradım. Geldiler, hastaneye götürdüler. Tahliller yapıldı. Sonuç olarak biz tanı koyamayız ama anksiyete dediler. Psikiyatriye sevk ettiler. Ben psikiyatriye gitmedim. Kendim başa çıktım. İşyerinden bir kaç güz izin aldım. Şehir dışı kimsenin olmadığı, yalnız olduğum bir yere gittim. Kafa dinledim. Ne yapmalıyım onu düşündüm. Biraz da inanç olarak Rabbim e dua ettim. Sorunlu kişileri hayatımdan çıkarıyorum ve şimdi iyiyim.

Anksiyeteli birine ilac kötülemek ne kadar dogru?

Ben agliyorum da duygularimi kesinlikle almadi. Ben de gidiyorum ama degisen birsey yok :*(
Belki de ilac kötü yapti olabilir mi? Bazi ilaclar panik atak da yapabiliyo e ilacta fayda etmemis bu arada doktoruna danistin mi? Ise yaramayan ilaci icmemelisin bence. Benim sana önerim hergün biraz meditasyon yapmak cünkü rahatliyo insan sakinlesiyor.

Bende yıllardır anksiyete hastasıyım ve malesef ilaçsız yapamıyorum. Terapi de denedim ama olmadı. Bence siz doğru ilacı bulamamışsınız. Doktorunuzla konuşup ilacı değiştirin.
Eğer maddi durumunuz iyiyse tecrübeli bi psikologdan terapi alırsanız faydasını görebilirsiniz . Geçmiş olsun

Ilac ise yaramadigi halde iciyor hanim efendi bu benim fikrim!
Tamam ilac degisikligi önerilebilir, atiyorum doktor iyi gelmiyorsa onerilebilir, hatta yorumunuzun devaminda verdiginiz onerilerde olumlu ama ilac kotulemek anksiyetesi olan birine soylenmemeli, anksiyetenin nelere sebep olabileceğini kendinizden biliyor olmalisiniz.

Yani soyle ilac icmedigim dönem surekli aglama krizleri kusmalar tavandi. Bunlar yok sukur ama surekli huzursuzluk hissi devam ediyor. Gunduz daha yogun geceye gore. Boyle olumsuz kotu dusunceler kafamdan geciyor. Efexor kullandim simdi duloxa gecildi.

ilaca karşı olmak wouuw sen baya farklı birisin ya 👏👏👏
Konu sahibi sakın böyle safsatalar kurma kafanda tedaviden kaçmanın en basit ve ilk cümlesi bu ve benzeri şeylerdir “duygularini aliyo sanki ne aglayabiliyosun ne bisey hatta uyusuk yapyo..” e o zaman adama demezler mi ulan sanki duygularını yaşarken uyuşuk değilken neyine yarıyodu hasta etti o duyguları top yaşaman işte demek ki öyle olmaması lazım sanki bana o duygularla atom parçalayacaktı tam o sırada ağzına ilaç tıktılar yarım kaldı allah akıl fikir versin ya
Ekleme: yorum sahibinin konularının yarısı başa çıkamadığı duygular ve yardım istemesi üstüne kurulu sakın örnek alma konu sahibi

Son düzenleme:
ilaca yeni mi başladınız? Etki etmesi 1 ayı bulabiliyor diyorlar.

bı anda hayatımı kabusa cevırdı karakterımı degıstırmesın dıye ılac tedavısıne basladım ıyı kı baslamısım gece gelen krızlerım, hastene acıllerınde sabahlamalarım son buldu. Hepsi ılac sayesınde

Tamam ilac degisikligi önerilebilir, atiyorum doktor iyi gelmiyorsa onerilebilir, hatta yorumunuzun devaminda verdiginiz onerilerde olumlu ama ilac kotulemek anksiyetesi olan birine soylenmemeli, anksiyetenin nelere sebep olabileceğini kendinizden biliyor olmalisiniz.
Ben yorumumu konu sahibine yaptim.
Konu sahibi anksiyete fakat aptal degil herkesin lafiyla gitsin. Sanki çocuğa yanlış yönlendirme yapmışım gibi davranıyosunuz.

İlaç işe yaramıyo ve devamında doktoruna danışıp danışmadığını da sordum ,iyi gelebilecek şeyler de önerdim. Fakat şöyle bişey var bu benim fikrim bunun için kimseyle tartışmam.sizinde bi fikriniz var herkes aynı düşünemez imkansız bişey bekliyosunuz. Bu konuda daha yorum yapmicam sizin fikrinize de saygım var tabi ki , yorum için teşekkürler✌️

ilaca karşı olmak wouuw sen baya farklı birisin ya 👏👏👏
Konu sahibi sakın böyle safsatalar kurma kafanda tedaviden kaçmanın en basit ve ilk cümlesi bu ve benzeri şeylerdir “duygularini aliyo sanki ne aglayabiliyosun ne bisey hatta uyusuk yapyo..” e o zaman adama demezler mi ulan sanki duygularını yaşarken uyuşuk değilken neyine yarıyodu hasta etti o duyguları top yaşaman işte demek ki öyle olmaması lazım sanki bana o duygularla atom parçalayacaktı tam o sırada ağzına ilaç tıktılar yarım kaldı allah akıl fikir versin ya
Ekleme: yorum sahibinin konularının yarısı başa çıkamadığı duygular ve yardım istemesi üstüne kurulu sakın örnek alma konu sahibi
Konu sahibi de 6 yaşında çocuk hemen benim bi lafımla pat diye bıraktı ilacı..

Konu sahibi de 6 yaşında çocuk hemen benim bi lafımla pat diye bıraktı ilacı..
siz anksiyete falan yaşamamışsınız farklı bir rahatsızlık geçirmişsiniz ve tedavi de olmadığınız için hala hastalıklı halinize devam ediyorsunuz anksiyeteli bir insan bu yorumu okuduğu an onun zihninde zaten ilaç kullansam da iyileşemem duygusunu ya da farklı kaygıları tetikleyebilirsiniz siz hasta olarak hayata devam etmek istiyor olabilirsiniz ama insanları etkilemeyin anksiyete öyle ay fazla düşündüm ay şundan çok korktum gibi basit bir kaygı bozukluğu değil

siz anksiyete falan yaşamamışsınız farklı bir rahatsızlık geçirmişsiniz ve tedavi de olmadığınız için hala hastalıklı halinize devam ediyorsunuz anksiyeteli bir insan bu yorumu okuduğu an onun zihninde zaten ilaç kullansam da iyileşemem duygusunu ya da farklı kaygıları tetikleyebilirsiniz siz hasta olarak hayata devam etmek istiyor olabilirsiniz ama insanları etkilemeyin anksiyete öyle ay fazla düşündüm ay şundan çok korktum gibi basit bir kaygı bozukluğu değil
Kimisi ilaçla atlatabiliyor. Kimisi de ilaç ve terapiyle sorunlarını çözmeye çalışıyor.

merhaba.
geçmiş olsun.
temmuz - ağustos ayında atlattım.
şöyle ki;
Aşırı strese maruz kalmıştım. Gerek iş, gerekse özel sebeplerden dolayı. Kafamı toparlayamıyordum. Yanımda konuşulanı anlamıyordum. Bir gün trafikteyim aracı kullanamadım, ayağım ne gaza, ne frene basıyordu. Aşırı kalp çarpıntısı olmuştu ve ağlama krizine girmiştim. Zor bela dörtlüleri yakıp sağa çektim. 112 yi aradım. Geldiler, hastaneye götürdüler. Tahliller yapıldı. Sonuç olarak biz tanı koyamayız ama anksiyete dediler. Psikiyatriye sevk ettiler. Ben psikiyatriye gitmedim. Kendim başa çıktım. İşyerinden bir kaç güz izin aldım. Şehir dışı kimsenin olmadığı, yalnız olduğum bir yere gittim. Kafa dinledim. Ne yapmalıyım onu düşündüm. Biraz da inanç olarak Rabbim e dua ettim. Sorunlu kişileri hayatımdan çıkarıyorum ve şimdi iyiyim.
Yalnız olduğum ve kafa dinleyeceğim bi yere gitsem bende bi silkeleneceğim gibi ama hem anksiyete hem panik ataktan ötürü yarım saat uzaklıktaki yere bile gidemiyorum tetikleniyor direkt

Back
X