Benim Imtihanimda Boyleymis...

bugün test günü,Rabbim hayırlısıyla nasib eylesin inşallah..
ama şunu belirtmek isterim ki bundan bile ümitsizdin değil mi,
Rabbim sana bu evreleride nasib etti,sakın olumsuz bi sonuç alırsan gemileri yakma olur mu,ümitsizliğe düşme,
ben birgün anne olucam Rabbimin izniyle de ;)
Rabbim hayırlarla nasib etsin sana ve tüm isteyenlere inşallah..

inşallah hayallerinin gerçeğe döndüğüne dair güzel haberlerini alırız.. hakkında hayırlısı olsun arkadaşım..

mutlu olmak neydi ? huzurlu uyumak ve uyanmak...depremler oldu beynimde...nefes alamıyorum...kalp krızı geçirdiğimi zannediyorum bu acı çok farklı çokk...İsyan etmeyeceğim,ama kalbimin kanaması nasıl geçer,ben eski ben nasıl olurum..zaman ilaçmıydı gerçekten.

ben bundan kaybettim,herşeyi çok sahiplendim..kimdim ki ben...

sabah 5 te uyandım...rüyamda düşük yapmıştım o zaman anladım ben sonucu..9 da hastandeydım kac kere öldüm dirildim.

yarın evime dönüyorum..eşim için yeniden başlayabilirmiyim bilmiyorum.herkes üzüldü benimle...herkes için yeniden başlayabilirmiyim bilmiyorum..

üzgünüm benimle aynı yürek olan dostlarım ben bu imtihanı veremedim.

mutlu olmak neydi ? huzurlu uyumak ve uyanmak...depremler oldu beynimde...nefes alamıyorum...kalp krızı geçirdiğimi zannediyorum bu acı çok farklı çokk...İsyan etmeyeceğim,ama kalbimin kanaması nasıl geçer,ben eski ben nasıl olurum..zaman ilaçmıydı gerçekten.

sabah 5 te uyandım...rüyamda düşük yapmıştım o zaman anladım ben sonucu..9 da hastandeydım kac kere öldüm dirildim.

yarın evime dönüyorum..eşim için yeniden başlayabilirmiyim bilmiyorum.herkes üzüldü benimle...herkes için yeniden başlayabilirmiyim bilmiyorum..

Ahh canım ya ben de kaç gündür kesin sonucu bekliyorum :50: Ama üzülme daha bitmedi ümidini yitirme hem bak gör bence hiç beklemediğin bir anda pat diye gelecek bebişin..Bizim istediğimiz zaman da değil de Allah'ım en uygun zamanda gönderecek onu sana inşallah üzülme..

Cnm olmaz kendini böyle salip etrafındaki herkesi böyle üzemezsin lütfen acini Cook iyi anlıyorum aşılama ve tüp tedavi dahil 4 tedavi oldum ben de İlkinde gelmedi benim de bebeğim ne demek herkes icin yeniden baslayabilirmiyim :4::4:Bu süreç böyle malesefki bitanemm esın icin hemen toplanman lazım bak ben iki tane kimyasal gebelik yasadım hamileyim diye deli gibi sevinirsen iki gun sonra hersey dönüp basıma yıkıldı ama kimse hissetmedi ne esim ne annem onlar. Ben dn perişan di ama kimseyi üzmedim icimde yasadım biliyordum olucakti ve sönün da oldu sen de lütfen Rabb'ime teslim ol dua et bak inan ki olucak biz hepimiz anne olucaz olmaması icin hiç ir sebebimiz yok inan buna hepimiz anne olucaz esine yuvana lütfen sıkıca saril bak erkekler bizden daha cok yıpranıyor onlar içlerine atıyor biz şe paylaşıyoruz acımızı lütfen kocana sıkı sıkı saril hayatimn Rabbim insallh hiç tedavisiz göndersin sana bebeğini kolun dolsun yüzün gülsün insallh

Karasu'ya aynen katılıyorum canım..
tedavi deneyip olmayan tek sen değilsin inan bana..
şayet her seferinde hayata küsülseydi şuan pekçok kadın kabuğunda yaşardı..
toparla kendini inşallah ve yılma,Rabbimden de,hayırlısıyla yeniden iste..
çevrendekiler bebeğin olmadığı için değil sen üzüldün diye üzülüyorlar emin ol..
benimde ablam defalarca denedi,6 aylık erken doğumla bebekleirni bile kaybetti,ama metin oldu kızı bıcır bıcır şuan iki yaşına girecek..
sen sadece olacağına inan Allahın izniyle..
bende tüp bebekle gebe kaldım ama hep inandım bigün benim bebeğim olacak belki bu denemede belki diğerinde..
bırakma kendini ..

ah canim yemin ederim topigi gözüm kapatip actim güzel haber görecem diye ama sakin sakin pes etme üzülme desemde bos ki üzüleceksin biliyorum ama bu bizim imtihanimiz inan Rabbim ol deyince olacak.
bizde ikimizdede sorun var bende tiroid esimde sperm azligi ve 2yil icinde 3defa tüp bebek yaptik ve 3defada negatifi gördük.
ilk ikisinde cok cok üzüldüm negatif olunca ama ücüncüde inan oh dedim sükür ettim isyan etmedim ve daha iyi anladim ne yaparsak yapalim Rabbim ol demedikce olmuyor ben 3defa yikildim ama halen pes etmedim Rabbim izin verirse bu yilin sonunda dördüncüye baslayacagiz hersey iyi olmasina ragmen tutunmuyorsa Rabbimin bi bildigi vardir elbet zamanimizi bekleyecegiz hem bak bu sana umut olurmu bilmem benim esimin abisi gecen yil tese ameliyati oldu hic sperm bulunamamisti ve cok yikildilar ve canim eltim daha bir ay önce hamile oldugunu ve 1hafta sonrada düsük yapti yani bu Rabbimin bir mucizesi o hallerine bile sevindik hepimiz cünkü hic sperm yokken dogal olup ve düsmesi bu bize Rabbimin bir isaretiydi ben dilersem olur diye bizde ise sperm oldugu halde 5yildir hic hamile kalamadim.
Canim benim sakin isyan etme hep dua et sende dualarimdasin Rabbim zamani gelince inan olacak ben bunu simdi dahada iyi anliyorum ve o zamani bekliyorum dilerim Rabbimden insallah en kisa zamanda sanada banada bizim gibilerede yavrularinimizi kucagimiza almayi nasip eder insallah hersey hayirlisini isteyelim o herseyi bilendir.........

Asil sorun bebekmi arkadas kazigimi anlamadim yada ikisidemi.

Oncelikle sunu unutmaki hemen hemen her insan kac yasinda olursa olsun dost yada dostlar kazigi yemistir. Hatta o yuzdendir bazi kisilerin kolay dostluk kuramamasi. İnsanlara uzun zaman dost olmadikca fazla icinizi dokmemenizi nacizane tavsiye ederim.

Haklisiniz indfertilite sureci cook zordur. İki olayi ustuste kaldirmak daha zor.

Peki ya sahip olduklariniz. Sizi seven size guzel bir dunya kurmus esiniz. Yuvada kadin gucluyse baca tuter. Evet bu bir sinav ve bunu atlatmak zorundasiniz. Ayaginiza batan dikenler gul bahcesine yaklastiginizi gosterir. Siz hemen pes ediyorsunuz.

Esinizle elele verin. Zaten sorun ondada oldugu icin oda uzgundur. Herkese ne kadar guclu oldugunuzu gosterin. Yarin birgun bebeklerinizi kucakladiginizda herrseyi unutacaksiniz. Zafer elde edilince cekilen eziyetler unutuluyor. Sizde unutacaksiniz.

Sabredin, guclu olun, cabalayin. Allah cekilen sikintilari karsiliksiz birakmaz. Hem bakin bebekleriniz dedim. Kimbilir belki ikizlerinize kavusmaya az zaman kalmistir. Hadi toparlanin ve baslayin bir yerden.

Teselli zordur , herkes ne dese boşdur. Ama inan Rabbim onu en doğru zamanda gönderecektir. Benim yaşadıklarım varya taş olsa çatlar.. Ama zaman her şeyin ilacı. 8 yıl çocuk olmadı tam tedaviye başladık, eşim testis tm.. Kemoterapiler radyoterapiler.. bende aralarda 3 aşılama + 6 tüp... yani herkesin imtihanı farklı ama o kadar kendini bırakma.
yaşın daha genç, sağlığınız yerinde.. sakın ümitsizliğe kapılma...
:50:

Teselli zordur , herkes ne dese boşdur. Ama inan Rabbim onu en doğru zamanda gönderecektir. Benim yaşadıklarım varya taş olsa çatlar.. Ama zaman her şeyin ilacı. 8 yıl çocuk olmadı tam tedaviye başladık, eşim testis tm.. Kemoterapiler radyoterapiler.. bende aralarda 3 aşılama + 6 tüp... yani herkesin imtihanı farklı ama o kadar kendini bırakma.

Lütfen üzülme ve ümidini kaybetme,yeniden denemek için kendini toplamalısın...

Tam gununde okumusum bugun test gunu arkadasimizin ins guzel haberlerle gelir

selam arka mahalle.siteyi incelerken seni gördüm sanırım sizinde dna %100 yakın kırıklık vardı.bizim de %96.bunun %48 az hasarlı.ne kadar iyi bir sonuç bilmiyorum.kötü olduğu ortada da.neyse ne zamandır tedavi oluyorsunuz ve hiç düzelme olmadı mı.biz kaan aydosa gidiyoruz fsh yükseltmej için klomene başladık.siz kullandınız mı klomen ya da başka birşeyçfaydası oldu mu bu oranı düşürmekte

katılıyorum sana

Merhabalar,

Pazartesi gunu Tup Bebek icin tedaviye basliyoruz.Oncelikle yasadiklarimi ve psikolojimden bahsetmek istedim size.Uzun uzun yazacagim.Icimde ne varsa dokecegim buraya...

2010 yilinda cok sevdigim esimle evlenip yasadigim sehir olan Istanbuldan baska bir sehre gittim.Geldigim yer ufak bir sahil kasabasiydi ve herkes birbirini taniyordu.Esimin ailesi dahil hic kimsemiz yoktu orda.Kisa sure de cevrem olusmaya basladi.Yapim geregi kisa surede cok samimi oldum insanlarla.Sonrasinda hayalkirikligi ve baska arkadasliklar.En son tanismamiz gecen yil mart ayinda olan oda istanbuldan gelin gelmis ayni sartlarda oldugumuz,hatta eslerimiz ayni yerde calisan biriyle arkadas oldum hatta benim tabirimle dosttuk.Sonra onun bir arkadasi benim bir arkadasim derken grup olduk.Iyi vakit gecirdigim ailece gorustugumuz insanlardi.Buraya kadar hersey guzel...

2011 yilinda bebek istemeye basladik esimle.1. deneme,2. deneme,3. deneme ... derken ben huzursuz olmaya basladim.3 doktora gittim bir sorun gozukmuyordu.Rahim temiz hersey yolunda diyorlardi.Hayatimin en cahilce isi esimin testlerini o zaman yaptirmamiz oldu.Inanin hic aklima gelmedi.2011 dolu dolu huzurla gecti yinede.

2012 yili hayatimin donum noktasi oldu resmen.Subat ayinda esim ilk spermiyogram testini yaptirdi,bende muayene oldum.Bende sorun gozukmuyordu ama esimin sonuclari hic iyi degildi.Sperm sayisi azdi,yavasdi ustelik morfoloji sorunuda vardi.O an icime bir ates dustu resmen.Ama iyiydim dostlarim vardi ya onlar destekti bana.Dualar okuyacaktik,icim rahat olacakti ve elbette bebegimiz de olacakti.

Subat ve Mart ayinda esim ilac kullandi,keciboynuzlari,cevizler,findiklar...Bu arada ben iyiyim hala..Hatta esimi ben telkin ediyorum.Asla isyan etmeyecegiz daha yasimiz kac bizim diyorum...

4 Nisanda arastirip iyi olduguna karar verdigimiz bir tup bebek merkezine gittik.Yine esime spermiyogram testi ve bana muayene.O koltuktan nefret eder oldum...artik gorunce titremeye basliyorum.Doktor ultrasyonda bakarken cikolata kistin var dedi.Beynim uguldamaya basladi.Arastirdigim kadariyla buda bir ınterfılıte nedeniydi.Birde bu eksikti! Neyse basladik esimin sonucunu beklemeye.Bu arada icim hala yaniyor.Bu sefer az olan sperm sayisi neredeyse yok denecek duruma gelmis,hareket sifira yakin ,morfoloji % 0. Iste o an basladi benim imtihanim.O an dustum aslinda ben o karanlik kuyuya.Cevremde hep bebek askiyla bilinen ben dunyaaa cocugu olmayacak!

Eve geldik..gozler sismis yanliziz.Ama aklim hep dostlarimda onlarla konusmaliyim icim rahatlamali...Onumuzdeki hafta rahim filmi cekilecek bana.Ailem uzakta ama olsun dostum olacak yanimda.Ertesi gun ariyorum dostumu.Sesi soguk,isteksiz konusuyor.Ne oldu diyorum bosver diyor.Coktan bosvermis yani beni.Bize gelsene diyorum isim var diyor.Kapattik telefonu facebooka girdim.Oradan adilik,yalanci arkadaslik,dedikodu falan filan onlarla ilgili bir suru sey paylasmis.Aradim tekrar...Disarda bulusalim evine gelmek istemiyorum dedi.Idrak edemiyordum olanlari peki dedim.Bir cafeye gittik...Benimle ilgili x `e YORUM yapmissin(diger dostum dedigim kisiye).ne yapmisim yorum dedim.O kadar basitce o kadar komik seylerki.Ama konusulan hersey sanki hep art niyetli oldugum ve onu kiskanmisim gibi aktarilmis.Aciklama yaptim ama anlamadi beni.Riyakarlikla sucladi.Birde ustune bende benimle ilgili ne sirrin varsa hepsini sinirlenip x kisiye anlattim dedi.Ben yorum yapmisim ama siz dedikodumu yapmissiniz dedim.Ne dediysem dedim ama bu olayda aklayamadim kendimi.Birden gunah kecisi oldum,hepsi cikti hayatimdan.Daha test sonuclarimi bile paylasamadan,bana yardim edin kotuyum diyemeden onlar yargilayip asmislar bile beni.1 hafta oyle tuhaf duygularla gecti.Isin kotusu bu insanlar ile ayni sitedeyim surekli goruyorum,gorusuyorlar,guluyorlar..sesleri hep evimde.

1 hafta sonrasinda rahim filmim cekildi.Narkozdan aglayarak uyandim.Esim elimi tutmustu yanimda oda agliyordu.Ertesi sabah kalktigimda ben degildim sanki.Sinir krizleri gecirdim ustuste 3 gece acillerde sabahladik.Eve giremiyordum.10 gunde 7 kilo verdim.Surekli kusuyordum.Intihar etme dusuncesi yerlesmistiki artik beynime ablam ve enistem cikip geldiler yanima.Delirmis gibiydim.Nefes alamiyorum diye bagiriyordum surekli.

Mayis ayinda tedavimin baslamasi gerekiyordu ama benim psikolojim berbatti.Beni alip Istanbula getirdi ablam.Burada yaptircaz tedaviyi dedik.Umut tup bebek merkezini arastirdik bulduk.Suleyman Bey ile tanistim.Esimden tekrar spermiyogram istedi.Bu sefer sonuclar daha iyi cikti.Ama benim Mayis ayim gitmisti...

Son olarak hala Istanbuldayim ailemin yaninda.Yasadigim yere donmek istemiyorum.O kadar kotu gunler gecirdimki son zamanlar o evde,sanki gidince tekrar yasayacakmisim gibi....Esimi ara ara gidip geliyor yanima.Cok ozluyorum onu.Psikolojik olarak hala iyi degilim.Kriz gecirmiyorum ama icim hala yaniyor.Sabahlari kalktigimda sikintidan patlayacakmis gibi oluyorum.Namaza basladim,tovbe ettim yaptigim tum gunahlara...surekli tesbih cekiyorum.Carsamba gecesi Hz Mevlanayi ziyaret icin istanbuldan yola ciktik sabah ziyaretimi yapip tekrar donduk.Suan yasadigim ruh durumu normalmi bilmiyorum.Gerci yasadiklarima verdigi tepki bu beynimin biliyorum.

Bu sabah adet oldum,pazartesi umudum icin basliyorum tedaviye.Bakarsiniz sinavim bebegimle biter.Bu bebek yuregime su serper.Suan bunun icin nefes aliyorum.

Biliyorum uzun oldu ama baktimda ben yazarken bile bir nebze olsun rahatlamisim.Okuyan,yorum yapan herkesden Allah razi olsun.Hakkinizi helal edin zamaninizi aldim.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Öncelikle çok geçmiş olsun diyorum. Öncelikle psikolojini iyi tut sırrını kimseyle paylaşmamaya çalış. Oda gider başkası ile paylaşır ve senin canın yanar. Ben de ilk zamanlar senin gibi her şeyimi herkesle paylaşıyordum. Yaşadıklarımdan sonra hiç kimse ile paylaşmamaya karar verdim. Metanetli ol. Olumlu düşün ki olumlu olsun.

Benimde son yaşadığım 7 yılımı aşağıya sığdırmaya çalıştım.

Merhaba arkadaşlar

Klübü tanımam ve üye olmam çocuk sahibi olamamam ile birlikte başladı. Baktım ki hepimiz aynı durumdayız. Bir yandan iş stresi, bir yandan çevre, bir yandan kazandıklarımızı biriktirip tüp bebek merkezlerine harcamamız ve sonuç hüsran ve sonuç psikolojik tramva yaşamamız çabası. Ben de 1 yıl bebek sahibi olamayınca önce 3-4 kez aşılama ve sonuç başarısız. Sonra tüp bebek merkezlerinin kapısını çalıp, acemi çaylak gibi ticarethanelerin eline düşmek, hiçbir test yapmadan, üç dört kez tüp bebek yapıp, başarız sonuç almak. Başarısızlıklardan sonra kendi imkanlarımızı zorlayarak ve araştırarak hidrosalpings olduğumun tespiti. Tetkiklerden sonra rahim filmi, rahimde hafif yapışıklık polip ve tüplerde hidrosalpings var denildi. Laparaskopi ile tüpün biri kapatıldı. Diğeri açık halbuki tek tüpte sorun varsa diğer tüpde etkilenme olasılığı yüksekmiş. Tabiki yine kendi araştırmalarımızla öğrendik. Tek Tüp kapatıldıkdan sonra yine üç dört kez tüp bebek sonuç hüsran. 1 yıl sonra diğer tüpünde hidrosalpings olduğu tespit edilerek diğeri de kapatıldı. Yani 1 yıl zaman ve para kaybı anlayacagınız. Tekrar kontroller de her şey normal dr. göre. bu sefer hamilelik gerçekleşti. Önce biokimyasal gebelik, sonraki denemede 7,5 haftalık kalp atışı durması ile sonlandı. Bu arada eş sperm testlerinde bir çok teste sorun görülmemesine rağmen eşimin ileri derecede vasikosel olduğunu (3-4 dr. ve prf. sonrası kimi yok diyor, kimi var diyor kimi ameliyat önermiyor vs. ) yine kendi çabalarımızla Türkiye'nin en iyi üroloğu ile görüşme yaparak öğrendik. (üroloğlar ve tüp bebekciler ayrı fikirdeler genelde.) ve 7 ay önce eşimin varikosel ameliyatını yaptırdık. Yine tüp bebek denemesinde başarısız olunca, kapatılan tüplerden sızıntı (bebeğin tutunmasını engelleyen) olabileceği ihtimali ile (benim fikrim buda) (bana hiçbir faydasının olmadığını ve de tekrar açılma ihtimali (ileri teknolojide bile) düşük olan ve açılsa bile dış gebelik olasılığı yüksek ve kapalı olupta enfeksiyonlu tüplerin bana hiçbir faydasının olmadığını ve tüp bebek yapsak bile içimdeki enfeksiyondan dolayı bebeğimi öldüreceği şüphesi ile araştırarak kendi kararımla her iki tüpümü de komple aldırdım. 4 gün önce. (ilk başta yapılması gereken buydu bana göre) Bu ameliyatla birlikte rahim ve yumurtalık kontrolu ve sol yumurtalığımdaki 1 adet kiste alındı. Yani anlayacağınız her şey tertemiz. Gelelim şimdi bu kadar tramvadan sonra psikolojik durumuma şimdi de bununla ilgili de araştırma yapıyorum.

Psikolojik durumumla ilgili bana gelen özel mesaj "Tüp bebek denemelerinde başarısızlığın en önemli sebeplerinden biri psikolojik durum. Konu sizin için bir obsesyona dönüşmüş. Öncelikle bir psikiyatra başvurmalısınız ve psikiyatrik tedavi yapılmalı." Bu gelen mesaj Türkiye 'nin en büyük psikiyatri merkezinden bana gelen özel mesajdır.

Psikolojik durumumu Allahın izniyle düzelttikten sonra tüp bebek deneyeceğiz. Arkadaşlar benim bu yaşadıklarım sizlere örnek olsun. Tüp bebek Merkezlerini iyi seçin. ve de iyice durumunuz araştırmadan hemen tüp bebek denemesine geçmeyin. Tüm sorunlarınızı çözdükden sonra yapın. Bende İnşallah durumu aştıkdan sonra tekrar deneyecegim. Burada başarılı sonucu da yazacağım Allahın izniyle. Hepinizi öpüyorum. Sağlıcakla kalın........

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Merhaba Dünyaaa
Öncelikle çok geçmiş Olsun ben moony beni hatırlarsın. Yukarıdaki yazdıklarımdan dolayı.

Dünyaaaa biliyoruz ki hepimiz çok zor bir süreçten geçiyoruz. Bebek olayı tamamen psikolojik bir olay. Beynimiz tamamen vücudumuza hükmediyor. 1 ay önce benimde negatif çıkmıştı sonucum. Tüp bebek merkezi prf. ve doktorlar bile şaşırdı. bu kadar kaliteli emriyolar neden tutmaz diye. Hatta prf. bana dediki gel bak şu emriyoların güzelliğine diye. Bu arada hemşirelerden biri bana baktı dediki sen yine kafana takdın değil mi? emriyo bebek unut dedi. Trasferden sonra ne olacak, yatacakmıyım, sağa dönme , sola dönme, ağır yürü vs. yok böyle bir şey dedi. Tamamen unut rahat ol dedi bana. Sonra hastalarından birini örnek verdi bana. Bak dedi 41 yaşında bayan ve hatta temizlikçi bir bayan. Parasını biriktirmiş gelmiş tüp bebek yaptırmaya o kadar rahat geldi ki dedi aman ister olsun ister olmasın hakkımda ne hayırlı ise o olsun demiş. Hatta transferden sonra 1- 2 gün içinde sanırım gitmiş birde villa temizlemiş. (temizlikçi kendisi) ve transfer günü geldiğinde hamile. Ve yine bir bayan (bunuda topikden okudum.) Olmaz artık diye transfer gününden sonra 1- 2 gün tamamen normal hayatına başlamış hatta düğünde halay çekmiş ve hamile..

Buradan anladığımız arkadaşlar transferi unutup. normal yolla hamileler gibi (biliyorsunuz ki bu dönemde kimse kamile olup olmadığını bilmez.) günlük hayatımıza devam etmemiz gerekir. Unutmak elbette zor ama şu var. Düşünsek de düşünmesek de içimizdeki emriyolar zaten ne yapacağını biliyor. Dolayısıyla hiç düşünmeden günlük hayatımıza devam etmek. Hepinizi öpüyorum....

yorum yapan, beni merak eden tum arkadaslarim cok tesekkur ederim.uzun zamandir girmedim foruma girdigim zamanda yazacak durumda degildim.artik iyiyim cok sukur...normal yasantima dondum..konuyu kapatacagim cunku 1 sene kadar tekrar denemeyi dusunmuyorum.tekrar tekrar herkese tesekkurler...

DUnya iyi olmana cook sevindim cnm ne zamn istersen o zamn basla tedaviye ki insallh hic gerek kalmz rabbim sana hediyeni gonderir

Back
X