Merhabalar herkese,
Öncelikle böyle bir dönemde kendi dertlerimle ilgili konu açtığım için gerçekten utanıyorum ama konuşmaya ihtiyacım var, konu hakkında tecrübesi olan arkadaşların yardımını rica ediyorum.
Konu açmayı daha önce defalarca düşündüm ama bazen bu konunun etrafında dönüp durmak da olumsuz etkiliyor, tetikleniyorum. Ama şu an fikirlere ihtiyacım var.
Son birkaç aydır beni zorlayacak bazı olaylar yaşadım. Genel olarak kendimi güçlü bir karakter olarak görürüm, sorunlarımı kendim çözmeye çalışırım ve çoğu zaman da altından kalkarım. Yalnız bu sefer işler kontrol edemediğim bir noktaya gitti. Vücudumda uyuşmalar, sıcak basmaları, titreme vs gibi fiziksel tepkiler veriyorum. Çok fazla detaya girmek istemiyorum. Terapiye başladım, ilaca da. Yalnız daha çok yeni. 1 ay oldu. İkinci seansım iki hafta sonra. İlaç kullanımında da 4. Haftaya girdim. Doktorum 3.haftada etkisini görmeye başlayacağımı söylemişti ama dün yine bir atak geçirdim. Kriz gibi düşünmeyin, anlık gelen bir durum ama yaydığı mutsuzluk yaklaşık bir gün sürebiliyor.
Tabi sanırım ilaç öyle bıçak gibi kesip atmayacak bu durumu, hiç etki etmiyor diyemem ama dün tekrar uyuşmaya başlayınca kendimi çok çaresiz hissettim. Ben biteceğini düşünmüştüm.
Buna ek olarak bir kitap önerdi terapistim, içinde çeşitli egzersizler var. Onları da yapıyorum ama dün yaşadığım olay beni kötü etkiledi sanki hiçbir şey işe yaramıyor gibi.
Bu sorunu yaşayan çok kişi var biliyorum. Hiç aşina olduğum bir şey değil ve çözebilmek için elimden geleni yapıyorum. Sizlere sorum, benzer şeyleri yaşayanlar neler yapıyorsunuz? O mutsuzluk etkisinden nasıl çıkıyorsunuz? Videolar vs var mı etlili bulduğunuz? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Fırsat buldukça her mesajı cevaplayacağım. Teşekkürler.