• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anksiyeteyle nasıl başa çıkıyorsunuz?

Bundan 18 sene once babami kaybettim sonra pes pese olumler yasadik ailece en acisida 2.5 sene once kovidden ablami kaybettim donemdi o kovid doneminde eve kapanmak surekli etrafimdan kovid ve olum haberleri duymak (esiminde asiri pimpirikli olmasi) resmen beni hayattan soguttu sanki depreme kadar iyiydim kendimi psikolojik olarak iyi hissediyordum ama depremin olusuyla sanki o aksiyetem basladi geceleri uyuyamiyorum gunduzleri haliyle gec kalkiyorum uykumdan 2 saat arayla sicrayarak uyaniyorum yasamdan zevk alamaz hal aldi artik inanirmisiniz disari cikip gezmek bile istemiyorum (disari cikarken hazirlanmak bile beni yoruyo sanki) bu arada hic bi sekilde destek almadim bu zamana kadar ama napmam gerektiginide bilmiyorum 😭

17 yaşımdan beri panik atak ve anksiyete ile uğraşıyorum, kaç kere acillik oldum nefesim kesildi kalp krizi geçiyorum sandım sayısını unuttum. Ne zaman hepsine meydan okudum biliyor musun? Eşime lösemi teşhisi konduğu gün. Hemotoloji servisine yattığımız gün beynim uyuştu, kalbim sıkıştı, titreme, fenalık hissi… Ama lüksüm yoktu, atak geçirecek anksiyete yaşayacak durumda değildim. “İyi olmaktan başka şansın yok.” dedim ve beş dakika sonra gitti tüm belirtiler.

Sonrasında yaşamadım mı? Yine yaşadım, ama anladım ki umursamadığında çok üzerine düşmediğinde o fenalık hissi uzun sürmüyor. Tabii bunu başarmak için her zaman motivasyon sahibi olamıyor insan.

Birde mutlaka kan testi yaptırın b12 ve d vitamini eksikliği bile anksiyete kaygı bozukluğu yapıyor

Merhabalar herkese,
Öncelikle böyle bir dönemde kendi dertlerimle ilgili konu açtığım için gerçekten utanıyorum ama konuşmaya ihtiyacım var, konu hakkında tecrübesi olan arkadaşların yardımını rica ediyorum.
Konu açmayı daha önce defalarca düşündüm ama bazen bu konunun etrafında dönüp durmak da olumsuz etkiliyor, tetikleniyorum. Ama şu an fikirlere ihtiyacım var.
Son birkaç aydır beni zorlayacak bazı olaylar yaşadım. Genel olarak kendimi güçlü bir karakter olarak görürüm, sorunlarımı kendim çözmeye çalışırım ve çoğu zaman da altından kalkarım. Yalnız bu sefer işler kontrol edemediğim bir noktaya gitti. Vücudumda uyuşmalar, sıcak basmaları, titreme vs gibi fiziksel tepkiler veriyorum. Çok fazla detaya girmek istemiyorum. Terapiye başladım, ilaca da. Yalnız daha çok yeni. 1 ay oldu. İkinci seansım iki hafta sonra. İlaç kullanımında da 4. Haftaya girdim. Doktorum 3.haftada etkisini görmeye başlayacağımı söylemişti ama dün yine bir atak geçirdim. Kriz gibi düşünmeyin, anlık gelen bir durum ama yaydığı mutsuzluk yaklaşık bir gün sürebiliyor.
Tabi sanırım ilaç öyle bıçak gibi kesip atmayacak bu durumu, hiç etki etmiyor diyemem ama dün tekrar uyuşmaya başlayınca kendimi çok çaresiz hissettim. Ben biteceğini düşünmüştüm.
Buna ek olarak bir kitap önerdi terapistim, içinde çeşitli egzersizler var. Onları da yapıyorum ama dün yaşadığım olay beni kötü etkiledi sanki hiçbir şey işe yaramıyor gibi.
Bu sorunu yaşayan çok kişi var biliyorum. Hiç aşina olduğum bir şey değil ve çözebilmek için elimden geleni yapıyorum. Sizlere sorum, benzer şeyleri yaşayanlar neler yapıyorsunuz? O mutsuzluk etkisinden nasıl çıkıyorsunuz? Videolar vs var mı etlili bulduğunuz? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Fırsat buldukça her mesajı cevaplayacağım. Teşekkürler.
Sahmeran suresini 21 gun okuyun ve 21 gun bazi dualar var onu okuyun dicemde suan yanmda yok o dualar isterseniz bakar sonra gonderirim ve hasta Risale-i var onu okudum azaldi birde bnm kortizolum cok dusukmus igneler oldm cogu panik atak anksiyetede olabilen birseymis o degerime baktirdim bu deger dusmesinin en buyuk gostergesi korku aninda bayilck hissi bazn normal zmnlardada oluyordu bence baktirin bu korku hormonu diye de geciyor

17 yaşımdan beri panik atak ve anksiyete ile uğraşıyorum, kaç kere acillik oldum nefesim kesildi kalp krizi geçiyorum sandım sayısını unuttum. Ne zaman hepsine meydan okudum biliyor musun? Eşime lösemi teşhisi konduğu gün. Hemotoloji servisine yattığımız gün beynim uyuştu, kalbim sıkıştı, titreme, fenalık hissi… Ama lüksüm yoktu, atak geçirecek anksiyete yaşayacak durumda değildim. “İyi olmaktan başka şansın yok.” dedim ve beş dakika sonra gitti tüm belirtiler.

Sonrasında yaşamadım mı? Yine yaşadım, ama anladım ki umursamadığında çok üzerine düşmediğinde o fenalık hissi uzun sürmüyor. Tabii bunu başarmak için her zaman motivasyon sahibi olamıyor insan.

Birde mutlaka kan testi yaptırın b12 ve d vitamini eksikliği bile anksiyete kaygı bozukluğu yapıyor
Gecmis olsun Allah acil sifalar versin aslinda olcakla ölecege care yok ama kendime engell olamiyorum nedense

Bir videoda dinlemiştim. "Beyin ilkel bir organ ve söylenenlere inanır, sabah kalkınca aynanın karşısına geçip ben bunu atlatabilirim tarzı.... cümleler kurun" diyordu. Bir zaman sonra beyin bu komutu aldığı için olumlu düzelmeler başlıyormuş.

Bu durumu bende yaşadım. Bu durumu yaşayan kişilerin videolarını izledim günlerce buna benzer hikayesi olan insanların konularını okudum. Çok iyi biliyorum durumu günlerce gecelerce yaşadım. 2 yıl önce evlilik şehir değişikliği derken bir gece aniden geldi. Üç beş ayda yendim diyebilirim. Tabi yine etki ediyor tabiri caizse kapıyı tıkıyor ama ben açmıyorum. Örneğin karşımızda metruk bir bina var oradan korkuyordum ilk baktığımda. Şimdi mesela yine baktığımda korkacaksam hemen perdeyi kapatıp mutfaktaki bulaşıklar yöneliyorum o korkumla yüzleşiyorum. Bunu tamamen zihnin düşünmek üzerine kurulu bir korku oyunu diye tabir ediyorum ben. Herhangi bir olayda çok düşünen çok kafa yoran insanların hepsi ya panik atak ya anksiyete. Hiç bir şeyi kafaya takmayan lay lay lom yaşayan bir insanda bunu gördünüz mü hiç? Ben görmedim. O yüzden yegane tavsiyem önce o an duygunuzun farkına varıp müdahele etmek yerine hemen başka bir konuya yönelin.

İkinciside uyku problemi varsa eğer o kısmı aşın derim önce. Ben mide hastasıyım doktor bana mide ilacı yanında uykumu kontrol altına alacak bi ilaç verdi bu ilaç stresin organlara verdiği zararı düzenliyormuş. O ilacı iki hafta kullandım uykum düzene girdi şikayetlerim en minimum düzeye düştü. Buda bir artı olmuştu bana

Sonra o arada bir prof. psikt. gittim. Ben ilaç istediğimde çok kızmıştı gez dolaş biraz gençlerin bu ilaç merakını anlamıyorum demişti. Sonra kafa dağıtmaya başladıkça hafifledi. Ve gerçekten ilaçsız atlattım. Allah razı olsun gerçekten çok faydasını gördüm.

Bu bir süreç ve geçecek bunu sakın aklınızdan çıkarmayın. Bu durumu hayatınızda misafir olarak kabul edin ve en kısa sürede gideceğine odaklanın.

Ben gün gün anksiyete günlükleri tutmuştum o dönemde hatta kayda değer notlarım varsa sizin için bakar yazarım tekrar.
Çok teşekkür ederim, uzun uzun yazmışsınız. Dediklerinizi dikkate alacağım.
Uyku sorunum yıllar önce vardı ve artık aşmıştım. Ne olduysa antidepresana başladıktan sonra tekrar başladı. Bu anlamda ilacın olumsuz etkisini gördüm diyebilirim. Doktorla konuşacağım ilk konu bu olacak.

Bundan 18 sene once babami kaybettim sonra pes pese olumler yasadik ailece en acisida 2.5 sene once kovidden ablami kaybettim donemdi o kovid doneminde eve kapanmak surekli etrafimdan kovid ve olum haberleri duymak (esiminde asiri pimpirikli olmasi) resmen beni hayattan soguttu sanki depreme kadar iyiydim kendimi psikolojik olarak iyi hissediyordum ama depremin olusuyla sanki o aksiyetem basladi geceleri uyuyamiyorum gunduzleri haliyle gec kalkiyorum uykumdan 2 saat arayla sicrayarak uyaniyorum yasamdan zevk alamaz hal aldi artik inanirmisiniz disari cikip gezmek bile istemiyorum (disari cikarken hazirlanmak bile beni yoruyo sanki) bu arada hic bi sekilde destek almadim bu zamana kadar ama napmam gerektiginide bilmiyorum 😭
Başınız sağ olsun, çok acı olaylar yaşamışsınız.
Bu zamana kadar üzerini örttüğüm çok olay oldu benim de ama hiç tahmin etmediğim basit bir konu tetikledi ve baş edemedim. Bir yerden sonra direnmemek gerekiyor sanırım profesyonel yardım almak için. Siz de düşünün lütfen.

Çok geçmiş olsun, inşallah eşiniz iyidir şimdi. Çok iyi anladım ne demek istediğinizi.
Deprem olduğunda ben de dedim kendime, bu zamana kadar üzüldüğün şeylere bak bir de şu yaşananlara bak, topla artık kendini. Ama dediğiniz gibi motivasyon yeterli olmuyor sanırım her zaman.
Kan tahlilini de bu hafta yaptıracağım, çok teşekkür ederim.

Sahmeran suresini 21 gun okuyun ve 21 gun bazi dualar var onu okuyun dicemde suan yanmda yok o dualar isterseniz bakar sonra gonderirim ve hasta Risale-i var onu okudum azaldi birde bnm kortizolum cok dusukmus igneler oldm cogu panik atak anksiyetede olabilen birseymis o degerime baktirdim bu deger dusmesinin en buyuk gostergesi korku aninda bayilck hissi bazn normal zmnlardada oluyordu bence baktirin bu korku hormonu diye de geciyor
Çok teşekkür ederim. Size zahmet olmazsa uygun olduğunuz bir zaman duaları özelden yazabilirseniz sevinirim. Size de çok geçmiş olsun. Kan tahlili için bu hafta gideceğim doktora.

Bir videoda dinlemiştim. "Beyin ilkel bir organ ve söylenenlere inanır, sabah kalkınca aynanın karşısına geçip ben bunu atlatabilirim tarzı.... cümleler kurun" diyordu. Bir zaman sonra beyin bu komutu aldığı için olumlu düzelmeler başlıyormuş.
Teşekkür ederim. Doktorun bana önerdiği kitapta da şöyle bir tavsiye var. Vücutta istenmeyen o hisler başladığında ‘ Evet beynim sağ ol bunları biliyorum hatırlatmana gerek yok, bunları daha önce de yaşadım ve atlattım yine geçecek’ gibi telkinler verilebilirmiş.
Tabi ben çok yüzeysel söylüyorum orda daha detaylı anlatılıyor. Bir de kitapta söylenen bunları sadece o an değil, gün içinde o hisleri düşünüp sürekli egzersiz şeklinde yapılması gerektiği.

Konuyla ilgili bilgi sahibi değilim, geçmiş olsun demeye geldim 🙏

Çok teşekkür ederim. Size zahmet olmazsa uygun olduğunuz bir zaman duaları özelden yazabilirseniz sevinirim. Size de çok geçmiş olsun. Kan tahlili için bu hafta gideceğim doktora.
Alah razi olsun cnm tamam evde degilim gecince size atacagim insaallah. Drlr kortizola bakmayabiliyor siz isteyin bu tahlili birde b12, d magnezyum vitmnlerini filan bakılıyor

Back
X