Anlam veremiyorum bazen

Cokopremses

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2017
2.605
2.746
133
Herkese merhaba. Kendimce tam olarak anlamadıramadığım bir şeyi burada paylaşacağım. Umarım yardımcı olursunuz.

Eşinin abisinin öncesinde güzel bir işi vardı ama bir buçuk yıl önce işini kaybetti ve bir buçuk yıldır asgari ücretle çalışıyor. Bu süreçte kendi evlerini kapatıp KV min yanına taşındılar. KP in emekli maaşı var. KV nin de şu an kirada duran eski bir evi var. Yani tüm gelirleri bu.

Yakın zamanda bir ev konusu gündeme geldi ve bu konu benim kafamı çok karıştırıyor. KV bu eski evi satacakmış. Eşimin abisi de üstüne biraz para koyacakmış. Yeni ev alacaklarmış. Eşimin abisi o evde oturacakmış ve üstüne KV ye kira verecekmiş.

Eşim hisseli tapu yapın kimsenin başı ağrımasın diyo ama KV ısrarla evi kendi üstüme yapıcam diyo.Eşimin abisinin bu konudaki fikrini bilmiyorum. Ama bir insan kira verip oturacağı eve neden o kadar para verir. Madem kira vereceksin git normal bir ev tut ver kiranı neden annenin evini satıp yenisini aldırıyorsun. Bir de ev şöyle olsun böyle olsun diyor. İlle 3+1 olsun 2+1 dar olur falan muhabbeti dönüyor.

Nasıl anlatayım bilmiyorum ama içime sinmeyen çok şey var. Sonuçta bizim de evimiz kira. Ben şu an çalışmıyorum ama atama bekliyorum nasipse olacak gibi inşallah.

Eltim çalışmasın evde otursun KV onlara ev alsın.. Bu sinirimi bozuyor.

Kira vercez diyorlar ama bu konuya tam güvenmiyorum. Madem kira vereceksin ev almak için niye o kadar para veriyorsun?

Belki evin dörtte biri veya beşte biri kadar para verecek eşimin abisi. Neden tapu KV ye yapılıyor. Israrla hisseli tapu yapılmıyor? Sonuçta KV min o parayı onlara geri ödeyecek durumu yok.

Not: ne eltimle ne de KV ile bir husumetim yok. Sadece bu konuda içime sinmeyen birşeyler var. KV zaten o oğluna çok düşkündür hep onu farklı tutar belki üst üste geldi birşeyler ondan hassasım. Belki kuruntu yapıyorum. O yüzden yorumlarınızı bekliyorum. Anlayışla yorum yapan herkese şimdiden teşekkürler ediyorum.

Eğer kayınvalide evi kendi üstüne yapacaksa,bu durumda zararlı çıkacak olan kaynınız.Yarın öbür gün miras bölündüğünde miras hakkı haricinde hak talep edemez.
Bence eşiniz detaylı olarak konuşsun bu konuyu aileyle.

Abisinin de akli var fikri var. Cahil bir insan değil. Zarar edebileceği bir duruma neden böyle hevesle dalıyor onu anlayamıyorum. İşin içinde bizim bilmediğimiz başka bir şey mi var demekten kendimi alamıyorum.
Eşim annesine söyledi hisseli yapın bak böyle böyle diye. Annesi tamam dedi ilk başta. Sonra nolduysa kiminle konuştuysa vazgeçmiş. Hisseli yapıp başımı ağrıtamam dedi geçen benim yanımda.

Tapu kayınvalidenin üzerine olacaksa birşey olmaz ki miras bölündüğünde herkes eşit hak alır,kayınbiraderin zararlı çıkar zaten ben para verdim benim hakkım fazla diyemez.Ama tapu gerçekten kayınvalidenin üzerine mi olacak,kayınbiraderin birikmiş parası var mı üzerine koymak için.

Eb kayınvalidenin değil mi istediğini yapar. Sizin bu konuda konuşma hakkınız olduğunu dusunmuyorum. Eşim benim babamın malına karissa çalışıp sen mi kazanıp aldın derim.

Yani şunu anlatmaya çalışıyorum.Kadın kendi üstüne alacaksa sizin açınızdan bir sorun yok.Ya eşiniz abisiyle konuşacak.Abi neden böyle bir riske giriyorsun diye.Ya da konuşmam diyorsa yapacak bir şey yok.

Düğünde takılanlar falan var birikmiş olarak.
Kimse zarar da etmesin kimseye haksızlık da olmasın. Benim istediğim aslında bu. Ama birşey denmiyor tabi j

Pek yapacak birşey yok. Teşekkür ederim yorumunuz için. Zaten benim yapacağım birşey yok. Karismam da birşey de demem ama bu konuyla ilgili anlam veremediğim kötü bir his var içimde. Biraz rahatlamak için yazdım açısı. Tekrar teşekkürler

Eğer kayınvalide değil de,kaynınızın üzerine yapılacaksa ev sorun orda başlar.

Sırf şu konular sebebiyle çocuklarım kaç yaşlarına gelirlerse gelsinler malımı mülkümü hiçbir şekilde söylemeyeceğim. Buna karar verdim.
Hiç doğru şeyler değilmiş, kadın kendi üstüne yapmakta haklı. Bugün bunu düşünenler yarın o kadını evinden atmayacağı ne malum?

Eb kayınvalidenin değil mi istediğini yapar. Sizin bu konuda konuşma hakkınız olduğunu dusunmuyorum. Eşim benim babamın malına karissa çalışıp sen mi kazanıp aldın derim.
Ne KVme ne eşime bu konuda birşey söylemedim söylemem de. Tabi ki söz hakkım yok. Ama benim ailem de yapsa haksızlığa tahammülüm yok. Kendi ailemde görmedim böyle birşey. Evlat ayrımı gibi geliyor. Çok detaylar var genelle ilgili ben bu konuyu fazla uzatmak istemediğim için yazmadım.

İnşaallah Kv nin üstüne olur. Abinin üstüne de yapabilirler. Evet Kadının kendi malı istediği gibi harcar ama ayrımcılık insanı soğutuyor.
Kişisel fikrime gelince eşinizin işi varsa sizde atanırsanız kendiniz kendinizi geçindiriyorsanız en zengin sizsiniz uzak olun rahat olun kimseyi kimseye muhtaç etmesin Allah’ım

Zaten kendi üzerine yapsın niye versin evini? Ayrıca bu satılacak evin dışında oturduğu evi var zaten. Kimse kimseyi evinden atmıyor zaten. Ben kimsenin hakkı yenmesin istiyorum. Ne KV zarar etsin ne eşimin abisi ne de kardeşi ne biz. Böyle miras yüzünden birbirine giren çok oluyor. Korkuyorum sonradan birşey çıkacak diye. Olmasin istiyorum.

Amin inşallah çok teşekkür ederim yorumunuz için. Ben de öyle düşünüyorum Allah kimseye muhtaç etmesin. Kimsenin malında da gözüm yok. Ama dediğiniz gibi haksızlık yapikirsa eğer bu beni soğutur açıkçası

Siz sorun cikarmayin diye kira odenecek denilebilir bu bi ihtimal tabi ama bence su hayatta kendi yaginla kavrulabiliyo musun bundan iyisi yok kendi aldigin emek verdigin mala kimse laf etne hakki bulamaz atamaniz da olacakmis Allah size de nasip eder insallah vala sonradan kafaya oyle bi kakiyolar ki aman vermez olsaydilar yardim da para da diyosunuz

Eğer kayınvalide değil de,kaynınızın üzerine yapılacaksa ev sorun orda başlar.
Kaynım da para vereceği için en mantıklısı ortak tapu yapmak kaçta kaçını kim verdiyse o kadarı onun olsun. Hisseli tapu deniyormuş galiba. Benim zaten konuya karışmak gibi bir niyeyim yok. Karışmam da zaten ama şu durumda bile en iyisi "amaaaan naparlarsa yapsınlar" demek galiba :)

Ben zaten onların yerinde olsam yapmam böyle birşey. Allah korkusun bizim başımıza gelse girer bir işe çalışırım. Bizim Burası çok büyük yer değil. Karı koca askerî ücretle çalışsa geçirir gider bir şekilde. Kimseye minnet etmemek en iyisi :) teşekkür ederim yorumunuz için :)

Benim babam da kardeşime ev verdi. Kızlara da miras vermeyeceğini söyler hep. Ben de mal senin istediğini yap derim. Babamın parası bile beni ilgilendirmez. Memurun kendi maaşım var . Yetiyor bana siz de kimseden beklentiye girmeyin sonra üzülürsünüz. Evlat ayrımı Derseniz de bu esinizin meselesi. Siz çok karismayin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…