• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anlam veremiyorum bazen

Ben zaten onların yerinde olsam yapmam böyle birşey. Allah korkusun bizim başımıza gelse girer bir işe çalışırım. Bizim Burası çok büyük yer değil. Karı koca askerî ücretle çalışsa geçirir gider bir şekilde. Kimseye minnet etmemek en iyisi :) teşekkür ederim yorumunuz için :)
Rica ederim Allah gonlunuze gore versin :)

Benim babam da kardeşime ev verdi. Kızlara da miras vermeyeceğini söyler hep. Ben de mal senin istediğini yap derim. Babamın parası bile beni ilgilendirmez. Memurun kendi maaşım var . Yetiyor bana siz de kimseden beklentiye girmeyin sonra üzülürsünüz. Evlat ayrımı Derseniz de bu esinizin meselesi. Siz çok karismayin.
Beklentiye girmek değil. Çok şükür geçinip gidiyoruz inşallah daha da güzel olacak. Allah kimseye minnet ettirmesin. Ama sadece maddi olarak değil maddiyat dışında da birçok konuda ayrım olup o oğlu üstte tutulunca ben ister istemez hassas oldum galiba biraz.

muhtemelen tahmin ettiğiniz gibi size söylenenden farklı bir şey var.
pek çok ailede oluyor böyle şeyler.
genelde, iş batıran, borcu olan evlada anne baba sahip çıkınca, diğer çocuklar kendi hakları alınmış gibi düşünüyor.
bugün ona yarın size.. bilemezsiniz ki..
bilmiyorum ama bu hesaplar bana kötü geliyor..
en iyisi siz hiç karışmayın, eşinize de sormayın.

muhtemelen tahmin ettiğiniz gibi size söylenenden farklı bir şey var.
pek çok ailede oluyor böyle şeyler.
genelde, iş batıran, borcu olan evlada anne baba sahip çıkınca, diğer çocuklar kendi hakları alınmış gibi düşünüyor.
bugün ona yarın size.. bilemezsiniz ki..
bilmiyorum ama bu hesaplar bana kötü geliyor..
en iyisi siz hiç karışmayın, eşinize de sormayın.
Karışmıyorum. Eşime de birşey demem. Sadece içime sinmeyen ve anlam veremediğim birşeyler var o yüzden belki anlamlandırmama yardımcı olur buradaki yorumlar dedim.
Allah kimseye muhtaç da etmesin minnet de ettirmesin.

Karışmıyorum. Eşime de birşey demem. Sadece içime sinmeyen ve anlam veremediğim birşeyler var o yüzden belki anlamlandırmama yardımcı olur buradaki yorumlar dedim.
Allah kimseye muhtaç da etmesin minnet de ettirmesin.
dürüst olunmaması sizin canınızı sıkan ben anlayabiliyorum.
bir şeyleri kamufle etme çabaları..

dürüst olunmaması sizin canınızı sıkan ben anlayabiliyorum.
bir şeyleri kamufle etme çabaları..
Evet gerçekten de galiba bu. Çünkü daha önce de oldu ufak tefek bize başka söylenen ama aslında başka olan şeyler. O yüzden böyle tedirgin oldum herhalde. Acaba altından ne çıkacak düşüncesi beni rahatsız ediyor. Çok teşekkür ederim yorumunuz için gerçekten de yardımcı oldu :)

Öncelikle, kayınvalidenin veya kayınpederin yaptığı tasarrufa karışmaya hiç ama hiç hakkınız yok.
Benim malıma gelinim veya damadım karışamaz karışırsa alır ağzının payını oturur yerine.
Sonra, ev kayınvalidenizin üstüne olacaksa bundan zararlı çıkan kaynınız olur. Allah gecinden versin kaynanaya bir şey olursa o evden sizde hisse alırsınız. Hem de tek kuruş ödemeden. Kaynınız para katmış olsa bile onunla eşit hisse alırsınız.
Bence haksızlık burada kaynınıza yapılıyor.
Ayrıca belki kaynınız yabancının evinde kirada olmaktansa annesine kira vermeyi tercih eder. Olur ya bazen kira veremeyecek durumda olur o zaman annesi onu idare eder ama yabancı idare etmeyebilir.

Öncelikle, kayınvalidenin veya kayınpederin yaptığı tasarrufa karışmaya hiç ama hiç hakkınız yok.
Benim malıma gelinim veya damadım karışamaz karışırsa alır ağzının payını oturur yerine.
Sonra, ev kayınvalidenizin üstüne olacaksa bundan zararlı çıkan kaynınız olur. Allah gecinden versin kaynanaya bir şey olursa o evden sizde hisse alırsınız. Hem de tek kuruş ödemeden. Kaynınız para katmış olsa bile onunla eşit hisse alırsınız.
Bence haksızlık burada kaynınıza yapılıyor.
Ayrıca belki kaynınız yabancının evinde kirada olmaktansa annesine kira vermeyi tercih eder. Olur ya bazen kira veremeyecek durumda olur o zaman annesi onu idare eder ama yabancı idare etmeyebilir.
Allah geçinden versin kimseye de haksızlık yapılmasın. Karışmam tabiki de böyle bir şeye. Şu an ki durumda zaten pek bir sıkıntı yok. Sadece görünenin dışına benim içime sinmeyen şeyler var. Onu anlamlandırmaya çalışıyorum. Galiba daha önceki tecrübelerimden yola çıkarak beni tedirgin eden birşeyler var.

Herkese merhaba. Kendimce tam olarak anlamadıramadığım bir şeyi burada paylaşacağım. Umarım yardımcı olursunuz.

Eşinin abisinin öncesinde güzel bir işi vardı ama bir buçuk yıl önce işini kaybetti ve bir buçuk yıldır asgari ücretle çalışıyor. Bu süreçte kendi evlerini kapatıp KV min yanına taşındılar. KP in emekli maaşı var. KV nin de şu an kirada duran eski bir evi var. Yani tüm gelirleri bu.

Yakın zamanda bir ev konusu gündeme geldi ve bu konu benim kafamı çok karıştırıyor. KV bu eski evi satacakmış. Eşimin abisi de üstüne biraz para koyacakmış. Yeni ev alacaklarmış. Eşimin abisi o evde oturacakmış ve üstüne KV ye kira verecekmiş.

Eşim hisseli tapu yapın kimsenin başı ağrımasın diyo ama KV ısrarla evi kendi üstüme yapıcam diyo.Eşimin abisinin bu konudaki fikrini bilmiyorum. Ama bir insan kira verip oturacağı eve neden o kadar para verir. Madem kira vereceksin git normal bir ev tut ver kiranı neden annenin evini satıp yenisini aldırıyorsun. Bir de ev şöyle olsun böyle olsun diyor. İlle 3+1 olsun 2+1 dar olur falan muhabbeti dönüyor.

Nasıl anlatayım bilmiyorum ama içime sinmeyen çok şey var. Sonuçta bizim de evimiz kira. Ben şu an çalışmıyorum ama atama bekliyorum nasipse olacak gibi inşallah.

Eltim çalışmasın evde otursun KV onlara ev alsın.. Bu sinirimi bozuyor.

Kira vercez diyorlar ama bu konuya tam güvenmiyorum. Madem kira vereceksin ev almak için niye o kadar para veriyorsun?

Belki evin dörtte biri veya beşte biri kadar para verecek eşimin abisi. Neden tapu KV ye yapılıyor. Israrla hisseli tapu yapılmıyor? Sonuçta KV min o parayı onlara geri ödeyecek durumu yok.

Not: ne eltimle ne de KV ile bir husumetim yok. Sadece bu konuda içime sinmeyen birşeyler var. KV zaten o oğluna çok düşkündür hep onu farklı tutar belki üst üste geldi birşeyler ondan hassasım. Belki kuruntu yapıyorum. O yüzden yorumlarınızı bekliyorum. Anlayışla yorum yapan herkese şimdiden teşekkürler ediyorum.
neden bu kadar derdıne dustunuz kı kv ölse tapu ıkı kardese bolunecek abısı de ben para verdıydım vs hak ıddıa edemeyecek her sekılde karlı cıkan sız olacaksınız ılerıye donuk

Ya inanın bu mal işleri evlat ayrimciligi sırf kafa yoruyor. Benim eşimin de erkek kardeşine babası ev araba iş yeri ve yazlık aldı, yemin ederim eşim babasına bileniyor ama babasıdır diye laf edemiyor ben de uğraşsam uğraşırım ama çok uşeniyorum :KK70: miras zamani düşünürüz diyorum, siz de öyle yapın valla yoksa düşün düşün hayat geçmiyor.

En guzeli tek cocuk yapmak. Bu ne boyle? Kadinin mali var ve derdi var olmus. O oglunun durumu yoktur ondan ona destek cikiyordur. Veya aklinda baska bir sey vardir kimbilir. Kimseye hesap vermek zorunda degil bence,ister yer ister satar ister bagislar.

Muhasebeci misiniz?
Kadinin evi, kadinin parasi, kadinin tapusu. Yani size ne oluyor onu anlamadim.
Zihniyetinizi hic sevmedim.
Kaldiki ilerde miras olayi olursa ev kayinvalidenizin ustune olursa onun yatirdigi para yuzdesi kadar hisse alabilirsiniz. Ama abinin ustune olursa soyle acik havadar biyer bulun zira ancak hava alirsiniz.

Ayrica kendisi atanacakmış mış da çalışacakmış mış da ama eltisi yattigi yerden yerden ev sahibi olacakmış... La havle... Sana ne ya???
Biraz sevinsen onun adina boyle fesat olmasan Allah sanada verir. Ama yok tabi..
Kadinin kadina ettigi dusmanligi hickimse etmiyor arkadas, çok yazik...

neden bu kadar derdıne dustunuz kı kv ölse tapu ıkı kardese bolunecek abısı de ben para verdıydım vs hak ıddıa edemeyecek her sekılde karlı cıkan sız olacaksınız ılerıye donuk
Bu şekilde karlı çıkmak benim istediğim birşey değil. Allah geçinden versin miras derdinde de değilim. Sadece yaptıkları şey mantıksız geliyor. Neden böyle birşey yapılıyorlar onu anlamaya çalışıyorum. Bir de içime sinmeyen birşeyler var onu tanımlamaya çalışıyorum.

Ayrica kendisi atanacakmış mış da çalışacakmış mış da ama eltisi yattigi yerden yerden ev sahibi olacakmış... La havle... Sana ne ya???
Biraz sevinsen onun adina boyle fesat olmasan Allah sanada verir. Ama yok tabi..
Kadinin kadina ettigi dusmanligi hickimse etmiyor arkadas, çok yazik...
Eltim çalışır zaten eltime değil karısını ısrarla çalıştırmayan zihniyete sinir oluyorum ben. Fesatlık mı oluyor bu?

Ya inanın bu mal işleri evlat ayrimciligi sırf kafa yoruyor. Benim eşimin de erkek kardeşine babası ev araba iş yeri ve yazlık aldı, yemin ederim eşim babasına bileniyor ama babasıdır diye laf edemiyor ben de uğraşsam uğraşırım ama çok uşeniyorum :KK70: miras zamani düşünürüz diyorum, siz de öyle yapın valla yoksa düşün düşün hayat geçmiyor.
Ayrımcılık sadece maddi olarak olmuyo zaman zaman farklı konularda da oluyor ona üzülüyorum ben ama en iyisi boşvermek :)

Muhasebeci misiniz?
Kadinin evi, kadinin parasi, kadinin tapusu. Yani size ne oluyor onu anlamadim.
Zihniyetinizi hic sevmedim.
Kaldiki ilerde miras olayi olursa ev kayinvalidenizin ustune olursa onun yatirdigi para yuzdesi kadar hisse alabilirsiniz. Ama abinin ustune olursa soyle acik havadar biyer bulun zira ancak hava alirsiniz.
Biraz anlamaya çalışıp öyle yorum yapsaydınız keşke. Mal mülk derdinde değilim. Çok şükür hiçbirseye muhtaç değiliz. Davranışları mantıksız geliyor ve bunu anlamaya çalışıyorum sadece. Birşey yapacağımdan veya diyeceğimden değil. Ben bu konuyu eşimle bile konuşmadım. İtici çünkü. Mal mülk muhabbeti gereksiz. Ama dedihim gibi benim burda mall mülk den ziyade içime sinmeyen beni tedirgin eden birşey var onu anlamaya çalışıyorum

Back
X