- 29 Kasım 2014
- 91
- 28
- 38
Evet tanıştığımda ideal eş, sevgiliydi zaten. Öyle verdim kararımı. Ama evlilik sonrası borçlardan dolayı da tartıştık biz çok. Bunu evlenmeden önce öngöremiyorsunuz. Şimdi mantık evliliği yapacak olsam en az borçla evlenmeye çalışırdım. Ek olarak çok başka kriterler arardım. Şu 2 yıllık evlilik tecrübesi bile bana öyle şeyler kattı ki. Nelere tahammül edebiliyorum nerde durulması gerekiyor hepsini öğrendim.Aşk olmadan evlenince duygusal tatmin de olmaz tabi. Mantık evliliği sadece para pul için yapılmaz ki, kısaca kafanızdaki ideal eşe uygun bir aday bulur evlenirsiniz. Sizinki de o açıdan mantık evliliği olmuş bir nevi. Eşinizden kaynaklı durum da bu şekilde.
Ha aşk evliliklerinin sonu da sizinkine çıkıyor bi noktada. Ama tek farkla. Küçük bir kıvılcım çakmak daha kolay onlarda. Geçmiş günlerin hatrına dönemsel bazı duyguları alevlendirmek daha kolay. O kıvılcım yoksa ateş mateş de yok tabi.
Daha gençsiniz. Beklentleriniz son derece makul ve insani. Eşiniz de siz de biraz çaba gösterseniz evliliğinizi zenginleştirebilirsiniz aslında. İletişiminiz nasıl? Karşılıklı konuşup birbirinizi dinler misiniz?
İletişimimiz de problemli. Genelde küsüyoruz bir şeylere alınıp. Ama oturup saatlerce konuştuğumuz da oldu ilişkimiz hakkında. Dinliyoruz ama sonuca bağlayamıyoruz. Benimle ilgilen diyorum ama yorgunum, ama ben uzanıp tv seyretmek istiyorum diyor. Buradan nasıl yol alabilirim ki? İyi tamam o zaman diyorum çünkü gurur yapıyorum.