Anlaşamamamızın sebebi sevgisizlik mi

Aşk olmadan evlenince duygusal tatmin de olmaz tabi. Mantık evliliği sadece para pul için yapılmaz ki, kısaca kafanızdaki ideal eşe uygun bir aday bulur evlenirsiniz. Sizinki de o açıdan mantık evliliği olmuş bir nevi. Eşinizden kaynaklı durum da bu şekilde.

Ha aşk evliliklerinin sonu da sizinkine çıkıyor bi noktada. Ama tek farkla. Küçük bir kıvılcım çakmak daha kolay onlarda. Geçmiş günlerin hatrına dönemsel bazı duyguları alevlendirmek daha kolay. O kıvılcım yoksa ateş mateş de yok tabi.

Daha gençsiniz. Beklentleriniz son derece makul ve insani. Eşiniz de siz de biraz çaba gösterseniz evliliğinizi zenginleştirebilirsiniz aslında. İletişiminiz nasıl? Karşılıklı konuşup birbirinizi dinler misiniz?
Evet tanıştığımda ideal eş, sevgiliydi zaten. Öyle verdim kararımı. Ama evlilik sonrası borçlardan dolayı da tartıştık biz çok. Bunu evlenmeden önce öngöremiyorsunuz. Şimdi mantık evliliği yapacak olsam en az borçla evlenmeye çalışırdım. Ek olarak çok başka kriterler arardım. Şu 2 yıllık evlilik tecrübesi bile bana öyle şeyler kattı ki. Nelere tahammül edebiliyorum nerde durulması gerekiyor hepsini öğrendim.

İletişimimiz de problemli. Genelde küsüyoruz bir şeylere alınıp. Ama oturup saatlerce konuştuğumuz da oldu ilişkimiz hakkında. Dinliyoruz ama sonuca bağlayamıyoruz. Benimle ilgilen diyorum ama yorgunum, ama ben uzanıp tv seyretmek istiyorum diyor. Buradan nasıl yol alabilirim ki? İyi tamam o zaman diyorum çünkü gurur yapıyorum.

Kuzenimin eşi sorumluluk sahibi ,evine ,eşine ,cocuklarina düşkün birisidir.Kuzenim çok genç yaşta bulunduğu boğucu aile yapısından kurtulmak için evlenmiş köyde yetişmiş bir kizcagizdi.Zamanla eniştemin evine ,çocuklarına bağlılığı yetmemeye başladı.Bir şeyin eksik olduğunu hissediyor ama tanimlayamiyordu.Bir zaman sonra bir aile dostunun bekar oglu(kendisi ile yaşıt) ile ailece cok sık aynı ortamda bulunmaya başladılar.O zaman anladı neyinin eksik olduğunu .Kuzenim bu adama hicbirsey yaşamadan aşık oldu.Platonik birseydi ama adamında hissettiginden emindi.Sonra evli bir kadın olarak bu duygulari başkasına hissettigi için kendini suclama süreci başladı ve akabinde yoğun bir depresyona girdi.Simdi içinde ki duyguları bastırmak için sürekli alışveriş yapan bir kadın.Sevmedigim ve sevildiğimi hissetmedigim biriyle evli kalmazdim
Kadınların aldatma sebebi bu değil mi zaten genelde. İnce bir çizgi var orada karakter giriyor devreye. Ya görüşmeye devam edersin ya da o ortamdan uzak durursun. Kuzeniniz kendine hakim olacağı noktada durmuş neyse ki. Duygulara engel olunmaz ama ben kendimi asla evli ama başkasına aşık kadın durumuna sokmam.

Kadınların aldatma sebebi bu değil mi zaten genelde. İnce bir çizgi var orada karakter giriyor devreye. Ya görüşmeye devam edersin ya da o ortamdan uzak durursun. Kuzeniniz kendine hakim olacağı noktada durmuş neyse ki. Duygulara engel olunmaz ama ben kendimi asla evli ama başkasına aşık kadın durumuna sokmam.
Kendisini öyle yoğun suçladı ki öz yıkım yaşadı ve hayatını sonlandırmayı denedi.Ben o basamaktan sonra yaşadığı çıkmazı öğrendim.Cocuklari ve eşine hissettigi vefa duygusu olmasa bosanirdi kanımca.Ama sizin bulunduğunuz durum bambaşka.Siz eğer eşinizi sevdiginizi hissetmiyorsaniz devam etmek zorunda değilsiniz.Ama hayır ben eşimi seviyorum ama ikimizin evlilikten beklentilerimizin uyuşmadığıni gördüm,konuşuyoruz ancak uygulamaya gelince eşim tekrar kendini kapatiyor diye düşünüyorsanız çift terapisi faydalı olabilir.

Kendisini öyle yoğun suçladı ki öz yıkım yaşadı ve hayatını sonlandırmayı denedi.Ben o basamaktan sonra yaşadığı çıkmazı öğrendim.Cocuklari ve eşine hissettigi vefa duygusu olmasa bosanirdi kanımca.Ama sizin bulunduğunuz durum bambaşka.Siz eğer eşinizi sevdiginizi hissetmiyorsaniz devam etmek zorunda değilsiniz.Ama hayır ben eşimi seviyorum ama ikimizin evlilikten beklentilerimizin uyuşmadığıni gördüm,konuşuyoruz ancak uygulamaya gelince eşim tekrar kendini kapatiyor diye düşünüyorsanız çift terapisi faydalı olabilir.
Eşimi seviyorum ama evlendiğime pişmanım. Terapist, psikolog hepsini önerdim büyük bir tepki gösterdi.

24 yaşında ve iki yıllık evli misin? Keşke biraz kendi hayatını oturtup zevklerini fark edip evlenseydin. Eşin klasik bir tip, kendinden küçük kariyeri oturmamış yada kariyeri olmayan bir kadın ile evlenip onun üstünden ego tatmini yapan birisi. Hee gee sen bikirsşn dersen hayatın rayına oturur amahöt zmt edersen daga çok kavga olur. Bu adamın durumu iyi diye mi evkendşn? Şu an boşansan düzen kurabilir misin?

24 yaşında ve iki yıllık evli misin? Keşke biraz kendi hayatını oturtup zevklerini fark edip evlenseydin. Eşin klasik bir tip, kendinden küçük kariyeri oturmamış yada kariyeri olmayan bir kadın ile evlenip onun üstünden ego tatmini yapan birisi. Hee gee sen bikirsşn dersen hayatın rayına oturur amahöt zmt edersen daga çok kavga olur. Bu adamın durumu iyi diye mi evkendşn? Şu an boşansan düzen kurabilir misin?
Ah keşke..
Evliyken eğitimimi tamamladım eşim itiraz etmedi. Çalışmayacaksın evde otur çocuk bak diyen birisi değil. Kpss çalış memur ol der hatta. Hizmetçi muamelesi görmem. Ama evet ne zaman bir şeylere itiraz etsem hayat cehennem oluyor. Hayır durumumuz çok iyi değil. Boşansam ayrı ev açacak kadar düzen kuramam ama çalışıp ailemle yaşayıp yuvarlanır giderim gibi hayal ediyorum genelde.

Bu eşinin yetiştiği ortamla ilgili. Ben kendi yaşadıklarımdan onu gözlemledim çünkü. Ailesinden öyle görmüş, o kadar biliyor. Bir evde karı koca muhabbeti nasıldır, nasıl bakışılır, nasıl cıvıldaşılır... bunları evinde görüp içselleştirmeyenlere anlatmak imkansız. Japonca konuşmuyorum alooo dememek için zor tutuyor insan kendini. Bir arkadaşım şöyle demişti "Evliliğimin ilk iki yılı acaba boşansam daha mutlu olur muyum bunu tartmakla geçti." Boşanmadı ve bir çocuğu var. Mutlu olduğunu hiç sanmam. Ben de şimdi aynı yolda yürüyorum. Hakkımızda hayırlısı...

Ah keşke..
Evliyken eğitimimi tamamladım eşim itiraz etmedi. Çalışmayacaksın evde otur çocuk bak diyen birisi değil. Kpss çalış memur ol der hatta. Hizmetçi muamelesi görmem. Ama evet ne zaman bir şeylere itiraz etsem hayat cehennem oluyor. Hayır durumumuz çok iyi değil. Boşansam ayrı ev açacak kadar düzen kuramam ama çalışıp ailemle yaşayıp yuvarlanır giderim gibi hayal ediyorum genelde.
Çok genç bir kadınsın, hayatını baştan kurabilirsin ve aşık olabilirsin. Bunları yaşamak için şansın varken değerlendir derim.

Bu eşinin yetiştiği ortamla ilgili. Ben kendi yaşadıklarımdan onu gözlemledim çünkü. Ailesinden öyle görmüş, o kadar biliyor. Bir evde karı koca muhabbeti nasıldır, nasıl bakışılır, nasıl cıvıldaşılır... bunları evinde görüp içselleştirmeyenlere anlatmak imkansız. Japonca konuşmuyorum alooo dememek için zor tutuyor insan kendini. Bir arkadaşım şöyle demişti "Evliliğimin ilk iki yılı acaba boşansam daha mutlu olur muyum bunu tartmakla geçti." Boşanmadı ve bir çocuğu var. Mutlu olduğunu hiç sanmam. Ben de şimdi aynı yolda yürüyorum. Hakkımızda hayırlısı...
Evet büyük ihtimalle bundan. Ama ona yol gösterip şunu yapalım dediğim halde hala istikrarlı bir şekilde ilgisizliğe devam etmesi çok üzüyor beni içinden gelmiyor demek ki. Benim de hiçbir şey gelmiyor artık içimden.
Çok genç bir kadınsın, hayatını baştan kurabilirsin ve aşık olabilirsin. Bunları yaşamak için şansın varken değerlendir derim.
Aşk geçici bir duygu mühim olan anlaşmak, hoşgörü. Ben sadece sevgi ve şefkat istiyorum eşimden.

Sevgi tahammül Gücünü arttırır . Bir anda sevilmez zamanda alır . Siz hiç tanımadan aile kararı ile evlenmişsiniz . Bunları yaşamanız çok normal . Evlilik zaten Başlı basına zor bir olay karşında sevdiğin kişi yoksa çok çok daha zor . Çünkü sevmediğin kişiye daha zor tahammül ediyorsun .

Sevgi tahammül Gücünü arttırır . Bir anda sevilmez zamanda alır . Siz hiç tanımadan aile kararı ile evlenmişsiniz . Bunları yaşamanız çok normal . Evlilik zaten Başlı basına zor bir olay karşında sevdiğin kişi yoksa çok çok daha zor . Çünkü sevmediğin kişiye daha zor tahammül ediyorsun .
Benim de şüphelerim bu yönde işte. Peki tam da bu noktada ne yapılabilir ?

Evlilikte sevgisizlik için ne yapılır Bilmiyorum ama karşılıklı anlayışla bazı şeyleri çözebilirsiniz Kısmen de olsa
Eşim bana sevgisini gösterse her şeyin yoluna gireceğine inanıyorum. Ona söylüyorum ne yapayım mesela diyor. Ben de gel beni öp bana güzel şeyler söyle diyemiyorum ki.

Eşim bana sevgisini gösterse her şeyin yoluna gireceğine inanıyorum. Ona söylüyorum ne yapayım mesela diyor. Ben de gel beni öp bana güzel şeyler söyle diyemiyorum ki.
Demelisin .

Evlilikte iletişimsizlik en büyük sorun . Gerekirse evlilik terapistine gitmeyi teklif edin .

Merhabalar. Eşimle 2 yıllık evliyiz ve sürekli tartışırız kafa yapılarımız uymuyor. Ben 24 eşim 35 yasında. Eşim beni görür görmez çok beğendi çok çabaladı hemen evlenmek istedi. Babam araştırdı ailesi tanıdık ve iyi insanlar çıkınca onay verdi. 1ayda nişanlandık. Nişanlıyken türlü kavgalarımız oldu nişanı atmak istedim babam ve annem laf getirme kızım büyük sorunlarınız yok dediler :) evet yoktu hala da yok. Ama büyük bir tahammülsüzlük var. Ben eşimin ilgisizliğinden şikayetçiyim yani ilgi derken içinden hiç sarılmak öpmek gelmez, iltifat etmez, benimle hiçbir aktivite yapmaz, bir şeye kırılır küserim asla gönlümü almaz kendi kendime barışırım, seviyor mu sevmiyor mu belli değil özetle. Ben de gururlu bir insanım karşıdan görmeyince sevildiğimi hissetmeyince iyice çekerim kendimi. Yumuşak bir insan değildir hep baskın olmak ister. Sözünü dinletemeyince yükselir bağırır. Kavga ederken boşanırız birbirimize kapıyı gösteririz. Onların dışında işlerime yardım eder, hediye alır, eve borç getirmez, git alışveriş yap der kendiliğinden, cinsellikte problem yok. Görünürde kayınvalide derdim de yok ama ana oğul arasındaki ilişki nedir ne değildir kv müdahale ediyor mudur bilmem. Sonuç olarak benim ruhum aç. Başlığa ithafen çok severek evlenmedik biz evlilik sonrası da kavgalar iyice açtı aramızı acaba flört edip evlensem daha mı başka olurdu diyorum. Şimdi tatsız tutsuz duygusal doyuma ulaşamadığım bir evlilik yaşıyorum. Gündemde çocuk var istiyor yapalım diyor sürekli erteliyorum aslında allah biliyor ya hiç istemiyorum ama ona demedim daha o erteliyorum zannediyor. Erkeklerde duygusal açlık var mıdır bilemiyorum ama gönlünde sadece eş sıfatıyla yer ettiğimi düşündüğüm için sevgiyi dışarıda aradığı zamanları görür müyüm acaba diyorum. Boşanmayı düşünüyorum sonra acaba pişman olur muyum diyorum. O da mutsuz sürekli kavga ettiğimiz için. Ama ikimiz de boşanma cesareti gösteremiyoruz. Lütfen tecrübelerinizle beni de aydınlatın. Teşekkür ediyorum şimdiden.
O kadar benziyor ki ilgisizlik benim ömrümü tüketti
Bugğn eşyamı alıp anneme geldim ve adamın umurunda değil yıprandik boşanacağız allah utandırmasın inş

O kadar benziyor ki ilgisizlik benim ömrümü tüketti
Bugğn eşyamı alıp anneme geldim ve adamın umurunda değil yıprandik boşanacağız allah utandırmasın inş
Gerçekten mi? Sadece ilgisizlik için mi ayrıldınız evden?

Yas değil karakter meselesi ve asla değişmez .
Benim de eski esimle aramda böyle bir durum vardi iyiyken mükemmel bir eşti ama ne zamanki en ufak bir tartışma ya da küslük durumu oluştu kabuğuna çekildi ne bir adım, ne bir teselli hep geride durdu ve hayatımız o anlarda çekilmez oluyordu .
Adam git gide bu huyunda inat etti ve başka etkenlerin olmasıyla birlikte evliliği sonlandirdik .
Simdi düşünüyorum da ben abartmamışım gerçekten oyle bir hayat çekmezdi gitsin onu çeken biriyle olsun .
Basta beni bu kadra severken sonra böyle umursamaz olusunu kabul edemezdim .

Kendince kadına değer vermeyerek elinde tutuyordu , böylece ben de bir kadin , eş gibi degil de emrinin altındaki bir kole gibi her daim ona bağlı kalacaktım .
Ayrılalım dediğinde hic geri adim atmayıp mahkeme anına kadar da aramadım sanırım yaptığı blöfun karşılığı onu da sasirtti :))

çünkü o askina esir kadın gitmiş yerine ayrilmaya kararlı bir kadın gelmişti ve ayrıldık , mutluyum öyle asksiz yasamaktansa böyle aşksız yaşarim daha iyi :))
Biz de boşanacağız benzer durumlar sizle. Pazartesi avukata vereceğim protokol vs bakalım hayırlısı ben ilgisizliğe 6 sene dayanabildim

Gerçekten mi? Sadece ilgisizlik için mi ayrıldınız evden?
Evet bir de ani tepkiler veriyor bugğn masa tenisi oynadık ben yenerken espiri yapınca fırlattı raketi akşam da iyice ipler koptu aynı odada bile durmak istemediğini sesime tahammülü olmadığını söyledi bende kaptım valizi annem ve babam geldi aldılar o da rezil insanlar deyip annemler gelmeden çıktı evden

Evet bir de ani tepkiler veriyor bugğn masa tenisi oynadık ben yenerken espiri yapınca fırlattı raketi akşam da iyice ipler koptu aynı odada bile durmak istemediğini sesime tahammülü olmadığını söyledi bende kaptım valizi annem ve babam geldi aldılar o da rezil insanlar deyip annemler gelmeden çıktı evden
Şaşırmam. Kavga anında şok edici cümleler duyuyor insan. Yazık... yolunuz açık olsun çocuk yoktur umarım. Biz de sözde sürekli boşanıyoruz.

Back
X